My Baby Dolls

Spraytan- detta ska du tänka på

I Sverige är vi inte bortskämda med soltimmarna direkt, speciellt inte under vinterhalvåret. (knappt ens på sommarmånaderna!)
När jag var på min systers salong häromdan så frågade hon mig om jag ville bli spray tanned. Jag känner mig blek och trött, så jag tackade ja! Spraytan är den mest effektiva och hälsosamma sätt att bli brun på.

Jag brukade sola i solarium jätte mycket innan jag fick barn- nu har jag blivit fegare- för det är ju inte bra för huden.
En soldusch är mycket bättre 😉 Jag har blivit mycket fegare i allt sen jag fick barn kan jag tillägga. Är jag ensam om det??

Här har ni då solduschen.

Salong U-Zone (18)
Man kan välja om man vill ta helkropp, halvkropp eller ansikte och dekoltage. Jag valde helkropp.

Jag borde ha haft på mig mjukisar. Man ska ta av sig alla smycken och när man fått sin spraytan så torkar hon det med att blåsa med en maskin. Sen ska man ha löst sittande kläder på sig. Jag hade tights. Och helst ska man ha svarta/mörka kläder på sig. För man får färg på kläderna.

460

Hur kan spraytan hålla längre?
– Vänta i ca. 8 timmar innan du duschar första gången. Duschar eller badar du för snabbt så försvinner väldigt mycket av färgen.
–  ÅTERFUKTA! Ju mer du återfuktar huden, desto längre håller färgen och den blir jämnare. Så smörj in med någon härlig lotion du tycker om.

Bra att tänka på FÖRE spraytan?

– Rengör och peela huden helst dagen innan spraytan behandlingen.
(Använd inte en oljebaserad skrubb. Dessa typer av skrubb lämnar en rest som blockerar tanningprocessen.)

– Behöver du vaxa eller raka dig- Gör det helst kvällen innan spraytan behandlingen.

– Se till att din kropp är fri från smink, fuktighetskräm, parfym och deodorant för att undvika fula fläckar.
För mer info och priser osv – kika in på U-Zone.se.

Satu Gonzalez (6)

Jag passade på att köpa lite krämer för min hud. Jag har använt mig av Dermalogica förut, men nu är den är slut så jag testade något annat istället.
En remover av märket Synchrovit för att tvätta ansiktet med och en ansiktskräm.

synchrovit
Min hud är verkligen något som jag inte är nöjd med hos mig själv.
I tonåren hade jag problem med finnar som jag inte kunde låta bli att klämma vilket har resulterat i ärr och röda prickar. Nu med spraytan syns dom mindre, men annars använder jag foundation för att dölja det. Är inte alls bekväm i min hy.
Vi hann inte göra nån kemisk peeling eller IPL, men vi hann med en AHA-behandling– vilket är en super kurbehandling, för acne, trött, livlös och solskadad hud.

Salong U-Zone (3)Salong U-Zone (4)

Jag är en riktig soldyrkare och i min ungdom använde jag aldrig solskydd. Tvärtom jag körde med olja för att få ännu mera färg :-/

Brukar ni sola/ köra med brun-utan sol, eller håller ni er borta från både ock?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sienna

  Jag varken solar eller använder brun utan sol numera, min hud har blivit så känslig har tillochmed fått använda spf15 till ansiktet till vardags senaste åren 🙁

  Men för att tipsa om nåt! det finns en produkt som heter Bio-oil som är en riktig dunderolja enligt mig, funkar på acneärr, bristningar, solskadad hud, ojämn hudton mm. Kolla upp den om du vill den finns på Apoteket och Kronans droghandel. Den är superbra!

 2. Jessi

  Ingen fara! Skriv gärna ett inlägg om du provar det någon gång! då det är hälsosamt och skonsamt för huden är det perfekt att prova tillsammans med sina barn, då det inte gör något alls om man råkar äta av det lite… 😉 möjligtvis utesluta råa ägg! ?

 3. Jessi

  Ett sista tips……. ? Ingefäran har btw antiinflammatorisk effekt, pressa ingefära, blanda med pressad citron, honung och såklart kokosnötsolja så får du jämnare hud, får bort missfärgningar i ansiktet + motverkar finnar och svarta porer. 😉

 4. Jessi

  Satan vad långt denna kommentar blev, blev caught in the moment och kom bara på mer och mer och mer… ??

 5. Jessi

  Jag har totalt fastnat i ekologiska och naturliga produkter och upptäckt en helt ny värld av mat som kan användas till ansikte, kropp och hår. Det absolut bästa som jag hittat är kokosnöts olja, rent utan några tillsatser, kallpressade. Jag köpte min på den ekologiska avdelningen i vår Ica butik för bara 45 kronor. Den använder jag till att ta bort smink (tar bort mascara/foundation super lätt, rekommenderar dock att ta någon rengöringsmedel efter för att vara säker på att allt försvunnit och få bort det överflödiga oljan från kokosen), göra peeling (blanda lika mycket kokosnötsolja med råsocker/brunsocker, också ekologiskt!), har den även som hårinpackning (blanda med äggvita från ett ägg, en tsk olivolja och en matsked honung, funkar lika bra som återfuktande ansiktsmask) och Volia! Håret/ansiktet känns så otroligt rent och fräsch! Har man blont hår som man inte vill ska förlora sin fina glans och färg, blanda i lite kamomilltevatten och en pressad citron, även honungen har en blekande effekt! (Funkar på mig garanterat!) Att ta på kokosnötsolja på ögonbryn och ögonfransar gör att de håller dig längre och enligt myten även växer fortare (för tidigt för mig att säga något om det!)
  Jag provat även andra myter som ska få håret att växa fortare genom att även ha i pressad ingefära i mina hårinpackningar, och på en månad har det växt 3 cm, normalt växer hår 1,5-2 cm i månaden. Om det beror på hårinpackningar och ingefäran vet jag inte, har faktiskt aldrig mätt håret tidigare innan jag började med detta. Men växer fort gör det, och håret är väldigt mjukt, lent och starkt (blonderat det flera gånger). Under ögonen tar jag blöta kalla grönt tepåsar, det gör under för svullnad och svarta ringar under ögonen.
  Oj, nu fastnade jag totalt i alla mina tips, tänkte bara tipsa om kokosnötsoljan…. ?
  Hur som helst, detta har förändrat mitt liv och jag har aldrig haft sån fin hud på kroppen och ansiktet och aldrig haft så starkt och friskt hår! Så jag rekommenderar starkt att prova detta! Det är helt naturliga ”produkter” utan en massa tillsatser som alkohol, parfymerad etc som på sikt bara är skadligt, man slipper köpa flera olika krämer till olika syften för en massa pengar. Det är mycket billigare och framför allt mycket mer effektfullt!! Har googlat en massa på detta och läst på, finns även hur många Youtube-klipp som helst om detta och flera olika varianter. Snart ska jag testa att blanda ihop avokado och riven gurka i mina ansiktsmasker. Anledningen till att det fungerar är innehållet i de olika produkterna, bland annat ägg som innehåller mycket protein – som håret behöver för att växa och bli starkt. Gurka – mycket vätska som återfuktar håret. Citron, honung och kamomillte – förutom alla vitaminer så innehåller de ämnen som bleker. Grönt te – innehåller bland annat koffein som återfuktar under ögonen som minska svullnaden. Och så vidare och så vidare… Samtliga innehåller så klart massa mer ämnen som gör mirakel för en! ?

 6. Malin

  Usch, ja alla dessa solarietimmar kan ju inte vara bra. Förr solade jag flera gånger i veckan. Precis som du har jag också blivit mer försiktig sedan jag fick barn. Nu kör jag lite brun utan sol ibland. Har funderat på spraytan men har aldrig testat. Hur länge håller en sådan behandling?
  Ha en skön helg och lycka till med kalaset.

stats