My Baby Dolls

Julen 2022

Helt ärligt så har jag skrivit sammanlagt 3 timmar med detta inlägg och sen fick jag problem med att publicera. Det gick bara inte. Jag sparade på utkast och raderade hela appen, loggade in igen och poff var hela inlägget borta. Lite som det här med julen. Så nu får jag visst börja om från början igen.

Så var den över. Julen 2022.

Först planerar man i månader för det- och sen är det över på ett ögonblick.

All planering, inköp, stress och press, önskelistor och shopping, och wips så är den över. Hann jag ens njuta?

Jag hoppas att jag fått barnen känna julglädje, julkänslor och den där magin som barnen känner under julen.

Ska vi börja med att ta det från början av december, och sedan vidare? Okej, vi kör lite korta sammanfattningar från december och ända fram till julafton, känns lite trugligt eftersom jag redan la ner så mycket tid på att skriva om detta redan en gång.

Vi köpte en ny julgran, i år fick Benjamin sätta upp julstjärnan 🌟

Vi hade våran årliga julspel- innebandy & fotboll med familj och vänner 🤍

Årets första och enda julmarknad i Nynäshamn.

Vi hann baka en massa! Pepparkakor, pepparkakshus…

Kevins klass hade Lucia i år i skolan som vi fick komma och titta på på Lucia- morgon. Dom var så duktiga! Här hemma i vanlig ordning hade barnen lucia tåg för oss 🥹❤️

Tänk att detta var Nattes första jul❤️

Lite blandade bilder här 🙂

Och så kom äntligen kvällen före julafton.

Barnen var så taggade att dom ville gå och lägga sig tidigt bara för att morgonen skulle komma snabbare. Dom la fram kakor och mjölk till Jultomten, samt mandarin och polkagris till renarna. Senare på kvällen när barnen gått och lagt sig så vaknade Dagge (Benjamin) (kärt barn har många namn) och behövde gå och kissa. Han gick förbi kakorna, tvärstannade och gick sedan och satte sig där och började mumsa i sig jultomtens kakor.

Nästa morgon, Julafton hördes tissel och tassel från övervåningen. Vi hade kommit överrens om att dom fick komma ner tidigast vid 07:30. Och deras miner sen… Magiskt. Värt allt!

Julafton var lugn. Barnen öppnade paket, åt risgrynsgröt till frukost, lekte med sina nya grejer, tittade på Kalle Anka och åt god julmat och bara umgicks.

Vi har haft sjukstuga också här hemma. I nästan 2 veckor har alla varit mer eller mindre sjuka. I stort sett alla har haft sin beskärda del av nånting. Först var det någon som kräktes en gång. Sedan var det förkylningar, hosta och feber på några. Sedan en till som blev magsjuk. Vanessa fick allt. Både hon och jag fick öroninfektion och gick på antibiotika. Hennes båda trumhinnor spräcktes, först den ena så hon åkte till akuten med Andres på julafton. Sedan nästa dag även den andra så båda öronen blödde så hon gick till akuten igen. Hon hade så ont stackarn. Sen dess har både hon och jag haft lock för öronen så vi har inte haft full hörsel.

Jag lekte läkare och kom med min medicin bricka och tog hand om alla sjuklingar.

Lite bilder från Julafton:

Isabelle fick den där hunden i julklapp och hon har inte släppt den sen dess. Samma med sin lek telefon 🙂

GOD JUL från oss❤️

Jag såg inte ens att hunden var med på vår familjebild, hahaha.

Dagen efter Julafton plockade jag ner tomtarna i en kartong och tog dom upp till vinden. Sen innan nyår städade jag ut resten av julen också. Hejdå alla tomtar, ses om 11 månader igen!

Nu kan jag andas lite lättare igen. Jag gillar verkligen inte när det är plottrigt här hemma, tomtar och julsaker här och där. Jag gillar rena, ljusa, fria ytor så mycket som möjligt. Förresten, vem vill fira in det nya året med en massa tomtar omkring sig? 😉

Nu ska jag försöka se till att detta inlägg blir publicerat, har som sagt hållt på med den i flera dagar…

Fortsättningen följer!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Har följt din blogg sedan Olivia låg i magen älskar att följa erat liv i vardag och på resor. Snälla sluta inte skriva följer dig givetvis även på instagram. Du är inspirerande och en super mamma men helt underbara barn.Pernilla

    Fin jul och fina minnen, jag är som dig! Ut med julen helst på juldagen 🫣 fina bilder du delade så mysigt att få följa er i vardag som fest. Kram

  2. Annelie

    Så mysigt och fint ni ser ut att hahaft det. Så många fina bilder. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  3. Mike

    Ja tar ner mina saker 13 januari som sagt tjugonde knut då ska julen ut men alla gör som dom vill kram på er alla

stats