Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Update!

NU så kan jag äntligen ta mig tid framför datorn och låta fingrarna glida på tangentbordet. det kliar i mina fingrar när jag inte har bloggat på ett tag, och berättarrösten i mitt huvud stillar inte förrän jag får sitta och skriva av mig,

Det har varit mycket nu på sistone, jag vet inte ens vart jag ska börja. Andres tår….
Alltså vilken tur i oturen han hade ändå, att han inte blev av med hela tårna.
Barnen blev jätterädda, men Andres höll sitt lugn vilket gjorde att dom också blev lugnare. Jag är så stolt hur snabbt och hjälpsamt alla agerade.
Och så tacksam att barnens farfar och farbror Oscar kom och hämtade barnen från sjukhuset så dom slapp sitta där en hel dag och bara vänta.

Det var alltså så att Danilo höll på att klippa gräsmattan i lördags, vi har en gräsklippare som man sitter och åker på, så han satt där och Andres kom och skulle visa nånting, han skulle lägga in växel på neutral men råkade dra den för långt bak, på back istället och den körde över hans tår och slet sönder stortån och tån bredvid.
Kirurgen har lappat ihop hans tår och klippt bort köttflamsor som hängde. (jag vet)
Hela översidan av stortån slets av och lämnade ett stort hål på mitten liksom. Jag har bilder (som A tog när kirurgen hade tvättat) men dem är för grova att visas här.
Han fick kryckor och blev sjukskriven en lång stund framåt. Imorgon ska dom lägga om hans förband och så får han nån ortopedsko också.
Igår började hans fot blöda och idag svullnade den upp. Han är inte den typen som kan ligga och gilla läget på soffan hur länge som helst, han vill inte känna sig “handikappad” så han belastar foten mer än vad han ska, fast han ska ha foten i högläge de första 4 dagarna. Men nu förstod han…

I höstas sålde Jonathans klass kakor och då bestämdes det att dom skulle åka till Gröna Lund tillsammans nu i sommar. Han har sett fram emot detta såå länge och det var något han och jag skulle göra tillsammans. Så hände detta med Andres fot och jag kan inte lämna honom ensam med småttingarna. Jag förvarnade och sa att jag kanske inte kan följa med trots allt, och jag såg hur hans axlar sjönk ner och besvikelsen i hans ansikte. Som tur är kunde min mamma & pappa (Mummu & Puua) passa dom så jag kunde åka till Gröna Lund med Jonathan och Andres kunde vila och prata med försäkringskassan.
Ni skulle ha sett Jonathans min när han förstod att jag skulle med, priceless.

Andres har pratat länge om att han ska städa bilen, så idag gjorde jag det för att överraska honom och oj vilken skillnad det blev! SÅ MYCKET SKRÄP – papper, godispapper, glasspinnar, äppelskruttar, små leksaker och pennor, smulor och en massa annat. Och så Andres jobbgrejer då… omg. Grejer överallt.

Jag drog ut allt. Rubbet. mattor och allt. Dammsög, skrubbade, fixade och möblerade om med platserna, fällde upp bord och det blev sååå bra. ♡ Skönt!
Nu har jag lagt in vagnen redan för imorgon ska vi med Andres till läkaren, så vi åker direkt efter lämning i skolan. Sista skoldagen, på onsdag är det skolavslutniiiiiing!

Den här lilla pralinen ville somna i min famn ikväll. Som jag saknar henne, och hon mig- för hon vägrade släppa taget om mig sen vi kom hem. ♡

Nu sover barnen och jag ska ta mig ett varmt bad.
Har ni haft en fin dag?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Vilken tur att det ändå var en vuxen som han körde på och inte någon av sina syskon…
  Jag vill inte komma med en massa pekpinnar, men måste ju ändå säga att åkgräsklippare är ju inget för barn att köra runt på. Jag tycker man varje år läser om allvarliga skador på sådarna som har kört åkgräsklippare.
  Jag tycker själv att det flera gånger har varit trixigt att inte göra fel så man välter mm på olika ställen i trädgården.
  Min äldsta var 15 när han fick börjs klippa, men jag gör det mest själv ändå…

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Sara- Våra barn får åka runt själva, det är plan yta och vi är där hela tiden. Dom vet att man inte får vara nära.
   Jag vet inte om det framgick, Danilo gjorde inget fel. Det var ett olyckligt misstag från Andres som själv la växelspaken fel. Man blev ett erfarenhet rikare.

 2. Tanja

  Så bra att det gick bra med tårna! Har bara en liten undran om bilen (vi går i bilköpartankar nämligen), visst är den 9-sitsig? Hur gör ni när ni måste iväg hela familjen?

 3. Maria

  Hej!
  Du verkar ha så mycket ork. Är ofta uppe sent vad det verkar på inläggen och uppe tidigt och orkar göra massor på dagarna. Tar du något kosttillskott eller liknande? Skulle behöva bli lite piggare jag:-)

 4. Bianca

  Men Gud vilket änglabeskydd! 🙏

  Jag skulle älska bilder på bilen invändigt. Hur rymmer man barnen? Hur sitter de? Är det något annat än B-kort som gäller? ☺️

 5. Eva

  Wow- läskigt med Andres tår,tur i oturen iallafall att de inte gick ännu värre. Hoppas att de kommer läka fint.
  Va roligt att du trots allt kunde åka med till Gröna Lund – mysigt.
  Ta hand om varandra. Kramis 😍

 6. Alma

  Skulle vilja ha ett vagninlägg! Bästa/sämsta vagnen, vad du tycker man ska tänka på när man köper vagn! Har blivit väldigt vagnintresserad sen jag fick barn😂

 7. Jaana v

  Hoppas Andres mår bättre snart hur länge blir han sjukskriven? Har oså skolavslutning på onsdag så skönt att slippa skolan ett tag och på hösten börja med nya tag och förhoppningsvis bättring i skolan då jag var tvungen att ringa till syon och ta upp brister på skolan som sedan vidarebefordrades till rektorn och andra viktiga människor då jag blivit utsatt för sexuella trakasserier till slut då brast för mig och kände att jag måste ta ställning och är så glad att min röst blir hörd och hoppas på att det blir ändringar efter mina önskemål och hitta rätt verktyg när sådant händer så man vet hur man ska hantera det. Lärarna sitter bara på kontoret så är inte konstigt att det händer och kul vara ensam och utsatt tjej. Inte kul att höra att man ska gå ta skit att det förekommer ofta man undrar ju då varför #metoo kampanjen skapades om man inte tar ställning. Ända positiva med detta är att jag hittat något jag älskar att göra och att äntligen efter allt kämpande lyckas få betyg betyder så mycket för mig. Jag hoppas på en god framtid och få allt jag önskar mig och drömt om.

 8. Sara

  Oj fy så otäckt! Men vilken tur att det ändå gick så pass bra! Kommer han kunna använda tårna som vanligt? Enär jag gick på högstadiet var det en klasskompis till mig som välte med åkgräsklipparen och blev av med hela stortån. Det tog lite tid innan han lärde sig gå på nytt men sen var det som vanligt igen…
  Hoppas han vilar sig ordentligt nu!!
  Kram till er💖

stats