Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Jag låter mig inte begränsas

Folk säger att jag är galen som går på badhus själv med mina barn – och det inte på något positivt sätt menat. Jag fattar att man kan tycka det- men. (!)
Jag känner mina barn. Jag känner även till mina egna gränser och vad jag klarar av och inte.
Skulle jag ens tveka att jag inte kan hålla koll på allihopa så skulle jag aldrig gå och bada med mina barn själv. Jag har vänner med både 1- 3 barn som aldrig skulle sätta sin fot i badhuset själva.
JAG blir trött av ha deras barn med, haha 😀
Men dom känner också sina barn och sina begränsningar- och det är väl bra att man är olika? Det är bra att man känner att det här klarar jag inte av och låter bli.
Alla mammor och pappor är olika- alla barn är olika. Man ska veta sina begränsningar och följa sitt hjärta och använda sitt sunda förnuft.

När jag går själv med barnen så har jag massor med regler som alla bara måste följa.
Annars får man inte ens bada. Det är det vanliga- att inte springa, knuffas, gå iväg eller leka rövare och härja. Sen är det också så att är jag själv med alla så blir det inte lika stort utrymme för att leka fritt hur som helst, utan man måste ta hänsyn till allihopa, hela gänget och det är dom medvetna om när vi går själva och det är OK för dem.
Som förra gången jag gick själv. Vi var i plaskdammen först så småttisarna kunde leka. Där släpper jag dom inte med blicken, vilket är lätt eftersom de lekte på samma ställen överallt och syskonen ville leka med dem och visa.
Mina 4 “stora” barn kan simma och får simma utan muskler. (simpuffar) Olivia kan simma- enligt henne själv men henne släpper jag inte utan musklerna när jag är själv. Och så gick vi till mellan bassängen allihopa där de stora lekte fritt och jag kollade extra på de små.

Till stora bassängen vill jag inte gå om jag går själv. Jag skulle inte våga. Jag vill att dom ska kunna bottna om jag går själv.

Jag har full respekt för vatten och jag vet att en olycka kan hända på ett ögonblick.
Jag skulle inte ta den risken. Så vi håller oss till bassänger där barnen bottnar.
En sak till vill jag säga- vi får alltid så mycket beröm hur väluppfostrade barnen verkar vara som lyssnar, ser efter varandra och beter sig- men det handlar inte om det.
Mina barn kan också testa, bli arga och bråka.
Men- då blir det konsekvenser. Man får inte bada om man inte lyssnar. Jag kan inte lägga energi på att lösa tjafs eller springa efter nån när jag är själv, då kommer man bara upp ur poolen och sitter där tills det är uppklarat..

Sist vi badade var pappan i familjen med, det underlättar massor ändå. ♡


Sauna ♡


My little sauna baby.

Jag är inte dum och verkligen ingen supermamma.
Jag vet bara att jag inte ska låta mig begränsas av att göra saker med mina barn bara för att dem är fler än normen. Jag kan och jag ska. ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Räkna med mig i de imponerades skara! Det är så häftigt att se vad du gör och hur du orkar :). Undrar lite kring det mer praktiska eftersom det ofta är det som avskräcker mig i sådana här lägen: går killarna själva till omklädningsrummet? Kevin också? Hur gör ni om/när något barn behöver gå på toa? Har ni med matsäck eller prickar ni in tider mellan målen så ni hinner hem innan lunch t.ex.? Som sagt; alla frågor som gör att jag blir osäker på hur jag ska göra själv. Antar att det ibland bara är att tuta och köra också. Älskar att följa er vardag, tack för att du delar med dig!

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Nina- När jag går själv så följer alla grabbar in till damernas 😀
   De stora får gå på toa själva, men annars måste alla gå upp om jag ska iväg på toa med de små.
   Ibland har i haft med oss matsäck, ibland äter vi i cafeterian efter badet eller så går vi hem och äter. =)
   Tack fr att du kikar in här <3

 2. Millie

  Låter ändå läskigt…det behöver inte vara djupt för att ett barn ska drunkna. Och tänk om ett av barnen blir sur och drar iväg? Barn är ju lite oberäkneliga även om de vet vad som gäller. Är alldeles för nojig för att åka själv ens med två icke simkunniga. En fråga bara, har dina gått på simskola eller har ni lärt dem simma själva? Synd att simskola är så dyrt. Blir lätt en klassfråga, alla har inte råd tyvärr. Det är ju så viktigt!

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Millie- Än så länge har det inte hänt att de drar iväg sura. Det får jag ta sen om det händer. <3
   Dom har inte gått på simskola utan vi har lärt dom själva 🙂 Håller med- jättedyrt och ändå så viktigt att man kan simma!

 3. Marie

  Vart ligger det där badet och vad heter det? Verkar ju coolt med den där stora uppblåsta badgrejen mitt i poolen. 🙂

 4. Linda

  Hej! Jag ser på flera bilder att barnen har smycken på sig redan när de är väldigt små, tex Isabelle här. Jag tänker inte på örhängen utan på armband och halsband som inte sitter fast på samma ställe. Hur funkar det, fastnar de inte i saker, snor sig runt halsen, pillar sönder de, äter de inte på dem? Eller är det bara mina barn som gör det haha. Min 2-åring skulle aldrig låta de vara ifred! Bara en nyfiken fråga 😀

 5. Elias mummu

  Siis, en voi muutakun kehua sinua. Olet mahtava äiti! Ja sinä tunnet sinun omat lapset parhaiten!
  Tietysti voit tehdä mitä vaan tai mennä ihan minne vaan ! ❤ 💪❤

 6. Miia

  Siis niin ihanaa.. mä teen tosi paljon reissuja mun viiden lapsen kanssa ja mä en välitä muitten kommenteista yhtään. Sääntöja ja omaa vastuuta niin solitärs elämä sujuu tosi hyvin 😊🇫🇮❤️

 7. Martina

  Hej Satu!
  Som du säger så är alla barn olika men jag har ändå en fråga..:-)
  När du har haft med dig bebis på badhus (säg ca 6 mån), har du då behövt gå upp ur vattnet tidigare för att bebisen somnat? Eller har bebisen sovit på din axel i vattnet? Eller har bebisen inte behövt sova (om inte-hur länge brukar ni vara påbadhuset? ☺️).
  Har för mig att du varit på badhuset både med Isabelle och celina när de var riktigt små.
  Jag har en femmånaders nu och en som är snart 4 men jag vågar inte gå till badhuset riktigt än..:-) längtar dock tills jag vågar, tycker det är så kul! Kram på dig!

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Martina- Det har nog hänt att dem somnat i vattnet, då har jag gått upp och bebis har fått sova vidare i bilstolen. Oftast har vi prickat att det inte är sovdags dock. Vi brukar bada i 2 ½ timme ungefär, då brukar alla vara blå om läpparna, haha 😀
   Ta din tid och känn efter och gör det när du är redo <3 Då kommer det att gå superbra <3

 8. Anna

  Bra skrivet! Så är det med allt man gör här i livet! Vad vill du göra och vad kan du göra för dina barn? Ingen annan ska bestämma det! You go girl! Du är en stark förebild!
  Jag är själv mamma till 4 barn i spridda åldrar.. 17,15,11 och 4 blir dom i år och jag är inte rädd för att ta med alla på olika aktiviteter. Sen tycker jag oxå att det är bra med konsekvenser! ❤️ Du är fantastisk!

 9. Sara

  Har själv 8 barn och har jobbat som badvakt och simlärare i flera år. Jag låter mig inte heller begränsas av min stora familj, men badar gör vi med två vuxna. Eftersom ett misstag i uppmärksamhet kan kosta nån livet så är det inte värt risken. Omöjligt att se alla 8 hela tiden skulle jag säga.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Sara- Ja omöjligt om alla är på olika håll. Är alla på samma ställe så är det inte alls omöjligt, då skulle jag aldrig våga göra det.
   Jag förstår hur du tänker, därför begränsar jag också vistelsen till bara plasket och mellanbassängen, hur tråkigt det må låta för andra. 🙂

 10. Camilla @tiobarnsmamman

  Helt rätt,klart du ska☺️💪
  Varför inte lixom.
  Det är samma här ,vi får ofta höra att våra barn är så väluppfostrade och trevliga,men vi har oxå tråtsiga barn och stunder när dom inte lyssnar.
  Men vi har regler o dom ska gälla annars blir det konsekvenser ,det gäller att hålla på dom och inte ge efter.
  Dom ska lyssna och göra som vi säger.
  Vi har även lärt dom att vara artiga mot månniskor ,öppna dörren åt andra,säga hej hjälpa en äldre eller någon bara om det behövs osv det hör till hyfs lixom🙊
  Vi verkar så lika i mycket tänk☺️

 11. Fyrbarnsmamma

  I vår kommun får man inte som vuxen ha med fler än tre barn. Vettigt tycker jag! Sen är det klart att det är klurigt när en har fler (jag har två simkunniga, och två små) och inte får ha med alla.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Fyrbarnsmamma- Ja det må vara vettigt, men inte om det är ens egna barn. Däremot skolklasser osv där man badar med andras barn istället för kanske 3 lärare på 20 barn är för mycket.

   1. Fyrbarnsmamma

    Jag tycker fortfarande att det är vettigt. Beslutet kom efter att badvakterna fick ta för stort ansvar för barn som var där med vuxna. Alla tar nog inte hand om sina barn på samma sätt som du. (Och jag är imponerad över att du aldrig drar dig för att ut och göra saker med hela flocken! 😊)

 12. Mia

  Jag kommenterar inte mycket. Jag läser din blogg varjedag och det är så roligt se att du badar själv med många barn och att det går lika bra om man hade mindre barn. Det är roligt läsa om allt som ni gör med barnen och inredning. Det ska bli spännande få följa er med flytten och renovering inredning. Det finns alltid folk som måste säga negativ saker och det är inget att bry dig om det. Fortsätt med det ni gör. Ni har en härlig familj. Ni har en fin blogg. God fortsättning på det nya året.

 13. Suzan

  Både jag och min syster som är tvåbarnsmamma (och som också hon läser din blogg) är alltid så fascinerade och grymt imponerade över att du inte drar dig för att göra den här typen av utflykter ensam med dina barn. Heja dig, Satu, önskar fler tänkte som du! ♥️

stats