My Baby Dolls

Önskelistor inför Julen 2020

Halloj vänner, hur mår ni?

Jag ligger i ett varmt bad med färg i håret, hoppas att det ska piggna upp mig lite, jag känner mig som en påse skräp just nu. Håret är utom kontroll och huden är torr och narig. Borde ha en egen spa dag här hemma snart, eller boka in mig i syrrans salong ?

Nu tänkte jag babbla med er om julklappar!

Firar ni jul?

Ni som gör det, hur ligger ni till med klapparna- Har ni börjat? Är ni klara?

Förra helgen satte jag på julmusik, tände ljus och tog fram pepparkakor, och så fick barnen skriva sina önskelistor. Jag hämtade hem ett gäng leksakskataloger till hjälp, speciellt till dem mindre som dom kunde kika i lite nu när man inte vågar ta in hela gänget till fysiska leksaksaffärer.

Jag höll på att tappa hoppet lite med Isabelle när fingret pekade på saker innan jag ens hunnit vända blad, men dom som hon verkligen önskade sig bläddrade hon tillbaka snabbt till.

Årets önskelistor 2020 ser lite annorlunda ut från barn till barn. Några hade helt orimliga grejer på sina listor, och vissa hade måånga fler önskningar än andra osv.

Nu har jag suttit två kvällar framför datorn och hjälpt Jultomten på traven lite och klickat hem lite saker. Jag brukar jämt säga att ”i år ska vi vara ute i god tid och slippa stressa i julhandeln de sista veckorna”

Men nu är det verkligen så. Jag tänker inte stressa. Jag ska undvika att gå till köpcentrum och julshoppa så mycket det bara går och försöker klicka hem så mycket som möjligt. (Så bra att den möjligheten finns.) Några grejer som jag skulle ha var dock slutsålt precis överallt på nätet så jag fick springa in i en affär för att få tag på det. Man känner sig som en skurk som är i affären i dessa tider.

Jag började köpa julklappar redan i augusti ??Har gömt grejer uppe på vinden så jag måste verkligen upp för att titta och slå in allt.

Vi har många barn att köpa till så visst gäller det att vara ute i tid 😉

Vi brukar inte köpa leksaker och prylar till dem för jämnan året runt, så just på julen och födelsedag blir dom lite bortskämda??❤️

Handlar ni i fysiska butiker eller beställer ni via nätet?

Jag ver att MÅNGA efterlyser tips på julklappar så jag tänkte om ni vill dela med er kanske lite hur gamla era barn är och vad dom önskar sig och vad dom får i julklapp?

Vill ni ha julklappstips från mig med så hojta till!❤️

Nä nu fick jag feeling att börja slå in årets första julklappar redan ikväll 😉

Imorgon går nog breven iväg! Stay tuned❤️

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanan

  Jag är inte riktigt klar med allt. Dottern som är 10år ska få en instax mini 11 m. tillbehör, lego friends, docka som ser ut som en riktig bebis =) , halsband och ett presentkort på lekia. Det borde nog räcka då hennes kostar en del. 3åringen ska få pussel,böcker och en till sak. =)

 2. J

  Är redan klar. Dottern i samma ålder som Isabelle har jag köpt Sylvanian familjer o hus till. Sonen önskar sig Mario Lego.
  Sedan blir det spel, pyssel, sängkläder, kläder etc.

 3. Rebecca

  Vi har 3 barn och deras klappar är färdiga vilket är så skönt. Jag har aldrig varit ute i då god tid innan. Lite beställde vi hem via nätet, lite köptes begagnat av en vän och en del hann jag handla på Gekås innan den andra vågen slog till.
  6-åriga killen är svårast men han får en liten ”spionkamera”, radiostyrd bil och spel till datorn.
  Dottern 4-år får käpphäst, barbie och my little pony.
  Dottern 2-år får barbie, vampyrina figur och en stor gosig enhörning från Ty.

 4. Frida

  Vi brukar se till att vara klara innan första advent med alla julklappar så kan vi njuta av julefrid hela december. Handlar allt som går på nätet sen många år. Avskyr att trängas i butiker och osäkerheten om det man tänkt köpa ens finns.

 5. Emma

  Köpte första julklappen i juli ? Har två barn, snart 3 åring och en på 8 månader. Bebis förstår inte så mkt så vi har köpt några leksaker som gör ljud, lyser och sjunger. Det är allt hon kommer få. Storasystern hade en lista ??‍♀️ Blev en del Frozen, toy story figurer, barbie och Disney prinsessor ? Allt är klart nu, väntar på sista leveransen. Vi köper inte presenter till vuxna, i både familjerna, bara barnens kusiner och det är bara två kusiner. Nu ska jag njuta av december, baka mkt gott, kolla på julfilmer ?❄️?

 6. Emma

  Köpte första julklappen i juli ? Har två barn, snart 3 åring och en på 8 månader. Bebis förstår inte så mkt så vi har köpt några leksaker som gör ljud, lyser och sjunger. Det är allt hon kommer få. Storasystern hade en lista ??‍♀️ Blev en del Frozen, toy story figurer, barbie och Disney prinsessor ? Allt är klart nu, väntar på sista leveransen. Vi köper inte till presenter till vuxna, i både familjerna, bara barnens kusiner och det är bara två kusiner. Nu ska jag njuta av december, baka mkt gott, kolla på julfilmer ?❄️?

 7. Emma

  Jag är klar med julklappar till mina två (5 och 8), jag beställde också allt online. De brukar få fem-sex grejer av oss föräldrar och sen 3-4 av övriga (vi har ingen stor släkt). Jag brukar inte låta dem titta i kataloger utan de brukar önska sig några få grejer och då är jag ganska säker på att det är de grejerna de helst vill ha. Försöker prioritera färre men mer rejäla grejer så det inte blir slit och släng. I år blir det mycket spel och lego och böcker så vi har att sysselsätta dem med över jullovet. Båda önskar sig Minecraft-grejer mest.

 8. Elina

  I min stad kan man boka tid i olika butiker efter stängning så man kan få gå där själv med en som står i kassan. Tex leksaksaffären. Tycker det är toppen! 🙂

 9. Linda

  12 åringen önskar sig en klocka med stegräknare,puls m.m. sen älskar han att spela kort så beställde med egna foton på till honom.Äldre sonen önskar sig kläder och pengar och så får han varje år en muminmugg det sitter i sedan han var liten och läste,pusslade och tittade på mumin för dagarna.

 10. Anna

  Jag tänker att det finns så mycket att ge till barnen som inte är leksaker.
  Morakniv (för barn) och en gren att tälja på.
  Kikare (och fågelbok?).
  Böcker.
  Fiskespön, egen fiskelåda, fiskehåv osv.
  Målargrejor! T.ex promarkers eller tombowpennor som är jättekul att måla med jämfört med vanliga tuschpennor. Riktigt ritpapper, Akrylfärg på tub mdd penslar (köp på Clasohlsson, bra pris). Skisspennor. Bulletjournal och tillbehör.
  Sällskapsspel. Vi har kört monopol och Ticket to ride i många år, finns både juniorvarianter och orginal. Det är bra för mattesinnet att spela strategispel.
  Tusen/femhundrabitarspussel.
  Korsordstodning med bläckpenna som man kan sudda med.
  Egen turryggsäck med mugg, termos och spork.

  Mycket av detta har vi gett våra barn, de är nu 6 år, 11 år och 15 år. Allt uppskattas. Mycket av det gör man tillsammans om man vill.

 11. Emma

  Jag är klar, försökte hitta saker på marketplace i år men var svårt. Hittade faktiskt bara till äldsta o en bok till yngsta. Förra året var nästan allt loppis.
  Mina barn är 8 år 5 år och 1 år
  Äldsta får hockeymål, skottplatta (Loppade), skoterhjälm, bok o spel gemensamt med 5 åringen
  5 åringen han får tofflor glittrig neccsär (hans top 1 önskningar), Lego, bok,
  Men undrar vad man kan fylla den med?
  1 åringen duplo, tofflor, pyjamas och bok

 12. Carina H

  Nu är barnen så stora så Dom får inga julklappar längre. men barnbarnen får,och i år blir det enkelt bara presentkort är det Dom önskar sig, det tackar jag för. vill inte heller springa runt i butiker. enkelt.

  1. L

   Carina H. Om jag vore dig skulle jag ge pengar snarare än presentkort. Går affären i konkurs så blir man av med pengarna. Jag har dessutom varit med om att dom glömt fyllt på presentkortet så där stod jag med ett tomt kort och jösses vad det var besvärligt att få dom pengarna. Hade inte lagt i kvittot. Sen bevisa att man inte köpt upp det osv. Pengar är alltid bättre. Kan handla där det är bäst pris och det man vill ha.
   Min tanke bara.

 13. Caroline Andersson

  Med många barn så är jag också ute i tid ?
  Några klappar har jag köpt fysiskt i butik, men de flesta har jag beställt på nätet.
  För de mindre barnen så är det viktiga många klappar och då kostar de inte skjortan, då det är mycket leksaker.. och för de äldre så blir det mest få dyra klappar ?
  Men jag är snart klar, väntar på några leveranser till ??

 14. Marina

  Hej härliga du!
  Jag vill väldigt gärna ha tips! Jag har tre barn (7, 3 och 1 år gamla). Och jag upplever att de har precis allt de behöver? I en katalog önskar de sig såklart allt allt allt men jag får panik på köphetsen. Känns som jag rensar ut leksaker stup i kvarten vilket gör att jag får ännu mer dåligt samvete att köpa nytt. Snälla ge mig tips på vettiga hållbara julklappar ??❤️ Upplevelser känns inte relevant just nu då det är för abstrakt och osäkert i dessa tider. Kram

  1. Millie

   Lego och Playmobil är prisvärda saker som håller år ut och år in, tål att ärvas och har ett bra andrahandsvärde!

 15. Heléna

  Jag vill gärna ha julklappstips! Jag har 5 barn men jag tycker det är så otroligt svårt ändå. Nu har jag 4 relativt stora men en är 7, fyller dessutom år på juldagen.

 16. Malin

  Jag är klar med julklappar till 2/3 barn. Min yngsta dotter på 6år önskar sig My little pony, barbie, lego friends, lego dots. Min 8-åring önskar sig pokemonkort och pärm, barbie, tyg och sysaker. Min 14-åring önskar sig många orimliga saker för min plånbok. Men än så länge så ska hon få kläder,smink och målarsaker i julklapp. Sen ska hon få ett presentkort av ”Min stora dag” på Netonnet. Så jag känner mig lugn ändå. Allt utöver detta blir en bonus. Jag köpte de första julklapparna i juli ?

 17. Mammatill4

  Åh är nyfiken vad dina 10-åringar önskar sig?! Har själv en 10-åring grabb och där har jag idétorka. Visst önskar han sig saker och så men allt kan han inte får och jag försöker verkligen tänka till om det jag köper verkligen kommer användas eller är det någor aom blir liggandes ganska snart;)

 18. Louise

  Jag är inte klar men på god väg. Har gjort en lista med allt som ska köpas och så bockar jag av allteftersom jag beställer hem (bör vara klar senast nästa vecka). Jag älskar (!) julen vanligtvis med men i år känns det lite extra att ta vara på allt julmys i tråkiga tiderna. <3

stats