My Baby Dolls

INSTAGRAM- Det här gäller.

instagram-logomybabydolls

Det har spekulerats och cirkulerats runt med en massa bilder och uppmaningar på Instagram att slå på aviseringar för att kunna få ta del av och se vad personen du följer lägger ut för bilder, annars kan du inte se dem längre.
Det är alltså inte sant. Mina bilder kommer inte att försvinna från ditt flöde, men dina favoriter kanske syns först.

Men såhär är det på riktigt:

Instagram har gått ut med att appen ska bli mer som Facebook. Bilderna och filmklippen kommer inte längre visas i kronologisk ordning, utan utifrån en algoritm baserad på hur mycket du interagerar med de du följer. Tanken är att du inte ska missa dina vänners inlägg.

Men instruktionerna gör inte att man får behålla sitt gamla kronologiska flöde, utan endast att man får en notis varje gång personen lägger upp en bild. (Vilket är sjukt irriterande enligt mig som kollar vad det är med mobilen varje gång den piper/lyser)

På bilden står det att uppdateringen införs i morgon. Men det är inte sant. Heiko Hebig, som är utvecklingschef på Instagram, har gått ut på Facebook och dementerat det.

KÄLLA 

Instagram har ännu inte avslöjat exakt hur den nya algoritmen kommer att fungera. Men några regler som avgör i vilken ordning bilderna i tjänsten visas är kända:

– Om du ofta gillar eller kommenterar bilder från en viss användare.
– Hur många gilla-markeringar och kommentarer de konton du följer får även från andra användare.
– Bilder som du har delat vidare.
– De sökningar du har gjort på Instagram.
– När bilden lades ut kommer fortfarande att vara viktigt.

Källa: Tech Insider

Ni som följer mig på instagram behöver alltså inte slå på aviseringar om ni INTE vill att det ska plinga, surra, lysa och ploppa upp en notis i era mobiler varje gång jag postat en bild. (sjukt irriterande!)
Personligen tycker jag att det här var en dålig uppdatering. Att man måste trycka på notifikationer för att kunna se alla bilder från dom man följer. Räcker de inte med att jag klickat på följer? Jag har ju klickat på följer just för att jag vill se deras inlägg- allas.
Jag testade med att slå på aviseringar på ett konto som jag följer och tog snabbt bort det igen. Jag vill ogärna få en notifikation för varje enskild individs enskilda post, när de slänger upp bilder på IG. Hemskt onödigt.

Sociala medier är verkligen inte allt, relaxa lite och kika in på insta när ni själva har lust och inte blir påminda stup i kvarten för något 😉 Bilderna finns ju där ändå. Men om ni absolut inte vill missa något så slå på den vetja 😉

@mybabydolls  heter jag på instagram.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats