My Baby Dolls

Dubbelbesök på BVC

Idag var det en sån där lite stressigare dag än vanligt. Mycket att pussla och få ihop, men så blir det ibland med många barn antar jag- och allt brukar lösa sig ändå.

Allihopa åkte till Haninge på morgonen, Kevin hade tid på BVC klockan 8:00 så vi hoppade av bilen först medans Andres lämnade skolbarnen i skolan och så kom han dit med småttisarna när han var klar. Det roliga var att när jag fick tiden för Kevins 4 års kontroll så bokade vi in Isabelles 10 månaders kontroll samtidigt direkt efter varandra så jag slapp åka fram och tillbaka hela tiden. Sen ringde dom ju kvällen innan och sköt upp tiden med en timme mellan första och andra besöket… *suck. Inte fullt lika bra.

När jag gick in med Kevin så hoppades at jag hade rätt barn med mig på rätt tid. Shit can happen fkatiskt och det skulle inte ha förvånat mig om jag hade dragit med mig isabelle dit på morgonen på Kevins 4 årskontroll. man kan liksom, glömma bort eller blanda ihop tider och barn och sådär, heeelt vanligt intalar jag mig själv. 😉 Därför är det bäst att gå själv med alla barn så prickar man ju rätt ändå, för alla är på plats 😀 Men jag hade rätt barn på rätt tid, jey me!

Jag måste erkänna att jag var lite smått nervös med Kevins 4 års kontroll. Det kan ju gå precis hur som helst med honom, han är ju blyg av sig och jag trodde att han skulle ha svårt med vissa av uppgifterna. Sorry Wiiwi. (=Wiiwi är Kevins smeknamn som Celina kommit på)
Jag skäms faktiskt- men när sköterskan sa ”nu ska vi kolla om du hör något, och bad han lägga klossar efter varje pip han hörde så tänkte jag att oh no, han kommer inte fatta. Igen. sorry Kevin 😀
Men han var superbra! Och lite samma sak med syntestet och bokstäverna han ska peka på i sin egna lapp tänkte jag att ”shit.” Men han klarade sina uppgifter huuur bra som helst, inga anmärkningar. Gubbe ritade han, och det berömda korset.
Såå som vi kämpade med korset med Jonathan när han var på sin 4 årskontroll. Han fick bara inte till det- och jag minns att han fick komma tillbaka bara för att göra det också. Vi kämpade och övade hemma men det var bara något spärr han hade, det gick inte. Sen på sista dan så klarade han den och så ritade han enbart kors ett år efter det. Han fick nog men för livet stackarn. Så idag vid middagsbordet skrattade vi faktiskt åt det och han var så förvånad att Kevin kunde direkt utan att ha övat, haha.
Visst glömmer man bort så lätt vad det är man gör på dessa kontroller? Vid 4 års är det iallafall syn och hörsel, och så frågade hon om färger och typ ”kan du ge mig 3 pennor” han fick rita en gubbe och ett kors och så vägdes och mätes han. Han har vuxit 11 cm på ett år (!)

Han väger nu ca. 16 kg och är 106 cm lång. Även han något under medelkurvan, men följer sin egna kurva alldeles perfekt. Precis som alla våra barn. Ändå är han längst och tyngst av alla våra 4 åringar hittills.

När han var klar fick vi vänta över en timme på våran andra tid, till Isabelle. men läkaren var ytterligare försenad så vi väntade nog närmare två timmar istället.
Vi underhöll oss på att läsa och leka. Andres åkte och lämnade våran bil i verkstan- men det är en helt annan historia.

Isabelle hade alltså en läkartid som de gör vid 10 månaders ålder på BVC- hon vägdes och mättes, hon fick slå två klossar mot varandra och ta ett gem med pincettgrepp. Lyssna på hjärta och lungor, titta i ögonen och känna på magen och höfterna och så var det klart.
Hon klarade sig med bravur, trots att hon är i den åldern nu som hon är blyg för människor hon inte träffar ofta.

Min lilla mini väger 7490 g och är 69 cm kort. Även hon under ”medel” men följer sin egen kurva perfekt. Ligger era barn under eller över medelkurvan, eller mitt emellan?

Som tur var fick vi skjuts hem så vi slapp ta bussen. Det ösregnade… hemma har jag plockat och boat lite. Vi har ju en hel del projekt på gång här hemma, imorgon ska jag bära ut och tömma både Nicole & Vanessas rum. Då ska vi skrapar, spackla och slipa och slutligen måla.

Imorgon kommer också första ”One-kid-a-day-inlägg” upp 🙂
Har ni några bra förslag på vad jag kan ställa för frågor?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Har tvillingar på 2år och 8 månader, en pojke och en flicka, varav flickan har downs så hon är ju lite mindre på grund av det. Tvillingpojken är runt 94cm och väger ca 15kg, flickan är ca 77cm och väger ca 10kg. Sen kommer lillebror på 8 månader är 73 cm och 9,6kg tung! Snart är han förbi storasyster! Haha

 2. Emelinda Åkerström

  Va spännande med 4års kontroll! Ska iväg på 4års kontroll imorgon med dottern! Smått nervös…. har små barn här hemma, båda mina barn är födda i vecka 39, 45cm och 2400g/2482g så väldigt exakta i storlek trots att det är en tjej och en pojk. Dom är fortfarande små, 4åringen är 99cm och 2 åringen är 79cm.

 3. Alex

  Eftersom det är back to school season kn du ställa roliga frågor som har med eet att göra o andra också som:
  -vad är det bästa med skolan
  -vad är ditt favoritämne
  -vad brukar du leka på rasterna
  -vad är det sämsta med skolan
  -matte/svenska etc. Som dom får välja vilkendera
  -gillar du bättre att bo där du bor nu eller där ni bodde?
  -vad skulle du aldrig ta på dig till skolan
  -hur är man en bra vän
  -hur är en dålig vän
  -vad är din favoritlek inne o ute
  -skulle du vilja prova på att spela ett instument, vilket?
  -vad säger du om mamma vill fota dig?
  -är det roligt att gå i skola?
  -är läxor roliga eller tråkiga
  -vad är mobbning? ( närmast dina äldsta )
  -hur många barn vill du ha när du blir stor
  -Var vill du bo när du blir stor?

 4. Maria.. 8 barns mamma.

  Jag har barn som både legat under och över denna BVC kurvan, men bara de följer sin egen kurva så ser man ju att de växer, jag har 8barn.

 5. Sara

  Vad gillar mamma att göra? Vad är bäst med nya huset? Vad ska du bli när du blir stor? Favoritmat? Din största dröm? Vad jobbar en advokat med? Vad gör en pensionär?

  Kul tema ?

 6. Sofia

  Våra två tjejer ligger över kurvan (sin egen) Antar att det är ett arv från sina föräldrar?! Jag kollar min kurva från min bvc bok, dom följer den. Vi föräldrar är båda 180+. Ni har så fina barn och din blogg är väldigt inspirerande?

 7. Sofia

  Blev lite förvånad att dina barn låg en bit under medel, då mina barn varit ännu mindre vid samma tidpunkt, fast jag aldrig upplevt lillebror som liten.
  Har för mig storebror vägde 7850 vid 13 mån och ca 13 kg vid 4 år, men då är han också född för liten för tiden och fortfarande kort och smal vid 13 års ålder. De andra har varit något större.
  Dock är så klart ALLA barn här i världen perfekta oavsett storlek :-)).

 8. Therese

  Isak är jämngammal med Isabelle men vi har inte varit på 10-månaders koll ännu då de sköt upp vår tid. Men han ligger över ”medel” med sina 11 kg och typ 74 cm lång.
  Båda våra grabbar har legat över medel som bebisar men när Charlie började gå så stod han stilla typ i 1 år innan han gick upp lite i vikt. Tunga barn har jag, det känns i ryggen haha.

 9. Karin

  Hur tycker du att en bra mamma ska vara?
  Vilken årstid tycker du är bäst?
  Vilken är din bästa leksak?
  Tror du att du kommer att få egna barn? Hur många i så fall?
  Vilken mat är allra godast?

 10. 4 barns mamma

  Min äldsta av fyra pojkar ligger under medel, nummer två på medel, nummer 3 lite över medel, och nummer fyra är störst av dem och ligger mer över medel. På honom har jag oftast fått ha t.ex 110/116 nu istället för 98/104 osv ?

 11. Mila

  Frågor du skulle kunna ställa:

  1) Vad gör du i smyg när ingen ser?
  2) När är man vuxen eller vad skiljer vuxna från barn?

 12. Mila

  Frågor du skulle kunna ställa:
  1) Vad gör du i smyg när ingen ser?
  2) När är man vuxen eller vad skiljer vuxna från barn?

 13. Tindra

  Har en fråga till dig!! Hur det har gått för barnen i skolan, kommer ihåg att Nicole tyckte det var jobbigt i förskoleklassen och ville ofta va hemma! Hur har det gått nu när det är obligatoriskt?
  Sen undrar jag hur det har gått för tvillingarna i skolan eftersom dom går i olika klasser! Kommer ihåg att du funderade mycket hur ni skulle göra (samma klass eller olika klasser)! Har dom hittat egna kompisar eller är dom bara med varandra på rasterna tex!
  Bara en liten fundering jag har tänkt på ett tag nu 😀 kram <3

 14. Jennie

  Sonen är en månad yngre än Kevin. Han är lång, 113 cm o 20kg. Dock vägra han göra uppgifterna på BVC. Ska tillbaka en tredje gång ?
  Dottern, en månad yngre än Isabelle, är oxå stor väger 10 kg o 78 cm lång.
  Ändå var d för tidigt födda o minisar då. ?
  Kan man inte få höra när du pratar finska med barnen nån gång? Vi övar mycket finska här hemma nu ☺️

   1. Jennie

    Jag har Instagram o följer er även där. ? Live hoppas jag att jag inte missar. Telefonen ligger oftast dagtid. Eftersom jag inte kan få fler egna barn passar jag alltid syskonbarn så fullt upp dagtid?

 15. Sandra

  Dessa frågor hade varit kul om du hade med 🙂

  *Favorit-mat?
  *Favorit-leksaker?
  *Det bästa med skolan?
  *Det sämsta med skolan?
  *Vad tycker du mest om att göra hemma på din fritid?
  *Favorit-årstid?
  *Favorit-film?
  *Favorit-godis?
  *Vad önskar du dig i julklapp (3 saker)?
  *Det tråkigaste jag vet?
  *Det bästa som finns?

 16. Johanna

  Min dotter var inte speciellt stor när hon föddes,Men spurtade iväg sen och har alltid legat över.Hon blir 3 i november och är just nu 102 cm så kommer bli en lång donna?Men inte så konstigt då båda vi föräldrar är av det längre slaget?

 17. Maria

  Hej! Om jag kollat rätt ligger hon på -3 kurvan Isabelle. Jag låg också på den kurvan som barn och vägde 8,3 vid ett år. Mitt ena barn är lång +3 kurvan och +1 vikt och min andra ligger på medel i längd och -1 på vikten. Är häpen över hur olika barn kan bli med samma föräldrar. Men huvudsaken är att de följer sin kurva okej. Det styrs ju av gener, aptit osv om ja förstått det rätt. Man kan också byta kurva över tid

stats