My Baby Dolls

Another weekend update

En ny vecka har kickat igång och jag insåg att det inte blev något bloggande för min del i helgen.
Vi har haft en mysig helg och fått massor gjort på hemmaplan.
I lördags kom Mummu & Puua hit, vi klädde på oss och började fixa utomhus. Puua byggde hyllor till garaget och jag organiserade. Andres grävde hål för nya vattenavlopp utanför huset och Mummu tog med sig alla småttingar på promenad. Barnens kusin Javi och Sergio kom och fixade alla rör i badrummet så vi kunde ta ett skönt och välbehövligt bad på kvällen.
Vi eldade bråte på vår egen gård (bara en sån sak!) och grillade korv.

IMG_4035
DSC00035

Igår var Vanessa bjuden på sin bästis kalas på Rollers N`Bowlers, hon var såå taggad och hade haft jättekul. Vi andra drog hem till Mummu & Puua och fikade medans. På eftermiddan kom Andres dotter Patricia hem till oss för lite mys och middag. Så himla söta hennes tvillingar, tänk att de går nu. ♡

Vårat badrum är klart, nu saknas en tvättmaskin och torktumlare. Sakta men säkert…
Idag har jag stått ute och fyllt i hålen som Andres och hans kompis grävde.

Isabelle har blivit sjuk och det gör så ont i hjärtat. Hon har varit snuvig till och från i 2 månader och i förrgår började hon hosta. Just hosta på bebisar är jag rädd för, vi håller koll att det inte går ner till lungorna, hon är ju så liten.
Vad ska man göra om bebisar har hosta? När får man börja ge hostmedicin?
DSC00074 DSC00069 (2)DSC00060 (2)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Jag har alltid Svartepetters hostmedicin hemma. Den har räddat många sömnlösa nätter här hemma. När barnen har varit små har jag droppat tio droppar i vattenflaskan. Hjälper jättebra.

 2. Anne

  Hosta är inte farligt, det är snarast ett tecken på virusinfektion, som oftast är ofarligt. Vid bakteriell lunginflammationen blir barnet snabbandat, man ser indragningar mellan revbenen, den har det jobbigt med andningen och är trött och orkeslös, oftast hög feber. Man behöver inte behandla hosta alls, lite mera upprätt sovläge kan hjälpa.

 3. Malin

  Hej !

  Ja fy så tråkigt när de börjar hosta.. Vi är bosatta i Frankrike och där finns det en suppositoir mot hostan som man kan ge åt alldeles nyfödda t.o.m.. Annars har jag alltid fått rådet att tvätta näsorna med koksaltlösning (näs spray ?!) , fukta rummet var de sover (har man inte en luftfuktare brukar det fungera bra med att hänga tvätten i rummet eller blöta handdukar och hänga upp dem i rummet var bebisen sover). Lyfta upp huvuddelen av sängen lite grann och (om det går) undvika att ge dem mjölk just ingen de somnar för mjölken kan göra att det lättare bildas slem..

  Hoppas hon snart blir frisk ! Ta hand om er !

 4. Carolina

  Stackars bebis,kolla om det finns nån huskur för hostan(som dock ej innehåller honung då)! Är det inte eldningsförbud hos er till april..?

 5. Mikela Hansson

  Hej!
  Testa o ge din lilla tjej varm svartvinbärssaft, bättre än någon hostmedicin för de små! Det var min bvc sköterska som föreslog det och hon körde alltid hemmakurer som alltid var bättre än regelrätta mediciner:)

 6. Maria 7barns mamma

  Men åh stackars, inge kul alls när de små blir sjuka, om hon har slemhosta kan man ge ljummet vatten med sked ofta, du ska vara glad att hon kan hosta, för då är de svårare att de sätter sig i lungorna.. hoppas hon blir bättre snart..

 7. Catrin

  Ett super tips är att blöta en handduk å hänga på sängkanten/vagnen…. hjälper sååå bra mot hosta å förkylningar. Testa!! Vi ha klarat oss långt me de enkla knepet.

 8. Mi

  Jag läste världens bästa tips och har funkar varge gång min minsta nu 2.5åriga in.. flytande margarin .. smörj in de bröstet på barnet. Vet ej hur och varför men tydligen gammalt husknep. O ja jag vet man tänker hur ska detta funka.m men VARJE GÅNG så här detta du ja o sonen har slutat hosta 🙂
  Krya på lill prinsessan

stats