Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Vecka 26 + 0

Wihoo, en ny vecka har jag och lill stjärnan gått in i idag ☆
Vecka 26 + 0 idag- vilket betyder hej och välkommen vecka 27!

Såhär står det i mina gravid appar om denna vecka:

“Du har kommit långt nu- andra trimestern är snart förbi! Hur stor din mage är beror på många faktorer- som barnets tillväxt, din kroppsbyggnad, längd, vikt, om du fött barn tidigare och om du är svullen på grund av att du samlar på dig vätska. Många kvinnor blir ofta andfådda, då det fått en ökad blodmängd i kroppen.

Barnet är nu ca. 32 cm från huvud till fot och väger ca 950 g i början av veckan och ca. 1075 g vid veckans slut. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet samlar på sig alltmer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Ögonfransarna är fullt utväxta och barnet suger ofta på tummen.
Musklerna på armar och ben blir allt starkare. Ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.”

nyvecka26+0


Jag tycker själv att magen har växt massor på bara en vecka.
Känner mig inte alls bekväm med någon annan sovställning än att sova på vänstersida, allt annat är bara obehagligt. På tal om sömn så sover jag rätt så kasst. Det är antingen gå upp och kissa, mardrömmar eller tankar som håller mig vaken om nätterna. + barn som ska smyga sig ner i vår säng och sparka mig i ansiktet ett par gånger om natten… 🙂
Livet som gravid småbarnsförälder 😉

Lillasyster i magen gympar varje dag och den känslan är den bästa som finns.
Nu har alla syskonen fått känna henne och dom är helt fascinerade.

Så ofattbart att hon har goda chanser att överleva om hon skulle födas nu! Men varje vecka, varenda dag gör en enorm skillnad- och givetvis hoppas och siktar vi oss in på att hon stannar i åtminstone 10 veckor till. ♡

Vi fortsätter att fundera på namn här hemma. Andres har två favoriter och jag några fler 😀
Han tycker om namnen Alicia & Emilia och jag tycker om Melissa, Denice & Mileya. Så ni hör ju- vi är inte överens.
( = inte alls förvånande… 😉 )

Har också drabbats av värmevallingar, har fönster och balkongs dörr öppet och ändå får jag ingen luft.

vecka 26+026+0
Åh vad jag ser fram emot att träffa den här lilla människan som redan tagit mitt hjärta med storm, långt innan hon ens fötts. För varje dag blir allt bara verkligare.

♡ Älskar dig så mycket lilla du. ♡

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Hej!
  Jag har två barn men vill ha fyra till. När jag och min sambo fick vårt andra barn så sa min pappas sambo “nu får det räcka med två barn för er” kan säga att jag höll på att exploderar. När jag berättade för min pappa att jag och min sambo väntade vårt andra barn så sa han “inte nu igen”. Jag tänker inte låta min pappas sambo styra över hur många barn jag skaffar och även om jag får höra massa negativt från dem så kommer jag inte lyssna på dem. Min pappas sambo har en vuxen son och hon ville inte ha mer än ett barn. Jag accepterar hennes val men då ska hon accepterar mitt val också. Kan även tillägga att jag och min pappas sambo inte kommer överens av olika anledningar. Säger hon en sak så ändra hon sig aldrig och försöker man förklara något för henne så vill hon inte lyssna. Hon har redan bestämt sig att det hon har sagt är rätt.

 2. Ida

  Åhh jag håller med Andres, Alicia och Emilia är såååå fina namn och de hade passat in hos era diamanter ❤️😍

 3. Kajsa

  Tycker verkligen Emilia och Alicia passar in bland de andra namnen! Tycker Andres borde få
  Välja helt enkelt 😉 kram till er!

 4. Alma

  Svårt med namn, men tycker både dina och Andres namn är fina! Det måste vara svårt att hitta fina namn nu när alla era barn har vackra namn!

stats