Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

SKOLAVSLUTNING 2019

Wiiie, första dagen på sommarlovet är här! Det med åska och dunder! Bokstavligen.
Vaknade väldigt tidigt idag av att det bullrade riktigt ordentligt ute.
Jag tycker att det är mysigt med åskoväder, om man är hemma och myser såklart 😉

Igår hade vi tur med vädret. Fröknar och rektorn hade gått ut med info om plan B ifall det skulle ösregna, då hade vi föräldrar inte fått vara med på skolavslutningen alls.

Jag och småttingarna följde med till Vanessas avslutning på morgonen. Jag kände att det var viktigast att vara med på, för det var dags att säga hejdå till Bessas fantastiska lärare som hon har haft sedan hon började i förskoleklass. Det var dags att säga hejdå till lågstadiet och hej till mellanstadiet i höst, med ny klass och ny mentor. Jag har känslorna utanpå kroppen och speciellt vid såna här tillställningar och jag visste att det skulle bli jobbigt att säga hejdå och skiljas åt. Vanessas lärare hade skrivit personliga brev till alla elever och jag gjorde misstaget att läsa Bessas i klassrummet. ♡ Jag visste att jag inte kunde säga så mycket så jag skrev till henne senare. Så fantastisk lärare, vän och människa, så tacksam att få lärt känna henne.

Jag känner mig tacksam som har så fantastiska lärare och pedagoger runt mina barn, varenda en av dem. ♡


När alla elever var på plats i Gropen så slutade det att regna. *phew*

Det var fina uppträdanden och tal och sen var det att bege sig ut i vimlet och hitta sina barn 😉 För nu var det SOMMARLOOOOOV!

Stars in yellow ☆☆☆☆


Jag tog så många fina bilder, men ni vet hur det funkar, har man inte frågat samtliga om lov så lägger jag inte upp något. 🙂

Vanessa med bestie 🙂

Enligt tradition så samlades vi hos Mummu & Puua för sommarlovsglass. Syrran hade med sig jordgubbar och vi glass 🙂


Mina fina syskonbarn Felicia & Emma (och en Puua i bakgrunden också)
Såklart ska Puua spela Rölli till Baby Belle. Fast hennes nya favvolåt är “Dame tu cosita” haha!
Mitt stora hjärta ♡
Mummu & Puua med sina barnbarn 🙂
Puua ville helst inte lämna bilden när kusinbilden skulle tas…. 😉
Kusiner ♡


Jag måste bara berätta om Kevin, hur lycklig och taggad han har varit till att han ska få sommarlov! 😀  Säger grabben som haft lov i 5 år nu 😀 Gullunge!


Blir aldrig van med att inte ha fransar :-/
Nuförtiden får jag inte till några bilder utan att barnen gör miner 😀
Morbror Stefu ♡


Jag fick kommentarer om att jag har köpt presenter till fröknarna från barnen och vill gärna höra lite hur ni tänker kring det.
Jag minns att jag läste en debatt om det för länge sen också, dem som var för och dom som var helt emot det.
Personligen så vill jag gärna ge något från oss, hela familjen till pedagogerna som  visar vår uppskattning. Det behöver inte kosta massa pengar, det är tanken som räknas, och glädjen att faktiskt kunna ge något tillbaka för allt jobb dom gör med våra barn. Visst, dom är lärare och det är deras jobb- men- det dom gör för alla dagligen är så mycket mer än bara lära ut matte eller bokstäver. Så plocka en bukett blommor ute i naturen, eller skriv ett brev, som sagt- det behöver inte kosta, det är tanken som räknas. ♡

Hur tänker ni?
Ger ni något till pedagogerna/lärarna?

Nu har vi S O M M A R L O O O O V !!!


Inte alla som kände glädjen i det….. 😉

Har era barn haft skolavslutning nu?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie

  Jag ger vid sommaravslutningar. Det tar hand om den viktigaste jag har så för oss är det att visa uppskattning. Detta år gjorde jag en ”blombukett” med choklad och skrev kort till. Enkelt men otroligt fint. E

 2. Maria

  Brukar ge något för att jag tycker det är roligt o ge och de blir alltid glada, de flesta här ger inget säger personalen iaf så det är inget de går och väntar på så. Man får utgå från vad man själv vill göra inget är rätt eller fel

  Kram

 3. Niobarnsmamman

  Man ser så tydligt släktdragen mellan Emma och din pappa. Felicia däremot liknar din mamma och din syster. Intressant det här med släktdrag.
  Angående presenter åt barnens lärare så har vi i vår skola gjort ett gemensamt beslut i samråd med lärarna att eleverna inte ska ge presenter. Uppskattande ord och brev får man ge under hela skolåret och så brukar vår hem och skola förening bjuda hela skolans personal på tårta i slutet av året. På så vis får också städerskorna, köksorna, assistenterna osv del av uppskattningen. Jag tycker att det är jättebra att göra så.

 4. Alex

  vi har alltid gett något småtrt eller samlat ihop hela klassen både jul o sommar men jul enskilt isåfall. Jag som själv jobbat som lärare uppskattar tanken bakom det otroligt mycket. Behöver som du sa inte kosta mycket pengar o ett brev är det finaste o mest personliga man kan få. Jag har sparat alla kort o teckningar sedan jag började och dem i sig ger så mycket glädje fär det visar att jag är uppskattad, att jag gör något rätt. Jo det är mitt jobb, men mitt jobb är inte att sitta på fritiden o fundera på vad som skulle få ditt barn att trivas bättre, det är vad jag gör som person för att jag bryr mig. Känns otroligt skönt att sedan få en liten sak eller ett kort som visar att det uppskattas o att de tycker att det är ett gott arbete jag gjort, För feedbacken är tyvärr liten annars o att vara lärare är ofta ett otacksamt jobb. Redan några fina ord ger så mycket o skulle göra min dag. Mina elever, sammanlagt 30 stycken samlade ihop till ett 35 euros gåvokort åt mig, det kostade dem inte mycket per man men vad jag var rörd ❤ hade inte förväntat mig någonting…
  Jag vill inte låta som att det är viktigr att få något o jag gör det absolut inte för det o små prylar kan jag nog klara mig utan, det är tanken bakom det som är så himla fin 😍 en blombukett, något pysslat, de mest minnesvärda presenterna är få o billiga o den mest uppskattade av allt är gratis: en kram och ett tack!

 5. Snart4

  Ja, våra två slutade ettan och tvåan igår! Liltjejen har utspark på förskolan i morgon, då hon också får ett långt sommarlov tills hon börjar förskoleklass i augusti. Nu väntar vi alla på lillasyster som kommer i månadsskiftet juli/augusti.
  Vi ger också något till lärarna vid jul och sommaravslutning. Visst får de lön för sitt jobb men de lägger ner så mycket jobb och tålamod att de är värda någon blomma eller liknande!

 6. Emma

  Jag köper alltid presenter, tycker att man visar tacksamhet för det fantastiska arbete dem gör. Behöver inte kosta mkt, det är tanken som räknas. Sonen har haft sin lärare i 4 år så blev ett fint skrivet brev och lite annat fint som vi gav. Vet att det uppskattades lika mkt som jag uppskattar den fantastiska lärare som han haft:)

 7. Sara

  Så fina ni är allihopa.
  Vi ska ha avslutning här imorgon, vi är väl sist i landet verkar det som. Sen börjar sommarsimskola och läger på måndag. Ska bli så roligt!
  Så fint med gula klänningar på dom som är solbrända 🙂.
  Här är det alltid någon förälder som samlar en liten peng så alla är med på en gemensam. Det är såklart frivilligt om man vill men jag antar att de flesta är det. Att köpa personliga gåvor till alla låter ju lite dyrt och jobbigt, många som har flera lärare ju…

stats