My Baby Dolls

Vad ska han heta?

Tiden bara går och Natte blir större 🥹

Nyfödd perioden går så himla snabbt! Jag försöker njuta så mycket jag bara kan av honom, han blir aldrig såhär liten igen😭❤️

Bloggen har verkligen hamnat i skymundan. Läser någon bloggar längre? Saknar någon att kika in här och faktiskt ha något att läsa?

Nu har våran lilla bebis #11 hunnit bli 6 (!!) veckor och han är fortfarande officiellt namnlös. Jag och barnen kallar honom för Natte så inga trauman för honom här inte ❤️😅

Jag har verkligen blivit så kär och fäst vid namnet Nathaniel. Hur fint?? Andres gillar det inte alls och vägrar ge sig. När jag var gravid med Nicole så sa Andres att om det blir en pojke ska han heta Nicolas och om det blir en flicka ska hon heta Nicole. Det blev en liten Nicole. Sen dess har vi fått 10 guldklimpar till, 5 av namnen har jag bestämt och 5 av namnen har han bestämt. Så vi är lika.

Andres vill att han ska heta Nicolas, men jag tycker att det är för likt Nicole. Jag har övervägt att ge upp mitt namn för det börjar bli pinsamt att säga att namnet inte är spikat ännu🙈Men det tar bara emot att kalla honom Nicolas helt plötsligt, han är ju min Natte. Det är liksom inte ”han”. Alla barnen fillsr Nathaniel, Jonathan är den enda som hejar på Nicolas.

Men så tänkte vi att vi får hitta något annat namn som vi kan komma överrens om. Jag gillar Leandro. Inte han. Han gillar Simon. Inte jag. Enda namnet som vi båda älskar är namnet Sebastian- men det heter min brorsson. 😵‍💫 Så där är vi fortfarande.

Jag kanske måste ge mig. Jag vet ju hur han är. Envis som en get. Jag har verkligen försökt men fasiken vad det känns svårt och ”fel”.

Vad tycker ni?

T om de stora tidningarna skriver om det här dilemmat🙈 ”Satu & Andres namnkonflikt” 😂❤️

Så många tidningar och TV har hört av sig och vill göra intervjuer till reportage, jag har nog inte förstått hur häftigt det var att föda barn #11 den 11/11-22❤️ Tacksam för att bli uppmärksammad ändå.

Önska mig/oss gärna lycka till med namnvalet😅🙈❤️

Här kommer en liten bildbomd på våran älskade Natte❤️

Nu får någon gärna stanna tiden, om så bara för en stund❤️

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Har följt din blogg sedan Olivia låg i magen älskar att följa erat liv i vardag och på resor. Snälla sluta inte skriva följer dig givetvis även på instagram. Du är inspirerande och en super mamma men helt underbara barn.Pernilla

  Har följt din blogg sedan Olivia låg i magen älskar att följa erat liv i vardag och på resor. Snälla sluta inte skriva följer dig givetvis även på instagram. Du är inspirerande och en super mamma men helt underbara barn.

 2. Tina i Karlstad

  Namnet Natte är gulligt i sej tycker jag, så var för kan han inte heta det? Och det obegripligt hur du Satu, kan ha denna tonårskroppen efter att burit och fött 11 barn! Respekt! Ni har såna gulliga ungar;) Vilken lycka!

 3. Sofia

  Jag läser också bloggar fortfarande, fast jag hade nästan gett upp om din 😉

  Tycker både namnet Nathaniel och Nicolas skulle passa bra, MEN som någon skrev, inte kul att känna sig tvingad att ge med sig när det gäller namnet på ens barn, så jag tror faktiskt ni får tänka om helt när det gäller namn och börja från scratch. Känns tråkigt och ledsamt, när man redan fastnat vid ett namn, precis som dig hade jag ett absolut favoritnamn när vi skulle få vår 2:a. Kallade honom det nästan hela graviditeten och var så säker på att mannen skulle ge med sig när han väl föddes, trots att han sagt blank nej och att han inte gillade namnet. Så blev det inte och sonen var namnlös ungefär två månader… 🙁 Tills slut lutade det ändå åt att jag skulle få min vilja fram, men det hade jag inte samvete för… kändes inte alls bra att tvinga min man, trots att han sa att det var OK, för det visste jag ju att han inte tyckte egentligen. Så vi tänkte helt om och enades om ett annat namn. Kändes ledsamt ganska länge och jag sörjde verkligen att jag inte fick ge honom mitt favvonamn, men nu är jag enbart glad att det blev på detta vis! Tror aldrig det hade känts helt 100 annars för jag hade ju vetat att min man inte ville att sonen skulle heta sitt namn. Vi har dessutom bekanta som bytta namn på sin nästan 3-åring av nästan den anledningen. Vet att det låter helt sjukt och ens första tanke är att man inte alls skulle kunna tänka sig att göra något sådant. Men efter denna erfarenhet är jag inte så säker längre… För tänk att ha varit den som pushat sin partner till att gå med på ett namn den egentligen inte tycker om, ett namn som ens gemensamma barn ska bära hela livet. Jag hade aldrig stått ut med den tanken iallafall. Att vara den andra parten skulle ju inte heller kännas bra, att känna sig ”överkörd” och tvingad att namnge den viktigaste personen i sitt liv, till något man inte vill. Nej Satu, hur trist det än är, tror jag faktiskt ni båda får ge upp namnen och se om ni kan hitta något annat fint namn som ni kan enas om 😉

  STOR kram och lycka till!

 4. Malena

  Här är ett namn du kommer att gilla hoppas jag : Malakias. Det är lite finskt. Eller Emilio. Hur vackert? Eller har du redan en son med det namnet? Eller Elvino då han är den elfte. Eller Onni för lycka. Tack.

 5. Anna

  Jag älskar att läsa bloggar, det är mer substans än t.ex instagram. Sluta inte med bloggen, det är så härlig läsning. Saknar dina inlägg här.

 6. Malin

  Jag hoppas du fortsätter skriva! Din blogg är så härlig!❤️❤️❤️ vi har tre barn 2,5, 5 och 7,5 år. Jag tycker om att få kika in i er vardag! Hoppas att du någon gång ska berätta hur ni löst det med förvaring och sovrumslösningar och allt för ni verkar ha löst det så bra! Alltid städat på bilderna. Men förstår att du skriver till minne för er själva i första hand och är glad att du vill dela med dig!😀

 7. Christine

  One of my friends has both a Nicole and a Nicholas ( how they spell it in the US). It’s similar, but it has worked out well for them.

 8. Amy

  Jag älskar att läsa bloggar 🥰❤️ Har följt din länge, sen jag väntade mitt första barn. Gravid med nr 3 nu ❤️

 9. Anja

  Relativt ny läsare här 🙋‍♀️ Älskar bloggen och Instagram. Vi har inte heller varit överens om barnens men har bara två (snart tre). Kämpar för att vår trea ska få heta Zacharias / Sakarias om det blir en tredje kille, känns som det skulle passa in i er namnskara också ☺️ Och Zacke är ju inte helt olikt Natte 🤗🥰

 10. Ingegerd

  Båda namnen är ju superfina ,men Inte Sebastian för inte kul om ni redan har en i släkten ,kan jag tycka , ni får sätta dubbelnamn helt enkelt ,Nathanael- Nicola ,,Lycka Till

 11. Ia

  Båda namnen är ju superfina ,men Inte Sebastian för inte kul om ni redan har en i släkten ,kan jag tycka , ni får sätta dubbelnamn helt enkelt ,Nathanael- Nicola ,,Lycka Till

 12. Ise

  Timothy, Caspian, Kamran, Teodor, Aron, Kamden, Kian, Tristan, Aston, Anton/Anthony, Rafael, Ancel, Luca, Valdemar, Samuel, Julian, Oliver, Sandro, Xander, Matthias, Maximilian, Leo, Gideon, Silas, Aleksander, Elliot, Malcolm, Vincent

  Finska namn i ”samma” stil: Antero, Ismo, Eino, Antoni, Niko, Sami

 13. Lise

  Namnförslag:
  Timothy, Caspian, Kamran, Teodor, Aron, Kamden, Kian, Tristan, Aston, Anton/Anthony, Rafael, Ancel, Luca, Valdemar, Samuel, Julian, Oliver, Sandro, Xander, Matthias, Maximilian, Leo, Gideon, Silas, Aleksander, Elliot, Malcolm, Vincent, Elias

  Finska namn i ”samma” stil: Antero, Ismo, Eino, Antoni, Niko, Sami

 14. Elise

  Namnförslag:
  Timothy, Caspian, Kamran, Teodor, Aron, Kamden, Kian, Tristan, Aston, Anton/Anthony, Rafael, Ancel, Luca, Valdemar, Samuel, Julian, Oliver, Sandro, Xander, Matthias, Maximilian, Leo, Gideon, Silas, Aleksander, Elliot, Malcolm, Vincent, Elias

  Finska namn i ”samma” stil: Antero, Ismo, Eino, Antoni, Niko, Sami

 15. Elise

  Namnförslag:
  Timothy, Caspian, Kamran, Teodor, Aron, Kamden, Kian, Tristan, Aston, Anton/Anthony, Rafael, Ancel, Luca, Valdemar, Samuel, Julian, Oliver, Sandro, Xander, Matthias, Maximilian, Leo, Gideon, Silas, Aleksander, Elliot, Malcolm, Vincent

  Finska namn i ”samma” stil: Antero, Ismo, Eino, Antoni, Niko, Sami

 16. wilhelmina

  älskar din blogg, mina barn heter judson, jeb, bradley, carson, ellinor, brooklyn, khloe och jaiden som jag och min man alla tillbringade några månader
  med att komma överens om, så känner igen mig där, min man är amerikansk.gillar Nathaniel

 17. Karolina Hagma

  Stort grattis till er vackre lille pojke! ❤️ Jag tycker att Leandro är det finaste namnet av dem du föreslår. Någon annan föreslog Matteo och det är också fint tycker jag.

 18. Synnöve

  Hej fina Satu, så kul att du orkar uppdatera här. Hoppas du mår bättre och fått tillbaka din hörsel, jobbigt med öronproblem. Jag tycker ni kan ta namnet Sebastian även om du har ett syskonbarn som heter så.
  Stor kram och gott slut till er alla.

 19. Sofia

  Tänkte på Andres och hans bokstäver (kanske han blir nöjd då haha). Roligt (och svårt) med namn.
  Sander Nicolas Nathaniel Gonzales.

 20. Hanna

  Tycker att ni ska försöka komma överens om ett annat namn som båda gillar och som inte är likt något syskons namn samt med en egen bokstav. Han kan ju heta Nathaniel Nicolas i mellannamn 🙂
  Mina förslag är:
  -Elvin, Emilio
  -Gabriel
  -Leandro, Leon
  -Romeo
  -Tiago, Theodor
  -Zacharias

 21. Annelie

  Så fina bilder på barnen❤️Fortsättas skriva när du finner tid till det, du skriver så mycket tänkvärt och fint.
  Namnval är inte lätt🤔tältat fundera på, men ni kommer säkert fram till något som passar en så fin kille🥰
  Kram och Gott Nytt År till Er alla😘

 22. Margareta W

  Svårt med namn. Tråkigt att välja ett namn som inte känns bra för alla. Tycker inte att likheten mellan Nicole och Nicolas stör. Nathaniel är ju lite ur Jonathan och Danilo. Tycker att Nathaniel är ett fint namn i skrift men lite jobbigt att säga. Lite trist att välja ett namn där man direkt väljer att kalla honom vid ett smeknamn. Kanske ska ni försöka att hitta ett namn som alla gillar. Några förslag Matteo, Theodor, Adrian, Otis, Samuel,, Jeremias.
  Lycka till hoppas ni kommer överens. Inte lätt för ni är väl båda envisa!!

 23. Ida

  Jag läser bloggar och saknar att gå in här och läsa. Det är så mycket roligare än korta uppdateringar på instagram. Det skulle vara jättetråkigt om du helt la ner bloggandet.

  När det gäller namnvalet är båda namnen fina, men jag tycker ni ska hitta ett annat namn som båda gillar. Inte så kul för Andres att bli ”påtvingad” ett namn han inte tycker om. Nathaniel är dessutom ganska likt Jonathan. Det finns många fina pojknamn som passar in i er barnskara så ni hittar säkert något. Tex Alexander, Theodor, Oliver, Lucas, Gabriel, Victor, Adrian, Charlie, William, Elias

 24. Anna

  Nicolas Nathaniel Sebastian, i den ordningen. Du kan fortsätta kalla honom Natte, Andres får sin vilja och du din, plus att han döps efter en släkting. Sen behöver ni bara enas om tilltallsnamnet. Dra lott kanske? Slumpen var ju på er sida när det kom till datumet, den kanske kan fortsätta få ha betydelse?

 25. Anna köhler

  Jag läser bloggar varje dag och väntar varenda dag att du lägger upp även andra som bloggar 😊 Nicolas är fint namn

 26. Mumintrollet

  Tyckte det var så coolt att alla i familjen har egen bokstav, och det finns ju många kvar än, så varför inte enas om något på E, F, G eller H. Elvin hade jag på dagis, Elfte barnet den elfte i elfte.

 27. Karolina

  Oh äntligen har du skrivit på bloggen! Ja så klart vi läser din blogg har gått in här nästan varje dag och kollat om du har uppdaterat här. Jag älskar namnet Nathaniel och tycker inte du ska ge dig. Han är helt underbar! Namnet passar honom. Stor kram!

 28. Jennifer Leat

  My grandmother named her first two children Davidia💖 then David 💙 (my dad) then they had Andrew💙, Stephen💙, Paul,💙 Andrea 💖, Brian 💙, and Murray💙. So Davidia and David the Andrew and Andrea. If there had of been more girls I’m sure Stephanie and Pauline or Paula would of been included. My dad married Brianna so that matched Brian. I think she’d given up when they named Murray because I don’t think there’s a girls alternative to that

 29. Effie Foster

  Natte is very cute! Does Andres like the nickname? Nicolas is too close to Nicole but I think Nathaniel is too close to Jonathan I’m afraid.
  Julian, Caspian, Samuel, Elliott, Milo, Peter, Anath, Bernat, Ignatius, Leander, Lionel, Theodore.

 30. Helena H

  Jag är in och kikar här varje dag, och blir så glad varje gång du gjort ett nytt inlägg. 😊 Mer personligt att läsa här än på instagram. Angånde namn på lillen så är det väl enklast att sätta er och kolla genom alla nämnlistor som finns och skriva upp dom namn ni kan tänka er och sen jämföra och förhoppningsvis komma överens om ett namn då. Natte kan ni ju kalla honom ändå. Kram o lycka till från Söderhamn

 31. Niobarnsmamman

  Här är en som saknar bloggen. Jag förstår att tiden inte riktigt finns till både blogg och instagram, men jag tycker inte att man kan förmedla så mycket djup på instagram. Din personlighet, dina tankar och värderingar är det som har fascinerat mig mest och den biten kan man inte förmedla i ett kort stycke på instagram. När du känner att du har tid och inspiration får du gärna fortsätta skriva.
  Lycka till med namnvalet! Kanske ni ännu hittar något som båda gillar.

 32. Åsa

  Jag tycker han ser ut som en Leonel 😉så fint namn tycker jag 🙏. När vi fick våran son ville jag först att han skulle heta det men sambon tyckte det lät krångligt att uttala 🤣. Tyckte inte jag 🤪men det blev inte det namnet utan Walter . Så nöjda med det 🙏❤️

 33. Tess

  Grattis till er lilla pojke 💙 Ni får tänka om i namnvalet! Hitta ett namn som inte liknar något syskons. Fint med en egen begynnelsebokstav också!
  Några förslag:
  Elis/Elias
  Elton
  Elvis
  Felix
  Hamilton
  Henri
  Lycka till 🌟

 34. Hanna

  Jag älskar att läsa din blogg , men förstår ju självklart att du har fullt upp. Jag hoppas du fortsätter skiva 🤎

 35. Mammatill4

  Saknar din blogg!!! En av de mysigaste! Bastian kan kanske vara kompromiss? Eller Nathan- kan kallas för Natte:)

 36. islamiah

  jag älskar din blogg och brukar kolla den dagligen, har varit så tomt nu sista tiden när du inte skrivit så regelbundet

 37. Karin

  Döp honom till Nicolas Nathaniel och fortsätt kalla honom Natte.
  Jag saknar blogginläggen! Så trött på all reklam på insta. Snälla, fortsätt med bloggen.

 38. Sara

  Ja, det finns vi som läser bloggar fortfarande!
  Har inga sociala medier för det blir för mycket, vet att jag kommer bli stressad av att ”hinna med allt/inte missa saker”. En blogg går jag in och läser när jag har tid och lust. Snälla, fortsätt blogga.
  God fortsättning till hela familjen!

 39. Anna

  Håller med Andres faktiskt – inte Nathaniel (är för likt t ex Jonathan istället). Nicholas är bättre eller kanske Mateo

 40. Mama J

  Åh så svårt med namn men så spännande vad det blir till slut. All lycka till er!! Här är lite namn lista, vad säger ni om
  Lionel
  Natheo
  Elwin
  Elesio/Elessio
  Emilio

 41. MamaJ

  Åh så svårt med namn men så spännande vad det blir till slut. All lycka till er!! Här är lite namn lista, vad säger ni om
  Lionel
  Natheo
  Elwin
  Elesio/Elessio
  Emilio

 42. MamaJ

  Åh så svårt med namn men så spännande vad det blir till slut. All lycka till er!! Här är lite namn lista, vad säger ni om Lionel? eller Natheo?
  Elwin?
  Elesio/Elessio?
  Emilio?

 43. Malin

  Hej !
  Jag tittar in här nästan dagligen och blir jätte glad över ett nytt inlägg men i ärlighetens namn kan jag inte förstå hur du hinner 😅 Har själv 5 barn och vet att varje minut är upptagen dagtid 😁
  Vi har varit med om namntvisten också till vår 4. Han skulle heta Hector (min mans önskan) men så föddes han och jag bara inte kunde kalla honom Hector. Min man gav till slut med sig och det blev en Oscar 🥰
  Ni kommer hitta det rätta namnet och det kommer vara perfekt!
  Ta hand om er och tack för uppdateringen!

 44. Victoria

  Jag har läst din blogg i massor av år och vill gärna fortsätta! Snälla sluta inte, alla har inte insta heller.

  Grattis till nr 11! Vilken lycka! Var rädd om er! 💕

stats