Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Snuva och tips!

|| Reklam för Babyland ||

God kväll ute i stugorna, mår ni bra?

Vi har lite av en sjukstuga här hemma, om man ens kan kalla det för det, men det har gått lite i omgångar det här med att barnen är lite snuviga.

Som man lätt blir denna årstid ändå, men nu med covid-19 så blir allt så mycket större. Barnen får inte gå till skolan ens med milda symptom, såsom snuva eller om dom haft lire ont i huvudet. I förra rektorsbrevet vi fick så informerade dom oss om att dom har bekräftade corona fall i skolan nu så jag förstår ju att dom är hårda med restriktionerna, även fast det bara skulle vara en vanlig liten förkylning.

Men som sagt, det har gått runt i omgångar här hemma, en blir “frisk” tills nästa blir lite snuvig osv och så börjar man om från början igen. Så idag fick alla stanna hemma istället så vi får ett stopp på detta. Dessutom har jag ont i halsen- vilket jag visserligen haft till och från sen i mars (!!) Men läkarna säger att det är ett virus som beter sig så och kan hålla på länge, men om jag skulle få feber så får jag boka in en tid. Feber är något som jag aldrig får. Har kanske haft lite upphöjt temp 2-3 gånger i mitt vuxna liv and thats it. Första gången var när jag födde Nicole (över 12 år sedan) och andra när jag hade svår lunginflammation och fick sprickor i revbenen pga. att jag hostade så mycket, och då var jag ändå på benen och cyklade t om själv till läkaren… 🙄

Nu till saken- barnen har lite snuva, men dom är pigga, glada och energiska som vanligt och förstår inte riktigt varför dom inte ska gå till skolan för dom är ju “friska” 🙄

Hur som helst så har alla varit hemma idag, dom har gjort lite läxor och lekt och jag har försökt vila när Melanie sov sin siesta på förmiddagen. Ikväll somnar jag nog gott 🙃

Hörni, jag vill verkligen tipsa er om denna “food feeder” som jag köpte till Melanie för några veckor sen. (Har haft till Isabelle när hon var bebis också!)

Du fyller den med frukt, eller vad du nu vill att bebis ska smaka på, stänger och voila!

Melanie älskar speciellt apelsin, jordgubb och melon i sin och så sitter hon och suger och tuggar i sig smaken och vitaminerna utan att få i sig stora bitar, så himla smart!

Perfekt sätt att få i sig vitaminer, speciellt när hon var sjuk och vägrade äta. Och även superbra när tandköttet börjar klia 😍

Nu har dom en kampanj på dessa food feeders också, så in och kika in HÄR.

Nu har jag nattat alla barnen och ska ta ett varmt bad… Blir så att dom är hemma imorgon med för dlm ska vara helt synptomsfria i 48 timmar innan dom får gå tillbaka. Nämnde jag att det ska bli sååå skönt att det är höstlov nästa vecka?

När har ni/era barn höstlov?

Hur är det med covid-19 restriktionerna i eran skola/arbetsplats?

Massor med kramar från mig😘

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Vi har inte fått nå Mail från skolan på flera veckor vad som gäller. Tycker de ändå borde uppdatera även om man kan läsa allmänt på hälsomyndigheten. Det fanns en rekommendation att man fick gå tillbaka till jobb och skola efter man varit sjuk i 7 dagar, även med Corona. Dock vet jag inte om den är kvar.

 2. Millie

  Är det inte samma överallt? Här är det samma i alla fall, minsta symptom så ska man vara hemma från jobb/skola. Och man covidtestar från 6 år och uppåt, ett negativt svar så kan man återgå till skola/jobb, annsrs är det två symptomfria dagar som gäller. Och tills dess betraktas man som potentiellt smittsam och det är karantän som gäller. Därför reagerade jag på att du var i butiker med snuviga barn och hade litet kalas (som jag kommenterade i ett annat inlägg. 🙂). Det räcker inte att hålla avstånd ute, utan man ska stanna hemma. Är någon i hushållet bekräftat smittad ska alla över förskoleålder stanna hemma minst 7 dagar, och testa sig efter 5 dagar, isolerade. Det har förekommit fall på skolorna även här så är lite nojig.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Millie- Jag har inte tagit några snuviga barn till affären, nej.
   Jag går inte direkt och testar barnen för covid-19 varenda gång dom har lite snuva, gör du? Verkar inte vara samma här iaf, dom anses inte vara potentiella smittbärare och ska sitta i karantän, här är 48 timmar efter symptomfri som gäller.
   Låter som att du tror dig veta vad vi gör och inte gör (och vilka som rör sig och vart) Men jag är inte dum i huvudet ännu och vet att sjuka ska stanna hemma och nej, vi hade inte kalas med sjuka barn hemma…. suck.

  2. Sanna

   Fast nej, inte alls över förskoleåldern ska va hemma vid bekräftad smitta. De i förskola, grundskola gymnasium ska gå även om nån i familjen är positiv.

 3. Sanna

  Här följer vi oxå fhs rekommendationer till punkt o pricka!👍🏼 Det är som du säger, extra spec nu i corona tider. Minsta lilla symptom o de är hemma. Har full förståelse att det är så, men blir inte lätt denna årstid vi står vid nu när det snörvlas lite här o där. Sonen har lite ont i huvudet (klagar lite på kvällen o morgonen) men är i övrigt hur pigg som helst o klättrar på väggarna här hemma 😅 Vi har en regel här hemma, som är självklar för oss men som inte alla verkar ha, o det är att har barnen varit hemma från skolan då får de inte gå ut o leka. Är de på sin symptomfria dag el så så kan de få följa med oss på en liten promenad. Kan de även få göra om de är hemma me väldigt milda symtom o orkar. Lite luft är bra. Men då går vi bara en liten kort promenad i skogen här där vi inte träffar nån. Nu är ju fh rekommendationer familjeisolering. Men det gällde dock inte förskolebarn o upp till högstadiet. Lite konstigt kan jag tycka… Men skulle nån av oss vuxna testa positivt så måste den andra av oss oxå va hemma 7 dagar. O det är väl bra. Mannen testade sig förra veckan då han varit förkyld o hostig o 2 veckor. Testet ha negativt o det va skönt 🙏🏼 Han fick jätte mkt beröm för att han tog sitt ansvar o gick o testade sig. Hoppas era barn, o du me, piggnar på er snart!🙏🏼🌸🌸💗

   1. Sanna

    Menade inget illa med min kommentar, känns som om du tog det så 🤔 Menade att vissa verkar tycka att deras barn kan va ute o leka med andras barn fast de är hemma o är sjuka. Här på gården har det nämligen hänt. Hmm, tror många fått det där med 7 dagar om bakfoten. Det är om man fortfarande är sjuk el om nån ät bekräftad smittad som 7 dagar gäller. Men när det gäller barn får de gå tillbaka efter 2 symptomfria dagar hemma. Jag bor i Uppsala o här har de ändrar rekommendationerna just bara för Uppsala i 3 veckor framåt. De har stramat år ganska ordentligt pga sån ökad smitta. Men fortfarande får barn upp tom högstadiet gå även om en förälder el syskon är testad positiv för corona.

    1. Me & My Baby Dolls
     Me & My Baby Dolls

     Sanna- Nejdå, tog inte illa upp. 🙂
     Ja det där med 7 dagar efter te x snuva är nog lite galet, här står det överallt om 48 timmar, även rektorns brevet som tar sin information från FHM säger 48 timmar.

 4. Sara

  Alla skolor i hela Sverige har höstlov v 44.. Så ingen skillnad där. Det är sportlovet som varierar. Barn med lindriga symptom kan gå tillbaka till skolan efter 7 dagar. Annars är det stanna hemma som gäller.

   1. Tanja

    Alltid 48 tim symtomfrihet oavsett cocid eller inte men minst 7 dagar hemma om man haft förkylningssymtom med varaktighet i mer än 1 dygn. Står tydligt i FHM. Tänk om alla kunde gå in och läsa…

     1. Millie

      Jag vet självklart inte vad, när, hur och vilka som är vart. Det jag tänkte på var ett inlägg längre ner där du skriver att tre av barnen var hemma p g a förkylning, (och strax innan var ju minsta förkyld) och det var ett foto när ni var och handlade och du skrev att några av barnen följde med. Men sak samma, så är i alla fall förklaringen till hur jag tänkte! Jag covidtestade de enda två barnen som varit hemma. Det var negativt, tack och lov. Så de var välkomna åter i skolan. Hade jag inte testat hade minst sju dagar hemma varav två symtomfria dagar gällt. Och vid provtagningen står det att man ska betraktas som att man kan ha corona och ska isolera sig tills provsvar kommit. Det borde ju vara samma om man väljer att inte testa sig tänker jag, symtomen är ju desamma oavsett test.

      Sanna: Japp, fel av mig. Vuxna i hushållet ska vara hemma 7 dagar om någon i hushållet har smittan. Även om det är ett barn är smittat. Tack för rättelse!

     2. Sanna

      Millie: ingen fara! Inte lätt o hålla koll på alla rekommendationer o tyda dom heller. Spec när de ändras. Jag tycker dock det skulle kännas konstigt o skicka mina barn till skolan om jag skulle ha bekräftad corona 😕 Jag bor i Uppsala o här har det kommit speciella rekommendationer endast för Uppsala oxå. Man ska, så långt det är möjligt, endast umgås med den familj man bor med. Gäller under kommande två veckor….

stats