My Baby Dolls

Vecka 30+3 med baby #10

En ENORM milstolpe för mig idag!

Vecka 30 + 3, på pricken samma vecka + dag som Danilo & Jonathan valde att komma den dagen i april år 2010.

Dom var så små, Danilo vägde ca. 1500 g & Jonathan ca. 1300 g (båda gick ner ytterligare 200 g innan det vände upp)

Så vid alla mina graviditet efter dom har detta varit en stor milstolpe som jag strävat efter och sett fram emot att få passera.

Jag har fler milstolpar- först att komma till vecka 12+ när man är förbi den största missfallsrisken, sen till ca. 20 då man ska på rutin ultraljudet, sedan vecka 28+ för att jag har fått för mig att då är det bra chans att bebis klarar sig, sen såklart detta 30+3 då jag vet att det kan gå väldigt väldigt bra.

Och nästa milstolpe är 34+3 då Vanessa göddes, och sen är hag i mål efter 36+, allt efter det är bara ett stort plus. ❤️

Vad har ni för milstolpar i era graviditet och varför?

Mitt mående är som sagt bra tycker jag. Lite illamående som kommer och går, beroende på trötthet och stress nivån. Gaaalna kramper på nätterna på vaderna.

Jag var på mvc (mödravårdcentralen) förra torsdan och alla prover och allt såg jättefint ut. Magen var lite mindre än den var med Melanie sist (?) fast jag trodde att jag är störst nu. Jag har en del sammandragningar och kissar väldigt ofta- vilket ju är vanligt, men jag var in på labbet idag och lämnade urinprov ändå. För att vara på den säkra sidan.

Den där smärtan som jag skrev om förut, i ligamenten är tydligen foglossningså nu vet jag hur det känns också.?

Jag har aldrig haft det förut men hört från många att smärtan är hemsk. Skönt att veta ändå att det inte är någon ”farlig” smärta.

Magen börjar kännas stor och det blir lite jobbigare att böja sig ner för att plocka upp saker och vända sig när man sover. Står jag upp för länge blir jag svimfärdig, men det har med lågt blodtryck att göra just där och då.

Hur mår ni andra då?

Vi har kommit in i julfeeling här hemma, jag ska visa er bilder så fort jag bara kan.

Ikväll har vi lagt fram kakor och mjölk och barnens önskelistor i hopp om att Tomten ska komma och hämta dom. Och kanske även Nisse the Elf flyttar in inatt, om vi har tur 😉

Stay tuned!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Heli Carlbr9

  Kramp i vaderna? Tryck ner hälen i madrassen med tårna uppåt ?,hjälpte mej ,hade ”galna” kramper på nätterna

 2. Maria

  Milstolpe 1 var att få se en levande bebis på KUB då vi hade missfall bakom oss. Nästa var rutinultraljudet. Nu längtar jag också till vecka 28 då jag känner som du att det är stor chans att allt ändå går bra fast det är tidigt. Sen längtar jag till vecka 30 och 37. Jag hoppas att vår son väljer att titta ut vecka 37-40 för jag vill verkligen inte gå över tiden.

 3. E

  • 1 är v 9 på ultraljud för att se att hjärtat slår
  • 2 vecka 12
  • 3 vecka 15 då mitt barns hjärta slutade slå
  • 4 vecka 20 för att se på rutinultraljud att allt är bra
  • 5 vecka 37 för att då känns det okej om bebis kommer.

 4. Christina

  Hej, vill börja med att säga att jag läser din blogg så gott som dagligen. Är dock dålig på att kommentera… Så spännande att följa dig och din fina familj. Du är en riktig powerkvinna i mina ögon och framför allt en kärleksfull och fantastisk mamma till fina barn. Tänkte på din kramp. Kommer ihåg att jag hade det i en av mina graviditeter. Ofta kan detta bero på vätskebrist eller brist på magnesium. Det kan också underlätta att ligga lite högt med ben/fötter och ha strumpor på fötterna. Är man varm så får man mindre sannolikt kramp! Stor kram och lycka till! ?Christina

 5. Sara

  Hej!
  Är så nyfiken på hur ni tänker kring allt det praktiska kring att ha många barn, skulle bli så glad om du ville svara ? går barnen på fritidsaktiviteter, isf vad? Vad tycker barnen om att dela rum? Hur många barn per rum? Hur ofta reser ni utomlands? Vill så gärna ha en stor familj men känner att jag kanske får nöja mig nu då alla har ett eget rum och vi har tid för alla aktiviteter osv… vet inte hur jag ska resonera ?

 6. Sara

  Hej, du har säkert redan fått detta tips men du får det här ändå. När jag var gravid och hade vadkramper så visade det sig att det var pga magnesium-brist. För mig funkade det att ta extra magesium-tillskott. Kan kanske vara värt att testa? Mvh Sara

 7. Jessica

  Har någon tipsat om magnesiumtillskott? Både vadkramp och foglossning kan bli bättre av magnesium. Det hjälpte mig i mina graviditeter att bli av med mina besvär.
  Imponerad av allt du hinner och orkar!

 8. Niobarnsmamman

  Mina milstolpar har varit att få se ett hjärta slå, vissa gånger på ett riktigt tidigt ultraljud och nån gång först i vecka tolv. Sen har det varit ultraljudet i vecka 20. Jag har överlag varit väldigt orolig under mina graviditeter. Första veckorna har varit hemska då jag pga nio missfall har varit på helspänn hela tiden och sprungit på wc för att kolla om jag blöder i tid och otid. De foster som har överlevt de första 13 veckorna har dock valt att stanna i magen tills de har blivit uttvingade med medicinsk hjälp. Att få ett levande barn i mina armar har varit den sista och största milstolpen och det har jag fått uppleva nio gånger också. Det har varit såååå värt att kämpa sig igenom alla missfall för att få alla de barn jag har i dag.

 9. Nicole

  Ett tips om du inte redan vet om det. Vid kramp kan man prova att trycka fötterna mot väggen. Krampen brukar släppa då. Funkar för mig varje gång 🙂

stats