Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Gravid & Tant ben?!

Alltså, jag har mått jätte bra under denna graviditet, jag har inte några problem med annat än min kondis just nu. (och att gå på toan….) Jösses, bara jag bär upp Kevin uppför trapporna till våran ytterdörr så får jag mjölksyra och jag håller på och svimmar av yrsel!
Men jag har mått toppen under denna graviditet annars, helt olikt mina andra graviditet- denna är helt klart den bästa.

Men…!
Mina ben har förvandlats till en gammal gummas ben! På riktigt!
Jag har haft lite röda fläckar/åderbråck vid alla mina graviditet, vid sidan av vänstra knäet och lår ungefär och att det kom under denna graviditet var ingen nyhet. Det brukar försvinna nästan direkt när bebis är född.
Men det här är helt nytt och jag känner knappt igen mina ben längre!

gravidben
gravid ben
Någon annan som haft/har det såhär?
Det har inte spelat någon roll att jag haft på mig stödstrumpor hela dagen, det ser ändå likadant ut.

Igår ställde jag mig på vågen och den visade 55.3 kg.

Min startvikt låg på 49 kg. Så lite över 6 kg hittills. Fast dem säger ju att det är dessa sista veckorna man går upp som mest. Med de andra barnen har jag gått upp ca. 12-13 kg så vi får se vad vi landar på nu.
Konstigt egentligen att jag inte har gått upp mer än så med tanke på hur mycket jag äter.
Och jag äter ju verkligen allt!
Med syskonen mådde jag mer eller mindre illa varje dag och kräktes, och med både Nicole & Olivia så kräktes jag ca. 3-4 gånger varenda dag ända fram till förlossningen.
kanske det säger pang bom och så har jag plötsligt gått upp jätte mycket, det vet man ju inte 😉

Jag ser dock fram emot att få börja träna, tror man aldrig blir lika motiverad som när man är höggravid 😉
Fast sen hinner jag ju inte träna ändå,Smiley men jag brukar inte ha något problem att komma ner till min startvikt ganska fort ändå.

Men som sagt, alla graviditeter är ju annorlunda 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Trebarnsmamman Liselotte

  Oj det är ju kanske inte så kul att få åderbråck. Jag har inte gått det någon gång så jag kan ju inte säga något men jag vet att det ska gå att ta bort sen om det är någon tröst =)

  Jag gick upp ca 14 kg med min första och då mådde jag illa redan innan jag plussade med henne och sen slutade det efter 12 veckor. Med andra mådde jag bra hela tiden men gick bara upp 6 kg även om jag åt som en häst. Och med sonen mådde jag bra med och samma där, åt som en häst men lite andra sug än sötsaker och gick bara upp 4 kg.Tyckte själv att det var lite jobbigt att gå upp så lite då det känns fel att inte gå upp men ut kom en liten kille på 3,2 kg så det var ju ingen fara =)

 2. carina

  Behöver absolut inte vara något mer än åderbråck. Men hör med din barnmorska. Bättre att kolla upp det. För risken för blodpropp ökar när man är gravid eller precis efter. Vill inte oroa Dig sorry.

 3. carina

  Nej tyvärr har dom inte det. Bättre men inte försvunnit. Men den du har nere vid foten ser nästan ut som en blod propp. Du borde nog kolla upp den. Så såg nämligen min man ut när han fick blodpropp.

 4. natalisworld
  natalisworld

  Vissas åderbråck försvinner och andras stannar kvar. Det är ofta också åldersrelaterat. Ju äldre man är ju mer benägen är man ofta att få åderbråck. Men man kan göra någon sorts sprutbehandling för att få bort dem. Vet att en väninna gjort så. Hennes försvann alltså inte efter graviditeten.

 5. carina

  Ja jag känner igen det. Jag fick åderbråck första gången under min andra graviditet och sen har det återkommit varje graviditet. Men bara på ett ben. Jag ska operera mig när jag är färdig med barnverkstaden.

 6. Li - fembarnsmamma

  Det där är åderbråck. Har jag också haft i de två sista graviditeterna. Men det försvinner fort efter förlossningen. Tror det är ärfligt och så har det med åldern att göra också. När jag väntade mina första barn var jag i 20-årsåldern. Nu är man ju i 30-årsåldern. 😉

 7. Anonym

  Jag har likadant på mina ben. Det började med den vänstra foten och fortsatte uppåt och nu har jag lite utspritt på båda benen. Upptäckte även åderbråck vid underlivet förra månaden. Känns hemskt och jag hoppas det försvinner annars blir det väl laser eller åderbråcksoperation. Såna besvär hade jag inte med första graviditeten men nu med andra o dessutom har jag gått över tiden. Längtar till bebis nu.

stats