My Baby Dolls

Dags för skolval!

Onsdag idag och veckan vänder. Ännu en dag har lidit mot sitt slut.

Hur går det med Melanies avvänjning?

Weeeeelll. Förra natten var… superjobbig. Till slut när både hon och Benjamin grät samtidigt så visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. 00:30 till 02:40 skrek hon- non stop. Sen lyckades hon somna men vaknade igen efter ett tag.

Jag bara hoppas och önskar att denna natt blir bättre för jag går på tomgång och ren vilja just nu.

Hon har ätit en stor portion gröt, hon har badat och druckit både välling och vatten innan hon la sig.

Har hon ont nånstans? Igår natt gav jag henne lite alvedon, ifall hon grät för att hon har ont. Kan det vara tänder? Eller är hon bara arg för att vi bryter hennes vana?

Några frågade mig på stories varför vi tar bort nattmålet och det är för att hon vaknar väldigt ofta på nätterna av en vana för att snutta lite på välling vilket resulterar att hon inte vill äta så bra dagtid heller. Så för att hon ska sova bra och äta bra tar vi bort denna vana och förhoppningsvis blir det bättre sömn för oss alla.

Och fråga varför vi äter lunch ”så tidigt” så äter vi runt 10:30-11 på vardagar för att vi måste hinna med Melanies vila och gå och hämta barnen från skolan. Både Celina & Isabelle är väldigt små med frukosten och är inte riktigt sugna så tidigt så dom är hungriga till lunch.

Igår fyllde jag i skolval för Celina. Heeelt galet att hon börjar i förskoleklass till hösten. Hon är så redo och så stolt över sig själv. Min lilla prinsessa. Nu ska vi verkligen se till att njuta av lediga dagar tillsammans och inte tänka så mycket på hösten. Hur många gånger jag än varit i den situationen så känns det i mammahjärtat när barnen tar det stora klivet till skolans värld efter att ha varit hemma i över 6 år?❤️

Fler här inne vars barn/familj börjar förskoleklass till hösten?

Nicole börjar i sjuan i höst och där ska man egentligen också göra skolval- men vi bytte skola till henne redan i årskurs 6 och i hennes nya skola går man ända upp till 9:an.

Lite lek i småtjejernas rum 🙂

Visst är Isabelle söt med sina två flätor?Äntligen kan man göra fina flätor, fast hennes hår är lite lurig för det är så självlockigt.

Många har efterlyst en housetour, är det något ni skulle vilja ha här på bloggen? {Klicka på hjärtat längst ner under inlägget i sånt fall}

Jag har funderat på det, men varje gång har jag hittat något jag vill hinna med att fixa klart först?

Brother love ?

Nä nu ska jag ta ett varmt bad innan vi ska kolla på vår serie. Risken finns dock att jag somnar innan den är slut…

Önska mig lycka till inatt, jag lär ju behöva det???

Jag & Olivia
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Ja min son börja förskoleklass! Min stora pojke ska inte vara hemma med mig hela dagarna ?. Orolig dock pga Corona att han inte kommer få någon inskolning nu på våren och att jag inte ens får följa med in i höst ?

 2. Johanna

  Min Bvc-sköterska sa att barn mellan ca 8-10 månader många gånger sover jättedåligt. Man vet inte riktigt vad det beror på. Vår son sov väldigt kasst mellan 9-11 månader. Vi avvänjde honom från nattmat då också. Trodde det skulle ta några dagar men tog tyvärr två månader ? hoppas det går fortare för er. Men oavsett så kan det vara bra att veta att det är några månader i denna ålder då de sover dåligt, så kanske inte bara beror så på maten…
  hoppas allt är bättre snart iaf. Kram på dig

 3. Louise

  Inte förskoleklass här. Mina barn är inte så små längre. Min äldste börjar sista året på gymnasiet till hösten, yngste börjar i första ring och dottern börjar femman.?. Var tog tiden vägen liksom. Det går för snabbt.

  Ha en fin dag.

 4. Penny

  Alltså hur pallar du?? När båda gråter på natten få jag flashbacks på vår tid de första året med tvillingarna….hu. hjälper Andres till då? Eller hur i all sin dar löser du det?

 5. Antonia

  Åh så jobbigt med avvänjning på natten, men bara hänga i som de säger… Hoppas de vänder snart ❤ Alltid kul med en housetour, med barn blir man ju aldrig klar eller städat tillräckligt ?

 6. Åsa

  På min sons förskola så äter dom 10.45 för att dom sen ska kunna ha vila efter maten så inget jag ser som konstigt ?
  Min BVC sköterska gav rådet att när min sov skulle sluta äta nattetid så istället för välling/ersättning mitt i natten så skulle jag ge vatten. Han slutade vakna för mat på nätterna, nu vaknar han enbart när han letar efter sin napp ?

stats