My Baby Dolls

En orolig morgon.

Vilken… annorlunda morgon vi har haft.
Nicole ropade från sitt rum i morse vid 7-tiden när hon drog upp persiennerna att man inte kan gå den vägen vägen till skola och dagis som vi brukar. Vi bor i en återvändsgränd med dagis och skola precis bredvid oss, och nu hade alltså Polisen spärrat av hela vägen området här vid rondellen. Inga bilar kunde ta sig ner pga. avspärringarna och det stod polis bilar och pikébilar överallt.

Sen började dom ta bort av spärringarna och jag frågade vad som hade hänt. (fruktade ju det värsta och inte en chans att nån av oss går ut då)
Då hade dom hittat ”ett misstänkt föremål” som visade sig bara vara skräp och att det inte var nån fara.
Phew! När vi hade lämnat Nicole i skolan så såg vi ambulans helikopter precis ovanför och en kompis som berättade att vid gropen Eskilsvägen är det blåljus överallt. På dagis sa dom att barn som kommit till dagis på morgonen hade poliserna stoppat så dom hade fått gå till en annan förskola i närheten pga. av spärringarna. Jisses alltså.
När jag kom hem skulle jag genast kolla om det stod något i tidningen, då visade sig att en 15-åring flicka blivit påkörd av en bil där vid Eskilsvägen. Men det stod inget om vad som hänt här vid oss. Hmm… Hoppas att flickan klarade sig. <3

Sån morgon hade vi. :-/

Igår hade min docka Nicole sitt allra första hälsosamtal hos skolsköterskan. Hon kom precis ut från sin spanska lektion (hon har spanska som hemspråk i förskoleklass) och så visade hon mig vart skolsystern fanns.
Sköterskan kollade syn och hörsel, vikt och längd och ställde några frågor om familjen, sovtider om matvanor och om Nicole har nån fritidsaktivitet.
När jag sa nej, hon är bara ute och leker så sa hon att hon brukar rekommendera fritidsaktivitet till alla barn redan vid denna ålder.
– Så att dom inte ska bli överviktiga när dom går i 4:an/5:an. Hmm… Smiley

Huvudsaken är väl att se sitt barn aktiveras och röra på sig och inte bara sitta hemma på rumpan hemma hela dagarna? Det går väl lika bra att vara ute och leka och springa, bada osv…?

Men jaja, vi ska sätta oss ner och se om det skulle finnas något hon kan tänkas vilja göra. Vanessa går på dans med start i vecka 6 efter vinterlovet. Än så länge har Nicole inte velat testa något och jag kan ju inte tvinga henne heller. Hon håller igång på fritiden ändå.
Det är så mycket press på dagens barn nuförtiden, så mycket fritidsaktiviteter och saker som måste göras hela tiden.
Och jag är inte orolig över att våra små blir överviktiga just nu… 😉

Hur som helst- Nicole behöver använda sina glasögon, speciellt under lektioner. Hörseltestet kunde hon inte göra klart då Nicole bröt ihop när sköterskan sa på ett ganska klantigt sätt att hon inte ser på skärmen, hon måste trycka hårt om hon hör något fast Nicole sa att hon tryckte.
Väldigt känslig ålder det här. Känslorna går verkligen i berg och dalbana just nu.
När vi gick därifrån så sa hon att hon aldrig mer vill gå dit 😀


Vi tog ett varmt bad efter att vi lämnat syskonen, Olivia fick rita med badpennorna.

Tänker en massa på min Mamma som ska operera sin hand idag. <3

Nu ska jag fortsätta med ”Info om varje barn” som jag brukar göra med jämna mellanrum.
Jag gjorde ju om Kevin och Olivia för nån vecka sen 😉 Först måste jag hämta lite kaffe, jag gäspar så det inte klokt…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena

  Du ska inte känna att du måste dra igång med fritidsaktiviteter redan nu. Om barnen äter sunt och leker ute så blir de inte tjocka…däremot kanske simskola kan komma in som en aktivitet nästa år för de fyra äldsta.
  Lita på din intuition

 2. mamma24sju

  Carro – tror att du kan googla på ”tvålkritor” annars. Så hette de vi hade om det är samma. Barnen ritade på varandra med dem 🙂

 3. Amanda

  Jag är ”Pro-Genus”, alltså tycker att genusmedveten uppfostran eller pedagogik (ska bli förskollärare, så kommer ju ta med mig det dit) är superbra och superviktigt.

  Läste för ett tag sedan ett inlägg du skrev om genus och måste bra fråga en sak. ENBART för att jag är genuint nyfiken. Inga (!!) pekpinnar! Jag respekterar att alla gör på sitt sätt och tycker att ni verkar vara en härlig familj, med goa ungar och superbra föräldrar.

  Så, nu till frågan: Hur tänker du att dina barn ska få uppleva/förstå att de själva (och andra) kan och får bryta mot sina könsroller?

  Jag tänker att det kan vara jättesvårt att förmedla det till barn, när man väldigt tydligt kör ”flickor är/ser ut si, pojkar är/ser ut så”. Oavsett om man säger det högt eller inte, så signalerar ju det där stereotypa.. rosa/blå, lång hår/kort hår (osv.) just det. Du förstår kanske hur jag menar? Svårt att förklara.. och det är JÄTTETRÅKIGT att det ska vara så, men tyvärr.. även om vi säger att du är jättemedveten i ditt bemötande och INTE bemöter barnen olika baserat på om de är ”rosa tjejer” eller ”blå killar” så gör ju de flesta andra de.

  Jag ser själv inget fel med vare sig rosa eller blått eller stereotypa ting, kläder eller leksaker. Personligen kan jag väl där tycka att jag vill uppmuntra mina barn (och andras barn i förskolor) att allt är möjliga alternativ. Jag tror inte att barn lär sig det om man hela tiden delar in dem eller köper olika saker beroende på kön. Som exempel: Jag skulle köpa rosa och jag skulle köpa blått. Men jag skulle inte köpa rosa till bara tjejer och vice versa. Jag skulle inte heller bara köpa rosa/blått utan också blanda (även när det gäller sötare kläder/tuffare kläder).

  Äsch vad långt det blev. Men jag är nyfiken på hur du tänker! HUR ska du få dina barn att känna att de kan se ut och vara hur som helst (nu, inte bara i framtiden) och att samma sak gäller andra?

 4. Linnea

  Jag blir på riktigt arg när man rekommenderar att sexåringar bör ha en aktivitet för att inte bli överviktiga. Barn blir inte överviktiga för att de inte spelar fotboll en timme i veckan. Det handlar ju om hela livssituationen med vardagsmotion och mat. Inte heller blir man fotbollsstjärna av att träna fotboll en timme i veckan. Duktig kan man bli med rätt förutsättningar om man går ut och spelar boll hemma på gården varje dag efter skolan.

 5. mummu till mybabydolls.se

  Alltså, låt barnen vara barn… tressa inte dem med massa aktiviteter.Syster i skolan hade nog, en dålig dag.

 6. Linda

  Jag kan inte förstå hur man kan rekommendera en aktivitet redan vid 6- års ålder. Det kan ju inte vara nödvändigt. Bara ge föräldrarna dåligt samvete och lägga till ytterligare en sak på schemat. En aktivitet som barnet rör sig 30 minuter i veckan, och man dessutom får punga ut en tusenlapp för… Då ger ett par timmar i pulkabacken eller en cykeltur på sommaren till och med mer!

  Det är ju såklart viktigt med rörelse, men det är minst lika viktigt med kosten när det gäller överviktighet.

  Min 6-åring har faktiskt en aktivitet- simskola. Han har till och med gått i den sen han var fyra, utav enda anledningen att han började så tidigt var att hans storasyskon började, då fick han hänga på 🙂

  Jag har ju bara fyra, men jag är själv nästan hela vardagarna (min man jobbar). Det är en omöjlig logistik att få ihop själv om alla skulle ha aktivitet, eftersom jag jobbar 80% också… Jag har tre som går på simskola (samma dag) och den stora som går i idrottsskola. Det är allt.

  De kan ju gå i fler aktiviteter när de blir större, och själva kan ta sig fram och tillbaka.

 7. Britt

  Det där fritidsaktiviteter är en känslig fråga. Finns barn som har flera aktiviteter i veckan och mår bra av det, men det kan ju också bli ett stressmoment för både barnet och föräldern. Min erfarenhet är att många aktiviteter är lika med hög status och inga aktiviteter så är man typ en lat förälder( vilket ju inte alltid stämmer). Det är ju lätt att barnen fastnar vid paddan/TV:n när de kommer hem från dagis/skola,snaskar lite gott och blir sittande. Givetvis kommer ju kilona smygande på. Bra också för självkänslan/självförtroendet att ha en fritidsaktivitet som man tycker om. Att få göra något eget när man är så många syskon. Hur mysigt det än är att sitta och gosa i soffan och ha mys så när de blir äldre är aktiviteter viktiga. Barngymnastik är ju väldigt bra och inte så dyrt.Då kan ju flera barn gå samtidigt. Blir ju enklare än att alla barnen ska ha olika aktiviteter…..

 8. mamma24sju

  Jag kan förstå skolsköterskans point lite grand. Barn är ju inte ute lika mycket nu som tidigare. Rent generellt. Även om de är ute är det ju inte säkert att de rör så mycket på sig heller. Och de är kanske inte ute ett par timmar varje dag utan då och då. Att t ex sitta och gräva i sanden eller gunga är ju inte så arbetsamt. Att ha EN aktivitet skadar ju knappast. Det är väl när både vardag och helg fylls av aktiviteter så att inte kompisar och läxor t ex hinns med som det är för mycket. Och barn vill ju ibland göra ALLT och har svårt att begränsa sig om de tycker något är kul 🙂 Annars tycker jag det är jättebra att barn har något de tycker är roligt utanför hemmet. Vill hon inte gå på dans som syrran? Någon annan typ av dans kanske så att de inte blir konkurrenter…
  Likaså ang övervikt så tänker hon väl i förebyggande syfte, att det är bra att få in ”vanan” att röra på sig, det är ju svårare sedan. Och idag är ju fler och fler barn överviktiga sägs det…även om risken för just er kanske inte är så stor.
  Hoppas att hon använder sina glasögon nu! Varför har hon dem?
  Ska ni få göra om hörseltestet sedan? Hon kunde ju kanske ha fått plocka klossar eller något när tryckningarna inte funkade…men sköterskan var säkert lite stressad och hade många att avverka..

 9. Frida

  Åh vad ledsen jag blir med all hets och press på både barn och föräldrar, så länge barnen mår bra är det väl ingenting att tjafsa om? Fritidsaktiviteter kan vara både dyra och väldigt tidskrävande, tid man kanske hellre spenderar som familj, nej det är inte alls fel att barn har aktiviteter, det kan vara jätte positivt men det ska heller inte vara konstigt om de inte har det. Nicole har ju dessutom sina syskon som hon kan springa och leka med, som du säger, det spelar ju ingen roll om hon springer/cyklar/badar hemma eller om hon gör det någon annanstans 🙂 kram på er

 10. Hanna

  Vad synd att skolsköterskan uttryckte sig så klumpigt att lillan började gråta. Hon borde ju vara van att jobba med barn, kan man tycka. Hon hade kanske en dålig dag.

 11. Thea

  Nej alla barn behöver inte fritidsaktiviteter! Dumheter. Så länge de rör sig och leker räcker det.
  Klumpigt sagt dessutom.
  Söta Nicole. Huvudsaken att du mår bra!

 12. Margareta

  Det här med aktiviteter går ibland till överdrift. Fri lek utan någon vuxen som blåser i en pipa kan också vara något som barn behöver. Leka ute på gården med kompisar. Om det nu prompt måste vara aktiviteter så kanske simskola kunde vara något. Ni gillar ju att bada och att kunna simma är viktigt.
  Med dina gener torde risken för övervikt vara minimal.
  Ta det med ro!

 13. Moa

  Men vad sjukt! Jag håller verkligen med dig. Det räcker väl att man är ute och rör sig samt åker och badar med mera. De är ju fortfarande små och ska ju orka med skolan också. Hemska krav överallt!

stats