Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Utvecklingssamtal på förskolan

Kväll var det igen.
Jag gillar dessa rofyllda kvällar när jag har tid framför datorn och chansen att fundera och reflektera över dagen som gått.

Idag var jag iväg på Olivias utvecklingssamtal på förskolan och det gick fint, trots att hon knappt varit där sen Isabelle föddes. Pedagogerna på hennes förskola är verkligen supergoa, känns tryggt att lämna en av de värdefullaste man har dit. Olivia ska börja i förskoleklass nu till hösten, vilket också är första året det ska bli obligatorisk (förut har skolplikten börjat från första klass) Men hon ska alltså börja till hösten och vi pratade kring Olivias utveckling och det värmde mitt hjärta att höra så mycket gott om henne. Hur snäll, glad och empatisk hon är. Omtyckt vän som låter alla vara med. Hon är verkligen omtänksam med det största hjärtat som alltid tänker på alla. Min godispåse. ♡

Juste, jag fick en märklig kommentar för ett tag sedan som jag bara tänkte svara på.

“Tror kanske att du just nu väljer åt Olivia att stanna hemma från förskolan eftersom det blir betydligt mer krångel för dig på morgonen att lämna henne. Då ni flyttat och du inte kan gå till förskolan och lämna. Sen är det absolut inte så att alla förskolor är stressiga miljöer med för lite personal. Där dömer du igen och drar alla över en kam.”

Det fortsatte sen med att personen tyckte att jag jämt ska framhäva mig som bättre än alla andra (??) osv osv. jag tänker inte ens befatta mig med det, men däremot kan jag bara tala om att Olivias förskola ligger precis bredvid syskonens skola, så dit ska vi ju varje morgon oavsett vi lämnar av Olivia samtidigt eller inte. 😉 Så mer krångel blir det ju inte. Vad kul att du känner till förskola som är stressfri med mycket personal- GRATTIS. Håll fast vid den platsen för så är det inte här.

Jag har låtit Olivia vara hemma för att hon har själv velat och för att jag ändå är hemma med småsyskonen- och dessutom så tycker jag om att vara med henne. Tiden går så sjukt fort när dem är små och redan nu till hösten så måste hon vara på förskoleklass, vi får inte välja om hon vill vara hemma eller ledig nån dag bara hux flux.
På sistone har hon pratat om sina kompisar och personal mycket, hon har frågat om hon kan leka med nån kompis på dan och jag svarar att dom är på föris och hon har frågat om hon också får gå.
Det är på hennes villkor just nu, vill hon vara hemma så får hon väldigt gärna, vill hon gärna gå till föris så får hon gå, och då går hon ändå korta dagar. Jag värdesätter den här tiden med henne och vill ha henne hemma, samtidigt så vill jag inte beröva bort hennes band med kompisarna.
Kevin och Celina har ingen förskoleplats och jag har inte sökt heller, dom får dras med mig & Isabelle 😀


Idag följde Nicole & Vanessa med varsin kompis hem efter skolan, vi andra handlade lite och gick förbi Mummu & Puua på kaffe.

Imorgon ska jag till BVC med baby Belle för hennes vaccination. Lilla hjärtat.

Ser ni hur gosig hon är? Hon älskar sin kanin och ska liksom snutta in sig i den när hon sover. Samma sak om hon har snuttis istället.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag tycker du gör rätt i att låta Olivia välja själv om hon vill gå på förskola eller inte. Hon vet ju hur det är på förskolan och hemma och kan ju faktiskt välja, vilket är få förunnat barn i dag. Jag tror det är bra med förskola, lära sig vara i grupp, dela med sig, ordna sig efter regler, leka med kompisar osv. Men allt det kan Olivia göra hemma med.

 2. sara

  Att folk orkar. Om det hade varit så att du tycker att det är krångligare att lämna så vad fan spelar det för roll? Barnen varken lider av att vara på dagis (om man har ett bra såklart) eller hemma.

 3. Linda

  Tycker du gör helt rätt som låter Olivia bestämma själv =) Går barnen kvar på sin gamla skola/förskola? Det framstår som så. Är tanken att dom ska fortsätta göra det?
  //Linda

 4. Maria

  Varför är kvinnor så hårda mot andra kvinnor o samtidigt skriker om att kvinnor ska ha mer frihet få göra mer som de vill i sina liv ta mer plats vara jämställd mannen i samhället och samtidigt går kvinnor o hugger varandra i ryggen hela tiden? Jag generaliserar men jag har personligen inte sett detta beteende bland män de stöttar o hejar på varandra o är inte brydda om hur den andre gör i sitt liv med en massa personliga negativa tyckanden

 5. Emma

  Jag tycker du gör helt rätt att ha dem hemma. Vi var hemma över 2,5 år med barnen sen har vi tyvärr inte råd att leva på bara en lön.
  Hur tänker du sen när minstingen börjar vara 2-3 år ska du jobba, vara hemma? Vad jobbade du med innan barnen?

 6. Emma

  Så tråkiga kommentarer du får:( Alla vet väl vad som är bäst för sina egna barn. Mina 3 barn har älskat dagis (ja, jag säkert fortfarande dagis:) den de började som 1,5-åringar. De har haft ganska korta dagar, vi delar på att lämna och hämta så från 08:45-15:15. Jag hade aldrig haft de hemma för de vill på dagis och jag tycker om att jobba. Men jag beundrar dig som är hemma varje dag med barn. Salmar du inte att ha ett jobb att gå till (ja, bloggen är ditt jobb) men menar ute med andra vuxna? Inget Inget ont menat, bara nyfiken

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Emma- Jag är väldigt hemmakär och vill vara här med och för barnen. Jag tror att när jag väl hittar något jag verkligen brinner för att få jobba med så kommer det att kännas bättre när det väl blir dags.

 7. Karin

  Du gör ett kanonjobb med alla dina barn Satu, så jag tycker inte du ska behöva försvara ditt agerande med barnen. Ta tillvara på den tid som dom är små, det har man tillbaka senare i livet.

 8. L

  Vilken förbaskad idiotkommentar. Hur har personen mage att PÅSTÅ nått sånt. Vem är den att VETA? Dessutom är det varenda förälders eget val att avgöra om dom vill ha sina barn hemma. Jag är för att ha barnen hemma så mycket det går. Är det inte därför man skaffar barn, för att umgås med dom? Trodde jag. Inte trodde jag att man skaffar barn för att lämna dom kl. 06:00 och hämta 18:00 för att gå hem och låta dom sova. Pengar är inte det viktigaste i livet, det är barnen. Säger också grattis till den förskola du hittat där det är så mycket personal och lite barn. Jag har släktingar som jobbar som förskollärare, jag har vänner som gör det och jag känner folk som studerar till det och ALLA, 100 % i olika städer säger exakt samma sak. Dom går på arslet rent ut sagt och det är mer inhysning än pedagogik. Dom har inte tid. Det finns inte folk och alldeles för mycket barn. Kan inte den personen tala om var man kan lämna sina barn där det är så fullt med pedagoger att dom ser alla barn och kan ta hand om dom på samma sätt som en mamma kan. Snälla tala om VAR????

 9. Hanna

  Du är en så bra mamma!! Klart att dottern ska få välja. Vilken tur hon har som kan välja 💙. Jag arbetar på fsk och frågar mig ofta varför föräldrarlediga så ofta lämnar de äldre syskonen så länge och varför de inte får vara hemma nån dag i veckan!

 10. Jenny

  Min äldsta börjar också skolan till hösten och jag kommer verkligen sakna friheten som man har innan dom får skolplikt. Många här i England som undervisar i hemmet just för att få ut mer av tiden när dom är små men det är inte för mig 🙂

stats