My Baby Dolls

BVC x 2

Idag har varit en mycket bättre dag än de senaste. Jag ordnade in Celina & Kevins kläder i nya garderober (eftersom Nicole & Vanessa tog över en annan garderob) och rensade i Melanies garderob. Plockade bort massor av kläder och gick upp på vinden för att rota fram kartongen märkt med storlek 74-80 och bestämde mig för att ta ner allt till användning. Nu håller jag på att tvättar allt och så flyttar dom in i hennes garderob.

Efter lunch satte jag på en film till småtjerna och la mig på soffan bredvid dom, och lyckades få till en siesta med Melanie & Isabelle (som för övrigt inte sover dagtid 98% av gångerna.) Min mamma var så snäll att hämta Kevin från skolan så vi slapp åka så tidigt, så åkte vi timmen senare för att hämta Olivia och sedan lämna av henne & Isabelle hos Mummu & Puua och därifrån traskade jag vidare till BVC där både Melanie & Celina hade tider inbokade.

Melanie hade vikt & längd inbokat, samt prat om mat, vad hon äter och vad hon kan osv. Jag avbokade ju hennes förra besök så läkaren kom in nu en snabbis istället och kollade hennes lungor, höfter, ögon och mage. Efter att ha fått ett stort OK så var det Celinas tur 😆

Alltså hon har pratat non-stop hela morgonen och dagen om det här, hon har varit såå förväntansfull, glad och spänd, verkligen supertaggad över att få en spruta. Min lilla sisu-påse!

Hon satt och ritade, fick en ögon undersökning och det kollades vikt och längd. Celina trodde att hon skulle rabbla upp hela alfabetet inför besöket (säkert något syskon som intalat henne det) så det var det första hon släppte ut när vi släpptes in i rummet….🤷🏼‍♀️ (Ja alfabetet var där nånstans) Det här var hennes sista bvc besök, inför skolstart nästa höst. Och så pratade vi om mat. Åh. Hon följer sin kurva superfint, alla våra barn ligger under medel linjen, men följer sin egen kurva, vilket ör huvudsaken, men just vikten ligger still. Inte så konstigt egentligen för hon är i nån period då hon inte har nån lust att äta. SÅ frustrerande, hon sitter där och pratar och rör knappt sin mat och då ska man inte tjata sa sköterskan. ”Prata mindre och ät din mat nu” brukar jag säga, men icke. Sköterskan frågade varför hon inte äter och Celina svarade att vi serverar äcklig mat, såsom chilli, potatis och kräkor. (Räkor)🙈😅

Sen var det dags för vaccination i vänster arm och Celina fick sitta i mitt knä och titta på en Frost låt på deras dator. Vips så var det över! Så himla duktig!

Hon pratade hela vägen tillbaka och i en svag ögonblick lovade jag köpa henne något litet för hon varit så duktig. Hon valde ett Disney pussel i affären senare.

Vi gick tillbaka till Mummu & Puua för att hämta alla barn som gått dit från skolan, men först hann jag med en kopp kaffe.❤️

Jag möttes av Puua & Olivia på uteplatsen, dom sitter och tittar på Puuas tama fåglar 🙃

Tack för hjälpen idag Mummu & Puua! Det är så mycket krångligare att pussla ihop allting nu när bara barnet som ska besöka bvc/mvc/läkare – you name it får komma in med en vuxen, inga syskon osv – jag är så tacksam att resten av syskonen fick vara hos dem så länge. (A jobbade till sent)

Nu ska jag ordna en flaska välling till Melanie inför natten och slänga mig på soffan. Tack för att ni finns allihopa.🥰

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. samps

  minns jag inte helt fel hade väl även olivia en sån där ”jag vill inte äta mat men choklad (kinderägg var det tror jag?) går bra” typ runt sexårs-åldern, så kanske bara är en fas? 😀

 2. Emma

  Kan de stora inte vara ensam hemma när du är på bvc? Jag brukar lämna äldsta (8år) hemma när jag ska på bvc/handla men 5 åringen får följa med. Han vågar jag inte lämna själv.

 3. Sanna

  Härligt att det gick bra idag, o få ihop allt 🤗 Jag tycker det borde va så jämt, att syskon inte ska följa med till BVC. Om det nu absolut inte går o lösa på annat sätt. Men dels är det små barn som går dit, bebisar också o risken för smittor är ju större ju fler barn som vistas där samtidigt. Även när det inte är corona. Sen kan jag tycka att det barnet som ska dit, kan få den stunden själv med mamma el pappa. Även om det inte görs så mkt så är det lite speciellt för dom o föräldern kan ha fokus på just det barnet som är där ❤
  Oj, är det redan dax för skola för henne 🙈😂 Va tiden går fort!! Tycker bara den går fortare o fortare ju större barnen blir 😅❤

 4. Veronica

  Vad konstigt att inte syskon eller resten av familjen fick följa med. Jag frågade just vad som gällde när vi nu ska dit med vår dotter och där var hela familjen välkommen, man kan kanske inte fixa barnvakt eller så.

stats