Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Veckans lista

Wops, insåg att jag inte hann med min “Veckans-lista” som jag tänkt lägga upp varje söndag.
Ni vet, en sån där lista med “Veckans roligaste/tråkigaste” osv. osv…. Kul att reflektera tillbaka med en sammanfattning om veckan som gått helt enkelt. Har ni fler tips på vad man kan fylla listan med så får ni gärna kommentera.

Här kommer listan från veckan som gått!

Veckans samtal-
Vi har haft massor med väldigt viktiga samtal, vad det är kommer komma fram snart, men ett är namn till Baby 8.
Stor överraskning att vi inte älskade nåt av varandras namn direkt. 🙂 Vi suger på den karamellen en stund till.

Veckans bästa-
Danilo & Jonathan tävlar om vems tur det är att gå ut med soporna varje dag numera. “Nej det var din tur igår, idag är det min tur! “OK, men då får jag tömma diskmaskinen!” Och så tar dom alltid med sig Chili (Celina) som tar sin uppgift som sopbärare på största allvar. Hon bär nån liten påse eller en mjölkkartong och traskar iväg. “Lämna soporna äiti”

Veckans sämsta-
Jag och barnen har varit med varandra non-stop 24/7 sedan 25 maj. Så förra veckans sämsta måste ha varit mitt eget tålamod. Det har varit gnabb och småtjafs och onödiga konflikter mest hela tiden, för lite sömn och mycket i huvudet som har varit tröttsamt. Men nu tar vi nya tag i en ny vecka med ny energi! ♡

Veckans häftigaste/roligaste-
Att höra ett hjärta, som inte är mitt eget, slå i min kropp på MVC.
Sån “wooow” känsla fortfarande!

Veckans förvirring-
Jag tänkte ta upp mitt pluggande mot körkort. Men hur i helsinki ska jag få in något mer i mitt huvud just nu?
Ni anar inte hur mycket som går runt just nu, så många bollar i luften och så ska man printa i en massa körkorts teori också.

Veckans tråkigaste-
Jag har inte berättat så mycket mer om mardrömmen vi gått igenom, en mardröm (milt sagt) som fortfarande ligger och spökar och lurar runt hörnet. Jag behöver få prata om det, jag vet också att just nu går det inte. Men ja, det är fortfarande det tråkigaste att bära med sig i tankarna.

Sötaste-
Jag och Celina gick in på Åhlens för att handla lite till Baby 8, hon satt i vagnen och som hon sjöng! Hon var helt inne i sina sånger och sjöng för fulla muggar och jag försökte verkligen hålla mig från att skratta högt.
“Let it go, let it goooo!!” och hennes tonläge blev allt högre och inlevelsen starkare, så folk och personalen som vek kläder bredvid tittade på henne glatt och viftade dit sin kollega och dom tittade på Celina som inte hade nån aning om att hon höll världens konsert inför alla, drog låt efter låt tills en inte kunde hålla sig längre och sa till Chili hur fint hon sjöng.
Då var konserten slut. Min lilla sångfågel.

Veckans fundering-
När ska Celina sluta med napp?
Ska man sluta helt och hållet eller låta henne ha det när hon ska sova? Tänkte att det kan bli jobbigt för henne när lillasyster föds och har napp. För så som det är nu så vill hon ha 3 nappar med sig hela tiden (en i munnen och en i varsin hand), jag lämnar dom dock hemma när vi går ut men det kan bli ett jäkla liv från sisupåsen.

Veckans utmaning-
Jag märker att barnen försöker prata alltmer svenska med mig, och med varandra och jag får verkligen kämpa för att dom inte ska tappa finskan. “Vad sa du?” Förlåt jag hörde inte riktigt vad du sa?” säger jag när dom ska prata svenska med mig. “Men maaammma!” Vänta, va? Och så vips tar dom det på finska istället.
Det som är konstigt är att dom alltid kallar mig “äiti” vilket betyder mamma på finska- och det måste dom ha snappat upp när dom gick på finsk förskola för jag har aldrig kallat mig själv, eller min mamma för äiti.

Veckans mest minnesvärda-
Frågade Nicole vad hon tycker är veckans mest minnesvärda och hon tyckte att det borde vara tanden som hon tappade igår… jisses vad den där tandfen måste ha cash alltså. 😉

Veckans tanke
Om jag bara vann miljoner. Tänk vad mycket enklare livet var då. 😀

Veckans envisa-
Slime. Alltså… Vanessa, speciellt tittar på videor på youtube om hur man gör egen slime, alla hennes vänner gör det och detta vill hon syssla med hela dagarna långa- till de mån att jag sagt att nu får det räcka.
Hon testar olika, gör geggamoja av precis allting. Häromdagen gick hon in till oss med en kompis och skulle göra slime och hade tagit ner mjöl, tvål och använt all Andres raklödder och experimenterat med allt.
NU har hon hittat den perfekta receptet säger hon varje dag. No way.
Har ni något recept på slime som faktiskt funkar så tas det emot.
Köpte två burkar med slime till henne….

Veckans tummen upp-
Till familj och släkt. Tack för att ni alltid finns där. ♡

Veckans  låt-
Despacito! Utan tvekan. Den är nog hela sommarens låt och alla barnen kan den utantill.

dreams

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nettan

  Tack för en bra blogg

  Slime
  3 dl kallt vatten
  2 ½ msk potatismjöl
  ½ krm neutral matolja (eller rapsolja)
  några droppar hushållsfärg i valfri kulör
  GÖR SÅ HÄR
  1. Häll vattnet i en kastrull. Tillsätt potatismjöl och vispa ut det ordentligt. Låt det koka upp under vispning tills det tjocknar.
  2. Rör ner olja och några droppar hushållsfärg och vispa lite till. Låt det svalna. Förvara slimen i en burk med tätt lock.
  Tips! Tillsätt glitter i slimen.

 2. Minna

  Vilken rolig och bra lista.Får faktiskt mig tänka hur vi har haft våran vecka. Det där med finska.Varit på föreläsning om ämnet.Bara duborkar vara konsekvent och prata endast finska med barnen så behåller det språket.Sen är de bra läsa finska böcker och se finska filmer.Ni kanske kan kolla först filmen på svenska o sen på finska?om du känner att det är svårt läsa på finska? Det gör inget samma professor berättade att bara man pratar/läser på den nivån man har är det alltid bättre än ingen finska alls.Om du vill får du låna finska böcker av mig😉.

 3. Niobarnsmamman

  Nu kommer jag att lusläsa kommentarerna i hopp om att få ett bra slimerecept. Jag har två flickor som har experimenterat massor och aldrig lyckast få till det som på filmsnuttarna. Jag blir galen på alla nerklottade burkar och kläder. Det senaste är att vi borde köra till Sverige och köpa linsvätska. Den vi har i Finland funkar inte lika bra enligt flickorna. Konstigt att de kan vara så säkra på det då de inte har någon erfarenhet av det och då alla deras bästa och säkraste recept hittills har misslyckats. Samtidigt som jag nästan blir galen ibland på denna slimehysteri så kan jag tycka att det är en ganska harmlös sysselsättning och jag skulle gärna vilja att de faktiskt skulle lyckas till sist.

 4. Kicki

  Ett tips för att sluta med napp…. Förbjud den inte men bestäm en speciell plats tex soffan där man får sitta så mycket och länge med napp man vill ,men så fort man går någon annanstans så måste man lämna nappen där i soffan – har testat denna metod på ett antal envetna goungar i värsta ” jag bestämmmer själv-åldern” och det funkar 😅 Barnet känner att det är i kontroll…vill man ha napp i munnen så fåår man..man bestämmer själv att man vill göra något annat= lämna nappen där i soffan en stund. Att spela på att barnet nu är en stor tjej/kille som fixar detta själv skadar ju aldrig heller 😇 ( det är ju bara bebisar som har napp i munnen jämnt 😂😇)
  Vad det gäller att barnen svarar dig på svenska/ pratar svenska med varnadra…oroa dig inte..så länge DU konsekvent svarar dem/pratar till dem på finska kommer de ha finskan kvar och läser du böcker för dem på,finska / ser på finska barnprogram etc så utvidgas deras ordförråd än mer. Och oroa dig inte ifall de blandar språken- numera har man kommit fram till att det är tecken på högspråklig kompetens istället för som förr då man trodde det berodde på dåligt ordföråd ( läste en 7.5hp kurs nyss just om interkultur och flerspråkighet 😊)
  Men en liten fråga appropå just det där med språken som jag funderat på när jag läst din blogg ( som tyvärr fortfarande laggar trots rensad webbhistorik 😟) när du pratar om barnens farmor o farfar använder du de spanska orden men hur är det med mormor o morfar? Mina finska kunskaper är extremt begränsade men jag har för mig att de barn jag haft på förskolan sagt något annat än “mamu o puua” för mormor o morfar, minns inte vad just nu 🤓

  1. Alex

   Hej 🙂 kan inte svara direkt för Satus del men riktiga finska orden för mormor o morfar är isoisä o isoäiti, men på talspråk talar man nästan alltid om mummu/mummi, även på finlandssvenskt håll. Kallar själv min mormor för mommi. Morfar e jag int så insatt på tyvärr då jag kommer från enspråkigt finlandssvensk familj…

   1. Me & My Baby Dolls
    Me & My Baby Dolls

    Kicki & Alex- Mormor/farmor & morfar/farfar på finska är Mummi & Ukki. Även isoisä och isoäiti (stor mor/stor far) om man översätter rakt av.
    Mummu kan man också använda, men just “Puua” är morfars smeknamn, då Felicia (min systerdotter) inte kunde säga morfar när hon var liten, så det blev Mufa och på någotvis därifrån Puua som har följt hela 15 år 🙂

stats