My Baby Dolls

Ingen rubrik

Onsdag idag och och det betyder att jag är på en ny graviditetsvecka! Wohooo!
Mer om det sedan när jag tagit bilder på magen 🙂

Tack för alla kommentarer om inlägget med fler barn. 🙂 Det kom några knasiga kommentarer också som jag inte riktigt vet hur jag ska ta… Smiley

” Hur ofta får dina barn utbrott i affären?”
– Dom brukar inte få utbrott när vi är i affärer. Dom vet hur dom ska bete sig och dom vet att dom inte kan få glass/godis när dom än vill. Visst kan det bli det sura miner, men inga utbrott. Dom kan vara lite busiga och få för sig att leka kull ibland, men det är då mest jag som tänker på det och ber dom lugna ner sig. Om en ska hämta mjölk så springer några efter. Det blir mer iögonfallande eftersom de är fler. Men oftast brukar dom vara väldigt lugna och uppfostrade och vi får en massa beröm för hur snälla alla våra barn är. <3
(Hemma kan det vara en annan femma, haha)

”Hur tänker du kring folk i omgivningen då, att dom har fler att köpa till på jul och födelsedagar”?
– Vem har sagt att någon annan än vi föräldrar behöver köpa nånting?

” Vad skulle du göra om din bebis får kolik, du som är så noggrann med städning och allt?”
– Den tiden, den sorgen. Vi är också två som valt att få barn, så hemmet blir nog städat iaf. Jag kan inte börja måla fan på väggarna redan nu, man får ta det som det kommer och lösa det då helt enkelt.

” Du skriver aldrig om att ni sitter och ritar, läser, leker osv. Och när de små sover så sätter du bara på en film till de större. Eller så städar du bara.”
– När de små sover så har vi en lugn stund för alla. Det behövs när det är full rulle hela dagarna. Alla behöver få en chans att varva ner. Jag behöver inte vara med barnen här hemma hela tiden och leka med dem, eller hålla dem i handen, dem aktiverar sig själva väldigt bra.
Och tro det eller ej, men jag skriver faktiskt inte om allt som jag/vi gör och inte gör Smiley Bara för att jag kanske inte skriver om saker betyder inte att det inte blir gjort 😉

Det här är min blogg- och innehållet väljer jag helt själv. Jag skriver om mycket här på bloggen, jag gillar att dela med mig av våran vardag, men det är långt ifrån allt jag som jag väljer att skriva om. Vissa saker är ju privata och andra saker är ganska irrelevant att skriva om. ”Idag gick jag på toan hela 7 gånger” you know, helt ointressant läsning. Men ganska knasigt att tänka egentligen hur folk funderar, som att det som inte skrivs här händer aldrig? 😀

Olivia och Kevin ligger och sover nu och även jag tog en tupplur bredvid dem. Jag brukar ställa klockan när jag lägger dem så att jag kan vila en 30 minuter innan jag behöver ta tag i hushållet. Jag försöker få allt sådant gjort när de små sover och resten av järn gänget är på dagis/skolan. När dem kommer hem så vill jag bara finnas till för dem och inte hålla på och springa runt och fixa allt. Fast det brukar ändå återstå bland annat tvättvikning och dammsugning eftersom jag tvättar (oftast) 2 maskiner per dag 🙂

Hur som. Denna förmiddag har vi underhållit oss med legobygge. Det blev ett hus och en bil som Olivia sedan skulle bygga om lite…

Kevin ville också bygga något. Han har börjat resa sig mot allt nu.

 
Nu måste jag börja göra i ordning här för att gå till skolan. Nicole har sitt första besök hos skolsystern idag nämligen. 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Satu

  Ja du vad säger man? Att kommentera att du aldrig sysselsätter barnen med att rita? Alltså har denne person läst din blogg? Hur många bilder finns det inte på barnen när dom sitter fint vid köksbordet och rotar/pysslar? Haha konstig kommentar

 2. Satu

  Ja du vad säger man? Att kommentera att du aldrig sysselsätter barnen med att rita? Alltså har denne person läst din blogg? Hur många bilder finns det inte på barnen när dom sitter fint vid köksbordet och rotar/pysslar? Haha konstig kommentar

 3. Jennifer

  Undrar om de som ställt en del av de här frågorna har barn själv. Att ta en paus mitt på dagen är ju helt nödvändigt. Det mår alla barn bra av. Att varva ner och ta det lugnt behöver inte bara vi vuxna uran även barnen. Och det är ju perfekt att du passar på att göra bort saker/vilar när de andra barnen är iväg/sover. Då får du mer tid över till dem sen och blir piggare om du tagit en tupplur. Du om nån tycker jag verkar vara aktiv med dina barn och närvarande!
  Fortsätt som du gör! Hoppas jag kommer orka ha flera barn jag med i framtiden (lever med en kronisk smärtsjukdom).
  Allt gott!

 4. Maria

  Hej Satu!
  Jag började följa din blogg för någon månad sedan och måste säga att du verkar ha underbara barn, kanske inte så konstigt för du verkar vara en JÄTTE bra mamma!

  Väntar själv mitt femte barn i juli, så det blir ju lite extra kul att läsa om din graviditet 🙂 plus att din lille pojk är några år yngre än min minsta lilla prins:)

  Kram Maria

 5. Sandra

  Alltså förlåt men vilka frågor, vissa av dom?!? Som om skaffar eller planerar antal barn man ska ha efter hur ANDRA har möjlighet att ge julklappar eller inte?! Det var det dummaste jag hört.. Tycker dina svar var jättebra och du verkar vara så himla sansad och vettig. Du om nån verkar ju klara många barn (vad man nu kan läsa sig till :)) så hoppas inte du tar åt dig av alla konstiga kommentarer/frågor du får.

 6. Stina

  Bra svar på knasiga frågor : )
  Jag har precis hittat din blogg, läser och imponeras av er familj och av dig som person.
  Vi har valt att bara skaffa ett barn, hon är inte så ”bara” förresten vårt lilla mirakel. Jag har en sjukdom som tyvärr inte ger utrymme för syskon. <3 Jag inser att även vi kommer att få bemöta konstiga frågor och försvara vårt val. Pust! (Det är ju jobbigt nog som det är)

  Med vår situation i bakfickan så är det härligt att läsa om er stora härliga familj! Din blogg lär jag fortsätta följa.

  Tack för att du delar med dig! Jag önskar dig och din familj all Lycka.

 7. Hanna

  Hej! Jag tycker verkligen om din blogg. Jag tycker du gav ett bra svar på frågan om vad du gör (och inte gör) med barnen. Vissa mammor leker ofta med sina barn. Jag har aldrig varit sådan. Jag kan sitta med dem och så, men jag leker inte rollekar med dem. Jag är inte en sämre mamma för det. Jag är deras mamma i första hand, inte deras kompis. Att se film kan vara ett bra sätt att varva ner ibland.

stats