Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Kroppen efter 8 barn

Vilken uppståndelse det blev av mina bilder strandbilder på instagram. Jag med Isabelle.
Fick så så SÅ många frågor om hur jag gör för att vara så smal, om jag tränar, vad och hur, vad äter jag, och också några kommentarer om nån som var orolig för mig för att jag är så himla mager….
Mår jag inte bra eller?

Det är lättare för mig att svara här på bloggen än att skriva enskilda svar till var och en av er som undrar men jag vill först bara säga att jag är så smickrad över era kommentarer.

Med handen på hjärtat hade jag verkligen inte förväntat mig allt det positiva ni gav mig och jag önskar att jag såg vad ni ser. Tack.

Jag har alltid varit väldigt smal. Under hela min skolgång blev jag retad och fick taskiga kommentarer om min vikt, faktiskt från folk överallt.
Inga kläder satt lika fint på mig som på alla mina klasskamrater, jag utvecklades mycket senare än dem och det blev bara en komplex och jag skämdes över min kropp, alla hade ju jämt påpekat min vikt på ett så negativt sätt jämt och jag kände mig inte alls fin, jag var bara… smal. och det var något fult. Det där sitter i märgen fortfarande och det är först på senare år som jag inser att mobba någon för sin vikt, eller kommentera negativt om hur någon annan ser ut över huvudtaget är lika allvarligt som att mobba någon för att den är lite större. Men inte alls lika oacceptabelt. Varför är det mer OK att kommentera negativt hur mager nån är? Det är samhället, men samhället det är ju vi, ni, alla.
“Vad du är tjock! – och “Vad du är mager” är ord som gör lika ord.
Är du orolig för någons hälsa, fråga lite snyggt hur h*n mår. Privat.

Tänkvärt kanske.
Det är kanske därför era kommentarer gjorde mig glad och förvånad, för att jag hört så mycket negativt innan. ღ
Men nu ska jag svara på era frågor 🙂

När jag blev gravid gick jag upp i vikt och trivdes bra med min kropp. Inom nån vecka efter förlossning hade jag gått ner till min “normalvikt” som jag alltid varit på.
Ja även efter att mitt 8:e barn hade fötts så rasade vikten av mig.
Jag tappar mina gravidkilon fort och jag har ingen magisk knep för det.
Jag äter vad jag vill (alldeles för mycket choklad och godis dock) och jag rör på mig mycket då jag är ute massor med barnen.

Ibland, när jag har tid och lust tränar jag lite hemma. Då är det squats och plankan jag gillar mest. Jag tränar bara för att bli starkare och fastare (allt sitter inte där det en gång satt, så graviditet sätter sina spår även i mig- jag lovar.) 😉 och jag skulle också behöva liiiite bättre kondition 😀

Kanske är det bra gener? Jag vet inte. Nu har det varit en del som stress som gjort att jag kanske glömt bort mig själv lite, vilket man ser direkt på min vikt.
Jag vet att jag är smal och jag vill inte gå ner i vikt. Gärna upp lite men det verkar vara en omöjlighet just nu. Men jag mår bra och det är väl huvudsaken? Och att vara nöjd med sig själv? Jag är stolt över min kropp för den har burit och gett mig 8 fantastiska barn.

Har ni negativa åsikter om någons vikt eller utseende- håll dem för er själva.
Ser ni något fint hos någon, berätta det.
Ni vet aldrig vad en människa kan ha gått igenom men ni vet lika väl som jag att oavsett vad så gör negativitet ingen nytta. Positivitet lyfter och det sprider sig.
Kom inte med en massa goja om att “större” människor har det såå mycket jobbigare med fördomar än mindre- om ni inte varit i bådas sits.
Alla är vi olika, men lika mycket värda. Oavsett om man är smal eller tjock. Hur man än ser ut.
Ingen är bättre än någon annan.
Oavsett vad man väger eller hur man ser ut är huvudsaken vad man har inombords och att man själv mår bra. Eller hur?

Det blev lite rörigt det här, men jag vill bara säga att sträck på dig själv, du är vacker och du duger precis som du är.
Det är något jag vill föra vidare till mina barn, det är viktigt.
Förändra er aldrig för någon annans skull, bara för din egen om du vill det.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eva Karlsson

  Hej vännen- först av allt vill jag säga att du är en fantastisk människa och mamma.
  Blir så glad över att du skriver lite om detta “ämne”. De var mkt bra skrivet. INGEN har rätten att uttala sig negativt över någon bara för att man “gömmer” sig bakom en skärm av något slag.
  Varför säga något alls om de endast är för att såra någon?? Nej jag säger bara såhär: har man inget snällt att säga så säger man inget alls .
  Älskar att följa dig på Instagram och på bloggen- du är en underbart härlig människa och din familj är så på go. Många kramar

 2. Sara

  Finns tyvärr folk till allt!
  Jag har alltid varit smal, även efter 3:e barnet rasade jag ner i vikt. Men nu efter fjärde barnet så har jag gått upp 35kg och har väldigt svårt att gå ner i vikt av någon konstig anledning. Min fjärde är 1 år. Nästa VARJE gång jag är ute och träffar på någon får jag höra ”men ojj vad tjock du har blivit, du är inte lik dig själv” osv osv. Jag har nu tröttnat på det rejält. Jag förstör inte hur folk bara kan slänga ut sig kommenterar utan att tänka hur mycket ord kan såra.. ofattbart . Sorry för långt inlägg, ville bara skriva av mig.
  Du är otroligt vacker precis som du är och du är verkligen en förebild för otroligt många, speciellt för mig. ❤️❤️

 3. Viktoria

  Hej! Jag skulle aldrig våga lägga upp bilder, eller finner ingen anledning att lägga upp bilder på min kropp i bikini. Just för att många har så olika uppfattningar om våra kroppar. Man är för tjock, smal, blek, celluliter mm.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Viktoria- Hej! För att folk har olika uppfattningar om våra kroppar så ska man skämmas eller dölja det? Man får ha vilka uppfattningar man själv vill, men man behöver inte yttra sig negativt och jag ska definitivt inte sluta lägga upp bilder från våra dagar på stranden <3 Alla är olika och olika är lika bra!

 4. Marlene

  Du är såå fin! Önskar att jag såg ut som dig 😁 har fått tre barn och ser inte ut som jag gjorde förr. Men men jag ångrar ingenting, mina barn är det finaste jag har ❤

 5. Mormor Carina

  Det är bra att du står på dig. Jag var väldigt smal ända till jag fick mitt första barn. I skolan kallades jag “spinket”, och annat osmickrande,jag läste alla bantningsrecept i tidningarna och önskade att jag skulle gå upp i vikt, så jag skulle få banta,du hör så sjukt. Sedan när jag fått mina tre barn,ja då var det inte så enkelt att få bort kilona, ochnu sitter jag i rullstol sedan jag fick Ms,och nu är det ännu svårare att gå ner i vikt. Nu är jag 56 år och bryr mig inte så mycket om vikten,men man ska veta hur mycket man sårar en person,när man säger att den är för smal eller för tjock. Sedan så vill jag bara tacka för en jätterolig blogg att läsa,även för en “gammal” mormor.

 6. Malena evhammar

  Hej Satu! Så bra skrivet, tycker dock att det är tråkigt att när vi (framför allt kvinnor) kommenterar varandra i detta fall ett foto på dig, dras uppmärksammheten till hur du/din kropp ser ut! Självklart ska vi kunna boosta varandra med fina kommentarer👊🏽 Men det är viktigt att tänka sig för, en kommentar som uppfattas som possitiv för mig kan för någon annan vara triganade (tex vid ätstörning) eller kännas som något negativt.
  Så bra att du tar upp detta!
  /Malena

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Malena Evhammar- Precis så! Det är triggande att kommentera någon annans vikt negativt oavsett storlek.
   Därför är det viktigt att poängtera att alla är vi olika och lika bra. Smaken är som baken!
   Jag tycker att man ska äta vad man vill, och att man rör på sig och mår bra.

 7. Malena

  Hej Satu! Så bra skrivet, tycker dock att det är tråkigt att när vi (framför allt kvinnor) kommenterar varandra i detta fall ett foto på dig, dras uppmärksammheten till hur du/din kropp ser ut! Självklart ska vi kunna boosta varandra med fina kommentarer👊🏽 Men det är viktigt att tänka sig för, en kommentar som uppfattas som possitiv för mig kan för någon annan vara triganade (tex vid ätstörning) eller kännas som något negativt.
  Så bra att du tar upp detta!
  /Malena

 8. Mikaela

  Så viktigt att lyfta upp detta! Som du säger, det är inte ok att kommentera någons vikt, smal eller tjock. Har själv som du varit liten och tanig genom hela livet och har märkligt nog fått mest kommentarer nu i vuxen ålder. Folk förstår nog inte att de orden också gör ont… men jag hoppas att jag kommer kunna acceptera min kropp tids nog. För jag mår ju bra fysiskt i denna kropp men mentalt gnager det när jag ser mig själv i spegeln.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Mikaela- Det är just det att folk inte alls förstår. Det går bara åt det andra hållet. Sträck på dig, du har en grym kropp och den mår bra- vilket är huvudsaken, oavsett storlek!

stats