Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Tips från oss!

I annonssamarbete med SF Kids

Är så glad att vi upptäckt SF Kids- Barnens egen playtjänst.
Ni som följt mig vet att jag främjar för barnens lek, och vill hellre att dom leker än att på TV och mobiler hur som helst och när som helst.

SF Kids är en barnvänlig streamingtjänst med filmer, serier och ljudböcker.
Med SF Kids Play kan du återupptäcka filmer och serier från din egen barndom, samtidigt som barnen hittar sina nya favoriter. Titta överallt, i datorn, i teven, med Chromecast eller Airplay, mobilen eller i surfplattan.

Det jag älskar med detta är absolut föräldrafunktionen, där jag t ex kan ställa in timer
som gör att barnen bara kan kolla en viss tid, superbra för att hålla koll på hur länge jag tycker att dom ska sitta vid mobilen.
Jag kan också ställa in åldersgräns så att dem kan se filmer anpassad för sin ålder.

SF Kids har även en Offline funktion som jag älskar som räddade oss när vi åkte iväg till Eskilstuna häromdagen. Nicole som är åksjuk satt och tittade på film hela resan och glömde bort att känna av sin åksjuka… 😉
Med offline funktionen kan du alltså spara på din surf genom att ladda ner filmen innan och titta på den offline på resande fot.

Om ni som jag vill vara medvetna om utbudet och ha koll på vad kidsen tittar på så är SF Kids något ni ska kika på. Det känns tryggt för mig (och dem) och det är lätt för barnen att navigera själva i appens bollhav och som förälder känner du dig säker på att barnen inte halkar in på något olämpligt.

Barnens favoritfilmer på SF Kids är just nu är i stort sett alla Astrid Lindgrens filmer, men även Piratskattens hemlighet och LasseMajas detektivbyrå men det finns verkligen hur mycket mer som helst. Förutom film och serier har dem över 200 ljudböcker att välja mellan.

Nu har SF Kids tagit fram ett erbjudande för er- med rabattkoden ”Satu19” får alla nya kunder 2 månader fritt tom 31 augusti 2019!

Läs mer om SF Kids HÄR.

Brukar era barn bli åksjuka när ni är ute och kör? Vad hjälper dem i så fall?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej Satu!
  Har följt dig länge nu och jag ÄLSKAR din blogg & tycker din familj verkar så härlig.
  Det är såhär att min äldsta dotter fyller 8 snart och snart kommer ju alla släktingar att fråga vad dem skall köpa och hon säger själv ”jag har ju allt mamma jag vet inte vad jag önskar mig” så har du några present tips till en 8 åring? Vad är inne just nu bland barnen och vad är bra att ha? Du har ju lite äldre barn och har varit där innan medans jag känner mig som en nybörjare haha!
  Blir nog lättare när dem två mindre töserna blir äldre när man gjort allt med den äldsta redan. Du förstår säkert vad jag menar 🙂 ha det så bra 🙂

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Johanna- Ja ibland kan det vara svårt, men här kommer några tips som jag vet att våra lite större barn uppskattar:
   Slime (föräldrars mardröm), badkläder och badsaker, kläder, dagbok, hörlurar och skal till mobilen (med det är tösen som blir 11) spel, inlines, skolväska… Som sagt, det är svårt! Vad gillar din dotter?

  2. Alex

   Jag har inga barn själv än men jobbar med barn i hennes ålder och om hon känner att hon har allt hon behöver o vill ha så kanske ni kan satsa på en upplevelse istället? Om hon älskar nöjesparker eller cirkus kanske biljetter dit? Eller biobiljetter? Eller annat kul? Om ekonomin tillåter kan man ju ge något smått vid sidan om men vet att jag skulle ha älskat en extra dag på nöjesparken i den åldern då det var något som annars bara hände en gång per år…annars praktiska saker som hon kan göra något med: sportsaker, studsmatta?(finns ju olika storlekar, asfaltskritor brukar vara pop, såpbubblor, något spel som ni kan spela tillsammans, glitterpennor är alltid pop, gosedjur är alltid ljuvliga och något som inte kostar något är att ha en speciell mamma dotter dag där det bara är ni två som umgås

    1. Johanna

     Tack för svar!
     Ja jag har tänkt att ta henne på en teater för det har hon önskat att få göra med mig nu när vi har två små hemma med. Lite egentid ♥️
     jag och min man är ju tyvärr snabba med att köpa saker även utanför födelsedagar och jul så blir så svårt när släkten undrar. Men sommarsaker är ju toppen! Hon är även väldigt kreativ så vi skall nog önska saker att fylla på pyssel lådan med till hösten. Tack snälla ni för tipsen!

 2. Johanna

  Hej Satu!
  Har följt dig länge nu och jag ÄLSKAR din blogg & tycker din familj verkar så härlig.
  Det är såhär att min äldsta dotter fyller 8 snart och snart kommer ju alla släktingar att fråga vad dem skall köpa och hon säger själv ”jag har ju allt mamma jag vet inte vad jag önskar mig” så har du några present tips till en 8 åring? Vad är inne just nu bland barnen och vad är bra att ha? Du har ju lite äldre barn och har varit där innan medans jag känner mig som en nybörjare haha!
  Blir nog lättare när dem två mindre töserna blir äldre när man gjort allt med den äldsta redan. Du förstår säkert vad jag menar 🙂 ha det så bra 🙂

 3. Sara

  Jag blir åksjuk vid längre sträckor, det som hjälpt mig är att stoppa fetvadd i ena örat. Ibland behövs det i båda öronen. Supermärkligt men för mig funkar det! 🙂

 4. Alex

  Jag brukar bli åksjuk väldigt lätt o även nu i vuxen ålder är det enbart att köra själv som gäller 😅 men de få gånger jag såg på film gick ju tiden definitivt fortare så det var ett plus. Finns dock även såkallade sea band som är som armband man trär på som trycker på nåt visst ställe och de har hjälpt mig massor! Säljs i finland iaf på apotek, värt att kolla upp!

 5. Erika

  Båda mina barn blir åksjuka tyvärr. Sonen kräks en gång i halvtimmen så fort resan är över 45 minuter. Numera får han medicin men innan funkade det bäst att sitta framåtvänd, inte äta tätt inpå, lagom med vätskta, och absolut ingen skärm. Numera får han döms sagt medicin. Dottern är också åksjuk men inte lika farligt. Kräks hon också men inte lika intensivt.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Erika- Fy vad jobbigt. Det som också kan hjälpa är att sitta framåtvänd och titta mot vägen, men det är inte det enklaste när det handlar om mindre barn som måste sitta bakåtvänt. Nicole får också medicin.

 6. Tina

  Menar du att erbjudande gäller tom 31/8? Så jag kan starta erbjuadndet 31/8 och det gäller tom oktober?

 7. Johanna

  Ingen långvarig åksjuka hos barn ännu tack och lov,bara enstaka tillfällen vid super krokiga vägar🙏Jag i min tur blir istället åksjuk om jag tittar på mobilen,karta eller annat och inte fokuserar på vägen.Blivit värre med åldern..nu för tiden kan jag inte ens gunga utan att bli lite illamående😄 Men min ena syster är drabbad av åksjuka,hon lyssnar alltid på musik i lurar,funkar för henne eftersom hon till och med mår illa efter 1 meter eller 2.

stats