Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Vaccination och bad i sjön

IMG_6820Jag och mitt “lilla” gäng drog iväg till BVC i förrgår för Celinas 1-års vaccinationer.
Det vägdes och mättes, hon behöver dock gå upp i vikt mer då hennes kurva planat av. jag ska fortsätta tillägga extra fett i hennes mat. jag tycker ju att hon äter bra- och hon äter allt. Hon har dragit iväg på längden och så har hon ju börjat gå sen vi var där sist, så kanske därför vikten inte hunnit med?
Men jag är inte alls orolig, alla mina barn har alltid varit smala och under medel, likaså jag- så det är helt ok.

Hon väger nu 8620 g och är 75,5 cm lång. Hon har då gått upp 300 g sen förra besöket för ca. 2 månader sedan och vuxit 5.5 cm!

Sen var det dags för sprutorna och syskonen var supernervösa.
Jag frågade om två sköterskor kunde vaccinera samtidigt så hon slapp lida mer än nödvändigt, och det kunde ordnas och allt var över på ett ögonblick.

Hur tar man sig uppför mördarbacken med dubbelvagn på bästa sätt?
mödarbacke
Tadaa! 😀
Vi mötte upp Mummu i centrum och köpte med oss mat och satte oss i en park och åt. Celina fick sin allra första Happy Meal eftersom hon var så duktig 😀
Och så hängde vi i parken en stund.

IMG_6832 IMG_6828IMG_6855
På kvällen och under natten och morgonen hade hon ont i låren, stackarn. Det är ju två sprutor rakt in i lårmuskeln, klart att det ömmar. 🙁

IMG_6841
Mummu trampade iväg hem med sin cykel och vi fortsatte till en annan park. solen gassade på att det var varmt och kvavt, så vi gick hem och hämtade badkläder, handdukar och lite dricka och promenerade iväg till Rudan för att bada.
Jag är så imponerad av Olivia, vilka sträckor hon går utan att klaga!
Häromdan sa hon dock “Mamma kan du bära mig, mina skor är helt slut!”
Älskade unge ♡

Rudan (34)
Mummu ringde när vi var och badade och var förvånad hur vi hunnit dit så snabbt 😀 Hon cyklade dit hon också och doppade fötterna 😀

Rudan (28)Rudan (27)Rudan (14)
Yo te amo ♡
Rudan (2)
Tröttmössorna somnade i vagnen när vi promenerade hemåt…Rudan (1)

Det är ett ganska hett ämne att diskutera om huruvida man ska vaccinera sina barn eller inte.
Många menar att det inte finns tillräckligt med forskning om de olika vaccinen och vilka biverkningar man eventuellt kan få- och väljer att avstå. Helt okej. BVC besöken och vaccinationsprogrammen är helt frivilliga.

Jag har alltid låtit mina barn vaccineras, har sett det som en självklar grej och är tacksam att vi i Sverige har en möjlighet att ge våra barn de vaccinationer som ingår i den allmänna vaccinationsprogrammet. Smittor sprids snabbt om många saknar skydd. Den stora rörligheten med flyktingströmmar och resor till andra länder ökar riskerna.
Det finns biverkningar med vaccinationer, och kanske risker som vi inte har sett ännu, men de ska ställas mot riskerna med att få de här sjukdomarna. Vi vet att tusentals barn får fortsätta leva och vara friska tack vare vaccinerna som ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet.

Hur som helst- Inga påhopp här nu, alla föräldrar gör det som känns bäst för sig själva och sin familj. 😉

Jahop, fredag idag vänner! Ha en underbar dag!
Jag har dragit igång med rumsbyten, haha 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Jag tycker det är självklart att barn ska ha vaccinationerna. Har faktiskt aldrig vart med om någon som fått biverkningar förutom på svininfluensan då. Men den var ju totalt otestad. Som du säger så kommer det in många sjukdomar i landet i dag som faktiskt knappt finns kvar här pga vaccinationerna. Hoppas de inte börjar spridas igen för allas skull. Tror ingen vill att deras barn ska ha dessa sjukdomar.

 2. Malin

  Jag har låtit mina fått det . Och jag har inget märkt . Jag fick själv dom när jag var liten . Alla gör som dom vill . Kram

 3. Camilla 35 år och snart studerande 10 barnsmamma

  Söta bilder😊
  Alla gör såklart som dom vill,vi vaccinerar inte efter alla biverkningar som vi fätt reda på är från vaccinationerna här.
  Hade kanske varit annorlunda om läkarna och bvc varit ärliga om biverkningarna o inte hysshat om allt.
  När man gång på gång varit hos läkarna o dom vet inte felet så står det klart o tydligt att det är biverkning av vaccin.
  Dock fick man ju leta det själv för det sa dom ju inte frivilligt själva.
  Barnen får välja själva när dom blir vuxna men nu blir det inget.
  Men är inte emot dom som ger.
  Kram❤️

 4. Mammalinda

  Nej du ska absolut inte oroa dig! Din dotter är hur fin som helst och alla behöver ju inte följa kurvor slaviskt! Ni är ju fantastiskt friska alla! Det är lite konstigt det där… på friska barn är de inne och petar och är supernoga!! Men när min son avvek helt från kurvan och ingen diagnos var faställd alls, då var kurvorna inte så viktiga. Haha, helt upp och ned! Inte mig emot!! Jag är inte så mycket för kurvor 🙂
  Vilken underbar dag ni har haft!! Härligt!!
  Hos oss drog några av barnen igång en ommöblering i 3 rum utan att jag visste om! Något mycket kaos i huset!! 🙂
  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 5. Sandra

  Hej!
  Intressant det med vaccination då jag inte tycker det borde vara fritt att välja , varför kan man fråga sig? Jo jag har sett hur illa det kan bli, mitt minsta hjärta (och jag själv , pappa) åkte på kikhosta här för drygt 2 mån sedan! Alltså jag trodde jag skulle dö på riktigt och min sambo fick ringa ambulans för när det var som värst så fick jag inte luft när jag hosta (kikna) men det var inte det värsta , det värsta var min minsta som då var 2 mån som blev drabbad, det var det värsta jag varit med om som förälder (har 4 barn och har varit mamma i snart 11 år) min lilla sessa blev så fruktansvärt dålig, vi blev inlagda en vecka på sjukhus, hon kunde inte äta så fick sondmatas, ligga med syrgas och pumpas full av mediciner! Sen kom vi hem och hostade vidare (men då under kontroll) sedan 2 v senare så pga av att immunförsvaret var så lågt så drog hon på sig en urinvägsinfektion och blev inlagd igen, hon blev sååå himla sjuk och det blev smått panik på sjukhuset (hennes lilla kropp orkade inte kämpa så som den skulle själv) Nu e loppan helt frisk men vi har sammanlagt hostat i 8 v här! Fruktansvärt var detta och då sa dom ändå att min tös hade en rätt lindrig kinhosta för vissa barn slutar bara andas min tös var duktig som “visa”,att hon var sjuk! Såååå nää jag förstår inte hur man kan tacka nej till detta skyddet (ja man kan få det ändå och ja vaccinet varar inte mer än typ 15 år ) man borde göra vad man kan för skydda sina barn! Det e inte så ovanligt med dessa sjukdomar som man har hört, fick nämligen ett samtal från folkhälsoskyddsnämden som berättade detta för mig! Bra Satu att du vaccinerar dina barn!!! Inte bara för dina barn men faktiskt för mina!!

 6. Malin

  Hej! Tar dom inte båda sprutorna samtidigt automatiskt? Det borde dom göra tycker jag. Det gör dom på vårat BVC. Jag har aldrig behövt säga till om det. Ha en härlig sommar!

 7. Jennifer

  Vad stor hon har blivit lilla celina! Så gudomligt söt, liksom alla dina barn. Hoppas ni får en underbar sommar med mycket bad. Här uppe i Norrland lyser värmen och solen med sin frånvaro, men hoppas verkligen den kommer snart.
  Trevlig helg!

 8. Malin

  Jag skulle inte oroa mig om jag var du. Har själv en nätt tjej här hemma. Äter som en häst och är pigg o glad o rör sig mycket.Hon är två år och väger drygt 10 kg runt 86 cm lång. Ibland kan jag tycka att BVC hakar upp sig på de där kurvorna lite väl mycket 😉

 9. Gunilla

  Ibland undrar jag hur dom tänker på BVC! Hon ser ju hur välmående ut som helst! Knubbig o go! Ska alla vara stöpta i samma form?
  Tack för en härlig blogg! Så fina barn alla!

 10. 8 barnsmamman

  Här är det också rumsbyten på gång. Fem av barnen har bytt rum. Det är ett väldigt kaos så länge vi håller på men samtidigt så städar man ju extra grundligt och sorterar bort allt trasigt så i slutändan blir det nog bra. För en tid…

stats