My Baby Dolls

Finsk korvsoppa

Så många som tittade på mina stories igår och frågade om korvsoppan vi hade till middag 😀 Recept efterfrågades så här kommer den!

Koka vatten och lägg in köttbuljong. Beroende på mängd du ska göra kanske du behöver ta fler än ett. Många gör denna finska korvsoppa på lite olika vis, man kan lägga i vad man själv tycker passar, Detta var min pappas specialité och jag är själv uppvuxen med denna så jag tänker inte ändra på nånting 😉

Skala morötter och potatis.
Skär dem i önskad storlek. Lägg in i kastrullen och tillsätt salt efter smak. Känn på potatisen och när det nästan är färdigkokt så lägger du in korven som du har skurit. Ta helst inte falukorv för att den blir för fettigt. Vi använder HK- sinininen länkkorv (finns bland annat på Coop & Ica Maxi)
Låt det koka ca. 5 minuter, tillsätt en nypa oregano och voila, redo att ätas.

En väldig enkel maträtt, men sååå god.

Fick också frågan om barnen alltid är så lugna och tysta vid matbordet och svaret är absolut. INTE. 😀 Dom har så mycket att berätta och allra helst alla på en och samma gång.
Jag brukar påminna dom om matro (och dom påminner varandra också) så dom får räcka upp handen när dom vill prata och så ska alla andra vara tysta. Det må låta hårt men jag gillar inte gap och skrik vid matbordet, knappt man hör sina egna tankar när dem sätter igång.
Jag tycker att det är viktigt att matstunden ska vara en mysig, lugn stund med familjen, där man får prata om sin dag och lyssnar på varandra.
Man ska få ha matro och kan man inte ge varandra det får man gå från bordet och komma tillbaka när man lugnat ner sig. Man märker att dom gillar den iden, och brukar påminna varandra också om matro och att lyssna på andra. Jag tänder alltid ljus på bordet för en extra harmonisk känsla, det gör susen. Ibland har barnen redan tänt när jag ställer fram maten, för dom tycker också att det är mysigt. 🙂

Vill ni ha fler mattips från mig så klickar ni bara på hjärtat under denna inlägg.

Kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Natta

  alltså wooow denna korvsoppan ?, har redan gjort den en gång och håller faktiskt på att laga den just nu här hemma haha, så enkel & så goooood, verkligen stort plus är ju att även alla barnen älskar den. ?

 2. Louise

  Min man har gjort den två gånger men vi använde korv från bland annat garant och polsk korv (tror jag). Den gick inte hem hos barnen antar att han gjorde den för stark. Från början rynkade jag på näsan och undrade vad det var för påhitt haha. Men det är lätt att döma innan man smakat :-D.
  Vet hur det är vid matbordet. Kan bli ganska trött på dem ibland. Men matro har vi under middagen det är mer efter de blir rastlösa och vill gå. Här hemma sitter alla kvar tills an är klar Hos mormor får barnen gå och leka/umgås med kompisarna.

  Ha en fortsatt fin fredag. Kramar från Malmö

 3. Johannah m. 5

  Ni är ju mycket ute i skogen och ute och leker. Jag är lite nyfiken på vad du har för vinterjacka och skor? Vi är också mkt ute, men det är så svårt att hitta bra kläder till en själv, och så blir man gärna lite snål också ha ha

 4. Johanna

  Ni är ju mycket ute i skogen och ute och leker. Jag är lite nyfiken på vad du har för vinterjacka och skor? Vi är också mkt ute, men det är så svårt att hitta bra kläder till en själv, och så blir man gärna lite snål också ha ha

 5. Marika

  Är också uppväxt med korvsoppa, gjorde det häromdagen också, tycker det är så gott!. Gör precis som du men har en klick tomatpuré i och oregano och timjan. Är uppväxt i en finsk familj så det är nåt finskt över den där korvsoppa. Har trott att det bara är nåt vi gjort i våran släkt!!??

 6. Ella

  Korvsoppa är så gott. Jag brukar steka korven ( Hiillos korv fr Ica) lite lätt innan jag lägger den i soppan. Sen har jag också i lite tomatpure. Tkr soppan smakar lite mer då. Till soppan serveras finskt rågbröd. Men ditt recept är ungefär så som jag minns korvsoppan från min barndom. ?

stats