My Baby Dolls

Let´s add a little magic

Heeej söndag!
Vilket föredrar du, att ha något aktivitet/att göra på en lördag eller en söndag? Jag tycker absolut lördag! Så har man en lazy sunday och kan bara vara på hemmaplan och strosa runt, laga god mat, mysa och samla krafter till kommande veckan. 🙂

I fredags kom Vanessas kompis och sov över hos oss, igår var vi iväg på Lekland då Olivias bästis fyllde år så jag passade på att ta med alla barnen dit och leka medans Andres var på jobbet. Fick med mig syrran och hennes barn också 🙂
Jonathan vrickade foten och haltar runt här hemma. Den gör tydligen extra ont om man råkar tycka att det går bättre med gåendet eller hur bra man tycker att det går att hoppa studsmatta med stukad fot ändå… 😉


Sötnosarna ♡♡

Och idag har vi bara en sån där mysig hemmadag då man får bara vara. Isabelle ligger och sover, Andres tittar på prix d’amerique på TV och resten av järngänget är ute.

CHIIIIZ! Jag älskar denna byxdress, den hittade jag också i kartongen med syskonens urvuxna kläder. Är osäker om det är Celinas eller t om Olivias gamla.

Juste- jag tänkte passa på att fråga er om VAD gillar ni med min blogg?
Vad gillar NI att läsa? Vad vill ni se?
HIT ME! Ge mig lite inspo om vad ni tycker om och vad ni faktiskt vill läsa om 🙂

Önskar er en mysig söndag så kikar jag in här lite senare med nya inlägg 🙂
KRAM

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Jag skulle vilja ha ett eller flera inlägg om hur det är att vara hemma mamma, fördomar och positivt.
  Tack för din fina blogg

 2. Umm Y

  Jag tycker om din blogg som den är, men jag är nyfiken på att läsa om din syn på barnuppfostran och uppfostringsmetoder. Du nämnde någon gång något om att ni har ett belöningssystem, kan du inte berätta lite mer om det? Vad har ni för rutiner/regler för att få barnen att lyssna? Det känns som dina barn är väldigt ”duktiga” och undrar hur man lyckas med det ?

 3. Millie

  Tillägg till min tidigare kommentar om hur du ser på skönhetsideal m m. Tänkte även på att du och din man verkar vara väldigt traditionella i era köbsroller; han jobbar, du är hemma och tar hand om barnen. Du städar, tvättar, han snickrar. Typ…

 4. Millie

  Jag skulle vilja läsa hur du tänker på skönhetsideal, yta och om du tänker på vad du för vidare till barnen. Tänker på att flickorna är väldigt flickiga, rosa, spets, rysch fina frisyrer…. och pojkarna är väldigt pojkiga med superheros o s v. Att flickorna jobbat (jobbar?) som modell. Att du själv fixar mycket med utseendet och t ex bleker håret, fixar ögonfransar, solar o s v. Oroar du dig för deras syn på sig själva, att de ska vara tuffa/fina o s v. Om man säger t ex att alla är fina, man får se ut som man vill o s v men lägger stor vikt vid utseendet så tror jag barnen tar efter det. Jag menar inte detta som kritik men undrar hur dina tankar går kring detta heta ämne!

 5. Millie

  Jag skulle vilja läsa hur du tänker på skönhetsideal, yta och om du tänker på vad du för vidare till barnen. Tänker på att flickorna är väldigt flickiga, rosa, spets, rysch fina frisyrer…. och pojkarna är väldigt pojkiga med superheros o s v. Att flickorna jobbat (jobbar?) som modell. Att du själv fixar mycket med utseendet och t ex bleker håret, fixar ögonfransar, solar o s v. Oroar du dig för deras syn på sig själva, att de ska vara tuffa/fina o s v. Om man säger t ex att alla är fina, man får se ut som man vill o s v men lägger stor vikt vid utseendet så tror jag barnen tar efter det. Jag menar inte detta som kritik men undrar hur dina tankar går kring detta heta ämne!

 6. Andrea

  Jag vill se mer om vad ni äter och hur mkt ni behöver köpa till en måltid. Barnkläder och vilka kläder du själv tkr om till dig.
  Gillar allt du lägger upp, känns äkta och kul 🙂

 7. Elin

  Vardags problem med barn/familj och hur ni löser de. Jag är nyfiken på hur det allra enklast hur går det till att äta middag, gå ut genom dörren. Mm.

 8. Felicia

  Hej Satu!
  Skulle vilja läsa om dina barnvagns tips eller kanske Isabelles utveckling nu när hon är så med i allt, verkar som att hon är så ”enkel” ( om man kan säga så? ?☺) att ha med. Alla barnen svarade ju på frågor för ett tag sen, det var ju bara så kul att läsa barnens svar, man fick sig ett gott skratt ett antal gånger! ?
  Kan du också skriva om top 10 saker som är bra att ha hemma under första halvåret/ året med bebis?
  Men först och främst tack för den grymma bloggen, mest lästa blogg av mig ??

 9. Emma

  Hej! Din blogg är jättetrevlig att läsa. Mina barn är vuxna nu, alla har flyttat utom minstingen så det är kul att läsa om den stora familjen?.
  Jag vill gärna läsa mer om dina tankar och synpunkter på allt som är viktigt.
  Tex:
  Syskonrelationer
  Barnens aktiviteter, idrott, träning och hälsa,
  Maten.
  Skola, kompisproblem, mobbing.
  Drömmar
  Din egen träning.
  Hur du hinner hålla hemmet så fint?!
  Ha det bäst?

  1. Ida

   Jag är nyfiken på det här med att ha barn tätt i ålder. Hade ni planerat från början att få barn tätt, kan du tänka dig en sladdis? Vilka reaktioner har ni fått från omgivningen? Hur har din kropp klarat alla graviditeter? Vilka av barnen är födda för tidigt? Vad är det bästa/sämsta med att få barn tätt? Går dina barn på förskola? Känner du att du räcker till för alla? Vad jobbar du med? Finns det saker du aldrig skulle nämna i bloggen? Gillar verkligen din blogg, tycker den är toppen.

 10. Malin

  Hej Satu,

  Jag tycker verkligen om din blogg. Tycker den skiljer sig mycket fr alla ytliga bloggar som handlar om perfekta kroppar, resor och mega-konsumption! Din är varm och hjärtlig ?
  Du är en av mina största inspirationen till att ha en större familj (har I dagsläget två små).
  Jag gillar att läsa om ert familjeliv, bilder på er. Skulle gärna läsa mer om hur du ser på barnuppfostran, hur du gör m regler i praktiken osv. Tycker du verkar vara en väldigt kärleksfull mamma m ändå m diciplin!

  Kram!

 11. Em

  Tycker du har en väldigt fin och intressant blogg! En av mina favoriter!! Tycker du redan nu har väldigt blandat flöde men något jag äääälskar är throwbacks, typ en speciell sommar/dag/år osv eller typ bilder på barnen när dem var lika gamla, typ hur såg alla ut när dem var i Isabelles ålder?

 12. Jenny

  Hade varit intressant att läsa lite mer om barnens skolgång. Lite vad dom lär sig, vad dom gillar och inte gillar osv. Fast kanske lite för privat, vet att du är lite mer försiktig med dom äldre barnen :-)) Kram.

 13. Annica

  Älskar att läsa din blogg, speciellt på senare tid då du uppdaterar oftare igen och har mer inslag från ”den grå” vardagen som är allt annat än grå hos er.
  Du är en fantastisk mamma och sprider så mycket positiv glädje över att vara just mamma.
  Jag är själv mamma till fem barn och mormor till tre och hoppas att du aldrig slutar upp med att blogga! Om tio år till har du ett gäng tonåringar och jag ser fram emot att även då få en glimt av er vardag.
  Såg en kommentar här ovan som du blev ledsen över och jag tror den som skrev den kritiserade alla som bloggar? Att det här med att skriva dagbok offentligt håller på att gå över styr? Jag håller dock inte med. Jag älskar att blogga och jag älskar att läsa bloggar.
  Heja dig supermom!!

 14. Alex

  Älskar allting. Både längre åsiktsinlägg ( gärna flera 😉 ) hauls är också en stor favorit och så bara bilder och vad ni gjort under dagen, helt vardagliga grejer. Tips och trix och lifehacks om du har nàgra du kommit pà under åren vore också roligt att läsa 😀

 15. Jonna

  Jag gillar din blogg precis som den är, ärligt talat! Tycker om dina olika inlägg, roligast är att läsa om er vardag och om barnen, hur det är att vara hemma-mamma(heter det så?) osv. Skulle vara kul att läsa mer om din man o er relation kanske, men förstår såklart att det kanske är för privat. Hur hittar ni tid för varandra, att rå om varandra osv? Blir det inte lätt att man inte hinner med varandra? Fast så är det nog för dom flesta föräldrarna, oavsett hur många barn man har… ??

  Stor kram till dig fina supermom ?

 16. Therese

  Jag gillar vardagsinlägg och tips som ex potträning. Gillar även listor med vad som behövs inför ex en säsong. Tycker själv det är svårt att veta vad som behöver köpas in i form av kläder till barnen.

 17. Niobarnsmamman

  Såna där byxor har min dotter haft också fast i mindre storlek. Hon fick dem i present av sin moster när hon föddes för 2 år och fem månader sen.
  Och så vad jag gillar att läsa… Jag gillar typ allt. Jag tycker om att läsa om vad ni gör om dagarna, jag gillar att läsa inlägg om inredning och barnkläder och jag gillar riktigt mycket när du visar bilder på både vardag och fest. Mest av allt gillar jag de inlägg som är lite djupare och inlägg där det framkommer att ert liv inte bara är ett rosa moln. Jag önskar ju förstås att ni ska ha det bra, men eftersom livet sällan bjuder på enbart solskensdagar sä är det skönt att veta att det man själv upplever är normalt och något som andra också tampas med. Ofta ser ju allt så bra ut på sociala medier att man ibland glömmer att andra oftast väljer att visa den bästa sidan av sitt liv.
  Det jag gillar minst på bloggen är kanske samarbeten men jag förstår ju att du behöver ha dem med och det är inget du ska ändra på. Jag skriver det bara för att jag annars inte skulle ha något negativt att skriva. Tack för en fin blogg! Fortsätt som förut!

 18. susanne

  Hej Satu!
  Jag är trebarns mamma och bor långt uppe i norra sverige. Det jag gillar bäst att läsa är de små vardagliga sakerna, inköp o fix med kläder, barnuppfostran och logistiken kring en större familj. H sussie

 19. Paula

  Ärligt! Känns lite som du borde ha fullt upp med barnen? Varför ödsla tid på vad andra vill läsa/se på din blogg? Inte illa menat men verkar som detta med allas bloggande/offentlighet gått över styr lite?? Kommer inte familj/barnen i första hand längre? Har man åtta underbara barn/man borde väl det fylla vardagen med råge!❤️

  1. Me & My Baby Dolls

   Paula- Blogga gör jag ju ändå- fullt upp har jag dagtid. Jag sitter ju inte med bloggen på dagarna, det är en grej på kvällen när alla sover, eller en stund på dagen när minstingen sover 🙂
   Jag ställde den frågan för att det är kul att veta vad ni uppskattar att läsa om 🙂 och för att det ger mig inspiration att skriva när just inspirationen inte infinner sig.
   Vad du menar med att ”alla bloggande/offentlighet gått över styr” har jag ingen aning om. Min har inte gjort det och jag skulle inte skriva om något som inte kändes rätt ändå. Men som sagt- jag ville veta vad ni uppskattar med min blogg. <3 Såklart kommer familjen alltid i första hand och kommer alltid göra så ärligt talat blev jag lite stött av din kommentar.
   Ha en fin kväll/Satu

   1. Paula

    Du behöver inte bli stött. Gör din grej. Känner bara stt det blivit så mycket fokus på att ”synas”? Varför, när man har hela livet framför näsan med en underbar barnaskara. Är det bekräftelse man söker, behov att synas offentligt? Upp till var och en. Men, handen på hjärtat… blir mycket styling, posering ochdet mamma vill för stt få fina bilder till bloggen. Tycker ändå att ni gör ett fantastiskt jobb med alls barnen. Inte många som skulle orka/vilja rodda runt detta. Respekt!❤️

    1. Me & My Baby Dolls

     Paula- Ok, jag respekterar din åsikt. Jag har inte fokus på att synas utan detta gör jag för att det är kul, jag syns ju inte mer bara för att jag frågar vad det är ni uppskattar att läsa om på min blogg, blogga gör jag ju hur som helst 🙂 Vadå mycket styling, poisering osv för att mamma ska få en bra bild? Är du här när jag tar bilder…? 😀
     Äsch, vi skippar detta och jag önskar dig en bra dag 🙂

     1. Anna

      Klart att det är styling när 8 välmatchade barn radar upp sig för att mamma ska få ta en bild. Väldigt intressant fråga och vore intressant att höra ett längre och sansat resonemang från dig. Som flera förut har nämt så är det mycket fokus på benen. Varför detta behov av att synas och ”blogga”.. Varför inte bara ha en dagbok för sig själv? Hur stort är ditt bekräftelsebehov? Får du inte bekräftelse nog av dina nära och kära?

     2. Me & My Baby Dolls

      Anna- Hej du vad kul att du skrev igen.
      Nu vet jag inte om du har råkat missat detta, men detta är alltså en blogg där jag skriver främst om familjelivet och mitt liv och vardag som 8 barnsmamma och ja- då blir det mycket fokus kring barnen… 😀
      Sen behöver jag nog inte förklara något mer för dig för du kommer bara hitta något att klaga på även där och jag tänker inte slösa energi på troll, däremot vill jag fråga dig en sak- VARFÖR har du ett behov att kika in här på min blogg gång på gång för att ösa en massa skräp om det nu bara är en massa fokus på barnen när jag ”bloggar”?
      Hur stort är ditt behov att att ödsla din dyrbara tid åt att nättrolla och trycka ner andra? Varför läser du ens här?
      Gå och krama nån istället för att ödsla skit här, här har du inget att hämta 🙂
      KRAM!

     3. Anna

      Vore intressant om du någon gång besvarar frågorna som du får kring ditt bekräftelsebehov mm. Istället bara slår du ifrån dig och ger arga svar tillbaka. Det verkar vara en väldigt öm tå som flera av dina läsare trampar på eftersom du blir så väldigt upprörd att du måste svara otrevligt och drygt. Du kan inte ens besvara en fråga utan bara ställer motfrågor och slår ifrån dig. Förmodligen får du noll bekräftelse av din make och därför måste du outa dina stackars barn och söka bekräftelse på annat håll. Visa upp hur perfekt ditt liv är och hur bra du är som mamma enligt dig själv. När du besvarar frågorna ordentligt ska hmjag besvara dina frågor. Jag hoppas du får en kram idag av någon, för det verkar du behöva. ?

     4. Me & My Baby Dolls

      Anna- Jag ska försöka svara på din fråga på ett så snällt sätt jag kan…

      Du kan bara tala för dig själv, det är bara du som verkar ha fastnat för ”mitt bekräftelsebehov”. Fast du försöker få medlidande från ”flera av mina läsare”. ?

      För det första så känner du inte mig. Eller min familj.
      För det andra så driver jag en föräldrablogg med fokus på mitt liv som mamma, och ja då innebär det att jag skriver mycket om mina barn. Vad jag skriver är upp till mig och hur mycket jag väljer att inte skriva om har du inte nån aning om. Vad är det för fråga du vill ställa? Om jag har bekräftelsebehov? Inte det minsta. Jag tycker att det är kul att skriva och inspirera/peppa andra föräldrar och dela med mig av bilder. Var det svar på din fråga?
      ?
      Förresten så behöver du inte ens svara på min fråga, bespara mig den för jag fattar inte ens varför du ödslar din tid och läser här inne, om allt är så hemskt. Fundera själv lite. Har vi diskuterat klart nu eller behöver du spy ut nåt mer? Kram

   2. Paula Laurila

    Du behöver inte bli stött. Gör din grej. Känner bara stt det blivit så mycket fokus på att ”synas”? Varför, när man har hela livet framför näsan med en underbar barnaskara. Är det bekräftelse man söker, behov att synas offentligt? Upp till var och en. Men, handen på hjärtat… blir mycket styling, posering ochdet mamma vill för stt få fina bilder till bloggen. Tycker ändå att ni gör ett fantastiskt jobb med alls barnen. Inte många som skulle orka/vilja rodda runt detta. Respekt!❤️

 20. Marita Andersson

  Jag tycker din Blogg är (jätte)bra som den är! Du låter ju oss läsare ta del av (nästan) allt. Älskar att läsa om Er fina familj! Tycker Du är en otroligt fin mamma till Era barn!

stats