My Baby Dolls

Vad är det här?

OK. Jag behöver fråga er nu, kanske någon som vart med om samma sak eller kan veta vad detta är för utslag??

Jag tänkte först att det kan vara nån allergisk reaktion, men han har inte ätit något konstigt eller annorlunda.
Han hade det här på kinden igår, men det var borta i morse. Det här kom nu på kvällen.

Torr är han inte och han har inte blivit vaccinerad för något på länge. Vad kan det vara för utslag? Han är fullt frisk annars.

Anyone?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anki

  Liknar så som mitt lilla barnbarn hade för ett par veckor sedan. BVC sa att det var 5e sjukan och utslagen försvann på en vecka och de kliade inte…
  Kramar från Skåneland

 2. Vivi

  Hej! Ser ut som nässelutslag och behöver inte vara något allvarligt när det kommer till barn. Men det kan också vara ett tecken på en allergisk reaktion. Skriv upp vad han har ätit (allt) de senaste dagarna så när/om ni pratar med läkare så har du kollat det.

  Min dotter fick det och man gjorde då ett allergitest och det visade sig att hon var intolerant mot ägg som hon ätit förr men aldrig reagerat på. Det var en tillfällig ”allergi” då hon blev av med den efter 3 år.

 3. Helena H

  Så svårt att avgöra vad det kan tänkas vara av att se dessa bilder bara. Han har inte sagt något om att det känns varmt/hettar? Vet att Linneas allergiutslag kan hetta hemskt även om dom inte alltid kliar. Men tycker det ser mer ut som nått slags mönster/ringar och så brukar ju inte allergiutslagen bli. De blir ju mer massa prickar som kan gå över till blåsor eller stora fläckar.
  Kolla upp det ordentligt om de finns kvar när han vaknat. Dumt att smitta andra om det skulle vara nått sånt.
  Hoppas det är nått enkelt och snabbt övergående iaf!
  Kram från Söderhamn

 4. Nadja

  Min syster hade liknande för knappt 2 månader sedan. Det kan vara något som kallas för urtrikaria. Bör nog räcka med allergi tabletter. Men för säkerhets skull åk till vårdcentralen & få det undersökt

 5. Hjördis Pedersen

  Hej Satu, Det bästa ni kan göra är att åka till Vårdcentralen, där får du besked vad det är. Lycka till. Kram

 6. Hanna

  Scharlakansfeber får man väl feber av?! Iaf mina barn, dock inte så hög. De brukar vara bleka runt munnen och blir röda om tungan med små prickar på den. Annars kan mina barn få sådana utslag av parfymerade saker.
  Hoppas att han håller sig frisk!

 7. Sandra

  Vi har precis varit på vårdcentralen med våran son. Han fick utslag på kinderna, samt endast armar och ben! Ingenting på magen eller ryggen. Läkaren sa att det var höstblåsor (även fast Milos knappt syntes, och på google ser det ju fruktansvärt ut)! Milo var endast lite knottrig (som värmeutslag typ), men han sa att det såg ut olika på alla. Och det är väl som alltid på google – dem visar endast de värsta :p Hur som helst så var det jättevanligt på barn, och gick över av sig självt! MEN det var extremt smittsamt, så han skulle vara hemma från dagis i 10 dagar pga smittorisken. (Nu går inte han på dagis men). Kanske kan det vara något sådant?

 8. Carola jägerpihl

  Hej alla våra 6 barn får sådana utslag i samband med virus eller infektion det har läkare berättat för oss.

 9. -Santsu-

  Näyttää tosi paljon että olisi parvorokko. En tiedä mikä se ruotsiksi. Googleta. Jos on sitä, niin silloin raskaana olevat pitää varoa ettei itse tartu siihen.

 10. catrin

  Har han haft några nya kläder eller sängkläder som inte är tvättade? Min dotter brukar bli så då. Eller när hon har ett virus i kroppen tar nåhon dag sen är de borta.

 11. Ulrica

  Hej!
  Jag skulle ändå misstänka någon form av allergisk reaktion. Det ser ut som urticaria (nässelutslag) dock lite tveksam eftersom dem inte kliar? Har ni bytt sköljmedel, duschkräm, hudlotion ect? Har han nyligen varit sjuk? Feber, halsont?
  Utslag är bland det svåraste att identifiera men så länge man är besvärsfri så är det heller ingen fara:)

 12. Malin

  Har han blåsor/utslag även i munnen?? Mina små fick nyligen höstblåsor och såg då ut sådär flammiga över kroppen, sedan kom blåsorna. Ingen feber eller något utan mådde helt som vanligt. Nån slags virus skulle säkert kunna ge såna utslag annars, om det inte är höstblåsor dvs 🙂

 13. Linda

  Om det är scharlakansfeber är barnen oftast (ilsket) röda på tungan och i gomtaket, med feber. Jag hade bett en läkare titta på honom. Hoppas det går bra! Kram!

 14. Johanna

  Ser ut som utslag som framförallt barn kan få vid virusinfektioner. Kolla upp ”virusexantem” och ”femte sjukan” på 1177.se exempelvis. Tack för en fin och intressant blogg!

 15. blivande 5 barnsmamma

  Hejsan ser ut som en allergisk reaktion om han har legat mot ngt och att de irreterar huden. Svårt att säga men ngt han varit kontakt med de får du forska i vart han får de i från. Jag och 2 av mina barn får sådant av o till. Har ni djur? Jag har även korsallergi om tex man är lite känslig för pälsdjur och sen och kudden är tvättad med parfymerat tvättmedel så bryter de ut. Men de försvinner ju bara han inte utsätts för allergenet. Mvh simone

 16. Karin

  Min dotter brukar få så när hon varit i kontakt med parfymerade saker eller diskmedel. så jag skulle säga en allergisk reaktion

 17. ulker

  Nässelfeber ser nästan likadant ut..Kan vara från 2-3 dagar upp till 1 månad utan antibiotica..Jag led av den i 2 veckor Tack vara mediciner släppte det..Ni måste åka in till vårdcentralen.

 18. Stina

  Kliar utslagen? Det ser nästan ut som nässelutslag.. min son får sånt ibland när han har en förkylning i kroppen. När han fick det första gången va hela kroppen täckt å det va en allergisk reaktion, men efter det kommer de som sagt när han har en infektion i kroppen.

stats