Vilket skämt. | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

Vilket skämt.

Klockan är strax efter 15- och jag känner mig helt slut.
Natten var inte kul, jag vaknade av att det luktade bajs. Tänk vilken mysig grej att vakna utav. Bajslukt. Och flickan i fråga hon sov hur gott som helst, men jag tog upp henne och gick för att byta blöja och sen var hon inte så sugen på att somna om på ett tag fast jag hade henne bredvid mig. Vid 4 somnade vi äntligen och klockan 6 vaknade jag av att jag hörde henne gnälla i vardagsrummet och jag fick panik. Hade jag blivit så knäpp att jag hade glömt henne där på natten var min första tanke tills jag kom på att så var det inte alls. Hon satt i Olivias famn. Då har hon gått och väckt sin lillasyster och plockat upp henne när hon sov!
Varför? Jo för att hon trodde att hon ville vakna och gosa.
Alltså. Zzzz.
Jag ville bara gå och lägga mig, vilken skämt till natt/morgon. Men icke.

Isabelle somnade istället vid 9- så trött hon också efter nattens äventyr vilket betyder att mina planer gick åt helsinki med vad jag tänkte hinna med medan hon sov.

Sen dess har jag gjort allt för att inte somna ståendes. Tänkte åka mot Haninge men Puua kom hit för att jobba. Så jag har varit ute och rensat bland buskar igen med en häcksax, städat och rensat i Olivia & Kevins rum. Barnen har badat och spelat kubb och tjafsat med varandra mellan varven. Så förvånansvärt hur dem lyckas vara bästa kompisar till fiender och tvärtom på 2 sekunder. Det krävs en hel del talang för den färdigheten.

Jag har en lista där barnen kan samla på sig stjärnor för bra beteende. Och även där de kan få streck.
Stjärna kan dom t e x få om de hjälper till hemma, med städ, plockar i och ur diskmaskinen, dammsuger, hjälper varandra och är snälla. Streck får dem om de slåss eller säger fula saker.
Har man ett streck så är det en varning. Får man fler så blir det lite olika konsekvenser beroende på vad det får streck för. Men det kan t e x vara mobilförbud (när det är OK för sånt, våra barn får inte ha sina mobiler jämt) eller tidigare läggdags.
Stjärnorna får man veckopeng för sedan. Nu har vi haft uppehåll med just veckopeng men vi börjar med det igen när skolan börjar.
Nån har samlat på sig flera streck idag redan….

Vissa dagar tar det här städandet aldrig slut och jag är så trött på det. Jag känner mig fast här hemma ibland och då är det enda jag gör vissa dagar att gå runt och plocka.
Jag gör i ordning ett rum och så kommer jag till nästa och dom små har gjort kaos. Tvättbergen flinar mot mig och jag orkar inte ta tag i det. Har bara lust att slänga alla saker som ingen plockar upp.

Nu har jag lyckats få Isabelle att somna och skickat ut alla barnen.

Bilder tagna för nån vecka sen ღ

Nu är min paus visst slut, bäst vi går och tar en promenad eller nåt.

Kram på er.
XOXO

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. 4 barns mamma

  Känner igen det där så väl. Och att de typ aldrig städar, de kan inte det här med att plocka med till rätt rum m.m. Ok inte deras pappa heller. Har spenderat mktvtod flera ggr åt storstädning/sortering i deras rum. Konstigt nog heter det att jag aldrig städar och de alltid städar. Ofta går det åt lika mkt energi till att få de att städa som att städa det själv. Det är svårt att stoppa in rena kläder i byrån osv. Fyra barns kläder & saker samlas stup i kvarten utspridda i allas rum. Äldsta har plagg från yngsta osv. Ska testa ditt system och se om det funkar. Det är lättare att få överblick då

 2. Jessica

  Du är en supermamma<3 och jag känner verkligen igen mig, vissa dagar känns de som de enda man gör varje dag är städa, plocka undan, tvätta och vika tvätt. När de väl är färdigt kommer en ny dag och allt börjar om :,D jag fastnar ofta med i städet.. haha börjar med att jag ska bara damsuga av, slutar med att man exempelvis river ur allt ur en byrå, rensar, gör om, sen kanske man möblerar om ett rum med :’) ha det bra <3

 3. Tamy

  Full fart hos dig verkligen, hoppas du fick möjlighet att ta igen lite sömn som verkligen behövs för att reloada.. Vilka härliga bilder även 🙂

 4. Mama J

  Du är en grym mamma🌺inte alltid lätt när det är en sådan natt eller morgon. Men styrke mamma kramar till dig. Vi kvinnor är ändå som SUPER WOMEN som klarar av allt trots städ, hemmet i övrigt mm. Df är det ytterst viktigt att peppa varann och ge varann styrke ord där leednet tar över. Långt meddelande känns det som men vill bara säga.
  Sinä olet hyvää ja reipas joskus on vaikeat päivät mutta me tehdän se kuiten perhelle ☀️☀️☀️
  Halin mama J

 5. Therese

  Det är sånnahär inlägg man bara ÄLSKAR!!! 😍😍😍😍😍😍 Vardag, stress, städning, matlagning, trötthet.. LIVET.. Vilket gör att man känner igen sig, och det blir extra roligt att läsa din blogg!! 😍😍😍😍😍😍❤❤❤❤❤❤

 6. Niobarnsmamman

  Skönt att höra att inte du heller orkar vara så hurtig jämt! Ibland blir jag så less på plock, städ och tvätt att jag helt enkelt struntar i att göra det. Tyvärr gör ingen annan det heller så det blir desto mera sen. Just nu känner jag däremot en stor iver att städa, tvätta och rensa men tyvärr finns det finns inte så mycket tid för sånt när alla barn är hemma. Jag får hoppas på att lusten finns kvar sen också när höstterminen börjat och skolbarnen är borta några timmar per dag.

Annons
stats