My Baby Dolls

Tips mot täppta små näsor

|| I annonssamarbete med Physiomer ||
Physiomer är en serie medicintekniska produkter, läs därför bruksanvisning noga innan användning av produkterna. Perrigo Sverige AB, tel 08-59 00 29 00

Visste ni att spädbarn, upp till ca 6 månaders ålder, vill helst andas genom näsan, inte genom munnen? Tänk då när näsan är täppt, då släpper de bröstet eller flaskan och får inte i sig mat.
Har ni också känt frustrationen och hjälplösheten när bebis är förkyld och inget i princip hjälper?
För vanliga avsvällande nässpray får man inte ge till småbarn under 2 år.

Jag vet inte hur många otaliga nätter jag har burit runt på Isabelle när hon varit förkyld och täppt i näsan. Försökt med allt och lite till. Jag har suttit och sovit med henne så att hon ska få luft.
Isabelle älskar sin napp och snuttis och får dom när hon ska sova. Hon vill snutta och gosa in sig, än viktigare när man är lite sjuk. Men när hon har nappen i munnen så får hon ingen luft, då släpper hon ju nappen, och blir ledsen för det också. Och äta kan man inte heller.

Jag är så glad när detta samarbete med Physiomer dök upp, det blev som en möjlighet för mig att tipsa om något som jag verkligen brinner för, som jag verkligen tror på- och som faktiskt verkligen hjälper.

Physiomer är alltså en nässpray för barn (den finns även till lite äldre barn samt vuxna).
Men Physiomer är inte alls som alla andra läkemedelsklassade näsprayer. Physiomer innehåller enbart naturligt havsvatten och kan användas dagligen eftersom den inte påverkar den känsliga nässlemhinnans funktion den rengör och rensar näsgångarna vid täppt näsa, samtidigt som den fuktar näsgångarna och förebygger sekundära infektioner och öroninflammationer.

I bruksanvisningen står det precis hur du ska göra, men i korta drag är det att du lägger bebis på rygg, vrider lite försiktigt huvudet åt ett håll och sprutar nässpray i näsborren som ligger högst upp, upprepar på andra sidan och så tar du upp bebis och allt bara släpper. Torka näsan och voíla.
Jag har använt den till Isabelle de senaste gångerna hon har varit förkyld och hon tar det innan hon lägger sig. Barn reagerar väldigt olika på detta då sprayen har tryck i sig- men man ser verkligen hur befriande det känns för henne när jag har sprayat och hur mycket behagligare sömnen och ätandet blir.

Jag rekommenderar denna varmt till er som kämpar med täppta små näsor. Den är naturlig, lätt att använda och kan även användas för förebyggande syfte.

Ni hittar mer information om Physiomer Baby Mist här.


God natt min skatt ☆

Har ni testat Physiomer ännu?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Vår dotter tycker nässprayen är rolig så hon tar den själv mot näsan och liksom ”drar in” utan att man tycker på knappen. Ny leksak ?

 2. Hanna

  Den har vi också till vår son på 5,5 år. Han har en polyp i näsan som gör det svårt när man blir förkyld. Och denna nässpray hjälper jättemycket. Skönt när man kan ge länge.

 3. Alex

  Använder själv jet versionen pà en daglig basis då jag är kroniskt täppt o inget riktigt vill hjälpa. Provade näskanna när jag var yngre men fick det aldrig att hjälpa så Physiomer blev en livräddare för mig

 4. Elin

  Jag har testat den på min dotter, men vet inte om jag tucker att den funkade så mycket bättre än Renässans koksaltlösning. Dock kom det väldigt mycket när man sprutade med Physiomer, så använde näsfrida för att suga ut resten.

stats