Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

The fabulous day and toughts of a stay at home-mom

Tjohej!
Och så var det måndag och första dagen tillbaka till dagis för barnens del och första dagen som jag är hemma själv med Olivia. Vad kontsigt det här känns. Så… tomt och tyst.
 
Morgonen kunde ju ha börjat bättre, jag hör grabbarnas dörr öppnas 05:50 (!!!) (<—- olagligt hemma hos oss)
dem sätter sig på soffan och sen bröjar de bråka och skrika. Jag flyger upp och skickar dem till aitt rum och försöker sova på soffan en stund. Men en efter en vaknar alla av grabbarnas tjaffs, någon hade visst tagit vad som var den andras.. *suck*
 
Sen skulle tjejerna inte äta frukost. Dom ville inte lyssna och dom var allmänt bråkiga mot varandra om precis allting. Kanske var dem nervösa inför dagen också, men jag blev då inte på bra humör direkt…
Lämningen dock gick superbra!Smiley
Vi har pratat en massa om dagis här hemma de senaste dagarna, förberett dem. “Inte jag.” har Danilo sagt varje gång, men idag gick det bra. Dom fixade spadar och hinkar till varandra och skulle baka sandkakor ihop.
Nicole och Vanessa hade planerat sen innan att dem skulle gunga med sina kompisar. Så fort vi kom så sprang kompisarna till dem och de drog iväg.
Vilken underbar lättnad!Smiley
Jag var ju lite orolig där för just Nicole. Hon är så mammig att hon aldrig vill vara ifrån mig. Vi får se hur dagen har gått sen när jag går för att hämta dem.
 
Jag kom hem och det kändes så jätte konstigt. Skönt men oroligt på samma gång. Vad gör jag här utan barnen?
Vad ska jag göra…? Meeen som vanligt hittar jag en massa saker som ska göras, så innan jag ens förstod det själv så stod jag i hallen och MÅLADE. Vad hände där liksom.Smiley
Vi har pratat så länge om den där hallen, att den måste målas vitt en gång till, speciellt sen vi bytta proppskåp så var det en del som var omålat.
Jag har också dammsugit, moppat golven, fyllt frukostgrejerna in i diskmaskinen, städat barnens rum (förutom Nicoles, dem har nån lek pågående där) plockat undan och fixat och donat.
 
Har gått igenom Olivias garderob också, tagit bort kläder som är för små. Jisses vad tomt det blev!
Hon behöver tröjor (långärmade), någon huvtröja, byxor, strumpor… ja ni hör ju, i stort sett allt.
 
Nu tror ni säkert att jag är helt tokig med allt jag styr och ställer till med här. Jag gillar att ha ordning och reda hemma. Jag behöver det och jag mår bra av det.
 
Nu är det resten av barnens kläder som måste kollas igenom.
Men en sak som jag undrar över?
Regnställ. Våra barn har bara sina fodrade regnkläder. Funkar dem nu? Blir det inte för varmt?
Vindbyxor måste inhandlas till pojkarna till dagis, då dom måste ha andra byxor på sig ute än vad dom har på sig inne för att inte ta med sig smuts in.
 
Jag har skickat iväg bilder från barnens sommarminnen på framkallning. Har ni sett på fujidirekt.se där har dem ett erbjudande att få 50 bilder framkallade helt gratis, du betalar bara portot på 39 kr. Bra va??
 
Nu ska jag skriva upp mammadagar till försäkringskassan, får inte glömma bort att skicka iväg den!
 
Ni hör ju, the fabulous day and toughts of a stay at home-mom.
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats