Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Sova ute på studsmattan

2 veckor kvar av sommarlovet och vi börjar prata om skolstarten för att förberedas mentalt. Jag har lovat en shoppingrunda med barnen, dom är i behov av nya höstigare kläder- långärmade tröjor och byxor står högst på listan.
Jag gjorde helt rätt i början av sommaren, minns ni när jag redan då skrev att jag behövde handla just långärmat och byxor men jag lärde mig av misstagen jag gjort tidigare alla år. Tidigare har jag bunkrat upp och insett att det mesta varit urvuxna redan till hösten, så i år har jag hållt mig.

Idag har det varit helskumt väder. Solen har skinit och det har varit varmt, men åskan har mullrat över oss hela tiden. Jag har påbörjat projekt rensing här hemma.
Började med badrummet idag, skåp och lådor tömdes, städades och rensades.
Hann också med Andres garderob. Vi har också frostat av frysen och målat ute vid entren. Det där med att rensa garderober är ett projekt för sig. Nu under sommaren har vi för det mesta använt t-shirts och klänningar så det har inte märkts av att byxorna och tröjärmarna blivit för korta. Det kommer att märkas allt eftersom dem används. Jag har 3 påsar med kläder som jag har plockat ur garderoberna under sommaren som bara väntar på att sorteras in i kartonger i förrådet. Har varken hunnit eller orkat ta tag i det…. så jag samlar på mig lite till och rensar garderoberna först. 😉

Vi fortsätter med att pricka av saker från vår sommarlovslista.
Barnen har länge velat övernatta ute på studsmattan.
Jag har tyckt att det är lite läskigt att dom är ute själva. Hela natten. Och jag inne. Men jag försöker förbi se mina egna tankar och låta dom ha roligt och skapa minnen. Vi flyttade studsmattan mot huset, hade fönster öppna och så gjorde vi det mysigt. Dom hämtade sina kuddar och täcken var så taggade. Jag fick ta bild och sen skulle de följa med in en stund för att titta klart på en film. Celina somnade på soffan, Kevin sa att han tänker minsann inte gå ut i mörkret. Nicole, Vanessa, Danilo, Jonathan & Olivia gick och bäddade ner sig.
Andres viskade att vi kan slå vad om att dom kommer att trilla in senast vid 23-tiden och tycka att det är läskigt. Jag sa att jag tror att dom kommer att vara envisa och faktiskt somna där ute.
Strax efter 23 kom Jonathan & Nicole och sa att det regnar lite.
Vi tittade till resten av barnen och då sov Olivia redan och V & D tänkte inte gå in alls pga. några regndroppar. Ooookej….

En timme senare hörde jag regnet på fönsterbrädan och öppnade dörren. ÖSREGN.
Vi gick ut till studsmattan och sa att dom får komma in nu, allt var blött.
Olivia sov fortfarande… 😀

Tänk om dom hade somnat och inte vaknat av regnet. Dom hade fått bada i studsmattan och blivit sjuka.
När vi fått in allt bäddade vi ner oss i soffan och då kom ljusshowen med blixtrar och dunder. Phew! Och enligt väderprognosen skulle det inte komma en droppe regn. Ha! Nu är deras nästa plan att sova ute, under paviljongen, den har ju tak och myggnät runt… Nätterna har blivit så kalla nu, dom får nog tälta i vardagsrummet istället 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Barnen sov på studsmattan i somras. Vi hade spänt upp en presenning, som tak vilket gjorde det väldigt mysigt. Det var under de dagar som det var jättevarmt och torrt ute. Jag trodde inte heller de skulle somna, men det gjorde de och sov till 8!

  2. J

    Sådär gör våra barn med. Men jag hämtade ändå in dem för jag höll på tanken att något skulle hända dem. Knäpp man är! Men de är samma tankar som du skrev angående bad o nakna barn.. helt sjukt! Dock bor vi mer centralt där de rör sig mycket människor …

stats