My Baby Dolls

Badrums renoveringen FÖRE-UNDER och EFTER bilder

Ni anar inte hur glad jag är just nu!
Vi satsade precis allting när vi tog den här chansen och flyttade ut till landet och huset för ca. 5 (!) månader sedan.
Vi köpte huset som renoveringsobjekt och precis allt behövdes göra om! ALLT.
Först nu ser vi ljuset i tunneln, vilken resa vi gjort. Vi är inte klara med renovering ännu, vi har stora planer- men nu är det bara en massa ”småfix” inomhus som saknas, sånt som man kan ta lite pö om pö. De stora sakerna kvar är att klä huset i nya paneler, bygga altan och stängsel. Framåt våren hoppas jag att vi kan sätta igång.

Jag vet att väldigt många av er vill höra mer om våran renoveringsresa och jag kommer att skriva massor om det framöver. Jag har tagit bilder före och under resans gång så ni ser vilket jobb det ligger bakom allting. Men tillbaka till första meningen på inlägget- Vi har ÄNTLIGEN fått tvättmaskin och torktumlare till huset!

Ni som har barn vet att tvättmaskinen är varje förälders bästa vän så lyckan är total för mig just nu. För mig är det väldigt viktigt att barnen alltid har rena och hela kläder att sätta på sig på morgonen, så vi har kånkat med tvätt till tvättstugan både hos Mummu & hos Abuela.
Äntligen har vi våra egna och lyckan är total! Jag är stolt över oss allihopa, hur bra vi har ändå handskas med all renovering, vara så begränsade, t ex att inte ha ett fungerande badrum på 5 månader när man är van vid att bada två gånger per dag och tvätta varenda dag. och inte en enda gång under resans gång har barnen klagat. Jag är så stolt!

Nu ska jag ta med er på våran badrums renovering.

Badrum och tvättstuga var typ i ett när vi flyttade in. Jätte stort och inte alls fint. Eftersom vi rev så många väggar i vardagsrummet så bestämde vi oss för att bygga en vägg här, och göra ett badrum och ett sovrum av ytan.
Sovrummet bredvid blev Celinas och HÄR hittar ni inlägget till hennes rums renoveringshistoria,

FÖRE:

(Bilden tagen från ”tvättrummet” som nu är Celinas sovrum.
Den där väggen revs ner helt och byggdes om igen, men vi flyttade den lite så att tvättmaskinen och torktumalen skulle få plats i fickan där.
En ny dörr till badrummet gjordes från hallen.


På bilden ovan- där gamla toaletten stod står nu handfat och dörren är bredvid. (visar EFTER bild snart)

Så satte gänget ihop att jobba.
Väggen som jag pratade om revs och Puua byggde en ny och gipsade. Andres sågade fram en ny dörröppning.
Golvet revs, toalett och allt det gamla slängdes. Nytt dörr köptes och sedan stannade renoveringen av i flera månader och renoveringen fortsatte i övriga huset tills vi hade möjlighet att komma igång med badrummet igen. under tiden blev det ett ställe där jag förvarade lite kartonger och annat.
Vi blev lite missmodiga över vårt badrum (eller icke existerande badrum) under en tid så Andres ville ge oss lite hopp och kom hem med ett badkar en dag! Då tändes ett hopp om att det faktiskt ska gå framåt, det ska inte vara såhär för alltid.Och så kom dagen då vi började renoveringen igen!
Barnen kusiner är rörmokare och dom hjälpte oss enormt mycket under hela hus renoverings processen. Jag vet inte hur vi någonsin kan tacka dom nog för allt dom har gjort. Samma med Puua, han är våran handyman och vi hade aldrig klarat det här såhär bra utan honom.

Vi började själva med att tömma hela badrummet och sedan började Andres bila upp golvet. Helt nya rör skulle sättas in så vi behövde gräva djupt. All den där damm som kom ut varenda springa i dörren så golvet i hallen, vardagsrummet, köket var täcks av ett moln av betongdamm. Jag dammsög och moppade säkert 10 gånger per dag under den tiden.


Puua aka. linslusen 😉

När hålen var grävda som kom Javi & Sergio och gjorde stambyte, alla nya avloppsrör sattes is och Andres fyllde på med betong.

Golvet flytspacklades….

Och så satte Puua igång med att lägga betong golvet.
…och byta fönster med hjälp av Celina & Kevin förstås 🙂

Golvvärme sattes in!
När all arbete var klart kom kakelkillen och satte upp kakel och klinker.


Vid stambyte är det inte bara inomhus som skulle göras, utan vi skulle ju gräva ute också så rören skulle falla på en viss speciell sätt och ända till brunnen. Svinkallt ute och marken var naturligtvis stenhård. Lyckligtvis fick vi hjälp av Andres kompis som kom hit med grävmaskin som hjälpte oss. När allt var på sin plats fyllde jag igen hålen.

Idag fick Puua och Andres upp taket också. Pricken över i:et.

Och nu till det roliga- EFTER bilderna!


Jag är så lycklig över det här rummet, över de här två maskinerna. Nu känns det som hemma. Att tvätta kläder när man vill (jämt) och att det doftar tvätt hemma, i love it. T om det där ljudet av maskinerna känns som hemma.


Maskinerna har gått heta morgon natt och dag här hemma de två senaste dagarna, och äntligen är Mount Tvätterest besegrat, men kruxet är ju att det aldrig tar slut. Fast nu gör det ingenting för jag kan tvättaaaa hemma! 😀


Det saknas lite småsaker i badrummet fortfarande. Spottar på taket, taklister och dörrfoder. Men det är petitesser.
Vilken resa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nana

  Wow vilken resa! Så roligt att ni äntligen har ett badrum igen!

  Sedan undrar jag om du inte kan skriva om din städrutin? Vad för slags produkter du använder, hur du går tillväga med damma/dammsuga/våttorka och så? Med barnen? Efter de lagt sig? Har du tex dammsugare eller vattenhink framme hela tiden? Eller plocka fram och tillbaka varje dag? Förstår om det låter som fåniga frågor men behöver själv lite bättre rutiner här hemma och du är min förebild haha :). Jag har ”bara” två små men jag lyckas inte göra något med dem i hasorna öht. De klättrar i och på allt. Hur får du till det? Kramar!

 2. Ella

  Wow! vilket jobb ni har gjort!! Guld värd att ha hantverkare inom familjen. Jättefint blev det. Och förstår verkligen din lycka med att äntligen ha tvättmaskin och torktumlare. 🙂

 3. Ella

  Wow! vilket jobb ni har gjort!! Guld värd att ha handymans/hantverkare inom familjen. Jättefint blev det. Och förstår verkligen din lycka med att äntligen ha tvättmaskin och torktumlare. 🙂

 4. Nette

  Du vet hur imponerad jag är hur din familj – hela stora familjen klarar det här stora projektet!!!! Jag kunde ingenting av allt det ni gjorde – och jag beundrar ocksa att ni var sa modiga att köpa det där huset som inte verkligen verkade snyggt i början…. Din pappa klarar sa mycket trots alder – verkligen – jag beundrar er!!!! Grattis till det ni redan har fixat!! Vad bra att ha sa manga duktiga hantverkare!!! Lycka till i fortsättningen!!

 5. Mummu

  Alltså vilket jobb, helt otroligt , och så himla fint som det blev! Grattis till det nya badrummet jag är SÅ stålt över er!! Rakastan. ??❤️

 6. Sarah

  Exakt ett sånt smårutigt golv hade vi också i vårat badrum. Älskade det golvet men hatade allt annat, vi hade babyrosa käket och grön toastol ?. Men ibland kan jag sakna att jag inte tog tillvara på det golvet..

stats