Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Årets första dopp 2020

Dagar som dessa gör så att jag saknar mina föräldrar så det gör ont.

Sömnbrist, oro, evigt tjaffs och gnabb mellan barnen, en 2-åring som är precis överallt och ingenstans och gör hyss så fort jag vänder blicken till.

En inre stress som jag inte kan bli av med och så Melanies kolik på det.

Jag kan inte avgöra om jag behöver sova en vecka i streck eller om jag behöver en ordentlig styrkekram för att orka. 🤷🏼‍♀️

Oftast är det sömnen som är boven som binder ihop alla dessa sakerna och gör allt lite jobbigare, som gör att tålamodet inte riktigt finns där för att orka ta allt.

Igår packade vi med oss lite gott och gick till Rudan. Jag har saknat att gå i skogen jättemycket (det har jag ärvt av Puua) så vi drog dit.

Först skulle barnen bada- vilket jag aldrig trodde att dom skulle göra för att det var svinkallt ute. Jag hade en långtröja, en hoodie och en jacka på mig och jag huttrade, det blåste jättekallt!

Men jodå. Vanessa, Jonathan, Nicole & Danilo sprang i och tog årets första dopp.🥶

Vi åt lite picknick och sen en lång skogspromenad. (Med blandade känslor från barnen…)

Tidigare på morgonen stannade Puua sin bil utanför oss och sträckte ut handen med en påse munkar till Bebo.

Hon brukar ju ljuga att hon fyller minsann år idag (varje dag) och så kommer Puua med munkar. Så han gav henne en påse munkar att ta med till picknicken och jag blev bara så ledsen inombords. Han skulle ju sitta där med oss och äta dom där munkarna. Snart så. 🙏🏼❤️

You know what they say- skitiga barn är glada barn🙈😅❤️

En fin dag med många fina men också jobbiga stunder när dom ska envisas att tjafsa och göra varandra på dåligt humör.

Twinsen har ryckt ihop hela helgen- med allt och alla. Dom har varit på riktigt jäkla dåligt humör och sänkt mitt humör ordentligt. Jag ser mig själv som en glad och väldigt positiv människa, men det är svårt när man medvetet blir sänkt och blir testad. Nicole har haft alla känslor utanpå kroppen och är ledsen, glad och sur på en och samma gång över saker som händer i hennes privatliv. Det är inte lätt alla gånger.❤️

Melanie skriker och har sin kolik och Isabelle är helgalen.

Hon är världens underbaraste och roligaste unge- ever. Men hon är så full med bus den tjejen att jag hinner inte ens med. Jag kan skriva ett långt långt blogginlägg- bara på hyss som hon hittat på de senaste dagarna. 🙄 Men hon är lika glad för det. “Fölåt mamma. Mamma fölåt Bebo.” Och så ler hon med hela ansiktet.

Celina är med lite här och där och Kevin är bara Wiiwi. Aldrig inblandad i nånting. Olivia är sitt spralliga jag och Vanessa har faktiskt varit hjälpsam och lugn.

Jag saknar att träffa mina föräldrar, krama om min mamma och skratta med och åt min pappa. Ta dessa promenader tillsammans och bara ha någon att dela vardagens stunder och tankar med. ❤️

Nu ska jag stänga ner här, landa på soffan en stund och bara vara innan jag lägger mig och laddar energi innan Melanie vaknar igen.

Nu fick bloggen agera som bollplank, men jag kände bara att det är viktigt att dela med sig av de mindre roliga dagarna också, så att en känner sig inte helt ensam i att ha såna dagar. För livet är inte alltid tipp topp och rosa fluffiga moln- jag vill inte att ni ska ha den bilden av mig, utan jag har också dagar dagar då jag är slut innan frukosten är avklarad 🙈😅

Men imorgon är en ny dag.🥰

Jag hoppas att du och dina nära och kära mår bra, Tack för att ni finns,

KRAM/Satu

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Pröva att få en mjölkproteinfri ersättning utskriven till Melanie, hon kanske är mjölkproteinallergiker eller mjölkproteinkänslig. Min lilla kille blev av med allt magont och skrik när jag tillslut fick Neocate på recept från BVC, då hade jag testat en annan mjölkfri ersättning innan också men den funkade inte. Styrkekramar till er!

 2. Emmy

  Du är fantastik, både bra och mindre bra dagar!
  Har själv 4 barn och 3 hade kolik första tiden. Det som funkat har varit akupunktur! Jag var skeptisk första gången men när fjärde barnet kom och hade kolik ringde jag omgående och bokade akupunktur. Det funkar!
  Kolla gärna mälaröarnas akupunktur, hon är jätteduktig och även utbildad barnmorska. Det kanske känns långt att åka men hon gör hembesök och är så mysig och trevlig (inte reklam eller så att jag har med hennes verksamhet att göra, bara ett tips från en annan mamma) ❤️
  http://www.malaroarnasakupunktur.se/

 3. Lene

  Ett möjligt tips för att underlätta för er är att träffas utomhus, En fika i trädgården på några meters avstånd. Dina föräldrar kanske kan ta lite promenader med bebisen och underlätta för dig. Vi fick info från en läkare på radio om att man mycket väl kan umgås med de äldre utomhus, så min mamma 80 år tar långa promenader med barnbarnsbarnet och vi fikar tillsammans utomhus, isoleringen känns inte alls lika svår när man kan ses med försiktighet.

 4. Annelie

  Sockervatten rädda mig när koliken var som Värst. De bedöva smärtan. Inget annat hjälpte. Prova allt
  Miniform för kolik (apoteket receptfritt) hjälpte en aning också.

 5. Annelie.90@hotmail.com

  Sockervatten rädda mig när koliken var som Värst. De bedöva smärtan. Inget annat hjälpte. Prova allt
  Miniform för kolik (apoteket receptfritt) hjälpte en aning också.

 6. Annelie

  Min dotter hade kolik 4 månader. Hennes magont gick som klockan varje dag mellan 19 till 00.
  Började alltid med ett långt bad tillsammans. Sen när de var som värst om inte badet hade hjälpt fick hon faktiskt tillslut socker vatten. Behövs bara lite och de bedövar smärtan. Jag ångrar inte det för det var räddningen 🙌 hade lite dåligt samvete hon skulle få i sig socker. Men de var bra mkt bättre än att hon skulle behöva ha så ont som hon hade.

 7. Helen

  Åh❤️ Känner igen mig i allt du skriver om idag😞. Har 4 pojkar i åldrarna snart 13 och 12 och en på 10 och så minstingen på 6 i augusti. Mina stora gör att jag får gråa hår varje dag. Det är ofta nått att tjafsa och bråka om. Och trevligt ord använder dom inte heller. Och sen det där att inte få träffa sina föräldrar 😞. Jag hoppas varje morgon att idag är allt bort blåst med Corona. Men tyvärr❤️. Vi har träffat och fikat en gång med mina föräldrar ute, mysigt men tråkigt att man inte kan vara så nära varandra.
  När våran son hade kolik fick vi tips att prova nan tror den hette Ha . Det funkade för våran son men det är ju så olika för alla. Tack för en underbar blogg och instagram❤️ Och många styrkekramar från Helen en fembarnsmamma 4 pojkar och en lite ängel

 8. Helen

  Åh❤️ Känner igen mig i allt du skriver om idag😞. Har 4 pojkar i åldrarna snart 13 och 12 och en på 10 och så minstingen på 6 i augusti. Mina stora gör att jag får gråa hår varje dag. Det är ofta nått att tjafsa och bråka om. Och trevligt ord använder dom inte heller. Och sen det där att inte få träffa sina föräldrar 😞. Jag hoppas varje morgon att idag är allt bort blåst med Corona. Men tyvärr❤️. Vi har träffat och fikat en gång med mina föräldrar ute, mysigt men tråkigt att man inte kan vara så nära varandra.
  När våran son hade kolik fick vi tips att prova nan tror den hette Ha . Det funkade för våran son men det är ju så olika för alla. Tack för en underbar blogg och instagram❤️ Och många styrkekramar från Helen en fembarnsmamma 4 pojkar och en lite ängel

 9. Malin

  Ersättningsmärket HIPP har funkat kanon på mina tre barn som haft krångliga magar! Det bästa. Min ena pojk fungerade bara med Althera, mjölproteinfritt. Det krävs dock recept för det. Har även bärt i sele från tidig morgon till sen kväll.. det enda som gjort att de fått sova ordentligt.

 10. Jenny

  Semper droppar hjälpte min son. Vi fick ge extra droppar men helt magiskt.
  Han hade även övriga tarmproblem men de hjälpte så mkt

 11. Petra

  Våran dotter fick jätte problem med sin mage av Semper, vi böt då till Nan och den fungerade kanon bra. Från att en skrikande liten tjej till en nöjd och glad bäbis.

 12. Jonna Snell

  Hej
  Jag vet vad det innebär för alla med en kolik bebis.
  Jag fick tips att testa akupunktur, Tänk gode Gud för det tipset. Lill tjejen blev av med sin kolik på 3 behandlingar. Redan efter första behandlingen var hon betydligt bättre.
  Så jag rekommenderar varmt att överväga att testa akupunktur till alla er som har en bebis med kolik.

 13. Christina

  Stor styrkekram! Du verkar vara en helt fantastisk mamma! 💓💓 Barn prövar verkligen ens tålamod (jag har bara 2 och är ibland helt slut efter tjafs och bråk). ALLA har det så och det är så skönt att läsa om hur andra har det. Ibland känner man ju att det är nog bara vi som har det så här.. men så är det ju inte. Man får ibland tänka att imorgon är en ny dag! Speciellt i dessa tider. Det är så svårt att inte kunna krama om sina nära och kära! 😢Kan inte du och dina föräldrar ses utomhus (och hålla avstånd)? ☀️Tack för din fina och ärliga blogg! 🥰Christina

 14. Louise

  Åh jag känner igen det där när barnen retar gallfeber på en. Vi bor ju bara i en trea och de stora barnen – tonåringarna bor ju i samma rum. Det blir jobbigt i längden. Vi har en garderob som är ganska stor med fönster som man kan göra om till krypin till Max. Izabella delar rum med oss. Sen kan Xander inte vara i samma utrymme som Izabella för det blir en massa tjafs. Och jag som bara har tre barn känner mig slutkörd på kvällen och trots 100 tillsägelser slutar de inte. Man blir gråhårig😊. Men jag skulle aldrig bytt.
  Jobbigt med Melanies kolik. Du kan i te massera magen. Jag använde semperdroppar på Izabella när hon hade liksom bebis och masserade efter bad med matolja. Men du vet nog allt detta redan.😊.
  Hoppas koll Men försvinner snart liksom detta skrivbordet. Vill med träffa mina föräldrar och syskon.

  Ha en fortsatt fin vecka. Kramar från Malmö.

 15. Sanna

  Uppskattar dessa inlägg jätte mkt! Så skönt me ärliga inlägg o som du säger är det inte alltid tipp topp! Så TACK för att du delar med dig av både bra o jobbigare dagar!🙏🏼💕

 16. maria

  Hej
  Jag är sjukpensionär med alla riskfaktorer för corona. Jag har följt dig länge o förstår hur jobbigt det måste vara både för dig o dina föräldrar.
  Jag träffar i vanliga fall något barnbarn nästan varje dag, vi är en nära familj, nu blir det nån gång ibland på avstånd, utomhus
  Din mamma o pappa är som jag, alltid närvarande i sina barnbarns liv, både dem o du måste ju sakna det väldigt mycket nu när det inte går
  Hoppas att det jäkla viruset försvinner snart så vi kan umgås med våra familjer som vanligt

  Kramar Maria i Skåne

 17. Ninni

  Jag har ETT barn, snart 2,5 år som jag är hemma med fortfarande. Jag tycker dagarna går så snabbt, man hinner ingenting, bara laga mat, plocka undan mat, ta fram mellis, natta, byta blöja , handla, ut med hunden, städa osv. Jag älskar att fixa mig fin till vardags., ibland hinner jag inte göra det förrän kl.16… å så kollar man på dig, med alla dessa barn, alltid fin och piffig. Då skämms jag över att jag ”har mycket” ibland. Är så imponerad av dig och din familj!
  Kram!

 18. Viktoria

  Hej! Livet är tufft. Det är fruktansvärt jobbigt i dessa coronatider. Men jag personligen lider inte av att vara ensam. Det är jag jämt. Har ingen relation med mina föräldrar, inga vänner jag umgås med. Så för mig känns dagarna väldigt lika. Kram🤗🤗

 19. Elin

  Varför ska bloggen inte vara ett bollplank? Är väl delvis därför man har en. 🤔 så avundsjuk att ni kan gå till en sjö! 😍 vill jag också kunna göra! Vad är de för Märke på celinas blåa jacka? Tycker de är så fina!

 20. Mike

  Hej de e mycket de som gör din blogg till den bästa du delar med dig av vardagen bra som dåliga dagar vi finns när du behöver de dina läsare många styrkekramar till dig o krama barnen ha de bäst

 21. Annelie

  Det kommer en ny dag imorgon, med nya tag och utmaningar. Det är ju det som är livet.
  Man måste få ramla ibland, hur det är så kommer man upp igen oftast starkare.
  Du gör ju så mycket fint med dina barn, verkligen tar vara på tiden och umgås med dem.
  Det kommer de komma ihåg när de blir äldre, att du var en närvarande mamma och prioriterade dem. En stor och varm kram❣️

 22. Anna

  Tack för ditt ärliga inlägg! Jag känner igen mig trots att jag bara?! har fyra barn. Så intensivt dessa dagar med alla hemma då skolorna och dagklubbar är stängda (bor i Finland) och man inte kan träffa vänner som annars. Stor kram till dig! ❤️ Du är så duktig.

 23. Irma

  💕paljon paljon voimia ja halaus sinulle! Hienosti jaksat vaikka apu kädet ja – silmät olisivat usein tarpeen varmasti🙏. Itselläni on usein tapana sanoa ”aikansa kutakin”. Iso onni on varmasti kun katsot päivän päätteeksi nukkuvia ja terveitä lapsia. Hienosti hoidat koko katraan❣️

 24. Maria

  Jag förstår det är jobbigt och ett kolikbarn kan få vem som helst ur styr.
  Det jag undrar är om du alltid är ensam med barnen. Kan inte ni turas om med kolikbebisen så den andre kan ägna tid åt 2-åringen och/eller göra något med de större barnen. Ni är ju två föräldrar.
  Skickar en stor varm styrkekram, du är en fantastisk mamma, glöm inte det. ❤️

 25. lo

  Men ni kan väl träffas utomhus . Och hålla lite avstånd . Annars blir det ju för ledsamt. Du är en underbar och stark mamma , glöm inte det. Men tror att barnen påverkas av läget i världen precis som vi vuxna.. KRAM TILL DIG

stats