Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Rocka sockorna och ärva skor av syskon

Jag är SÅ glad!
Min dator fungerar igen, jeehaa! Jag har kunnat sköta bloggen via mobilen de senaste dagarna, men det är inte alls samma känsla som att få sitta vid datorn. Här har jag större överblick och alla mina bilder ligger ju här som jag tänkt dela med mig och allt.

Idag rockar vi sockorna för alla lika värde och lika rättigheter. Det här har vi pratat om mycket här hemma. Att alla är olika och man har aldrig rätt att kommentera andras utseende, hur man är klädd eller bakgrund osv. negativt. Alla är olika och alla är lika värda. Oavsett.

Jag fortsätter att röja här hemma.
Nu är jag klar med alla skåp och lådor, nu har jag “bara” några garderober kvar. Bara under denna vecka har jag kastat iväg 4 (!) par byxor som är trasiga vid knäna. Alltså inte något litet hål som man skulle kunna laga, utan riktiga hål men tyg flamsor hängande… Vad gör mina barn egentligen på dagarna?? Haha, fast nu måste jag erkänna något. Igår när jag satt på utvecklingssamtal så gick mina tights också sönder, just hål på knäna som bara blev större och större. Fortfarande har jag kläder som kommer ut maskinen som plockas bort, som är för små till barnen. Jag lägger undan det som kan ärvas av nästa syskon, men på detta vis försvinner ju kläderna ur garderoben ganska fort. Dom har allihopa kommit i en stor växa fas.

Igår tvättade jag alla overaller- nu ska jag plocka bort dom. Har hämtat överdragsbyxor från förrådet istället, så får dem ha dom och så vinterjackorna fortfarande.
Vinterskorna ska jag också försöka bli av med och ersätta med “övergångsskor” tills det är dags för gympadojor. Köpte faktiskt till Danilo, Jonathan & Olivia från Ica Maxi av alla ställen, lite lättare skor som är vattenavstötande för en billig peng. Just nu är det så onödigt att köpa dyra skor, dom använder det typ 2 månader i slask, gegga och blask väder.
Så otroligt skönt att bli av med stora overaller och klumpiga vinterdojor ur lådorna.

Jag hämtade också in kartongen med skor. Många säger att man inte ska ärva skor av varandra, men jag säger att man visst kan- OM dom är i fint och bra skick. Jag menar, köper man skor av bra kvalite så syns det knappt om en har gått med dem nån månad innan de är urvuxna, då känns det dumt att kasta bra skor?
Alla fötter är ju är olika och fötterna ska kunna växa bra, utan att formas fel- därför ska man egentligen inte ärva, men är skorna i fint skick (ej sneda, slitna osv) så ärver våra barn av varandra. Sådetså.

Jag får hoppas att jag full fullträff på något av skorna åtminstone. 😉

Lilla älsklingen… som vanligt med bara en strumpa.
Sen hon var bebis har hon haft sina issues med strumpor 😀 Alltid sparkade hon av ena, så är det fortfarande. ♡

Ärver dina barn skor av varandra?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Haha Hugo har fortfarande bara en strumpa på sig varje kväll, sen får man springa runt och leta efter den andra. Han har ingen aning om när den åkte av. Hittade en ute på altanen i snön för några veckor sen 🙂 Hur lyckas man haha

 2. Sofia

  Hur brukar du tvätta skorna innan du lägger undan dem? Tycker att det är svårt att få de fina igen. Jag låter också barnen ärva, köper riktigt bra skor från början så håller de. Vad jag förstår så är det viktigast när de lär sig att gå så de första skorna har jag köpta egna. Det är ju också roligt att de har varsitt första par att spara som minne 🙂

 3. Veronica Carlsson

  Japp, om det går. Jag har fyra barn och det är ju inte alltid de stämmer i säsong och storlek. Och ett av barnen massakerar skor, blir inget kvar efter honom…oavsett kvalitet. Men såklart, går det så får de ärva. Svårare ju större de blir dock.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Veronica Carlsson- Nej det är just det att det ska stämma precist med säsong och storlek, vilket det inte brukar göra alla gånger 😀 I år har jag nog bara Isabelles och Danilos vinterskor som jag kan spara, resten är bara att slänga dem är så slitna.

 4. Alma

  Har bara ett barn men om jag haft flera hade de fått ärva skor i gott skick av varandra. Min son fyller 1 år i december och kommer då behöva vinterskor till förskolan, har du några tips på bra och varma vinterskor till en sån liten? Vet ej om han kan gå då men skor måste han ju ha på förskolan endå!

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Alma- Mitt bästa tips på vinterskor är utan tvekan KUOMA skor! Har testat alla möjliga, men dem har antingen inte hållt värmen eller så har dom vägt ton. Kuoma håller värmen, väger lite och är lätta att ta på. Isabelle har det nu. <3

 5. Sandra

  Jag har precis tvättat undan overallern och termobyxor idag och börjat spana på övergångsskor. Längtar efter att få tvätta undan tjocka mössor och vantar också. 😆 Mina barn ärver skor som är fina. Sen ärver de stövlar och foppa tex som är platta. Men oftast är alla gymnastikskor och sommarskor så slitna att det är omöjligt.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Sandra- Åh vad skönt! Jag har tagit bort alla tjocka mössor och de flesta tjocka vantarna 😀 Har lämnat ett par tjocka vantar till varje barn och resten plockade jag bort och tog fram fingervantar.

 6. Sara

  Mina har ärvt jättemycket av varandra liksom av vänner. Men sedan mellantjejens hälar har blrjat krångla lite och att jag ärvde ett par sneakers från en kompis son och kände att det inte alls var bra för mina fötter så har det faktiskt blivit mer åt att jag gärna köper nya numera. De använder oftast inte så många olika åt gången så jag tycker att de hinner slita ganska mycket på dem innan de växer ur dem🤪 men jag sparar lite ifall att också…
  Ytterkläder och vanliga kläder däremot ärvs om och om igen!! Love it💖

 7. Niobarnsmamman

  Här ärver barnen också skor av varandra eller så köper vi begagnat. Gärna i bra skick förstås, men jag har så liten inkomst så det är en omöjlighet att köpa nytt till alla. Jag hoppas att barnen när de blir äldre uppskattar att de och deras syskon fick bli födda trots att vi inte riktigt har haft ekonomi till det, med dagens mått mätt.

 8. fanny s

  Ja de ärver om skorna är, som du skriver, i bra skick! Helt ärligt mest för att det skulle bli så ofantligt dyrt för oss att köpa nya skor varje säsong till alla barnen! Men nu är de så pass stora att de sliter rejält på skorna – blir att köpa nya ändå nu då 😅

 9. Sofia

  Jag gör precis som du Satu med skor, är dom hela fina och knappt använda så får syskon ärva. Har även hittat typ oanvända skor på loppis som fått följa med hem. 😉☺

stats