My Baby Dolls

Frågor + svar

Hej på er allihopa!
Påsken är här och barnen ska strax börja sitt efterlängtade påsklov.
Kevin har följt med sin pappa & Puua på lite ärenden, det är bara jag och småtjejerna en stund innan vi ska iväg igen.

Jag tänkte passa på att svara på kommentarerna som trillat in här och strax komma igång med att svara på önskeinlägget också 🙂

Det var någon som påpekade på att jag gör reklam för produkter/tjänster saker på min blogg.
Min blogg är en inkomstkälla för mig, även jag har räkningar att betala och lägga fram mat på bordet.
Att arbeta som influencer kräver mycket och att samarbeta med olika företag ingår. Jag får förfrågningar som jag sedan tar ställning till ifall det är något jag vill jobba med, om jag kan stå bakom produkten/tjänsten. Jag tycker att det känns otroligt skönt att jag har den möjligheten nu att välja själv. jag har företag som kontaktat mig och erbjudit en bra summa, som jag tackat nej till- eftersom det är något jag inte kan stå bakom.
Naturligtvis ska inte min blogg bara inkludera reklam, men ibland är det mycket samarbeten och ibland är det mycket lugnare. jag märker dock alltid mina samarbeten högst upp på inläggen, så dem som inte vill ta del av det får scrolla ner 🙂

En ”Anna” skrev:
”Blir det inte lite knasigt att göra reklam för en tjänst man själv aldrig skulle använda? Du som inte kan lämna barnen en kväll för att äta middag på tu man hand med mannen och inte ens kan låta dem gå hem till kompisar för att leka.. Att du då gör reklam för en nannysida känns så billigt, fejkat och köpt. Fattar att dy får betalt för reklamen men varför göra reklam för något man själv inte använder? Skulle du t ex rekommendera en viss maträtt eller hårschampo utan att ens ha provat de?”

Anna- Just Nanny samarbeten var en tjänst- inte en produkt. Och ja, jag tycker att det är väldigt bra att den tjänsten finns FÖR DEM som inte har någon barnvakt att vända sig till. Tråkigt att du ska komma med fördomsfulla kommentarer om vad och hur vi gör och inte gör och hur vi löser det med barnvakt, Ganska komiskt faktiskt att du på fullt allvar ska ens kommentera och tro att allt vi gör och inte gör står skrivet här på bloggen.
Jag väljer helt själv vad jag vill dela med mig av och vad jag vill utelämna, så att ens blanda in mina barn och deras kompisrelationer känns lågt eftersom du inte har någon som helst aning om det, eller hur?

”Hur gör du när du “hämtar hem järngänget” om dom går kvar i Stockholm? Är det Andres i regel som både lämnar & hämtar? Får dom gå kvar på fritids när ni bor i en annan kommun och när du är föräldraledig? Tänker att det blir långa dagar för dom annars på fritids? Är tanken att dom ska gå kvar på sin gamla skola? Jobbit i slutändan med all pendling både för Er och för Dom eller?”

– Hej! Vi bor i Stockholm nu också, men Andres lämnar dom i skolan på mornarna. Beroende på hur han jobbar så hämtar han dem, eller så åker jag kommunalt tills jag tar körkortet och hämtar dem. Dom går inte på fritids, utan slutar när skoldagen är slut. Ja dom ska gå kvar i sin gamla skola, det är inte så lång väg dit ändå.

”Läser ni för barnen? Och i sånt fall vadå?”

– Ja jag läser för barnen, och syskonen läser för oss alla. Det är bra när de kommer med läxor eller låneböcker från skolan som dom ska läsa ut, då blir det 2 flugor i en smäll när de övar på att läsa böcker för oss. Vi har en del böcker hemma också som dom vill att jag läser ur högt. Det blir mycket blandade böcker, men skolbarnen älskar Axel och Omar böcker och Olivia & Kevin försöker lära sig att läsa om Pino 😀

”Vad pratar ni för språk hemma och vad pratar släkten?”

– Vi är en flerspråkig familj med 3 språk inblandade i nuläget. Jag pratar i regel bara finska med barnen när vi är själva. Det blir naturligt att det blir svenska när A är hemma. Hemma hos Andres föräldrar (abuelo & abuela) pratas det spanska. Och så kommer engelskan från skolan. Engelska tar jag till när jag ska säga något hemligt om jag inte kan det på spanska 😀 men främst tjejerna börjar förstå, hahaha 😀 Jag vill lära mig flytande spanska, tycker att det är ett väldigt fint språk.

”Har barnen hittat kompisar i ert område?”

Det som är helt underbart med barnen är att dom är så öppensinnade- det är så enkelt. Ser dem ett barn så kan dom gå fram och säga hej och fråga om denne vill leka- och vips så har man skaffat kompisar.
Vi brukar ha flera barn här på vår bakgård som barnen ropat in, redan första veckan fick de några kompisar i husen bredvid som de leker med. Blir säkert mer nu under våren/sommaren när man ser fler barn ute. Och så har dom ju kvar alla sina kompisar från Handen.

Ojdå, klockan tickar på! Nu är det bäst att avsluta här, så får vi fortsätta med senare 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Vanessa är så galet lik min lillasyster (9år) måste fasen visa dig en bild, dom ser ut som tvillingar nästan??

stats