My Baby Dolls

Frågestund 3 av 3

Eftersom det är ett helt nytt år vi har framför oss och en helt ny början på något nytt så vill jag börja på ny kula och därför också tömma min bloggmapp med bilder från 2018.
(Herregud jag har visst bilder från 2017 där också………..)

Därför kommer även sista delen på frågestunden nu som vi påbörjade förra året 🙂
(Ni hittar till första delen HÄR och andra delen HÄR.)

Har du ammat något barn eller har du gett ersättning? Har aldrig läst något om det i din blogg och är så nyfiken! Jag tycker båda sätten är lika bra! Kram
– Jag har provat amma men det har inte fungerat för mig. Men min förstfödda, Nicole försökte jag amma längst. Jag var förstagångsmamma och alla omkring sa ju hur jätteviktigt och det ”rätta” att amma så jag kämpade på. Jag grät, bebis grät och det blev bara pannkaka av det hela. Tills Andres kom hem med ersättning en kväll så vände det. Jag bara grät av lättnad att det var OK att ge upp, Jag hade önskat att någon hade sagt det till mig, att det enda rätta behöver inte vara att amma.
Det rätta och enda viktiga i det hela är att bebis blir mätt, mår bra och växer. Sen spelar det inte roll om det är av att amma eller få ersättning. ♡ Kram!

Förr jobbade väl Nicole som barnmodell ….. Har hon slutat med det ?
Har barnen slutat göra reklam?
– Nicole gör jobb lite då och då. Alla barnen är med i modellagentur men vi funderar på att byta agentur.

Jag är lite nyfiken när det gäller barnens kläder. Jag ser på dina foton att du ofta färgmatchar dem, men vill inte dina stora tjejer själva välja kläder? Ni plockar fram kläderna för dagen kvällen innan har jag förstått, väljer du outfiten själv eller tillsammans med respektive barn?
– Hej, Det är helt olika. Jag väljer till de 4 minsta, sen får de 4 större bestämma om dom ska plocka fram kläder själva eller om jag ska göra det. Så oftast väljer dom själva och ibland orkar dom inte.
Då gör jag det och ibland färgmatchar jag dem då 😉 Måste passa på liksom 😀

Hej Satu! Har inte läst din blogg så länge så undrade om du kunde berätta mer om din o din mans historia, hur allting började:) oxå läste att han har barn från innan, hur är det mellan dom o dina barn, har du bra relation med hans barn o hans ex fru? Har själv barn från innan o dom är inte så nära med min nuvarande man, vill bara höra andras upplevelser. Så fin blogg du har, skönt att läsa det med en kopp kaffe på morgonen
– Tack snälla <3 Andres jobbade som vakt på ett ställe där mina föräldrar och syskon brukade vara på. Vi började prata och lära känna varandra därifrån 🙂 Vi firade 11 års förlovning på nyårsafton och snart har vi bröllopsdag, 11 år även där.
Ja han har 3 barn sedan innan och dom har skapat egna band till våra barn. Vissa mer engagerade än andra kanske, men dom är syskon och med stor ålderskillnad 😉
Jag tycker om hans barn, och jag har ingen relation till hans ex. Det är svårt i vissa fall det här med relation till sin pappas ”nya” och när de kommer nya syskon från en annan mamma antar jag?
Kanske ni andra läsare kan berätta hur det är hos er?

Vad kände DU när Andres barn fick barn? Kändes det som att det är försent att skaffa fler för er? Och hur kände Andres för att bli morfar/farfar när han hade småbarn själv?
-Jag minns inte precis vad jag kände, men jag var glad för deras skull. Kanske jag var mer rädd för hur Andres kände och om han började tveka på grund av det, Men han tog det med ro och nu är det kul att några av barnen är nästan jämngamla så dom skapar en egen speciell relation till varandra. Det är åldersskillnad på mig och Andres och det visste alla om, och Andres visste själv att jag önskade mig en stor familj med honom. Så att dom fick barn kändes inte som något förhinder för mig att få mina familjedrömmar med Andres i uppfyllelse.

Hur många år har A och du varit ett par?
Oj, ungefär 15-16 år?

Har alla barnen samma pappa?
– Ja det har dom.

Kommer du dela med dig vad det var för mardröm som ni gick igenom? Om nej, varför inte?
Tror vi är många läsare som blev oroliga när du skrev om det första gången,

SNÄLLA, berätta om “mardrömmen”!! Om det inte känns bra, så behöver du väl inte skriva så detaljerat i så fall? Kommer det NÅGONSIN kännas bra att skriva om det liksom? Vi läsare fattar INGENTING!! Och var över 1 år sedan nu du nämnde det! SNÄLLA!!!

– Jag förstår att det är många som inte fattar och blev väldigt oroliga. Det är väldigt känsligt och det känns jättejobbigt att bli påmind/prata om det, för då känns det som färskt på något vis.
Jag vet inte om jag kommer att våga skriva om det inom så snar framtid. Det hela var precis som på en film. En dag kommer ni att förstå.
Men vi alla mår bra ♡
Kram

Har du någon favoriträtt/låt/film som du kan äta/lyssna/titta på om och om igen??
Tack för en fin blogg!!
– Jag älskar musik och jag älskar att sjunga och har radion på hela tiden och sjunger precis vart som helst. Barnen likaså.
Det går i perioder vissa låtar kan jag lyssna på om och om igen, men jag kan inte komma på något på rak arm nu. 😀

Har du några snabba lunch/middagstips? Vill gärna äta gott men endå relativt nyttigt!
Jag är så tråkig när det gäller mat. Jag lagar lunch hemma och Andres middag. Jag lagar enkla rätter medans Andres har världens fantasi och hittar på så mycket gott. Jag ska se om jag kan få ner mer matinlägg här:-)

Har du funderat på att ta körkort?
– Ja, massor med gånger. Jag har en app som jag pluggar ifrån lite då och då, när jag ”hinner.” Sen är det ju det att man ska hitta tiden och motivationen till det, mest tiden dock.

Jag har en fråga som du kanske tycker är lite väl privat, och i sådana fall behöver du inte svara… Jag har 3 barn och vill gärna ha fler men jag undrar hur man har råd? Det är jättedyrt med bara kläder, aktiviteter, mat osv för att inte tala om resor, restaurangbesök och inträden till tivoli och liknande. Ungefär hur mycket lägger ni på mat i månaden? Kläder? Aktiviteter? Jag vill gärna höra dina tankar kring stor familj och ekonomi. ?
– 
Jag tror att man måste kanske prioritera mer när man har fler barn. Kläder kan man t e x ärva från syskon så man slipper köpa allt nytt till alla. Jag håller dock med dig, det ÄR dyrt med resor och inträden osv, vi sparade jättelänge innan vi kunde åka iväg på solsemester. Allt går bara man vill, det gäller att spara lite mera och mer planering kring saker. Allt det ekonomiska varierar från månad till månad, det beror lite på årstid med kläder, tex inför sommar går det åt pengar på kläder och vintern likaså. Matkostnaderna varierar också, men det går MYCKET.

Jag är så nyfiken och intresserad av namn och undrar hur din topplista ser ut idag för tjejer resp. Killar?? Bortsätt från dina barns namn som jag förstått många funnits på din namnlista länge ?
– Jag älskar att prata namn! Tycker att det är så intressant på många vis.
Jag tycker om massor med namn, både kill och tjejnamn. Jag funderar på mina favoriter och återkommer 🙂

Hur reagerade de stora barnen på att ni fick Isabelle, när de själva fått barn nyss? Alltså tyckte omgivningen att det var konstigt att A fick barn när han redan hade barnbarn?
– Ingen aning faktiskt. Andres berättade för dom och jag minns inte om det blev något grattis till mig.

Hej! Vet att Nicole bara var strax under 2 år och Vanessa bara 9 månader när tvillingarna föddes. Hade du alla 4 barnen hemma på heltid? Var din man också hemma då, eller hur fick du det att fungera med 3 små som kan behöva bäras och tröstas så mycket som bebisar bruka behöva och en snart 2-åring på det?

– Ja jag hade alla 4 barnen hemma på heltid med mig när tvillingarna föddes. Andres jobbade så det var bara jag själv med dom. Helt ärligt så tycker jag att det låter mycket ”jobbigare” än vad det var. Jag minns tillbaka till den tiden med så mycket värme och kärlek. Jag fixade det och tyckte inte att det var så jobbigt. Visst var jag säkert slutkörd mer än en gång, men man fixar det när man väl är där och för att man måste och för att man vill.
Jag har läst att många får hjälp av kommunen med barnpassning i sitt eget hem när man har många småttingar, kanske av någon släkting eller så för att underlätta, men det var inget alternativ för mig.

Vad väger du och hur lång är du? Hur många gånger äter du per dag?
Jag äger ingen våg för att jag inte vill titta på siffror, utan på mitt mående. Jag är 164 cm ”lång”.
Jag äter frukost, lunch och middag (och en massa onyttigheter på kvällen när barnen lagt sig…)

Hur tar du hand om din hud så bra? Vilka krämer osv använder du? ?
Jag gillar inte alls min hud, har aldrig gjort. Jag har haft problem med acne som jag skulle pilla på när jag var yngre. Nu är hyn stabil men det har lämnat röda små prickar (ärr) och rodnader på min hud. Jag tycker inte om att gå ut utan foundation, och speciellt vid kyla så blir allt det röda ännu rödare. Men jag använder mig utan Dermalogicas kräm morgon och kväll.

Vi håller på och letar resa till sommaren,tre vuxna och 4 barn. Blev så inspirerad av att ni åkte med 7 småbarn! Kan du inte skriva mer om resan? vad ska man tänka på när man reser med småbarn osv.
– Absolut! Det var det bästa vi gjort ♡ Jag har massor med ”osedda” bilder på min bloggmapp så jag kör ett eget inlägg med det 🙂

Det var nog alla frågor för nu, hoppas att jag inte har missat några 🙂
Har ni fler frågor så tar vi en ny frågestund snart 😉

Tack alla som visat intresse att vara med <3

Kram!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Karlsson

    Va rolig med lite.frågestund- jag missa de de,men de blir säkert flera gånger. Jag beundrar dig massor och tycker verkligen att du är en supermum och en grym tjej/ kvinna. Fortsätt vara dig själv och ändra dig inte för andras skull??

  2. Samps

    Förstår ändå inte riktigt, du hintar/återkommer ändå rätt ofta om den där mardrömmen så på nåt sätt känns det ju som att du är okej med att folk frågar varenda gång? Var det inte du som skrev nån gång att ”jag gillar inte när folk säger A men inte B” typ (kan blanda ihop med nån annan kanske)? Blir ju lite så i det här fallet känns det som ?

stats