My Baby Dolls

So whats new

Hej allihopa!

Precis hemkommen från att hämta järngänget och så har vi hunnit in på affären för att handla lite fjädrar till påskriset 😀 Firar ni påsk?
Imorgon går barnen sin sista dag i skolan, sen blir det påsklov, hur härligt som helst,

I samarbete med CLUB XPRS fick jag hem en massa fina plagg som jag hämtade ut häromdagen. Det är första gången jag gjorde beställning därifrån och jag var överraskad över priserna på kvalitén.


Bland annat så blev det såna här bomberjackor till tjejerna:

Fast det är för kallt fortfarande- men ge inte upp hoppet, våren står alldeles bakom hörnet. Eller??
Ni hittar fler vårjackor från ClubXPRS här.

Har ni letat fram era vårjackor ännu?
Jag är jämt så frusen av mig så det lär ju dröja tills jag släpper min vinterjacka 😀

Jaha, so whats new?

Jag dras med en envis rethosta som jag inte blir kvitt- förra gången jag hostade såhär drabbades jag av lunginflammation och lyckades hosta sönder mina revben. Bokstavligen. Jag var gravid med Celina och fick inte ta starka hostmedicin så hostan slutade ju inte. Antibiotikan hjälpte inte mot lunginflammationen heller så jag fick nog äta 2-3 kurer av olika och fortfarande var jag sjuk. Till slut fick jag sprickor i mina revben av hostandet- och det jag inte lust med igen. Och så farligt är det inte, som sagt- bara retigt att hosta såhär torrt.

Nicole har börjat med nationella prov i skolan nu så hon kämpar hårt med pluggandet. Kommer ihåg när jag var liten, jag fick ont i magen läraren bara nämnde ordet prov.  Lyckligtvis tar min dotter detta med mer ro än vad jag gjorde.

Vanessa önskar att hon hade fler prov i skolan (verkligen inte efter mig!) Hon håller på och planerar inför en möblering som hon vill göra i sitt rum (däremot efter mig) 😉 By the way- slime is still da shit.

Danilo & Jonathan har ändrat om i sitt rum lite och så har vi rensat och storstädat, dom är supertaggade inför sitt 8-årskalas och jag inser att det närmar sig med stormsteg och det är dags för mig att börja planera!

Olivia är fortfarande lika underbar med lillasyster Isabelle som day one. De andra syskonen kan nu tycka att hon kan vara lite jobbig när hon gråter/gnäller och dom flyr fältet snabbt 😀 Men Olivia är tvärtom, hon springer till baby Belle och vill trösta och ha henne i famnen. Jämt. Min lilla godispåse.

Kevin är fortfarande världens snällaste och enklaste att ha göra med. Ofta blir han överkörd av sin bossiga lillasyster Celina och han vill inte göra något för att såra henne. Hon kan t e x slå honom med en leksak i stundens hetta varpå Kevin säger snällt ”Säg förlåt Celina”, hon slänger in ett ”förlåt!” och han svarar ”Det är ingen fara.”.
Alltså! Jag brukar ta bort Celina från leken om hon slåss och förklarar att så gör man inte osv.
Kevin är min lille gobulle, så himla omtänksam och go.

Celina– Lillbossen! Jag gick aldrig igenom den berömda ”trotsåldern” med Kevin eller Olivia – så jag har nog glömt (eller förträngt!) hur det kan vara med blivande 3-åringar, Den här tjejen är en handfull. Hon testar gränser och mitt tålamod väldigt ofta och tror att hon kan allt och vet allt och främst att hon kommer undan med allt.
Jag inser att jag låtit henna komma undan med mycket, det är ju lite roligt och smågulligt när hon, som inte ens är en meter hög gör små hyss och bus- för hon hittar på galet mycket otyg jämt! Sen när jag frågar henne om det så svarar hon på lillgammalt sätt så jag får verkligen bita mig i läppen för att hålla masken utan att börja asgarva.
Men det är nu jag måste sätta tydliga gränser, för annars har jag snart en 10 åring som beter sig som en tok och då är det ju inte alls roligt. Nu när jag säger till henne på skarpen så kaxar hon sig fortfarande iväg eller så slänger hon sig och skriker. Och det underbara är att i nästa stund kommer hon ut och är väldens gulligaste och gladaste igen.
Så himla go och snäll (när det passar, haha) Så lillgammal och har jämt svar på tal. Man skulle kunna tro att med hennes prat och gester att det bor en 50 år gammal dam i henne. Celina, du är en rolig prick.

Isabelle är inte riktigt sig själv ännu. Snuvig och hostig och att ligga och leka på golvet längre stunder funkar inte alls. Hon har dock blivit väldigt stadig och utvecklas hela tiden. Gulle. Vad hade jag gjort utan min älskade lilla baby Belle?
Hon behöver byta ut i stort sett hela sin garderob med en storlek större, det ser jag fram emot (men inte min plånbok)

Nähe nu är det dags att börja med middagen- som jag inte får göra.
Det blir pasta med köttfärssås och sist jag gjorde köttfärssåsen så blev det tjafs med A som som ska lägga sig i hur jag lagar så nu vill han inte ha mig med där alls, haha.

Ha en fin kväll och så hörs vi ikväll när jag ska försöka hinna svara på kommentarer 🙂

XOXO

Här hade busungen Celina precis klättrat upp på bänken och tjuvat en godisask- när den var uppäten så klämde hon  ut halva tandkrämstuben på golvet (och tröjan) för att sopa bort sina spår…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Olivia o celina verkar så lika när du skriver om de, hur Oliva vad då och hur Celina är nu. Även att de båda var lillgamla

 2. JV

  Är nyopererad så innan påskpyntat med choklad påskharen till så fint blev det med att ha påskpyntet på bordet fjädrar med tillbehör och små påskycklingar med sin tupp och höna till och ägg osv så blir det påskägg så klart köpte spakit paket så man kan gotta sig lite när man ligger i sjukskriven. Har velat köpa sån där finsk migon ägg men har inte blivit av får se vad för med kul man kan lägga i påskäggen. Roligt med lite smått och gott med saker man inte förväntar sig i påskägg behöver ju inte bara vara påsk godis ?????

 3. Mikaela

  Får jag fråga. Vad är dessa nationella prov som ni Har? Här har nog barnen prov men inte nationella prov så vad betyder Det?

  1. Me & My Baby Dolls

   Mikaela- Nationella prov är som stöd för läraren och ska bidra till likvärdig bedömning och betygssättning i skolan. Proven är obligatoriska att genomföra i årskurs 3, 6 och 9 i grundskolan. I årskurs tre ingår matematik och svenska i nationella prov, fast det blir ingen betygsättning i årskurs 3. =)

stats