Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

“Det borde vara olagligt att skaffa så många barn”

Många vänder sig om efter oss när vi är ute med barnen- dagligen. Vissa står och gapar och räknar alla barnen. 1…2,3,4……5,6….7… ?
7 barn?? Och en till på väg? Många ger ett vänligt och imponerande leende mot oss och tittar beundransvärt.
Andra stirrar lite otrevligt.
Men faktiskt 98 % av alla människor ger ett positivt feedback. Dom är glada, imponerade och fascinerade.
Jag har inget emot att folk tittar, inget alls emot att folk frågar. Jag förstår att man är nyfiken.
Många frågar om alla verkligen är mina barn, och såklart hur gamla alla är eftersom dom är så tätt inpå varandra.
Jag pratar gärna med dom som är nyfikna, svarar och är vänlig.
Jag är stolt över mitt gäng och skulle aldrig byta ut mitt liv med min familj mot något annat. Har jag min familj så har jag allt jag någonsin behöver.

Men sen finns ju dom som inte är så positiva. Dom som kan stå och stirra och skakar på huvudet och tänker: “Ojoj, så många barn, hur ska det där gå och ska det gå överhuvudtaget.”
Dömer mig/oss från minsta lilla handling jag gör och anmärker sig extra hur mina barn beter sig. För visst blir man mer dömd och granskad när man har fler barn.

Häromdagen var jag själv med barnen i lekparken och en mamma var där med sina två barn som sprang runt och lekte rövare, skrek, slogs och bråkade. Hon kom till mig när jag satt i sandlådan med Celina och sa “har DU sju barn?” Och granskade mig negativt från topp till tå. Som om jag ljuger ihop det och har bara kidnappat 5 av dem.
“Och så är du gravid. Ojoj. Stackars dig.”

Stackars mig?
Stackars dig som inte står ut med fler barn, stackars dina barn!” 😀
Det är inte alls stackars mig, utan så självvalt. Jag njuter av när det är högt och lågt. Men visst kan jag också vara riktigt trött på allt och vissa dagar bara räknar ner timmarna tills det är läggdags. Mina barn kan också vara riktigt jobbiga- men i min värld är det inget liv utan barn i rörelse.
Du behöver inte leva mitt liv- så varför behöver du lägga dig i?

Jag är gravid men nummer 8 och hör redan nu “och när kommer nummer nio?”
Jadu, det vet jag inte. Det kanske är stopp nu- eller så kommer det kanske 3 till. Stör det dig? Får du ont?
Jag är stolt över mig själv och över min familj. Jag är glad att jag lyckats få 7 så fina, underbara barn, men jag är också ödmjuk och jag vet att jag har mycket att lära mig, jag lär mig hela tiden nytt om hur det är att vara mamma, jag ställs inför nya utmaningar precis hela tiden och jag har mycket kvar att lära mig, allteftersom barnen blir större.
Jag kan inte allt, jag har inte alltid rätt. Jag är verkligen ingen supermamma.
Jag försöker mitt bästa, vissa dagar testas mitt tålamod till det yttersta. Men varje dag försöker jag vara en bättre mamma än vad jag var igår.

Jag fick en kommentar för ca. 1 vecka sen, där en person tyckte att det borde vara olagligt att skaffa så många barn och ifrågasatte min igångsättning. Vilken märklig och okunnig kommentar, dum kränkning mot alla oss som faktiskt vill ha och önskar oss fler barn än “normal svensson.” Som att det är någon skam att ha många barn? Att man bara borde ha 2-3 barn för att det är “lagom”. Lagom för vem, vem bestämmer vad lagom för mig ska vara?
Alla barn är olika, alla föräldrar är också olika. Några tycker att 3 barn är helt lagom. Andra tycker att färre är lagom, medans vissa tycker att fler är lagom. Vem ska bestämma vad som är lagom för just Dig? Det kan och ska bara varje individ bestämma själv. Låt ingen annan bestämma det åt dig.

Vissa kanske borde “skaffa” många barn- andra (!) borde kanske inte skaffa några barn alls. (Det jämnar ut sig)
Eller hur?

Jag kommer aldrig att vara du.

I will never be youResa med barn (268)Resa med barn (272)

Hur många barn har du? Vill du har fler eller är du/ni nöjd?
Du som inte har barn ännu- vill du ha barn? Hur många önskar du dig?

Efter 2 ½ hopplösa, jobbiga år med flera missfall, ofostrig graviditet, undersökningar, och diverse behandlingar så fick vi våra efterlängtade barn.
Jag vet av egen erfarenhet att det inte alls är så självklart att få barn bara för att man vill och önskar.
Jag är så otroligt tacksam för mina diamanter. Jag är rik.

Puss och kram på er, ta hand om er och era nära och kära. ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Jag fyllde 19 en månad innan min första dotter föddes. Idag är jag 29 och har 5.
  En dotter som är 10.
  Tvillingar en pojke och en flicka som är 8 (1 år och 10 månader yngre än stora tjejen)
  En son som är 3 och en son som är 2 (1 år och 1 månad emellan dom)
  Och jag är nöjd och klar. Har en medfödd genetisk sjukdom. Och känner att ju äldre jag blir desto mer påverkar den mig. Nu vill jag se mina 5 växa, gå vidare till en ny fas i livet och lämna småbarnstiden bakom oss. Tänker att min fysiska ork måste räcka till att finnas för dessa 5 och sedan orka vara farmor/mormor. Jag skämms inte för att jag fått barn så ung eller för antalet.

 2. Elisabeth

  Vad tråkigt att du får så många negativa och rent av elaka kommentarer. Du verkar vara en enastående mamma/tjej och får inte ta åt dig. Jag försvarar inte sånt beteende men man förstår att människor som säger sånt är inte riktigt friska. De mår så dåligt över sina egna liv och då tycker de att det känns bättre (för stunden) att trycka ner någon annan. Gärna någon som är snygg och trevlig och lever det liv de själva drömmer om. De kommer sluta som ensamma, bittra och multisjuka individer. Precis som du skriver så har du genomskådat dem.
  Mitt råd är att du låter någon annan läsa alla medelanden innan du själv gör det. Inte för att du ska ta åt dig men för att du helt enkelt ska slippa sådana negativiteter i ditt liv. Det påverkar dig kanske negativt till slut.
  PS. Det är många som älskar dig! Hade hoppats få se er på tv snart😃
  Du har verkligen världens sötaste barn och det är förståeligt att du vill ha fler.
  Ni har ett underbart och frekvent umgänge med släkt och vänner vilket bevisar i sig själv att ni är fantastiskt trevliga människor!!
  Kram på dig och lycka till med förlossningen!

 3. Emma

  Jag förstår verkligen inte hur man kan med att skriva en sådan kommentar! Gah, jag blir så himla arg! Det är ju en sak att skaffa sanslöst många barn om barnen far illa eller att man inte kan ta hand om dom, men du som är världens finaste och klokaste mamma! Jag blir så arg.
  Ta verkligen inte åt dig av andras idioti. Jag känner flera andra som har många barn, långt över “svensson vanligt” antal.

  Själv har jag två stycken söner, och vill mer än gärna få en till om möjligheten kommer och finns! Kram på dig.

 4. Anna

  Så fint skrivet! Precis mina tankar och erfarenheter! Har 6 barn mellan 13 och 2 år och såå stolt över min stora familj och över alla mina barn! För mig är varje barn en lika stor gåva och tänk vad mycket kärlek man känner och har omkring sig. Har också fått en hel del onödiga kommentarer, bland annat om att nummer 4,5,6 inte skulle vara lika viktiga och efterlängtade som de äldre barnen… Får även såklart positiv respons… Känns på nåt vis som om det är mer ok att säga sin åsikt och vara nedvärderande till oss med flera barn… väldigt märkligt tycker jag, ingen annan tar hand om och fostrar mina barn. Det gör jag och min man!!
  Tack för en underbar blogg, har följt dig i några år nu!

 5. Trebarnsmamman

  Jag har tre barn men har alltid drömt om 4-5 barn. Kände dock efter trean att det nog blir några års paus innan nästa, om det ens blir några fler. Det kan jag ju inte ensam bestämma om 😉

 6. Malin

  Har precis hittat hit! Vilken härlig blogg och vilken fin familj du har. Jag är precis gravid med nr 4 och folk tycker nog vi är lite galna men det struntar jag i 🙂 Vårt val! Vårt liv!

 7. linda

  fattar inte varför folk ska lägga sig i varför man vill ha fler barn. Jag har 7 barn skulle haft 8 barn. vill jätte gärna ha fler ,men det får vänta lite till . Jätte tråkigt när man får såna kommentarer

 8. Hanna

  Så tråkigt att människor känner ett sånt behov av att lägga sig i på ett negativt sätt🙁 Ni verkar vara en underbar familj med så mycket kärlek😊 Själv har jag en dotter och vill gärna ha ett barn till😊 Försök skaka av dig de dumma kommentarerna så gott det går❤

 9. Louice

  Att folk inte kan hålla truten med sina dumma kommentarer…? Du har en så fin familj och är enstor förebild vad gäller familjeliv för mig! <3 jag har en efterlängtad dotter som nu är 8 månader, vi kämpade två år på egen hand innan hon blev till. Nu har jag den stora glädjen att vara gravid igen och väntar syskon i mars <3 sen får det vara stopp för min del då jag mår väldigt dåligt som gravid och är extremt förlossningsrädd. Kram till dig!

 10. Caroline

  Jag har 4 barn och hade kunnat tänka mig ett femte.
  Förstår inte heller varför folk ska bry sig så mycket! För min del så har alltid min dröm varit att bilda familj och leva familjeliv. Visst är det jobbigt ibland när barnen testar gränser o man känner sig helt slut, men så är det ju även med ETT barn! Det är nästan lättare med fler, eftersom de leker så mycket med varandra och aldrig behöver känna sig ensamma. Själv var jag ensam, men hade en syster som var 15 år äldre än mig o hon var ju aldrig hemma. Minns att jag var så avundsjuk på kompisar som hade syskon.. De kunde ju leka med varann o hade varandra när de skulle iväg på semester med familjen…men jag var alltid ensam. Trodde jag skulle ha max 2-3 barn, men så blev det ju inte 😁. Så länge man prioriterar sina barn, finns där, älskar dem och har TID för dem, samt att de är hela och rena som man säger och mår bra så kan folk sköta sig själva!!

 11. Helena

  Jag är en snart 18-åring som ALLTID drömt om många barn och har alltid älskat och älskar barn. Drömsiffran är 12! Men får jag 2 barn och känner att jag håller på att stressa ihjäl mig och inte har ork, tid eller kärlek för ens ett tredje vill jag stanna vid två hellre än att ha 10 eller 12 och känna att jag inte räcker till för 8 eller 10 av dom.

  Du verkar vara en fantastiskt mamma, Satu! Verkligen en inspiration för mig och säkert många fler! Hoppas du har ork att fortsätta vara grym trots alla negativa kommentarer och trångsynta människor och bevisa alla haters fel! All kärlek till dig och din familj

 12. Elin

  Har sex barn, i åldrarna 8 år, 7 år, 5 år, 4 år, 2 år och minstingen som är 3 veckor gammal imorgon. De är det bästa jag gjort ❤ folk runt omkring reagerar mycket på att jag har sex barn mer pga min ålder tror jag, är 26 år 😉 fast jag har aldrig någonsin mött någon som har varit negativ på något sätt över att vi har fler barn än genomsnittet.
  Får se om det blir fler barn i framtiden, om några år skulle jag kunna tänka mig en till eventuellt 😁

 13. Hanna

  Jag tänkte på dig idag när vi var på Ikea och jag hade fullt sjå att ha koll på mina tre barn. Jag tycker du är grym och bry dig inte om vad andra tycker. Det är inte de som ska leva ditt liv.

 14. Elin

  Tyvärr är det ju så stt många har fördomar mot familjer med många barn då man har sett familjer där det bara “produceras” barn utan minsta eftertanke att man måste faktiskt både ha råd och vilja ta hand om de också. Jag själv har också haft fördomar då man endast sett familjer med många barn som har begagnade trasiga kläder och inte är uppfostrade alls. Men jag tycker att du visar att så behöver det inte vara! Jag tycker att du visar omvärlden att det kan vara helt underbart stt ha många barn, som dessutom har föräldrar som bryr sig! Jag har snart 3barn. Men jag är väldigt inapererad av dig, så skulle kunna skaffa fler 😉 Men har en sambo som inte vill ha fler tyvärr!

 15. Cissi

  Har man bara ett barn så är det fel med…. aldrig är andra nöjda!!! Jag ville gärna ha fler barn men jag kan inte få barn. Varför skall man behöva förklara sig för andra?!?
  Vi är lyckliga som har en diamant!!
  Kram Satu

 16. Emma

  Wow! Jag beundrar dig för att du har så många barn. Att vara mamma är inte lätt, men det är det bästa som finns! Jag har “bara” 3 barn och känner ibland att jag inte orkar, ändå orkar jag lite till. Man gör ju det 😁 Har du några tips på hur man kan få tiden att räcka till för alla? Det är nog det största bekymret jag har, att jag känner skuld över att jag inte får egen tid med var och ett av barnen så ofta som jag önskar. Det är svårt att hitta något som alla gillar då jag har en dotter som är 9 år snart, en son på snart 5 år och lilla lillebror som är 5 månader. Olika kön och olika intressen. Samtidigt går jag omkring med en önskan om fler barn..
  Tack för att du delar med dig av er tillvaro 😃❤

 17. Johanna

  Bra skrivet! Nu har vi “bara” 5 barn, och vi har sagt att det ska räcka nu. Men djupt därinne finns det en liten önskan efter en 6a.. Vi får se vad som händer, det är trotts allt bara jag och min man som kan avgöra vad som händer och inte. Vår yngsta är 10 månader, äldsta 14 år..
  ha en fin dag!
  Kram

 18. Linnéa

  Jag har 5 barn 12 1/2, 10, 4, 3 och 1 🙂 har ofta fått kommentarer om att jag “har för många” särskilt när jag väntade minsta. Ja jag är ensam med mina 5 guldklimpar men känner absolut inte att det är för många än skulle till och med kunna tänka mig ett 6:e i framti om jag träffar en man jag villlevamed men det vågar jag knappt nämna för folk 😮 hursom vill jag bara säga att fu verkar vara en oerhört kärleksfull mor och en fin insperation för mig och säkert många fler ☺ alla har olika begränsningar och syn på lagom…. själv har jag nog inte kommit till den “magiska gränsen” ännu ja det skulle vara åldern som begränsar mig i sånt fall 😉

 19. Niobarnsmamman

  Jag har 9 barn. Äldsta 20 och yngsta snart ett. Jag har också fått nio missfall. Det har varit en sorgeprocess varje gång men det har kanske bidragit till att jag har varit ödmjuk och verkligen varit tacksam för de skatter jag fått. Jag har fått så oerhört dumma kommentarer av folk på stan men av såna som känner mig har jag bara fått positiva kommentarer. Jag är heller ingen supermamma. Ibland känner jag mig rent av som en häxa men jag tror ändå att jag är ämnad för att ha många barn. Det är också roligt att se att mina äldsta har blivit härliga, empatiska och trevliga mänskor trots bristfälliga föräldrar och det hoppas jag att de yngre ska bli också.

 20. Denise~25år&4barnsmamma~

  Jag är 25år och har 4 barn som under 2017 blir 8år 7år 5år samt 1år.. väntar nr 5. Jag får ofta höra från andra att jag förstör mitt & min sambos liv. Mest synd är det om min sambo som blir påtvingad(?) alla barn… okej att han bara ville ha 1 från början, men inget utav de vi har idag har varit ett tvång och nr 5 var faktiskt tom hans önskan!
  Stå på dig satu!! Du gör ett super jobb ❤️

 21. Tess

  1 barn här pga av att jag fick Hyperemesis gravidarum som gravid. Det var extremt kämpigt. Så för mig är inte barn nåt man “bara skaffar”. Det är nåt helt otroligt som jag kämpade väldigt med att få. Ett till vore fantastiskt, men hur det blir vet vi inte.

 22. Mumintrollet

  Barn behövs! Själv hade jag gärna velat adoptera några, eftersom jag vet att det finns miljoner föräldralösa barn här i världen, men det kostar mycket det med.

 23. Tina

  Va fåniga folk är! VAD har dom att göra med hur många barn ni skaffar, fy bubblan för
  dom…Dom är avundsjuka, helt klart.
  Hade dagbarn, plus mina egna töser, när dom var små, allt som allt 7 flickor:)
  Folk på stan kom fram, “är alla dina”? Ja sa ja, för jag tyckte det var så fånigt att fråga.
  “Hoppas nästa blir en pojk då”…???ALLA barn är unika, underverk, mirakel!
  Som du skrev, vilken rikedom!

 24. Sophie

  Vi har fyra barn i åldrarna 10, 4, 2 år och minstingen på 6 månader. Vi skyddar oss inte utan de barn som kommer till oss är en välsignelse och så välkomna 💖 har precis fyllt 30 år så hoppas vi lyckas få fler 💞💞💞 kram

 25. Carro

  Så vackert skrivet, så moget så underbart! Jag önskar jag kände dig på riktigt, vill ha dig i mitt liv.
  Jag har 3 fina barn, var mer klar efter 2an än trean. Men sen fick jag uppleva 7 missfall innan 3an och fick världens vackraste Diamant, men önskar verkligen en till ibland.
  Du är väldigt klok och ingen, INGEN har rätt att lägga sig i andras liv. Så tröttsamt!

 26. L.C

  Fantastiska du!
  Jag beundrar er med så många barn. Vi har 2, och är såå nöjda med det. Men det är ju vårt val!
  Vill du ha 20 ungar, så go for it. Jag är säker på att det finns kärlek som väller över, för varje liten individ i din familj!
  Du är grymt stark!
  Lycka till med allt, och kommande förlossning!

 27. Tina

  Fint skrivit. Själv är jag sååååååå avundsjuk….. jag har 2 barn…. jag vill ha fler men vet inte om jag orkar …. kan barnen spanska förresten???

 28. Jen

  Så fint och vettigt skrivet. Håller med dig till fullo! Själv har jag “bara” 2 barn, 1 och 3 år gamla. Jag måste erkänna att jag tänker ibland “huuur orkar du med sjuuu?” Hehe. Men i all välmening förstås, imponerande!
  Du behöver ju aldrig känna dig ensam heller. Underbart!
  Dessutom sätter du så fina barn till världen, så kör på säger jag 😉 kram

 29. Mickan

  Jag känner lite så att; Så länge man kan ta hand om alla barn och ingen far illa så får folk skaffa hur många dom vill!
  Jag har ett barn, och det räcker för mig. Jag blir ifrågasatt för mitt val att inte vilja ha fler, men jag tycker det är lika mycket min ensak som det är för de som väljer att skaffa 2, 3 eller 10 barn. Alla är vi olika och gör olika val i livet!

 30. Maria 7 barns mamma

  Vi är oxå en stor familj, har 7 barn mellan 10 år och 8 mån. 4flickor o 3 pojkar, jag fick en kommentar av en att de är orättvist att ja hade så många barn, men ja fick den gåvan❤️ De är ja glad över, och ja vill ha minst 1 till, kanske 2 till oxå.. även om dagarna är som en bergodalbana så är de ändå de bästa som finns barn☺️

 31. Liv

  Jag har 2, en på 4,5 och en på 2,5. Om ungefär 2,5 mnd kommer nr 3. Jag tror det räcker för våran familj. Själv har jag inga syskon, men mina föräldrar ville ha en till, så blev det inte. Min sambo har 3 syskon.
  Lycka till med bebis igen, jag tror du är en supermamma som självklart ska ha 8, eller fler. 😊💞

 32. Lisa

  Vissa borde ju bara hålla tyst..
  Jag har två barn, men är inte säker om jag vill försöka med en trea, och sambon vet inte om han är nöjd..
  Jag är tacksam över mina två flickor.
  Och tacksam över att dom föddes friska. 💕

 33. Jessica

  Jamen som du skriver, vissa borde inte säga barn medan vissa kan ta hand om barn. Å sen är de ju de att alla inte heller kan få barn lr något händer. Jag har en två-årig son och en son som skulle komma i februari i år men han hade hjärtfel och kom 10 v. För tidigt och stannade hos oss i 7 dagar 👼🏼💙💔 är gravid igen bf 3/12-17 mitt hjärta/hjärna skulle gärna vilja ha fler barn men jag vet inte om jag orkar kroppsligt lr psykiskt. ❤️ Så att jag har min son än så länge så är mitt liv förgyllt, och hoppas lillasyster kommer ut frisk och kry 💖🌸

 34. Linda

  Hej hej jag har 5 barn i åldrar 25 år 23 år 7 år 5 år 4 år+ är mormor med 🙂 ha ha. vill inte ha flera eller kan inte har tagit bort livmodern. Sen åldern med jag är 44 år nu. 🙂 Älskar att följa dig och din familj du har så fina barn. Lycka till med åttan <3

 35. Louise

  Spännande! Jag är 19 år och har inga barn än! Jag skulle nog vilja ha 3-4 barn… Men det kommer kanske att ändras! 😊

 36. Christina

  Jag har 2 charmiga, snart tonåringar ^^ Och pratar om nytillskott med min fru..OM vi får 2 eller 8 barn har för mig ingen betydelse. Vi har även pratat om att ställa upp som jourhem men det tar ju tid innan man kommer till skott med sånt också. Jag tycker er familj är så himla fin..7 eller 11 barn..2 eller 4..kanske inga barn vad spelar det för roll. Sålänge alla mår bra med varandra, har torra kläder, mat och tak över huvudet så ska väl ingen annan lägga sig i hur stor familj man själv väljer att skaffa <3 Kärlek till er!

 37. Sofia

  Ja har bara 5 juveler skulle gärna ha fler iaf 1 men hos mig är det åldern som säger stopp. Får höra massa elakt och saker som skall antyda roligt men i mina ögon bara för att håna vårt val.

 38. Petra

  Åh vad jag känner igen mig!
  Jag har själv 8 barn tillsammans med en man. (Vi lever inte tillsammans längre) och har samma erfarenheter som du. Jag fullkomligt älskar när huset är fullt. Mina barn har börjat växa upo och bidrar med fler individer att älska. Pojk,flickvänner, barnbarn… Visst är det underbart och tänk vad jag kan sakna småbarnsåren ibland!
  Heja dig och ditt mod ❤

 39. Angelica

  Fyfan vilka människor de finns 🙁 minns själv när jag var liten hur alla glodde när min familj kom någonstans å vi var så många! Har 5 syskon på jorden & 1 i himlen <3

  Jag har två barn & nu är de stopp.. som jag känner nu.. är bara 21 år gammal 🙂

 40. Veronica

  Jag har ett barn och skulle göra vad som helst för att få fler, men den chansen är väldigt liten. Har alltid velat ha en stor familjen, men den drömmen är förlorad.

 41. Linda

  Bra skrivet!

  Vi har 5 barn, tog nästan 3 år innan första kom, tycker definitivt inte att vi har många barn 😊

  Många undrar när nästa Kommer, det vet man aldrig, det är vårt standardsvar 👌

 42. Mike

  Bra sagt ja har ett de räcker för mig men ja dömer ingen ja tycker de e bara kul med familjer som ni som känner att ni vill ha många barn kram på er alla

 43. Majsan

  Tänk att oftast alla har ngt att tycka till om när det gäller “storfamiljer”. Har man inget snällt att säga så kan man vara tyst tycker jag. Själv så tycker jag att det verkar härligt med en så stor familj. Är ensambarn och har saknat syskon i vissa lägen. Själv har jag inga biologiska barn men två adopterade som är kopior av mig och min man i sätt och humör…och humor. Två barn som det ligger en lång historia bakom med barnlöshet och utredningar, sedan adoptionsutredningar och två långa vändor med väntan på våra längtansbarn <3. Vår dröm var från början fyra barn som sedan blev två och vi känner att vår familj är komplett. Barnen blir 10 och 14 i år.

 44. Sanna

  Först av allt så var det ju supervanligt förr att ha många barn? För ca 2-3 generationer seda, så det är egentligen konstigt att folk tycker så!

  Jag hade svårt att få barn själv men har fått ta till hjälp & fick sedan en kille på 2,5 år nu!❤️Kommer bli 1 till iaf!
  Där emot lever jag med en stor familj då min man har 7 bröder & 2 systrar så 10 tillsammans!
  Vissa Träffas dagligen!! Jobbar ihop också. oftast dyker dom
  Bara upp, går & kommer som de vill, öppet hus här hemma. Många frågar om jag tycker det det är jobbigt men nej jag älskar när de kommer & går! De ska känna sig hemma hos oss också! min lilla pojk har många Farbröder & tycker också det är jättekul där de kommer❤️ Massa lek.

 45. Linda

  Jag har ett barn på 2 år. Vet inte om jag kommer vilja ha fler barn, älskar att sova nämligen haha😄

 46. Emzi - Mamma till 5 troll

  Jag känner igen det där med alla blickar och kommentarer och jag här “bara” 5 barn.
  Jag får ofta frågan hur jag hinner ge alla mina barn kärlek. En sjuk fråga i mina öron.. Jag skulle gärna ha 2-3 barn till om några år när min kropp har fått vila upp sig lite.
  Skulle du kunna tänka dig fler om du känner efter just nu?

 47. Sandie

  Vi väntar nr 6, barnen är 13,10,8,2 och 8 mån och orken tar verkligen slut ibland men tycker dom som har 1-2 barn ofta är tröttare och slitnare och tycker livet är jobbigare än vad jag tycker om jag ska iväg med alla.

  Jag bor i Huddinge och det enda jag saknar det är väl att det inte finns något direkt dit man kan åka med alla barnen som funkar för alla åldraMen du kanske har ngt tips?

 48. Åsa

  Tycker det är fantastiskt med så många barn 😍 jag personligen skulle inte fixa 7-8 stycken utan vill ha 3 stycken. Nu har vi 2st och sambon vägrar en tredje men inom mig skriker jag efter en tredje 😔 Är själv uppväxt med 4 syskon 😍

 49. Jonna

  Hej 🙂
  Tycker du gör ett super bra jobb med din familj och ni får skaffa hur många barn ni vill 🙂 ingen ska behöva bli dömd för antalet barn man har.
  Jag har en son som är 6 år 🙂 Hade ödet velat annorlunda hade jag haft många fler barn nu men vi har inte lyckats. Ett år efter vår son föddes ville vi försöka få ett till barn och efter att ha försökt i fem år blev jag äntligen gravid igen. Men i vecka 20 dog bebisen i magen. Men jag är glad och lycklig över att jag har ett barn 🙂
  Vill bara säga tack för en fin blogg och för att vi får följa dig och din familj.

 50. Malin

  Vi har tre flickor och är mer än nöjda. Vi kunde knappt få barn först och hade gett upp hoppet. Då kan jag känna att folks kommentarer gör extra ont ibland. Så onödigt. Jag har funderat på vad det grundar sig på, att folk lägger sig i andras liv. Jag själv skulle aldrig kunna med att ställa nån liknande fråga eller kommentera någon annans familj!

 51. Anonym

  Jag har fyra barn! Och människor runt om kring mig har redan då sina åsikter att jag har många barn. Men jag älskar mina. Jag har alltid drömt om en stor familj. Mina barn är i ålder 3, 5, 7 och 8. Jag kände mig klar men har hela tiden haft längtan efter en nummer 5! En sista gång! Före sommaren visade ett gravidtest positivt! Jag fick en chock! Hela min kropp å känslor vändes upp och ner. Vad skulle alla säga? Vad ska jag göra? Min man ställde sig direkt på tvären. Och reagerade precis som din som Du beskrev. Är i v11 nu och har mått så illa å dåligt. Min man hävdar fortfarande abort. Han hjälper mig ingenting han frågar ingenting om bebisen han har stängt av. Och tycker Jah är självisk. Jag kan inte göra det. Ingen vet än om att nummer 5 ligger i min mage. Och jag är rädd för tala om det. Just för vad ska alla andra säga. Tack för din blogg. Du är en kämpe kvinna å jag beundrar dig! Kram från en ledsen kvinna som inte kan njuta av min lilla 5A än:-(

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Anonym- först vill jag bara säga stort GRATTIS till din älskade femma!❤️ Vi hade det ju så som du beskriver att ni har nu. Så jobbigt och önskat att ungen behöver gå igenom det. För kvinnan är det ju mer verkligt så fort grvoditets stickan visar positivt, då är alla känslorna redan där. För männen kan det ta längre tid. Strunta i vad alla andra ska säga, du bär på något så värdefullt och fint!
   Hoppas du också får njuta fullt ut av graviditeten snart, all styrka till dig- JAG finns här för dig. Kram!!

 52. Anonym

  Jag har fyra barn! Och människor runt om kring mig har redan då sina åsikter att jag har många barn. Men jag älskar mina. Jag har alltid drömt om en stor familj. Mina barn är i ålder 3, 5, 7 och 9. Jag kände mig klar men har hela tiden haft längtan efter en nummer 5! En sista gång! Före sommaren visade ett gravidtest positivt! Jag fick en chock! Hela min kropp å känslor vändes upp och ner. Vad skulle alla säga? Vad ska jag göra? Min man ställde sig direkt på tvären. Och reagerade precis som din som Du beskrev. Är i v11 nu och har mått så illa å dåligt. Min man hävdar fortfarande abort. Han hjälper mig ingenting han frågar ingenting om bebisen han har stängt av. Och tycker Jah är självisk. Jag kan inte göra det. Ingen vet än om att nummer 5 ligger i min mage. Och jag är rädd för tala om det. Just för vad ska alla andra säga. Tack för din blogg. Du är en kämpe kvinna å jag beundrar dig! Kram från en ledsen kvinna som inte kan njuta av min lilla 5A än:-(

 53. Emma

  Vilka dumma kommentarer! Alla barn är en rikedom, oavsett om man har ett eller tio. Jag har två barn men vill nog gärna ha ett tredje om det går. Kram

 54. Karin

  Sååå fina barn! Min svärmor upplyste mig om att det finns ppiller. Men nu har vi fem. Jag upplyste henne om att hennes son vet hur barn blir till😀. Heja er! Fint och bra skrivit!

 55. Hannah S.

  Vill inte ha barn alls men är grymt imponerad av hur du klarar så många (och samtidigt lyckas vara så snygg😂) och erat liv verkar väldigt mysigt och härligt! ❤

 56. Malin

  Jag har 3 egna barn och ett bonusbarn. Jag är helt klart nöjd med det och min särbo likaså. Vi kommer inte skaffa några gemensamma barn då det tåget redan gått. Han blir 46 och jag är 31. Mina barn är 11, 10 och 6 och han dotter är 20. Ingen av oss vill börja om. Jag är på samma spår som dig, varje individ får själv välja hur många barn han/hon vill ha. Tycker du är stark som klarar av detta. Jag kan ha problem med mina 3 ibland men det är något man löser tillsammans. Hoppas du får en underbar dag och grattis i förskott till det blivande tillskottet, Kramar

 57. Camilla

  Sambon har 3 barn innan 21 20 och 15..jag har ochså 3 sen innan .8 år en ängel somndkulle varit 3 år och en 2 åring. Väntar vårt första GEMENSAMMA

 58. Madeleine Andersson Trollborn

  Jag har 5 barn. Har förlorat 4 tidiga (7-12) och förlorat 2 änglar (19-21).
  Vill gärna ha en till men är 44 år så det visar sig.

 59. pernilla holmen

  så otroligt bra skrivet o jag håller verkligen med dig, det är bara en själv som bestämmer hur många barn man vill ha, ingen annan, man gör det som känns rätt för en själv, jag har två barn, två pojkar, som är det finaste o underbaraste som finns o jag älskar att vara mamma till dom, om jag hade varit yngre, är 47 år nu, då hade jag velat ha 2-3 barn till, känns både tråkigt o lessamt att inte kunna skaffa några flera barn, älskade att vara gravid , men jag är glad över dom juveler jag redan har, jag tycker att du är en jätte bra mamma, du älskar verkligen dina barn, så du ska inte lyssna på dom som pratar illa eller kränker dig, du ska följa ditt hjärta, kram o ha det så bra med din fina familj

 60. Li - 6barnsmamma

  Mycket bra skrivet! Det är upp till var och en hur många barn man vill ha. Jag känner mig också rik. 🙂 Fast vi “bara” har 6 barn. 3 pojkar och 3 flickor blev det. Minstingen blev precis 6 månader och familjen är nu komplett! 🙂

 61. Johanna

  Så bra skrivet!! Jag som “bara” har 5 barn brukar få förklara för mina vänner att har man fler barn än genomsnittet så blir man automatiskt hårdare granskad av människor runt omkring. Men de vill inte alls hålla med mig där för DE har då minsan aldrig märkt av att jag skulle bli granskad mer än dom bara för att vi har fler barn…suck!
  Jag har 5 pojkar mellan åldrarna 3 mån-11 år. Är såå nöjd med mina pojkar (jag är nog en typisk “pojkmamma”) men innerst inne finns det allt en stark längtan efter en dotter också. Egentligen känner jag mig helt och hållet färdig med graviditet och småbarnsåren men hjärtat säger mig en helt annan sak så tiden får väl utvisa.
  Är så roligt att följa dig och dina barn i bloggen, du skriver alltid så helhjärtat 😊

 62. Anna svensson

  Fina du💕. Tycker det är då tråkigt att läsa detta, men tyvärr finns det mycket inskränkta och rädda människor som behöver tycka till om saker som de inte har att göra med. Jag har 5 barn och skulle gärna vilja ha fler men tyrket att jag är för gammal. 5 barn för mig är inte många men jag får ofta höra ” har du såååå många barn”??? . Tråkigt och onödiga kommentarer.

  Du verkar vara en fantastisk mamma med oerhört fin familj.

 63. Mamma till 3

  Jag kan inte förstå att folk alltid ska lägga sig i vad andra gör. Väljer man att få 1 barn, då är inte det bra. Väljer man att få 8 barn, då är inte det bra heller.
  Jag har 3 barn, de är nu i åldrarna 11-14. Vi fick de ganska tätt, inte planlagt med inte heller oplanlagt – det fick bli som det blev. Många tyckte det var väldigt skoj att skojja med hur lätt vi blev gravida, kommentarere som tex att jag blev gravid bara jag tvättade våra underkläder i samma tvätt. Folk kunde också säga att “nu får ni väl lugna ner er lite”. De skulle lägga sig i hur många barn vi fick och hur tätt de kom.
  Nu är min minsting 11,5 år och det blir inga fler barn. Det känns rätt för mig, jag tyckte småbarnsåren var ganska jobbiga.
  Vill till slut bara skriva att jag tycker du verkar vara en fantastisk person. Omtänksam och positiv. Försök att inte låta de negativa människorna påverka dig, även om det är svårt…

 64. Johanna

  Funderar mer på hur man lyckas se så snygg ut efter barn nr 7? När man knappt hinner kamma håret med 3 st… 😅

 65. mikaela

  Jag har tre barn på 10, 8 och 5 år. Hade gärna velat ha fler men livet blir inte alltid som man tänkt sig. Glad och tacksam för de jag har och numera är ja faster åt 4som är yngre än mina egna. Den yngsta bli 1månad idag. Hon är så liten och ljuvlig. Är så tacksam för mina syskonbarn😊

 66. Minike

  Exakt bra skrivet. Håller med dig om att alla borde sköta sitt och göra det som de vill med sina liv. Tycker det är synd att du fått negativa kommentarer. Folk kan verkligen vara elaka. Jag har ett barn och har fått höra att -Vaddå? Ska du inte skaffa ett till så inte din son blir ensam? Han är långt ifrån ensam. Vår lilla familj är jätte fin. Folk är nog inte nöjda med sina egna liv eftersom de lägger sig i. Tycker du verkar ha en riktigt fin och härlig familj. Ha det Bäst / Minike

 67. Heléna

  Jag har 5 barn och var jag inte så gammal så skulle jag gärna ha fler! Fick första när jag var 21 o sista när jag var 43 så det är ju några år mellan dom 😉
  Jag är så imponerad av dig <3

 68. Therese

  Jag har sex barn, äldsta är 11 år, jag älskar livet med många barn, jag skulle kunna tänka mig åtta men mannen säger stopp.. Än så länge 😉 Mer barn, mer kärlek!
  Jättebra skrivet! Känner såå igen mig!

 69. Madelene

  Jag har 2 fina flickor som jag är otroligt tacksam för. 7 år respektive 1 år. Vi hade planer på att skaffa ett barn till om några år då vi gillar mellanrummet men nu ska min livmoder opereras ut pga cancer så nu tar det stopp. Men vem vet, finns ju adoption som alternativ, framtiden får utvisa

 70. D

  Usch jag vet att det är svårt att inte ta åt sig alla gånger. Va stark o stå på dig. Ge dem svar på tal. Tänk att folk kan spy ur sig såna elaka kommentarer, idiotiskt.
  Jag har två barn och skulle vilja ha två till. Min man är dock inte lika sugen och tycker att en till borde räcka. Vi kommer sätta igång bebisverkstan nu i augusti🙏. Jag hoppas det tar sig direkt så man har en liten till våren 😍
  Har haft ett hemskt jobbigt år (senaste 12 månaderna) så jag hoppas det vänder nu.

 71. Sofie

  JG hade två barn innan jag träffade min nuvarande man, han hade ett barn och så fick vi ett grmensamt för 3 år sedan. Å folk började direkt tycka att de fick ju räcka nu. Och de värsta va att dom tyckte de för stt “hur skulle vi ha råd stt alltid ge barnen de senaste, mobiler, utlandsresor osv”
  Medans jag äntligen träffat min själsfrände inte kunde se varför vi inte skulle skaffa ett till, vår gemensamma e ju ensam, de andra e tonåringar.
  Och här sitter vi nu gravida i vecka 16 men tvillingar.)
  Folk har åsikter men vi e lyckliga trots stt de inte va riktigt planerat.
  Så vi får totalt 6 barn i vår familj 😍

  Folk ska alltid ha så ont av att man avviker minsta lilla från Svensson.

  Kram

 72. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Jag fullständigt avskyr människor som ska lägga sig i andra människors livsval och leverne. Alla är vi ju olika, och man vet inget om någons historia.
  Jag har ett barn och tyvärr får man skit för sånt. Jag älskar barn, föredrar barn och ungdomar framför vuxna. Varför jag har ett barn, det har ingen annan med att göra. Om det är självvalt eller ej, det har ingen med att göra ändå har jag fått höra så mycket hemskt från folk som jag trott varit mina vänner.

  Jag är egoistisk, elak, förfärlig. Jag borde tvinga någon att bli pappa så mitt barn får “rätten till ett syskon”. En av mina dåvarande bästa vänner sa “Somliga av oss (pekade på mig) kommer inte få fler barn”.
  Jaså är du en sån där som bara vill ha ett barn? Jag tycker sånt är ego.

  Ingen frågar mig utan antar direkt att jag är en egoistisk människa som valt ett barn. Fast vad vet de? Kanske min livmoder inte funkar längre? Kanske något skedde när jag födde min son. Kanske jag vill ha ett barn, kanske jag känner mig nöjd. Kanske jag gråter varje kväll och inget annat önskar en ett barn?

  Jag förstår mig inte på människor som måste kommentera, påpeka och bara lägga sina värderingar i allt. Jag tror ett barn med 15 syskon kan vara precis lika lycklig som ett barn utan syskon, allt handlar ju om hur man ger barnen ett tryggt liv, kärlek och aktiviteter :).

  Man kan ju inte styra allt i livet, man kan försöka leva precis så som man önskar och det som gör en lycklig. Göra det bästa av situationen, men men kan verkligen inte döma människor innan man gått i deras skor. Alla har rätten att leva sina liv, olika och lika. Normalitet är inget att sträva efter, man ska sträva efter att vara så onormal man bara kan för först då lever man sitt eget liv.

 73. Jessica

  ALLA får göra som de vill, leva som de vill. Jag kan få elaka kommentarer men åt det andra hållet. Jag har inga barn, kanske händer det i framtiden eller så gör det inte det. Men det är min ensak. Hela “barnfrågan” är väldigt privat. Trött på folk som spyr ut dumma kommentarer. Jag blir sårad/ snart 35 år och har inte barn.

 74. Minna

  Bra skrivet som alltid.Fortsätt vara stolt över eran finfostrade barn.Ni som föräldrar har ju uppfostrat dom.precis det är era val hur många barn ni skaffar.Det är ingen annans sak så länge barnen har det bra. VAD ERA BARN HAR ÄR BRA FAMILJ. Keep staying strong😉

 75. Emilia Larsson

  Vilka sjuka människor det finns! Det är bra att du står på sig Satu!❤️ Man ska få ha hur många eller få barn man vill.
  Jag har inga barn än men vill mer ön allt på jorden ha barn ❤️

 76. Emma

  Barn är en helt fantastisk gåva,
  Den bästa man kan få. Jag har tre barn, 22,21 och 14 år gamla. Min bästa tid i livet var när jag var mammaledig, njöt av varje dag. Har aldrig mått så bra som när jag var gravid. Jag hade gärna haft fler, fem eller sex, men varken ekonomi eller ork räckte till. Vi har gård, djur och båda heltidsjobb utöver det. Men är oändligt tacksam för våra tre.
  Är just nu iväg med den yngsta på ett ridläger ( där jag får hjälpa till som lägermamma😊). Familjen som driver anläggningen har 10 barn i åldrarna 22 till 1 år! Och alla 10 är underbara var och en på sitt sätt. Så vänliga, glada och duktiga!
  Du ska vara stolt över dig själv! Du verkar vara en fantastisk mamma och dina barn är så fina, liksom du🌟
  Hur du alltid lyckas se snygg ut och dessutom ha hemmet i toppskick är en gåta för mig?! Kram

 77. Lika

  Jag väntar vårt 5.e. får ofta kommentarer om hur vi orkar och varför. Men barnen är meningen men vårt liv. Jag vore inget utan dom.
  Jag hade gärna önskat fler men nu vill mannen sterilisera sig:( känns hemskt….

 78. Lina

  Vad mysigt! Jag själv har 7 syskon. Kan inte tänka mig ett liv utan dom. Jag var aldrig ensam, jag hade alltid någon och har det än idag

 79. Anneli

  Jag har 11 barn och känner så väl igen mig i det du skriver. Vi är utanför normen och det är inte alls ok i mångas ögon. Man har betydligt högre krav på sig som förälder till många barn. Omgivningen dömmer lätt, tyvärr.

 80. Monica

  Hej satu jag har 6 barn dom sista var tvillingar samtliga är vuxna idag .Nu börjar barnbarnen komma jag tycker du får skaffa hur många barn du vill så länge du har glädje och ork själv kände jag att var bra för mig .I dagsläget är jag forfarande ung och ångrar aldrig att jag fick min första när Jag var 17 år och jag vill förtydliga att det är samma pappa till alla 6 nu börjar mitt liv vid 52 så lycka till satu ❤️

 81. Annso

  Du är stark satu och dina barn verkar vara helt fantastiska. Alla barn är olika men ack lika mkt värda. Jag har ju fem barn mellan 5 och 15år, fyra av dom med adhd så här är det högt å lågt men mest högt haha. Väntar dessutom mitt sjätte barn med blandade känslor. Stå på dig. Ni är en förebilds familj i mina ögon. Massa kärlek till er

 82. Sanne

  Jag har 2 barn.. det är lagom för mig .. men min känsla är att jag kommer få 2 till…. man vet aldrig… just nu är det jag och mina underbara 2 som lever loppan… men tron på att träffa rätt finns där och jag älskar barn så . .. 2 till är möjligt men jag borde inte ha fler för nu har jag det guld.. hinner med mig själv och barnen.. bra balans … för mig 😊beundrar dig varje dag Satu… grym tjej med en grymt gäng där hemma 😊 glad att du fortsatte blogga.. låt ingen få chansen att trycka ner dig.. 💛

 83. Denice Kortesmaa

  Du är fantastisk. Har oxå 7 barn och skulle gärna vilja ha fler men kroppen orkar inte. Jag hejjar på dig.

 84. Annichen

  Jag har “bara” fyra barn, 6 5 3 & 2 år gamla! Vill gärna ha fler! Älskar barn, jag lever för mina barn! När jag var liten & någon frågade vad jag skulle bli när jag blev stor, svarade jag alltid att jag skulle bli mamma 🙂
  Jag har fyra små och upplever samma som du. Folk lägger sig i, kläcker dumma kommentarer om saker som inte angår dom. Och en fråga som alla allt som oftast frågar är “oj fyra barn, wow, stackare, hur orkar du, Är det samma pappa till alla? Eeeh ja?! Dom är helsyskon allihop.. och vad har dom med det att göra? Vem frågar ens så till någon det inte känner? Så konstigt folk…
  Kram och fortsätt! Du är fantastisk 🙂

 85. Anna

  Jag har fyra och vill verkligen ha fler. Men hur löser ni det praktiska och ekonomiska? Alla barn ska gå på olika aktiviteter, hur gör man med bil? Med rum? Med läxläsning?
  Jag har sett din fina familj då vi bor i samma kommun och jag tänker alltid ” åhh jag vill också”.
  Lycka till med nr8!

 86. Emma

  Har 6 biologiska o 3 bonus! Har alltid sagt 4-6 st men de är klart ja är sugen på en 7:a men inte maken 🙂

  Bra skrivit!!
  Stå på dig – de gör jag när folk frågar o tittar!

 87. Jossa

  Jag vill ha många barn med 😍
  Så mysiga! Har inga barn än men är gravid med första och jag längtar efter att få min egna familj 😍
  Helt impad och önskar min kropp klarar av att föda många barn 😍 Men de tar vi när de kanske är dax för nr 3,4,5,6 🙂

 88. Frida

  Suck på människor!!!
  Jag har varken karl eller barn,ÄNNU!!
  Jag har ALLTID tyckt om barn och är bra med barn,jobbat på förskola i flera år och nu utbildar jag mig till förskollärare.
  De flesta av mina vänner har både karl och barn,de flesta har precis fått nummer två och känner sig klara där.

  Jag har alltid sagt att jag vill ha minst 5 men gärna 10 barn! Jag vill ha en stor familj,gillar liv och rörelse runt mig. Stora träffar runt jul osv,alltid!
  Alla säger att jag är helt koko som vill ha så många och att jag lär få en chock den dagen jag får barn och att jag kanske ska tänka till innan jag yttrar mig hur många jag vill ha osv. Mycket irriterande kommentarer får jag dagligen! Jag är less på dom men brukar oftast svara något fyndigt tillbaka.

  Jag är 24 år och har alltid känt ut i fingerspetsarna och i hjärtat att jag vill ha många barn! Mina egna mumintroll!

  Kram på dig Satu!
  Mvh Frida

 89. Therés

  Tycker du verkar vara helt underbar som mamma 💕
  Jag har 3 ( 2 biologiska och en som jag ser och älskar som om hon oxå vore helt min) och jag vill väldigt gärna ha en liten till! Ska bara få med gubben på det😄😄

 90. Teresa (Tezz)

  Super 😍💖 själv väntar jag vårat 4 gemensamma barn (jag hade 1 barn innan vi träffades och min man 3 barn) så tillsammans har vi i oktober 8 barn här (dock bor inte alla här)

 91. Louice

  Du har en superfin och härlig familj och självklart ska du vara stolt över den. Jag har bara två barn och är jättenöjd, men förstår absolut varför vissa vill ha fler barn då dem ger så mycket glädje i livet.
  Kram 💗

 92. Daniela

  Så underbart ❤️❤️. Du ska vara stolt över din helt fantastiska familj ❤️. Skit i alla idioter där ute, de är bara avensjuka. Så fantastiskt att få läsa om din underbara familj. Var stolt. Jag har själv bara 1 barn men kan tyvärr inte få fler, hade jag kunnat hade jag med haft en stor familj ❤️❤️, finns inget bättre än våra små liv. All lycka till dig och dina fina barn.

 93. Sandra

  Så himla bra skrivet!
  Själv fick jag precis barn nr 6 för 2.5 veckor sedan och jag känner mig verkligen inte klar. Om man får önska skulle jag vilja ha två barn till,MINST! Folk tror man är galen. Bor i en mindre by på landet och där är det väldigt ovanligt att man skaffar fler än 3 max 4 barn. Känner så igen mig i allt du skrev.

 94. Therese Berg

  Ojoj jag är verkligen en av dem som tänker att ni är helt galna som skaffar så många barn. Vi har ett barn och är nöjda med det. Det är lagom för oss och enligt planen. Väldigt många ifrågasätter också det. Tycker att vi är elaka mot sonen som inte skaffar syskon till honom. Jag är dock övertygad att både han och vi vuxna har det bäst i vår väldigt lilla familjebubbla. Den passar oss. Håller alltså helt med om att alla får göra som de själv vill och som de själv trivs med. Däremot är jag förundrad och full av beundran för dig/er som “orkar med” så många barn. Ibland är det jobbigt med bara ett. Fast för det mesta är det förstås helt underbart och jag kan inte ens föreställa mig det gånger åtta!

 95. Marie

  Hej. Skit i negativa kommentarer! Du är bäst! Själv är jag nöjd med fyra friska söner och vår hund😊

 96. Louise

  Fattar inte varför folk håller på. Vi bestämmer väl själv om hur många barn vi vill ha. Själv ville jag ha en fyra men det blev inte så med olika anledningar så vi bestämde oss för abort. jag tycker fortfarande det är vidrigt att jag gjorde det, men ändå kan jag tycka att jag skulle inte hade orkat med att börja om. Så tre är lagom och de är ju nu i skolåldern äldste i åttan och minsta i ettan. jag är nöjd. Jag och mannen kompromissade istället att blir det ingen bebis så blir det minsann en fyrfoting istället. Om ett halvår. Men så blev det inte heller då vi oväntat blev med katt. Någon idiot hade slängt ut mammakatt och tre ungar när de väl hade blivit 12 veckor för de sprang omkring på kolonin och han vi har nu satt i ett träd och blev räddad av svärfar och han ringde direkt. Så inga fler barn här vi nöjer oss med 3 och en kattunge. Det är jobb med dem med :-). Kan tillägga att katten var supertam när vi hämtade honom.
  Och dessutom jag tycker du är fantastisk som orkar ta hand om 7 barn med olika viljor och gravid på det. Jag hade tyckt om att umgås med dig. jag dömer inte storbarnsfamiljer. Jag tycker det är ganska coolt. hade en väninna som har 6 barn.

  Ha en fin vecka. Kramar från Malmö.

 97. Terese

  Jag bryr mig inte om hur många barn andra har. Det är upp till varje person. Jag har två och är nöjd med det. Tragiskt att folk ha åsikter om hur andra väljer att leva. Ni ser ut att vara en fin och kärleksfull familj. All lycka till er!

 98. Jessica Jatala

  Jag känner igen mig såååå mycket i de du skriver. Vi har ju också alla 6 barn på 6,5 år och väntar nu 7:e på 8,5 år. Så mycket dömande kommentarer av folk som inte ens känner oss. Folk som känner oss däremot får vi fina komplimanger av. För dom vet att vi gör allt för våra barn. Dom får all vår tid. En kommentar vi ofta hör är; Ni gör mer med era barn än många som har färre barn. Hittar alltid på något kul med barnen. Man ser att ni är en kärleksfull familj.

  Är så trött på kommentaren men hur hinner ni med alla barnen. För det första så är vi båda hemma heltid. Vi har bra mycket mer tid än de flesta föräldrar för barnen. Tiden är absolut inget problem. Sen hur kan vi ge alla egentid med föräldrarna. Inte heller den biten är svår att ordna. Barnen är i olika åldrar och behöver olika mycket tid av oss. De större barnen gillar att umgås med vänner dagtid efter skola och då umgås vi mer med de små. Kvällstid sover de små och vi kan ge de större barnen mer tid. Folk måste förstå att alla familjer fungerar olika med olika rutiner. Kram

 99. Isabel

  Tycker verkligen det är så konstigt att andra människor tycker sig har rätten att påpeka och tycka hur många barn man ska ha. Som att det finns ett givet nummer som är bäst för alla.

  Jag har “bara” tre barn men vill han fler. Min man är egentligen mer än nöjd men har lovat ett barn till. Jag hade gärna haft 5-6 stycken men jag har förlikat mig med tanken att det bara blir 4 vilket är en liten sorg i sig.

  Fick en kommentar av en i familjen för ett par dagar sedan. Min man stod och pratade med familjemedlemmen och sa något i stil med att han kände sig nöjd med barn nu. Då sa familjemedlemmen “ja, och vill Isabel här ett till barn kan du väl bara köpa en hundvalp till henne”. Haha. Alltså va? Jag är inte ett dugg intresserad av att få en hundvalp. Jag vill han en stor familj med allt som kommer där till. Jag förstår inte varför det skulle vara så jobbigt för alla runt omkring? Det är ju jag och min man som tar hand om barnen. Ingen annans business.

  Jag hoppas på tvillingar nästa gång så jag i alla fall får 5 barn 😉

 100. Olga

  Jag är gravid med min första ❤ hoppas att en dag har 5-6 barn. Kommer själv från en familj där jag har 6 syskon och min mamma 10. Men jag är såklart tacksam om jag får 1 barn också.

  Din familj är så fin, ta inte åt dig av trångsynta idioter.

 101. Emma

  Vi har 2 flickor och en pojke.
  13, 8 och 4 år. Jag är supernöjd och vill absolut inte ha flera. Jag älskar vårt liv, Respekterar erat val om att ha flera barn än vad som är vanligt. Önskar er all lycka med nummer 8:) Kram

 102. Elsa-Ida

  Du skriver så otroligt bra!
  Du ska vara stolt över de du har och inte ta åt dig, jag önskar så att jag hade haft orken till fler än 5 barn men nu får de räcka känner jag.
  Min kropp klarar inte fler tyvärr.

 103. Jennifer

  Jag tycker det är underbart med en stor familj! Ni verkar vara en trygg, harmonisk familj och dina barn ska skatta sig lyckliga som har dig som sin mamma! ❤️
  Jag har inga barn ännu, men min dröm är att ha många barn. Tyvärr lever jag med en kronisk smärtsjukdom så det är med sorg i hjärtat jag inser att jag inte kommer kunna få det livet med många barn. Med rätt stöd från partner och omgivning hoppas jag att jag iallafall kan få 1-2 barn i framtiden. Just nu får jag glädjas över mitt kusinbarn och min väns två barn, som har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Jag får “låna” dem när jag vill och det är underbart! ❤️

 104. Tessie

  Vilket fint inlägg! Helt vansinnigt att folk tar sig rätten att tycka och tänka om andras liv och beslut på det sättet. Tycker dock att du bemöter dessa dumma kommentarer på ett bra och hjärtligt sätt. Alla har rätt till sina egna val och det borde respekteras! Fortsätt stå på dig ♡

 105. Malin

  Bra skrivet!! Ingen ska bestämma hur många barn någon annan ska ha eller hur många barn som anses vara “normalt” att ha i en familj. Jag och min man har tre döttrar tillsammans och skulle gärna vilja ha fler. Men vi har insett att min kropp inte orkar med fler graviditeter samt att tiden inte räcker till för fler barn.
  Fortsätt vara stolt över dig och din familj.

 106. Åsa

  Tycker du är helt fantastisk <3 Har själv 4 barn mellan 11-21 år. Tyvärr gick jag in i väggen, pga olika omständigheter, annars hade jag haft flera barn. Är så glad och stolt över min "lilla" barnaskara.
  Hade gärna haft iaf 2 till. Har haft även syrrans 2 mycket, barnens kompisar så här är ofta mkt barn. De vet att de är välkomna <3
  Kramelikram Åsa

stats