Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

En “sån” dag.

Hej!
Igår var planen att jag skulle sitta och knappa ikapp mig vid datorn på kvällen, men ärligt talat så var jag bara på dåligt humör och gick och la mig istället. Gårdagen var en dag då allt bara gick fel och efter varje grej försökte jag hålla humöret uppe, men sen kom bara nästa och nästa grej.
Jag kan berätta lite kort om dagen.,,

Mummu hade bokat in mig på tvättstugan med min enorma mount tvätterest (tack Mummu) och där sprang jag i 4 timmar.
Hämtade barnen, åkte och storhandlade, kom hem för att fixa middag och det var naturligtvis det äckligaste de flesta barn smakat…. Vanessas mobil gick sönder för över en månad sedan, knapparna slutade fungera (iPhone) så Andres lämnade den på lagning i samma veva. Mobilen är en sak som Bessa verkligen älskar, hon älskar att skapa videos på musica.ly och lära sig olika kreativa saker, så hon har frågat efter den så länge, men jag hade inte 1000 kr över för att hämta ut den direkt. Så igår hämtade Andres ut den, den var urladdad och när vi laddat den så återstod felet, den var fortfarande trasig och gick inte att använda. Då gick besvikelsen över mig.

Det var bråk mellan barnen, alltid ska någon lämnas “utanför” och vem kommer dom och berättar sitt missnöje för? Allt var bara “mamma hon sa så, mamma han gjorde si, mamma han tittade på mig, mamma jag hade den först, mamma kan du, mamma kom och titta, mamma hit och mamma dit (dom har en pappa också). grodor hoppar ur munnen på dem och jag undrar vad har jag gjort för fel?! Saker gick sönder och inte alls som jag tänkt.

Sen blev det läxor med 3 av 4 skolbarn, bada allihopa och vips var det filmdags. Det var bara det att tvätten inte hoppar ut tvättpåsarna och viks av sig självt. Inte heller kan de flyga och stoppa sig prydligt i garderoberna själva.
Jag satt och vek tvätt och familjen tittade på film. Alla låtsades att inte höra när jag frågade efter hjälp med tvätten som tog 2 (!) timmar att vika och ordna.
När filmen var slut höll jag fortfarande på med tvätten (jag ska investera i tvättmaskin och torktumlare DIREKT så fort jag bara kan!) Då skulle jag hinna med att lägga barnen, som för övrigt också har blivit nån maraton vissa kvällar. jag lägger dem och sen ska de springa upp 985463649 gånger för att kissa, dricka, visa något, berätta något, fråga något osv. Så skulle jag hinna med att ta ett bad och jobba framför datorn.
Men som sagt- huvudvärken var ett faktum och jag var bara på dåligt humör och la mig istället. Har inte sovit bra alls de senaste nätterna, det kan också göra sitt med humöret.

Det var den dagen det. Tänkte att denna dag ska bli mycket bättre, trots att jag trodde att jag inte hunnit somna innan baby Belle vaknade om och om igen och nån kissade ner min säng…,
Några av barnen hade också vaknat på krigshumör idag också, bråk, gråt och tjafs vid frukostbordet. En skulle åka pulka med klassen och h*n skulle minsann inte alls göra det. Försökte förklara fint att i skolan gör man som dom säger och då slängdes igen dörrar och “Du är dum mamma, allt är ditt fel!”
Life as a mother 🙂 Allt är inte alltid frid och fröjd.
Men här kommer konsekvenserna också fram, och då brukar dom vara såå ångerfulla och ledsna.

Jag är hemma med mina 4 små, Olivia, Kevin och Celina har lekt fint ihop. Isabelle är fullt upptagen med att öva på att ta tag i sina leksaker och stoppa dom i munnen. Allt ska in i munnen.

Jag ska ta mig en kopp kaffe, släppa ut småttisarna och vänta in skolbarnen. Hoppas att alla är på bättre humör när de kommer hem efter att få vara för sig själva ett tag. ♡

Vissa dagar alltså. Tur att de inte är såhär jämt.

DSC00048DSC00330DSC00011 (2)IMG_4119

Kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. 4 barns mamma

  Vad härligt att du skriver av dig så ärligt. Känner igen det där med att barnen inte hjälper till hur mycket jag än ber. (Inte ens när jag är sjuk) De blir bara sura av städning. Annars så klagar sällan mina över ngt. De bråkar inte ofta med varandra, blir små tjafs någon gång. De brukar inte bråka med oss vuxna i alla fall. Härligt att det vände för dig sen & att det oftast inte är sådär. Hoppas att ni snart har ny tvättmaskin och torktumlare

 2. Helena H

  Hej Satu. Verkar vara nått strul när jag ska lägga ut kommentarer från mobilen här. Funkar inte alls. Skrivit på fler inlägg men syns inte. :/ Har du hört nån mer som har strul med det? Är iaf en vecka tillbaks det varit så för mig nu.

 3. Karolina

  Tack för att du delar med dig av sådana dagar. Jag tror attde flesta (om inte alla) föräldrar känner igen sig. Det där med maten som är äcklig efter att man har varit handlat är precis som hos oss. Tvätten likaså. Där skulle jag föreslå att du förklarar att du är trött och behöver hjälp med tvätten och att tv:n sätts på när ni alla tillsammans har hjälpts åt att lägga in tvätten. Men jag förstår att du inte orkade efter den dagen. Jag skickar en styrkekram och hoppas att idag är bättre!

 4. Issy

  Gud vad jag känner igen det där! Ush.. vissa dagar önskar man bara att dagen ska ta slut.. har själv 4 små trollungar hemma och ibland blir det inte alls som man har tänkt sig

 5. Jessica

  Hej! Så fina barn du har! Jag beundrar dig verkligen.. Jag har själv fyra barn under fem år. Så jag känner igen sådana dagar.. Ha en bra dag och tack för en fin blogg ❤

 6. 3barns mamma

  Förstår dig precis. Kram till dig.

  Vad har du för konsekvenser och vilken ålder börjar du med det?

  Jag har redan börjat med min 3åring. Men då är det typ att han inte får hålla på med ipaden eller sådana saker. Men är de förtidigt eller vad tycker du? Tycker faktiskt det är viktigt med dåligt uppförande = konsekvens. Många idag kritiserar att man ger sina barn konsekvenser men jag tycker det är bra för det är ju så det faktiskt fungerar i vuxen ålder. Exempel dåligt uppförande på jobb = sparken
  Jag har nolltorelans för svärdomar och slåss och om man uppfört sig dåligt i affär. Då ger jag konsekvens typ inte ha ipad eller något sånt. Skulle va intressant om du skrev din syn på det för tycker dina barn är så fint uppfostrade <33

 7. Linda Ottosson Wig

  Efter regn kommer solsken☀️
  Hade en sån riktig skitdag förra veckan, tog mig ett par dagar att repa mig😅
  Kram på dig och hoppas ni får en härlig eftermiddag och kväll tillsammans🙌🏻

 8. Ingela

  Hej jag har bara haft två dom är vuxna idag har man 8 barn så är det ju rutiner som behövs och när det blir något som rubbas med allt vad det innebär med mat och läggning så förstår jag dig det är inte lätt att inte räcka till😥😔

 9. Sofi

  Vilket underbart inlägg! Förstår preciiiiiiis din frustration och du är en sån hjälte som skriver om det och som tar nya tag och försöker vara positiv! Stor kram!

stats