My Baby Dolls

10 is the magic number

Idag har vi haft fullt upp. Fixat och donat på hemmaplan och sedan iväg till BVC för Celinas 4-årskontroll. Tänk vad snabbt man glömmer allt man gör på dessa kontroller… mycket nytt har tillkommit också.
Ja- på 4-årskontroll är det rätt så mycket man ska göra.. Vägas, mätas, syntest, hörseltest, spela memory, rita och prata.
Allt gick galant för våran lilla sisupåse.


Vi har hunnit handla och efter middan åkte vi och fotade lite inför ett samarbete och så passade jag på att fota barnen till ”One-Kid-a-Day” konceptet som jag tänkte köra igång med senare. 🙂 Vi satt och läste de förra inläggen nyligen och fick oss massa goda skratt 😀 Så kul!

Justja. Jag passade på att fråga om vattkopporna, för nu är det ju så att varken Celina eller Isabelle smittades av Kevin.
Man måste alltså ha MINST 10 koppor för att det ska räknas som vattkoppsvirus och tillräckligt starkt för att skicka smittan vidare. Alltså what. Hade jag ingen aning om! Visste ni?

Det innebär ju att Kevins vattkoppor var inte tillräckligt starka för att han själv ska vara immun, att det ens ska räknas som att han har haft vattkoppor egentligen- utan han kan alltså få det ”igen”- eftersom han hade bara ca. 7 st. Och därför kunde han inte heller skicka smittan vidare. Jag som tyckte att det var tur att han fick det så lindrigt….
Där lärde man sig något nytt också.

Min lilla trio ♡♡♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Diana

  Min dotter på 11 hade vad jag tyckte ganska mycket kopper. Från hårbotten,ansikte,bål,rygg,armar,ben,ljumskar.. En kväll när vi ätit klart och hon ska gå in o duscha och tar av sig tröjan så var där massa vattenfyllda prickar. Tänkte ju att det måste vara något annat,ringde sjukvårdsupplysningen och joddå,man kan i sällsynta fall få vattenkopper två ggr. Och det tog ju bara några timmar så var hon full av kopper. Och ändån hade hon minst 30-40 kopper första ggr!! ..

 2. Nat

  Njae så fick inte jag det förklarat för mig när jag gjorde utredning på infektionskliniken (var höggravid och visste inte om jag haft vattkoppor som liten och min son hade varit utsatt för smittan).

  De förklarade att de fall där barn fått smittan fler än 1 gång, ja då var troligtvis den ena gången inte vattkoppor. Du kan bilda lika mycket antikroppar mot viruset oavsett om du haft många eller få koppor. Jag har till exempel mycket antikroppoar men hade max 1 koppa som 5-åring. Du kan få 300 koppor och ha samma motstånd nästa gång som en som haft 20 koppor, men den med 20 koppor hade kanske bättre immunförstav och kunde hantera viruset bättre. I de fall där ett barn bara får ett fåtal koppor och inga i närheten smittas förklarade läkaren att det troligtvis inte var vattkoppor utan en annan virussjukdom som liknade vattkopppor då det finns extremt många sjukdomar som kan ge just koppor

 3. sara

  Sånt mysigt rum!
  Vi hade en liknande säng när äldsta och mellan var mindre. Men nu är rummen lite för små för en rutschkana. Mysigt när de leker tillsammans, det är blanda det bästa som finns att lyssna på barnens lek.

  Jag visste att vissa som bara har få koppor kan få det igen men inte att det var 10 som var gränsen eller att de då inte heller kan smitta vidare. När mina hade bodde vi en vecka hos vänner som sa ”DET ÄR LUGNT, vi har redan haft”…men killtjejen hade då bara haft några stycken och jajamen två veckor senare fick hon och då massor! Inte heller vaccinationen är ju särskilt ”säker”. Smittade två kusiner som båda var vaccinerade. Kanske hade mina barn en monstervariant som smittade väldigt, hehe!

  Kul med One-Kid-a-Day.
  Hoppas du får en fin dag!!

 4. Maria

  BVC testerna är till för att hitta ev skillnader eller andra avvikelser. Utvecklas barnet normalt klarar man testerna, koncentration kommunikation motorik kunskap osv ❤️ Det är ju himla skönt när det flyter på

 5. Sofia

  Jag hade väldigt få koppor som barn, som Kevin ungefär. Men jag är immun, har testat med blodprov hos mvc för att kolla att jag inte skulle smittas som gravid 😊

 6. Petra

  Det låter ju konstigt att han inte kan smitta då det tex på 1177 står att man kan smitta innan man äns får synliga koppor!

 7. Niobarnsmamman

  Det är knepigt det här med vattkoppor. Vi har en familj vi umgås mycket med ( barnens kusiner). Deras pojke blev en gång smittad av en faster som hade bältros. Bara han blev smittad trots att många blev utsatta, däribland vår pojke. När kusinen fick vattkoppor fick han bara några stycken, och innan de fattade att det var vattkoppor så hade han hunnit smitta vår son. Två år senare fick lillasyster ( som inte var född förra gången) vattkoppor, och eftersom kusinen redan haft vattkoppor så fick han komma till oss och leka. Två veckor senare fick han vattkoppor för andra gången medan vår son, som han smittat, hade fått betydligt mera koppor och därmed klarade sig med en gång. Så kusinen kunde alltså smitta med sina några vattkoppor men han hade ändå inte tillräckligt många för att själv bli immun.

 8. Kina

  Jag hade bara tre koppor som liten och har aldrig fått vattkoppor igen. Har varit exponerad för viruset massor av gånger så är garanterat immun. Är ju omöjligt att veta hur många koppor man har på insidan av kroppen så verkar märkligt att man måste ha minst tio synliga för att vara immun.

 9. Jenny

  Jag hade bara 2-3 vattenkoppor när min bror hade det i mitten av 80-talet så när jag sedan blev gravid typ 30 år senare så tog dom ett blodprov för att kolla att jag verkligen haft det och det hade jag. Kändes skönt att veta 🙂

stats