Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Är detta reklam?

Måndag igen. Känns som att vi veckorna bara består av måndagar och fredagar 🙂
Jag gillar måndagar jättemycket numera för det betyder att vi har en filmkväll framför oss 🙂 Först tittar vi på gårdagens Robinson med med barnen och när vi fått dom i sängs så är det Game of Thrones för mig och A.
Vi tittade på alla 7 säsongerna direkt efter varandra (vi var lite efter, haha) och behövde bara vänta på säsong 8 i nån vecka 😉
Först tyckte jag att det inte var något för mig, men det lugnade ner sig och jag blev fast, nu vill jag se hur det ska sluta.

Fick en fråga häromdagen på något av mina inlägg “Är detta inlägg reklam?” och vill klargöra lite saker så ingen annan behöver undra och spekulera kring det.

(Detta inlägg har jag skrivit förut, men i vi tar den i repris.)

Såhär: Det ska tydligt framgå för läsaren om något är reklam, sponsrat och marknadsföring och vem som står bakom dem, och det är marknadsföring när du får betalt för ditt inlägg, antingen ekonomiskt eller produkter och tjänster gratis i utbyte mot att du marknadsför dem. Det blir också reklam om du tjänar pengar på att lägga ut länkar till produktinformation eller till en webbshop.

Jag känner till lagarna kring smygreklam och annonssamarbete/sponsrade inlägg, och är något sponsrat på ett eller annat sätt så skriver jag det också om att så är fallet. – Antingen med “i annonssamarbete med” eller “inlägg innehåller reklam för” osv. varje gång.

– Framgår det inte att det är reklam eller i samarbete högst upp på inlägget – så är det helt enkelt bara för att det inte är så. 

Om jag sen väljer att skriva om vad jag köpt, eller gjort och lägga upp bilder eller ja- t om länkar (!) så vet jag också att det finns inget förbud mot att skriva om en produkt man tycker om och vill rekommendera till andra eller om ett företag som man anlitat och är nöjd med- utan det är helt enkelt bara för att jag vill tipsa er och också göra det enkelt för er att också hitta det. Nu när man väljer att tipsa av välvilja så blir folk misstänksamma istället. Jag får också efter avslutat samarbete skriva vart typ en t-shirt kommer ifrån och behöver inte nämna att det var ett samarbete om jag inte får ersättning för just den posten/inlägget. ♡

Jag vill inte att min blogg ska ses som någon reklampelare med bara sponsrade inlägg så jag väljer mina samarbetspartners med omsorg. jag tackar nej till väldigt många företag och produkter, just för att jag inte kan stå bakom dessa. Jag vill ha en ärlig blogg och tipsa er om saker som jag själv kan stå för och verkligen rekommendera och inte lura er att beställa något bara för att jag har fått betalt för att skriva om det. Det i mina ögon är inte schysst.
Så- jag skriver mer än gärna “i samarbete med” om det är just det det handlar om för att jag är stolt över mina samarbetspartners.

Så- står det inte att det är reklam, annons eller sponsrat inlägg eller liknande så är det just för att det inte är det.

Så nu hoppas jag att det är klargjort och att ingen behöver spekulera kring detta 🙂


Äntligen hittade vi körsbärsträd! 🙂 Tänk att ha såna här i sin trädgård. Så vackert.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stronger Life

  Fina du, jobbigt med såna ifrågasättningar, vad spelar det för roll liksom? Egentligen om man tänker efter, vad har det för betydelse? Det är något jag undrar. Alltså en fråga till läsarna egentligen.
  Skriver man inte att det är reklam så är det ju inte, punkt slut.
  Kör på söta du, jag trivs bra på din blogg. 🙂 Du är härligt jordnära och jag älskar den ärliga känslan du ger, inte alls som många andra bloggare som är stora. Är så trött på den ytliga världen att jag dör, man kan vara ytlig utan att vara vidrig, snoffsig och falsk. <3

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Emma- Jag hade haft dom så länge att dem föll ner med utväxten eller bara trillade av. Känner mig lite flintis nu utan det, haha 🙂 Men skönt också att bara ha sitt egna. <3

stats