My Baby Dolls

Olivia & Kevins rum

Hej allihopa, mår ni bra?
Här är det OK, den här tröttheten på kvällen är inte att leka med. Ikväll läste jag en saga i Celinas säng och jag kämpade med att hålla ögonen uppe, jag tror att det var hon som nattade mig i slutändan för jag vaknade 30 minuter senare av att hon höll min hand, sovandes. Min underbara, busiga sisuprinsessa.

Jag sitter och väljer ut lite bilder som jag tog på Olivia & Kevins rum och gick tillbaka för att se FÖRE- bilderna på deras rum. OMG.
Ni nya som följer mig så flyttade vi hit till Sorunda, Grödby för 1 år sedan. (igår)
Har bott i Haninge annars hela mitt liv, men vi ville bo i hus och priset på stora hus i Haninge är helt omöjliga för oss så vi började leta lite utanför och hittade detta hus. Ett totalt renoveringsobjekt.
Men vi såg potential och tänkte att vi satsar! Vi tänkte att det kan bli något väldigt bra för oss och vi alla föll för den otroligt stora tomten på över 2 400 kvm.
Så vi flyttade in och allt började. Sen inflyttningen så har vi totalrenoverat ALLT.
Inget är som det en gång var.
Väggar revs, tak revs, vi satte golvvärme och nytt golv och bytte fönster, nya dörrar till rummen, lister. drog nya el, alla nya rör, byggde badrum, byggde nya väggar, satte nya golv överallt, målade, stora bjälkar sattes in för att hålla övervåningen på plats, vi har byggt en stor terass och garaget har fått ett nytt tak och dörrar.
Vi har gjort allt under detta år och när jag tittar tillbaka på bilderna så knyter det ihop i magen på mig. Jag känner mycket blandade känslor.

Jag är så tacksam för alla som hjälpt oss med huset, utan dom hade det inte gått lika flitigt. Vi hade familj och vänner här nästan dygnet runt för att hjälpa oss, 2 veckor efter inflyttningen föddes ju Isabelle mitt i renoveringskaoset.
Jag tittar tillbaka och känner bara shit. Kolla vad vi har åstadkommit.
Som ni såg på mina stories på instagram så har vi nu påbörjat renoveringen av fasaden. Från fula brun/röda färgen så ska vi istället ha ett vitt hus med gråa knutar. Det sa vi redan när vi tittade på huset, en vacker dag ska den vara vit.
Jag har skämts för husets utsida, jag lovar att det inte har varit en vacker syn, men ni ska se när det är klart, man känner inte igen huset.

Men nu tillbaka till Olivia & Kevins rum.

Såhär såg det ut när vi flyttade in:


Här blev det nya golv, nytt fönster och dörr och när vi flyttade in så panikmålade vi bara vitt över det bruna snabbt för att vi behövde få flytta in medans vi koncentrerade oss på undervåningen.
Så deras rum fick en ordentlig spackel, slipa och målning förra helgen.

Såhär ser det ut idag:

Jag har skapat egna ”rum” till dem fast de delar rum, så båda har sitt. När jag skickar in dom för att städa rummet så brukar jag höra ”Kevin nu är det din tur att städa din sida av rummet!” av lillmamman Olivia. Hon styr och ställer i rummet och blir arg för att han inte sköter sin sida.


Olivias hushylla och hjärthyllorna på väggen kommer från Jollyroom. Förvaringskorgen från Lekmer.
Stora nallen fick hon från sin gudfar när hon fyllde 4 år, hon döpte den till Lasse.
Älskar bokstavs dekorationerna som kommer från Adore Us Babies. 

Såhär ser det ut när man kommer in i rummet.
Här är Kevins lilla hörna 🙂

Så mysigt att få inreda barnrum, det är så så så kul!
Vilket rum vill ni se här näst?

Nu ska jag fortsätta med sovandet. Isabelle har börjat hosta på natten också så man vet aldrig hur natten blir.

Kram på er! XOXO

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jess

  Hej! Av ren nyfikenhet måste jag fråga. Delar alla rum eller har någon eget? Vi har tre barn i dagsläget men funderar på ett fjärde men då tar rummen slut. Två kommer att måste dela..

  1. Me & My Baby Dolls

   Jess- Ja vi har barn som delar 🙂
   Tvillingarna delar och så delar Olivia & Kevin 🙂 Det är inget negativt att syskon delar rum, det är mysigt och nyttigt också <3 Våra vill dela, även de som har egna rum.:-D

 2. Eva Karlsson

  Wow vilket fin rum dom delar- så ombonat och mysigt med egna delar av rummet. Håller med dig om att de finns så mkt fint till barnrum. Förstår att de är nöjda ?. Många kramar 1?

 3. Frubos

  Längtar efter en större bostad så barnen kan få eget rum men det lär dröja en ganska bra tag ? .. Du har gjort ett fantastisk jobb med rummet ??

 4. Niobarnsmamman

  Underbart rum! Skulle vi ha så fina barnrum så skulle jag nog gå många varv om dan bara för att se och njuta! Jag ser att ni förvarar deras kläder nån annanstans. Det är ju bra att den möjligheten finns så de har mera lekyta. Sen undrar jag om det här är alla deras leksaker? Jag tycker inte att vi har så mycket leksaker men de skulle nog inte rymas på de där ytorna. Dockorna har kläder och tillbehör som tar rätt mycket plats och duploklossarna tar också en massa plats. Leker dina barn med duplo? Kevin borde väl annars vara i den åldern. Du har ju barnen tätt och det finns säkert mycket som de kan låna av varandra eller ha gemensamt. Har de leksaker i sitt vardagsrum också eller bara i sovrummen? Det blev många frågor… Jag undrar därför att jag inte riktigt vet hur jag ska möblera och organisera här hemma nu för att få det att fungera bättre.
  Jag är jätte nyfiken på de andra rummen också, vilken ordning du visar dem spelar ingen roll.
  Jag måste ännu säga att det är otroligt vad ni har hunnit med på ett år! Nu önskar jag att ni snart ska få känna att ni bara får slappna av och beundra allt fint ni har gjort.

  1. Me & My Baby Dolls

   Niobarnsmamman- Tack snälla <3
   Garderoberna har dom på bottenvåningen, iaf just Kevin och Olivia. Jag har delat upp leksakerna lite i olika rum, just för att samma saker inte ska ligga i varenda rum utan det blir mer olika "lek hörnor" i olika rum.
   Fast både Olivia och t e x Celina har dockkläder i båda rummen, för att deras rum ligger på olika våningar.
   Celina har all duplo i sitt rum, Kevin älskar duplo och leker vare dag med det 🙂
   I vardagsrummet på deras allrum har dom barbies och tågbana 🙂

stats