My Baby Dolls

Ska vi sälja huset?

Hej allihopa!
Jag är så taggad att börja svara på era frågor, frågestunden ar varit riktig spännande att läsa igenom, annars är det ganska mycket envägs kommunikation här och jag förstår att ni har frågor om sådant som jag inte skriver om.
Nu blev det massor av frågor kring huset som jag tänkte besvara i ett eget inlägg nu. ღ

Hej! Hur har flytten gått? Vad är det bästa med att flytta och vad saknar ni från innan ni flyttade?
– Hej! Flytten har varit slitsam 😀 Det blev ingen ”normalflytt” då vi flyttade ut från gamla lägenheten och in i nya huset på en och samma dag och vi började renovera direkt. Vi hade det mesta av våra saker i ett hyrd förråd och tog in det i huset allt eftersom det blev klart. Men det har minst sagt varit en omtumlande resa och såhär i efterhand fattar jag inte hur vi fixade det med 8 barn varav ett väldigt nyfödd utan att ha tillgång till t e x kök och bad/tvättrum.
Jag saknar massor från innan vi flyttade. Jag saknar närheten jag hade till allt. Friheten att kunna komma och gå hur jag ville med barnen.

När kommer det där inlägget med husbilder? Längtar så av att se alla rum! Jag skulle jättegärna vilja vet hur stort huset är, hur ni hittade det och vad var det i huset innan? Framtidsplaner med huset? Varför var flera mäklare hos er? Massa om ert fina hus och tomt med andra ord.
– Huset är ca. 201 kvm + garage och 2400 kvm tomt. Vi hittade det på hemnet och det var ett hus där en familj bodde. Jag har samlat FÖRE & EFTER bilder under kategorin Hus & Renovering, där finns det massor av bilder och mer kommer 🙂

Varför har mäklare varit hemma hos er, ska ni sälja?
– Vi har haft två olika mäklare här för att värdera huset. Sen vi flyttade hit för ett år sedan har vi totalrenoverat allt och vi ville veta ungefär hur värdet av huset ser ut efter allt jobb vi gjort och lagt ner på huset. Vi ska ta reda på lite fakta och överväga våra möjligheter den närmaste veckan, sedan får vi se om huset blir till salu.

Varför trivs ni inte i Sorunda?
– Det är väldigt vackert här i krokarna, men man kan inte ta promenader någonstans egentligen. Jag känner mig väldigt isolerad från att ha varit väldigt aktiv och ute hela dagarna, träffat vänner och hittat på massor med barnen är jag istället mest inomhus eftersom det inte finns nånstans att ta vägen eller någon som syns ute.

Tror du inte att ett körkort skulle underlätta?
– Det tror jag absolut att det skulle. Men jag är ingen bil-människa, jag älskar att ta långa promenader med barnen och hitta på skojiga saker och ta vägen dit vi kommer- utan att behöva åka bil. med bil blir det mer planering. Jag vill bara få strosa runt och upptäcka till fots.

Tänkte du inte på avståndet till Haninge och din familj när ni köpte huset?
– Jag tror att vi såg huset på hemnet till ett helt OK pris och såg vår möjlighet att få ett stort hus med en enorm uteplats och så tätt efter vår mardröm ville vi bara bort. Vi ville chansa och såg detta egentligen som vår enda möjlighet till hus som rymmer oss alla som ändå passade vårt budget.
Jag tänkte nog inte alls att avståndet skulle göra så ont och jag saknar närheten jag hade till familj och vänner och skola otroligt mycket. ♡

Hej, Jag har frågat tidigare hur det kommer sig att barnen går kvar i skolan i Sthlm? Varför gör dom det? Hur långt har dom till skolan? Och åker du buss varje dag och hämtar dom efter skolan? Åker ni buss tillbax oxå eller åker ni hem med Andres?
– Barnen går kvar i skolan i Haninge eftersom dom inte ville byta och vi kände att vi inte ville rycka upp dom från vänner och allt. Vi är nöjda med skolan och allt funkar fint där så vi tänkte att det är värt resan. Vi tänkte också att vi testar hur det känns att bo här (Nynäshamn tillhör också Stockholm) och små småningom kanske dom skulle vilja byta skola själva. Det tar ca. 20-25 minuter till skolan från oss. Jag åker inte och hämtar dom varje dag, det beror lite på hur Andres jobbar. När jag hämtar dom så brukar vi passa på att göra ärenden, eller leker i parken/träffar vänner eller går till Mummu & Puua och väntar tills A slutar så vi kan åka hem tillsammans.
Det tar ett tag att komma hem med buss då busstiderna ska klaffa.

Varför trivs ni inte i nya huset?
– I huset trivs vi, den är helt perfekt för oss. Om jag bara kunde ta med huset till Haninge så skulle det vara drömmen 🙂

Kommer ni flytta tillbaka till lägenhet?
– Det vet jag inte alls i nuläget. Jag skulle lätt kunna bo i lägenhet, jag älskade det. Det ska bara kännas ”rätt” denna gång. Oavsett lägenhet, radhus eller hus.

Hej, Ska ni flytta tillbaka till Haninge?
– Det vet jag inte i nuläget. Jag vill det, men det är så många pusselbitar som ska falla på plats först.

Hej! Folk pratar om att ni ska sälja huset. Hur orkar man då bygga verandor, panela om huset mm??. Är det inte bättre att spara pengar och lägga ner jobb på det nya huset. Jag menar ni har ju gjort så otroligt mycket redan. Kram!
– Vi har material och bygger själva (Andres & Puua) och allt man lägger ner på huset höjer värdet vid en eventuell försäljning, Och vi vill ju bo bekvämt och fint under tiden 🙂

Antar att det blir för dyrt att hitta motsvarande hus i Haninge? Oavsett lycka till.
– Tack! Ja ett hus i denna storlek med så stor tomt tror jag inte att vi kommer att hitta i Haninge.

När kom ni på att ni ska sälja huset och varför?
– Innan vi flyttade hit från Haninge så hade vi hela tiden det i bakhuvudet att om det här inte funkar för oss så kan vi alltid flytta tillbaka. Vi valde att chansa och jag kan bara tala för mig själv när jag säger att jag inte trivs här. 🙁 Jag är stolt över hur mycket alla har jobbat med huset och jag älskar ju huset i sig, men mitt hjärta är inte riktigt här.
Jag träffar ingen och det är så omständigt att umgås med någon. Jag känner mig ensam och isolerad från allt och alla.
Jag har verkligen försökt att trivas och utforska och jag är så ledsen att känna att jag är inte hemma här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S

  Jag trivdes inte heller i byn jag bori från början.. der tog säkert 4 år innan jag vande mig, hittade kompisar m.m. flera av de jag lärde känna träffade jag på föräldramöten på barnens förskola.. man pratade lite , bestämde lekdag och bytte nummer.. träffades ute och sen bestämde man nytt. Ju fler jag lärde känna desto mer växte byn. Det är litet, personalen i affären vet till och med vad jag heter och med bil tar man sig lätt iväg. Så även jag säger att körkort underlättar verkligen. Är ingen bilmännisla heller men det hjälper till om man vill känna sig fri. Man kan ta sig dit man vill gå och behöver inte planera så mkt.. man kan åka hem när man vill , det jag ville säga är att försök hitta något bra med stället där ni flyttat .. här var det naturen.. leta upp det du saknar tex rundor att gå , om ni har skog eller annat till exempel. .. ibland får man leta lite för att hitta det fina där man bor ?

 2. Gunilla

  Hur långt är det till dina föräldrar? Ni verkar ju ändå ha så nära kontakt men bodde ni nästan grannar förut? Hoppas att det löser sig för er och det tar ju ett tag att bo in sig. Ni har ju renoverat så fint så ni borde få en bra vinst på huset om ni vill sälja!!

 3. Maria

  Du säger att du inte är någon bil-människa att gillar att gå. Men ett eget körkort och bil handlar ju inte om det. Med det skulle du kunna känna en större frihet än du anar. Och det är lättare/billigare att fixa än en flytt.

 4. Maria

  Du säger att du inte är någon bil-människa att gillar att gå. Men ett eget körkort och bil handlar ju inte om det. Med det skulle du kunna känna en större frihet än du anar. Och det är lättare/billigare att fixa än en flytt.

 5. Nat

  Men så jobbigt att inte trivas, det är verkligen inte kul alls. Jag känner igen mig lite grann från när vi flyttade från en central lgh till en villa på en liten gata med 10 hus mitt ute i ingenstans.. ingen vägbelysning och privat väg och skogen som granne. Kändes på många sätt som toppen och super mysigt med naturen men jag kände mig också väldigt väldigt isolerad och saknade alla vänner och allt nära inpå. Jag hade körkort men hade inte kört bil alls sen jag tog körkortet vilket då var 12 år bak i tiden. Jag började faktiskt övningsköra med min man, jag hade ju körkort så jag övningskörde ju bara för min egen skull. Efter kanske 6 månader började jag känna mig trygg och började då åka runt mer med barnen. Testade olika lekplatser, fick lite bekanta på olika lekplatser som vi besökte ofta, fick nån bekant på det lokala biblioteket, ytterligare nån på ÖF osv. Sen när barnen började skola och förskola så kom umgänget där med deras kompisar föräldrar. Nu några år senare känns det som att jag känner ALLA i byn och att allt har blivit närmare fast det egentligen inte har det

  Vet inte vilken som är den bästa lösningen för dig, men ett körkort underlättare verkligen när man bor på landet. Med hjälp av en bil kan man ta sig till fina platser och sen promenera därifrån. Jag älskar också att vara ute och röra på mig men nu får jag först köra en liten bit och sen promenera därifrån

  kram

 6. Niobarnsmamman

  Det är ju tråkigt att du inte trivs. Det blir tungt att vara hemma med barnen om man känner sig isolerad och ensam. Det är ju jättefint att ni med släktens hjälp har kunna höja värdet på huset så pass mycket att ni kanske kan hitta ett boende närmare ” hemtrakterna” nu. Jag hoppas för er skull att ni får huset sålt och att ni har möjlighet att hitta något som kräver mindre jobb. Ni är så otroligt duktiga men jag skulle unna er att få pusta ut lite och bara leva vanligt familjeliv en tid.

 7. Viktoria

  Jag skulle nog satsa på ett körkort ändå. Det är det billigaste alternativet. Då är du fri att åka var du vill med barnen. Sen kan man ju bjuda hem folk till sig. Köp några husdjur som barnen kan pyssla med. Kaniner???? Tycker det är hemskt synd att sälja huset som hela skäkten varit delaktiga med att renovera. Kram!

  1. Me & My Baby Dolls

   Viktoria- Fast det är ändå inte hela släkten som bor här….? det är ju jag, och jag ska väl få trivas?
   Vi har folk över, men det blir såklart pussel för vänner också åka hit 😉
   Barnen går det ingen nöd på, dom har det hur bra som helst 🙂

 8. Elin

  Förstår dig om boende situationen! Vi flyttade för en månad sen från häst gård på landet till villa nära centrum. Älskar livet så mycket bättre här! Och det är inget fel på att flytta flera ggr och renovera och höja huset värde för att kunna flytta till nått dyrare där man vill bo är ju en jätte bra ide!

 9. Nora

  Hej
  Jag förstår dig, jag är också en promenadmänniska som vill kunna upptäcka o flanera runt. Har körkort m vill hellre kunna gå eller ta bussen några stationer ditt vi ska. Vill kunna se lite folk o liv, lite puls. Ha lite mer mångfald. Har precis flyttat fr radhus på 103 kvm till lgh på 73 kvm m man o tre barn :=) Radhuset låg i en sovort med tyvärr ganska inskränkta grannar. Inte alla, en del fina men…. Jag blev verkligen deprimerad där, ush ush. Mkt gladare att nu bo i stan (bor i en mindre stad) än ute på halvlandet. Det var verkligen ett stort misstag i mitt liv att flytta till radhuset. Radhusliv passar inte alla och i mitt tycke väldigt överskattat.
  Gillar landet i lagom dos, en helg här o där så lgh i stan o landställe vid lediga dagar är det optimala för mig o min familj.
  Lycka till med allt.

 10. Alex

  Aj jo, skulle det vara ett alternativ att ha en mindre bakgård eller lite mindre utrymme i huset eller skippa nåt som garage? Nyfiken fråga bara? Och hur långt kan Andres köra till jobbet utan att det känns jobbigt?

 11. Alex

  Hej! Nu vet jag inte alls hur det ser ut där ni bor, men skulle det inte fungera med avstånd osv om ni skulle hitta ett område med mycket barnfamiljer så barnen skulle ha lekkompisar o du skulle ha andra mammor att umgås med? Här i Finland är det rätt vanligt där jag bor med små villa områden som i en del fall också har mindre lekparker. Om ni dessutom skulle få en skola på gångavstånd skulle ni då kunna tänka er att barnen skulle byta speciellt om de skulle hitta nya vänner? När man flyttar mer ut på landet får man förstås alltid avstånd att tänka på och bil etc. Det verkar bara som om en stor bakgård funkkat riktigt bra för er och det var ju någonting du ville ha möjlighet att göra, att bara kunna släppa ut barnen och låta dom leka på egen tomt. Tänker också att finns det ett område med direkt buss till Hanninge, skulle det då funkka? Ni tycker ju om att spendera tid i lekparker så det skulle väl inte störa er om ni blir tvunga att spendera lite extra tid i dem om ni sedan skulle kunna hoppa på en direkt buss hem? Hur är det med skolbussar i sverige förresten? Här i vår kommun går nästan enbart skolbussar och alla åker med dem. Ska du någon annanstans än de två centrumen kan man behöva byta buss, men hur funkkar det i sverige? Tänker att om ni skulle flytta någonstans där barnen själva kunde ta sig till och från skolan på det sättet skulle det ju ta bort en hel del stress från er? Eller om ni flyttar så ni har en skola på gångavstånd? Är det bara nynäshamn eller hanninge som gäller, eller finns det andra alternativ? Försöker inte alls vara kritisk, funderae mest att om ni trivs i hus och vad hus ger er, skulle ni då kunna tänka er att prova någon annanstans? Speciellt om du kunde hoppa på bussen raka vägen till Hanninge o träffa gamla vänner och din familj, men där ert hus är skulle vara flera barnfamiljer att umgås med där också? Och flyttar ni just utanför ett villa område kan ni ju kanske cykla dit och leka? Du har ju bara dina 3 yngsta hemma så Isabelle i stol bakpå cykeln och så Kevin och Celina i såndän vagn bakom. Det skulle ju vara perfekt, har int barnen cyklar också? En kvarts cykelväg till skolan skulle ju inte vara illa om ni skulle hitta en sådan plats någonstans? Menar bara att det borde ju finnas flera alternativ än bara Hanninge och nynäshamn, tänk inte bort hus om ni älskar den livsstilen bara för att just ett område inte kändes som ert. Klart tråkigt att måsta flytta gång på gång, men om ni hittar ett drömställe i slutändan kanske det är värt det?

  Vad vill ni mer är ju den stora frågan, egen bakgård med möjlighrter som pool och att bara schasa ut ungarna på den eller närheten till allt som lägenhet ger er? Hopps du tar min kommentar för vad den är, fösslag på andra lösningar och frågor av nyfikenhet för vet inte alls hur livet ser ut där.

 12. Marie

  Jag förstår att du saknar Haninge. Jag har nu bott här i 1,5 år. (Bor på poseidons gränd) och jag älskar att bo här i Haninge. Finns ju allt och vill nog aldrig flytta härifrån.
  Hoppas ni har turen med er och får en bra värdering och hittar nåt bra här i Haninge igen som ni kan älska trots att det kanske blir lite mindre hus/tomt 🙂

  En fråga jag har är ang deras skola. Nicole och vanessas och Olivia går väll där oxå nu.
  Är den bra ? Min son kom in i den men jag tackade nej då han fick en plats på runstenskolan men det funkar inte alls där så funderar på att byta skola på honom.
  Han har en otroligt stökig klass, de har till p med obligatorisk frukost på skoltid då klassen är så stökig för se ifall det skulle lugna dem (är 4 st som är väldigt bråkiga)han blir
  Mobbad av några i klassen(av de 4 stökiga) och det
  Värsta av allt. Känner att mentorn/skolledningen inte tar det på allvar trots att min son mår väldigt mycket sämre och berättar om hur dåligt han mår när han blir kallad saker. De skyller bara ifrån sig ansvar. Han går i samma årskurs som din Nicole så är intresserad hur hennes samt parell klasserna är. Är de lugn skola och trivsam miljö eller är det stökigt ? Tas det på allvar ifall ni föräldrar säger något som inträffar tex mobbing eller dylikt?

  Förlåt för luddigt inlägg.

 13. Marie A

  Jag förstår att du saknar Haninge. Jag har nu bott här i 1,5 år. (Bor på poseidons gränd) och jag älskar att bo här i Haninge. Finns ju allt och vill nog aldrig flytta härifrån.
  Hoppas ni har turen med er och får en bra värdering och hittar nåt bra här i Haninge igen som ni kan älska trots att det kanske blir lite mindre hus/tomt 🙂

  En fråga jag har är ang deras skola. Nicole och vanessas och Olivia går väll där oxå nu.
  Är den bra ? Min son kom in i den men jag tackade nej då han fick en plats på runstenskolan men det funkar inte alls där så funderar på att byta skola på honom.
  Han har en otroligt stökig klass, de har till p med obligatorisk frukost på skoltid då klassen är så stökig för se ifall det skulle lugna dem (är 4 st som är väldigt bråkiga)han blir
  Mobbad av några i klassen(av de 4 stökiga) och det
  Värsta av allt. Känner att mentorn/skolledningen inte tar det på allvar trots att min son mår väldigt mycket sämre och berättar om hur dåligt han mår när han blir kallad saker. De skyller bara ifrån sig ansvar. Han går i samma årskurs som din Nicole så är intresserad hur hennes samt parell klasserna är. Är de lugn skola och trivsam miljö eller är det stökigt ? Tas det på allvar ifall ni föräldrar säger något som inträffar tex mobbing eller dylikt?

  Förlåt för luddigt inlägg.

 14. Eva Karlsson

  Hej Satu- först av allt vill jag säga att jag älskar att följa eran familj- ni verkar sååå underbara . Sen blir jag så ledsen för din skull över att de inte riktigt blev som du/ ni hade hoppats på med flytten. De är klart tufft att känna sig så isolerad som du beskriver att du gör ??. De blir.ju tufft att stanna kvar när läget är som de är. Hoppas verkligen att de kommer lösa sig för er med eventuell försäljning och nytt boende( men de gör de ju). Underbart att barnen fortsatte i sin vanliga skola , inte alla föräldrar som hade tänkt som ni( många resonerar nog att barnen anpassar sig så bra ändå). Ta hand om er underbara familj. Många kramar till er alla från mig i lilla Nässjö ???

 15. Angelica

  Va tråkigt att läsa att ni inte trivs i Sorunda 🙁 Jag och min familj har precis köpt hus i Stora Vika och flyttar dit om 40 dagar. Jag ser fram massor emot det och det finns massa små vägar och där omkring som man kan promenera i 🙂 ligger ju också i Sorunda så jag tänker att du kanske kan hitta några mysiga stråk som gör att du/ni trivs bättre för huset i sig verkar ju toppen 🙂

 16. Maria

  En fråga till frågestunden… har något av barnen någon diagnos eller drag av tex adhd eller annat och lite hur man tacklar sånt som kommer till med skola, vänner, självkänsla osv?

 17. Alma

  Erat hus är verkligen superfint och har en fantastiskt stor tomt. Synd att den ligger en bit från Haninge. Gör vad som känns rätt i hjärtat för er är mitt tips❤️

 18. Therese

  Åh vad synd att du inte trivs. Men jag förstår dig! Hade nog inte kunnat tänka mig flytta helt från familj o vänner för även om man har alla barnen så känner man ju sig ensam om man inte har chans att få träffa nära o kära när man vill. Förstår att det inte finns liknande hus med tomt i Haninge, men hus finns det ju, mer tomter det är ont om.
  Kul med svaren från frågestunden ❤️

stats