My Baby Dolls

Skolstart HT 2020

Vilken dag alltså! ?

Idag började 6 av 9 barnen i skolan och dom var supertaggade. Kevin var lite fundersam och sa att han nog inte kommer att klara av att vara borta så länge. Gulle! Jag hade mobilen nära till hands hela tiden idall läraren skulle ringa, men han kämpade sig genom dagen.❤️

Kevin förskoleklass, Olivia 2:an, twinsen 4:an, Vanessa 5:an & Nicole 6:an ?

Nästa år har vi Celina som står med där i ledet??❤️

Så imorse lämnade vi av Olivia i skolan först. Pga. Corona får föräldrar inte komma in i skolan alls, vilket känns lite tråkigt, flr jag vill ju veta var barnen har sina nya klassrum och hur dom har det, men så är det. Dom samlades utanför skolan med skyltar för respektive klasser och Olivia var såå nervös!

Sen lämnade jag av Vanessa & twinsen och iväg till Kevins klass.

Vanessa har fått en ny mentor som tyvärr var sjuk idag, och grabbarna har fått helt nya klasser och lärare i och med att dom började på mellanstadiet. (dom går fortfarande i olika klasser)

Från Kevin gick vi till Nicoles nya skola. Hon hade bara upprop på 1 timme så jag väntade kvar utanför med småtjejerna. Hon var jätteglad och nöjd med första intrycket av både lärare, skola och klass. Sen tog vi en stopp hos Mummu (hon bor mellan barnens skolor) där vi blev bjudna på citronkaka innan jag lånade hennes cykel för att hämta Kevin, cykla tillbaka och hämta syskonen och tillbaka till skolan i tid för nästa hämtning. Och så promenera hem.

Jag var sååå trött och yr när vi kom hem och när jag slängde av mig skorna så var mina fötter svullna som ballonger och helt blåa!

Jag sa att barnen får ha telefon/TV tid nu så att jag kunde vila på soffan en stund och så slocknade jag på 2 röda. Tur att baby Melanie var med på noterna och stackars Bebo (=Isabelle) somnade på vagnen igen på väg hem så hon fortsatte sova när jag bärde henne till soffan.

Allas mun har gått i ett sen vi kom hem. Alla har haft en fin start på terminen- förutom en incident med Vanessa, hon hade blivit hotad av en person i hennes klass. Mentor och rektor kontaktade jag direkt och dom skulle genast vidta åtgärder och när A fick höra om detta så åkte hem till personen i fråga och pratade med dennes föräldrar.❤️ Absolut inte ok nånstans.

Så så var våran dag. ☺️

Jag är fortfarande helt slut i huvudet av all stress och planering och så har jag inte ens hunnit tänka på att det är en ny dag imorgon också ?Mer planering. Bara vi kommer in i detta, bara jag pusslar ihop allt i mitt huvud så kommer det gå bra sedan, men man måste först planera och fundera ut och få ihop de nya rutinerna innan de sitter där.

Imorgon går allihopa enligt schema vilket ska bli intressant. Olika sluttider på dem alla 6. Men som sagt- det ska gå det också.

Nu har jag precis hoppat i ett varmt skumbad, kan hända att jag har lite choklad som sällskap också.??‍♀️?

Hur har eran skolstart/tillbaka till jobbet gått??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Millie

  Har som mest haft fyra ställen att lämna (och hämta) barn på innan jag skulle vara på jobbet. Tufft! När Nicole börjar högstadiet nästa år, blir det på en ny skola? Här får vi också lämna och hämta på skolgården, trist men förstår ju varför. Mår din mamma helt bra nu efter sin corona? Jobbar på sjukhus och är livrädd att få skiten!

 2. Carro

  Skulle inte de äldre barnen kunna gå hem själva? Jag vet ju inte var ni bor i förhållande till skola etc, men det kanske skulle underlätta för dig lite.

 3. Amina

  God bless you and your little ones super mama? I can totally understand how crazy and exhausting a schedule could be when you have little kids, I’m from Bahrain, I have 4 kids, plus I’m pregnant now and I’m a teacher. Yesterday, my kids’ school sent us a survey in which we must choose wether we let our children go to school for two days and the rest of the week days they study online or study only online for the whole week days! Anyway, I wish you and your little ones all the best? kisses from Bahrain ??

 4. Lisa G

  Hej! Älskar att läsa din blogg. Funderar bara lite på om inte Nicole som går i sexan och Vanessa som går i femman kan gå till och från skolan själva utan att du behöver följa dem. Det borde ju underlätta för dina fötter. Kramar!

 5. Mia söderström

  Ta det lugnt! Kanske de fyra äldsta kan ta sig till och från skolan själva? När vi hade våra små (vi har dock endast 5barn) så fick dom lära sig att ta sig till skolan själva. De som gick på samma skola gick tillsammans. Ska bli kul att följa dig på väg mot er nr 10.
  Våra är nu 11-22 år gamla nu, Små barn är på ett sätt och större barn på ett annat sätt!!!

 6. susann

  oj vilken dag! hoppas den som hotade Vanessa genast sluta med detta! Bra av Andres att åka dit! Bästa sättet att markera! o vad Kevin kommer växa o ha kul i förskoleklassen 🙂 Kanske de äldsta barnen kan gå hem själva eller möta dej så du slipper gå flera gånger??

 7. Amanda

  Kul att dom flesta barnen fick en bra start på skolan men fan vad jag är trött på andras barn som mobbar och hotar, dom är ju 12 år bara!!!
  Bra att ni tog tag i det på en gång och inte lät det vara, såna incidenter ska stoppas på en gång.
  Hoppas att fortsättningen går bättre ?

 8. Maria Duberg

  Låter som full fart med alla barn! Härligt! Du får köpa in en massa fina stödstrumpor till dina ben och fötter låter det som. Goggla på det, och du kommer hitta många fina. Inte apotekets tråkiga. Här är rutinerna tillbaka redan för 3 veckor sen. Vart en tuff start med en hel del c-19 på jobbet. Så det är inte över!

 9. Petra Sandell

  Skolstarten har gått bra för mina ☺️ Liam som började tvåan fick ny lärare, hon verkar toppen så vi är jätteglada!

  Kan inte skolbarnen som är äldre gå till och från skolan själv? Tänkte så slipper du hämta och lämna alla ☺️

 10. Sanna

  Ja, det är inte lätt när de har olika tider ? Jag har ”bara” 2 men de börjar samtidigt men slutar olika. Nu bor vi så nära skolan (o de behöver inte cykla över nån väg) så de cyklar tillsammans till skolan på morgonen o sen cyklar de hem själva när de slutar ? (dom går i 2an o 3an) o det går jätte bra! Vill de ja sällskap kan jag göra det. Är sjukskriven o de två dagar jag jobbar åker jag efter barnen gått till skolan o kommer hem innan dom. Kan inte dina 4 äldsta cykla/gå själva? De är ju ändå så pass stora nu. Kanske ta sällskap me nån/några kompisar

  Fy sjutton vilken start för Vanessa! Blir så arg!!! Ska inte behöva hända!! Skickar massa kramar till henne!?

 11. Sofie

  Hej! Bor ni långt ifrån barnens skolor? Tänkte att annars borde väl både Danilo, Jonathan, Vanessa och Nicole kunna gå till och från skolan själva? Bra att ni direkt tog tag i hotincidenten! ?? Så får det inte gå till, skolan borde vara en trygg plats för alla

 12. Matilda

  Hej Satu,

  Varför hämtar du alla barn från skolan? I den stad jag bor i cyklar eller promenera barnen till och från skolan. Jag kan förstå att det är mysigt att hämta barn som går på lågstadiet men varför hämtar du barn som går på mellanstadiet? Skulle det inte vara mysigaste och lugnare för de mindre barnen att få vara hemma och inte behöva gå till skolan flera gånger per dag? Är du rädd för att barnen ska skada sig i trafiken eller är platsen ni bor på otrygg?

  Mvh
  Matilda

stats