Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Sorry not sorry

Hej allihopa, hoppas att ni mår bra?

Jag sitter och funderar på det min mamma pratade med mig om idag. Vi vet ju alla att människor har så himla mycket åsikter om allting och ingenting om andra människor och speciellt sådant som inte angår dom överhuvudtaget. Jag har bloggat i över 10 (!) år nu och har haft några troll som skrivit något korkat och mindre igenomtänkt till mig, men i det stora hela har jag varit väldigt skonad från idioter här på bloggen och känner att jag har mina trogna underbara och stöttande läsare här inne som är verkligen bäst!

Min instagram sida har verkligen exploderat med läsare. Det är såklart jätteroligt och spännande- men också superläskigt. SÅ MÅNGA människor som följer mig/oss. Några av mina bilder har blivit virala och gått igenom hela världen och delats om och om igen. När jag öppnat instagram på morgonen och ser hundratals nya följare som hittat till mig så har jag vetat exakt vart i världen vi är just nu.

“Wohoo, nu är vi i Turkiet, nu är vi i Polen, nu i Brasilien, Finland, nu är vi i USA osv.”

Som sagt, jätteroligt och jag uppsksttar intresset att följa mig, vanliga Satu och det ÄR jättekul att “lära känna” människor världen över och jag blir så exhalterad- MEN detta har en baksida också, och det gör att jag är ännu mer försiktigare med vad jag lägger upp och vad jag skriver och delar med mig av. Speciellt kring mina äldre barn.

Nu på sistone har jag istället haft en klump i magen när jag har kollat instagram. Jag har blockerat hundratals konton som skriver taskiga saker till mig, om mig, om mitt sätt att leva osv. Jag har vaknat mitt på natten för att kolla om någon skrivit något dumt (olika tidsskillnader) så att jag hinner radera och blockera innan dem skriver något mer. Varje gång förundras jag över människor… Jag fattar verkligen inte.

Jag personligen gillar inte skitsnack eller skvaller. Om det är något som jag hatar (jag vet, starkt ord) så är det orättvisor och när andra blir illa behandlade. Folk som tror sig vara störst bäst och vackrast och stå över andra och som inbillar sig själv att bara hens sett att tänka och leva är det enda rätta.

Jag är mån om min familj, vänner och mina medmänniskor och jag vill att alla ska må bra. Jag respekterar människor oavsett hur dom ser ut, vart dom kommer ifrån, vad dom har för mål och drömmar och hur dom väljer att leva osv. Jag accepterar att vi är alla olika, med olika mål i livet, med olika förutsättningar, funderingar, tycken, vägar och livsstil. Visst, man behöver inte alltid hålla med om allting, det vore ju tråkigt och alla var stöpta i samma form och man kan absolut ha delade meningar- MEN jag skulle aldrig i hela mitt liv ta mig tid att tala om detta för personen och medvetet såra någon. Och det är sånt som jag försöker lära till mina barn, att tänka en extra gång innan man pratar/skriver.

Så tillbaka till min vad jag och min mamma pratade om. En finsk tidning skrev ett reportage om mig innan jag gick ut med graviditeten med #baby10 och nyligen hade dom publicerat om den och nämnt graviditeten och då hade min älskade mamma gått in och läst kommentarerna där, och många hade naturligtvis kommenterat dumt och min mamma låg halva natten för att tillrättavisa dem. Det är sånt som gör ont i mig. Att hon ska känna att hon behöver ta den skiten. Hon är inte van som jag. Jag sa till henne att man ska inte ens läsa kommentarer under intervjuer för det finns alltid några stolpskott som själv inte blivit uppfostrade rätt som tror sig stå över andra och jämt ha rätt. Och man ska absolut inte lägga ved i elden och mata trollen. Svara inte! Förut var jag jätteledsen och super nere när någon skrev något dumt. Nu har man på något väldigt konstigt sätt blivit bedövad av sånt och blivit “van”.

Nu vet jag att det talar mer om den personen än om mig. Så när min bild har exempelvis blivit delad, så läser jag aldrig kommentarerna på dennes sida. Kommer dom över till min sida så blir kommentaren raderad och kontot blockerat. Börjar jag läsa och märker att det är troll så läser jag inte ens klart. Jag borstar av mig och tycker faktiskt synd om den personen istället. Varför tar man sig tid till att hänga på någons sida som man inte ens gillar och ännu värre- tar sig tid till att skriva bajs till denne? “Nä vet du nu du, jag tycker faktiskt inte om att du har snart 10 barn, jag tycker faktiskt att det får räcka nu för att man kan inte orka och förresten är du jätteful”.

Eh ok…? 🖕🏼Behåll dina ignoranta, korkade, trångsynta och helt onödiga kommentarer för dig själv för ingen har frågat om din jävla åsikt. Ta och lägg ner din dyrbara tid till något vettigt istället, gå och krama någon eller nått. 🥱😴

SÅ skulle jag vilja svara många gånger, men jag låter bli. För har jag inget trevligt att säga så ska jag inte vara så feg och sitta bakom min skärm och säga det heller.

Jag har sagt det några gånger och jag säger det igen- på mina sociala medier finns inte plats för troll, mobbning, elaka kommentarer och hån. Gillar man inte mig eller min sida så avfölj mig bara, enklare än så är det inte. Lägg inte ner tid eller energi på att hänga på ställen som inte ger dig något positivt, som du blir irriterad, arg och provocerad på. Hos mig blir hatare blockerade direkt. Dessutom blir ALLA som gillar ett dumt/taskigt kommentar också blockerade. Sorry not sorry. OCH så blockar jag konton som skriver något dumt inne hos andra konton jag följer, oavsett om dom följer mig eller inte. Inte bara för min egen skull, utan för att markera för alla som blivit drabbade att det räcker och att det inte är ok. Om alla skulle blockera trollkonton så skulle poletten kanske trilla ner någon gång? Nolltolerans.

Så till er som alltid stått vid min sida, läst, gillat, kommenterat och varit en del av min blogg och instagram- TACK. Ni ska veta att det betyder mycket för mig att ni finns, att ni tar er tid att kika in här dagligen, för det är verkligen inte lätt att vara en del av någons upptagna, stressiga vardag, men för er som tar er den tiden- TUSEN TACK! Jag tycker om er alla så jättemycket och jag är så glad och tacksam att ni delar med er några rader av eran dag likaså. Tack för att ni stöttar mig på mindre bra dagar och hejar mig på bättre. Jag finns här för er med.

Det blev ett långt och svamligt inlägg detta, men jag kände att jag behövde få ur mig detta efter att fått så mycket skit på sistone. Det är inte lätt alla gånger att ha en öppen och offentlig profil, men NI ger mig orken och motivationen att fortsätta och jag ville bara visa er min tacksamhet och säga att jag uppskattar er alla mer än ni tror.❤️ Så tack.

PUSS & KRAM!😘❤️

XOXO/Satu & My Baby Dolls

Det bästa med mig är NI.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elisabeth

  Det är chockerande hur många sjuka människor det finns. Självklart ska du inte bry dig om dem.

  Vi är många som bara älskar dig och din familj. Underbart att någon vågar skaffa många barn. Föresten är du skitsnygg och hela din familj🙏🏻

 2. Pernilla

  Hej.. du gör rätt i att strunta i alla troll som finns. Du har en underbar familj med barn som är sötare än socker. Vad man kan utläsa så är dom också väluppfostrade och artiga. Ni har rätt att skaffa hur många barn ni vill. Ni tar bra hand om dom och är ingens bekymmer. Stora kramar till dig Satu och hela don familj 🥰💞

 3. Agnes

  Hur kan man skriva att du är ful. Önskar att jag såg ut som du. Du är så otroligt vacker. Kroppen är perfekt för att ha så många barn.

 4. Annelie

  Hej, så tråkigt att läsa att du måste behöva ta sånt:( det är så roligt att kika in här på din blogg och jag tycker du är så vacker och har en sån underbar familj! Är imponerad av hur du får ihop allt med alla dina små ♡

 5. Carina Andersson

  Hej.
  Jag är så impad av ditt positiva sätt att tänka och jag känner själv att jag blivit mer positiv sen jag började följa din blogg och Instagram.
  Tack för att du lyser upp vardagen 🌞
  /C

 6. Carina

  Hej.
  Jag är så impad av ditt positiva sätt att tänka och jag känner själv att jag blivit mer positiv sen jag började följa din blogg och Instagram.
  Tack för att du lyser upp vardagen 🌞
  /C

 7. Helena H

  Så trist att folk måste skriva massa tråkigheter. Det är verkligen nackdelen med internet, och speciellt Instagram. :/ Sänder över en jättekram till dig Satu! Du är en toppentjej/mamma/fru. <3 Kram från Söderhamn

 8. Magdalena

  Och hur vet de som har åsikter kring antalet barn ni har att det är för mycket? Alla är vi olika. En del tycker att ett barn är tillräckligt, en del att två räcker och en del klarar faktiskt av att vara en väldigt bra förälder fast de har 10 barn…
  Jag tycker att du/ni verkar klara av 9 (snart 10) barn galant, troligen skulle ni kunna ha ännu fler och ändå lyckas räcka till åt alla ❤
  Tror det är lite avundsjuka som ligger bakom De elaka kommentarerna. Troligen jämför de sig med dej/er och känner sig lite misslyckade som knappt orkar med sina två barn och så har du/ni så många fler och får det att se så lätt ut…
  Nä, strunta i dem, vi är fler som gläds med er och imponeras av vilken fin familj ni är ❤

 9. Amy

  I have been following your Instagram for a few months and now your blog. I just wanted to say hi and give you a friendly comment! I live in the US and was an exchange student in Finland as a teen. Now I am a mom of 4 little children (including twins). I find your Instagram and blog very encouraging to read. I have shown it to my husband and said “can you imagine the difficulty she faces in Sweden, where big families are even more rare than in the US?”. I admire your positive attitude and your genuine love of your children. You have blessed my life with what you share. Thank you!

 10. Mamma till 3 prinsar

  Satu, jag har följt dig i mer än hälften av dina bloggår och du är den enda jag fortfarande följer. För att du verkar vara dig själv och inte bara skriver om allt positivt i livet utan vågar säga att saker och ting inte allt id är en dans på rosor. Det är tråkigt att behöva läsa att du får så många elaka kommentarer för du är inte värd dem.
  Heja dig som har så många små (och otroligt söta) hjärtan. Jag beundrar dig och det är vi många som gör.
  /Anna

 11. Minna

  Bra att bu blockerar och tar inte åt dig👍.Fortsätt med dina härliga inlägg morgonhälsningar och berättelser om era framgångar och motgångar (vanliga livet).Du är inspirationskälla ❤

 12. Johanna

  Du tänker så sunt och jag älskar att läsa om er familj. Tycker ni verkar så gulliga alla och du kan vara så stolt över att uppfostra så fina barn. Sen måste det vara jobbigt med alla troll. Det man kan tänka på är att bakom en dum kommentar så står hundratals om inte tusentals männsikor som inte håller med om det trollet skriver. Den stora massan är ju (tror jag) sunda och förnuftiga och önskar gott till de flesta. Men tror att trollen är benägna att kommentera mer än vad en kärleksfull person gör, tyvärr. Så dem märks mer även om de flesta bara tycker det är skoj att följa er.

 13. c

  Hade de där människors följt din blogg Och läst genom mer vänliga och positiva ”glasögon” hade de sätt att du verkar vara en väldigt snäll och trevlig person, en fantastik mamma och din man en jättebra pappa och att dina barn verkar vara goa och snäll ungar, de verkar glad och lyckliga. Så varför tycka en massa om att det är fel med många syskon för dem, de verkar ju älska det.
  Varför väljer de här människorna när de går upp morgon att se och tolka världen syniskt, taskigt, negativt och elakt och dras till att göra negativa saker och sprida negativt. Fler människor borde vara lite självkritiska och syssla lite självrannsakan och självinsikt. ” vad väljer jag”, ” vad blir konsekvenserna” och ”vad är mitt, mitt personliga ansvar”? Ibland är det bra att ett kliva ut från sig själv och se sig själv utifrån. ”Vem är jag”, ”vad gör jag”. ”är den jag det samma som att vara en bra människa, Är jag mitt bästa jag”

  Jag hade en period för många år sedan där jag skrev ibland mindre genomtänkta kommentar, men jag kom på mig själv ganska snabbt att den här personen vill jag inte vara, det här är jättedumt. Att sitta och kommentera andras liv negativt är patetiskt,
  Men det är ett urlöjligt fenomen

  . Att sitta på nätet Och släng ur sig dum saker för att man vet att man kommer undan genom att vara nonchalant och arrogant är ju bara idiotiskt. en omogen attityd, vad är det? . Så gör man inte som en vuxen myndig människa, inte som med människa, inte som en samhällsmedborgare. Det börjar alltid med en själv. Börja välja rätt själv och vara rätt själv.

  Jag känner igen det där att att titta på mobilen efter om andra har skrivit något dumt och att behovet av att kunna kontroller går ut över sömn och annat. Men för din egen skull kanske det ä bra att du lägger ifrån dig mobilen och din mamma också, så att eran positiva energi inte påverkas. det finns nog andra som ändå är vakna som är på din sida so på som ett trevligt sätt Kan fråga vad de vill uppnå med sina kommentarer. Ett hårdare och ett mer fientligt samhällsklimat kanske? är de vad önskar och vill. Jag en vuxen sandlåda, att starta något drama i någon tonårsaktighet? Då Då är dags att tänka till och tänka om, göra om och göra rätt. Att skylla på nätet, sociala medier, normer och världen är inte okej, det är patetiskt., det är omoget och inte att ta Ett ansvar. Det börjar alltid med en själv.

 14. E

  Jättefin familj ❤️ jag har själv en önskan att få ett till barn men är så rädd att något ska gå fel. Att barnet inte ska må bra… Rädd för förändringen det skulle innebära. För min familj. Det känns så stort och skrämmande. Har du haft några sådana tankar någon gång, Ni har ju ändå vågat göra detta 10 gånger, impad!! Kan du ge några peppande ord eller tankar 💞

 15. maria

  Hej
  Min mormor sa alltid att om man inte har något snällt att säga ska man vara tyst, det tycker jag fungerar alldeles utmärkt
  Jag följer en del bloggar o det är skrämmande att se hur vuxna människor beter sig ibland
  Du har helt rätt attityd, nolltolerans på alla dumheter
  Kram o lycka till
  Maria i Skåne

 16. Anna-Maria

  Hej
  Jag har följt dig/er både här på bloggen och på Instagram i några år nu. Vill bara säga att jag tycker att ni verkar vara en sådan mysig familj och jag beundrar dig. Att läsa om er gör mig glad och varm i hjärtat. För övrigt så håller jag med dig i vad du skrev nu. Vill bara att du ska veta hur mycket jag uppskattar att du tar dig tid att skriva. Tycker att det är så spännande att följa dig i en graviditet till. Grattis till bebis nummer 10! Kram Anna-Maria

 17. Carina

  Älskar att läsa din blogg.Vilken fin familj ni är.Barnen är så söta och du och din man är helt fantastiska som föräldrar.Lycka till med din fina familj och den väntande lille pojken❤

 18. Hanna

  Älskar din blogg och har läst den i flera år. Du verkar så härlig och “vanlig” precis som vem som helst och skriver om både roliga och tråkiga saker – såsom livet är! Har man inget snällt att säga kan man vara tyst! Strongt att du kan borsta av dig dumma ord och jag förstår din mamma – om något skriver/säger något dumt om ens barn (spelar ingen roll att de är vuxna!) så vaknar tigermamman i en och man går till försvar! Kram till dig och din fina familj (såklart dina underbara barn och man men även till dina föräldrar som verkar vara helt fantastiska) 💖🍀💕

 19. Emma

  Hej Satu! Oj, har du bloggat så länge… när jag läste det fick jag en aha-upplevelse; att jag har följt dig här på bloggen sen du va gravid med Olivia. Galet vad tiden går😱. Så spännande & roligt att följa er😍
  Strunt i alla troll, dem förtjänar inte din tid.
  Hoppas ni får en fin vecka. Kram
  Emma

 20. Beatrice

  Inte ett endaste dugg svamligt! Ett välbehövligt och fint inlägg trots innehållet. Du vill skapa lugn och harmoni kring din familj, och i slutändan är du mamma som uppdaterar om din familj, oavsett om du skulle ha 2 barn eller 25. Ingen förtjänar sånt skit! Du gör ett kanonbrajobb, på alla fronter och jag beundrar dig för det! ❤️ Fortsätt att bara vara Du!

 21. Elin

  Jag tycker du sätter ett bra stopp genom att radera konton och kommentarer! Du visar att detta absolut inte är ok. Och det är bra! Det goda ska vinna!

 22. Zia

  Jag håller med dig till 100 %! Kan inte heller förstå att folk ens orka lägga energi på att kommentera elaka saker?! Varför håller man inte taskiga åsikter för sig själv och bara skriver om man har snälla saker att säga? 🤔Märkligt tycker jag. 😉

 23. Petra

  Att följa dig är det bästa jag gjort! Det är dig och Helen Torsgården jag följer och älskar mest att följa! Du är fantastiskt och en inspiration för mig i mitt eget föräldraskap ❤️

 24. Eva

  Underbara fina Satu-jättetråkigt att höra att du mottar elaka kommentarer och dumma “troll”. Du är en fin person och jag tycker som du att har man inget snällt att säga/skriva så ska man låta bli- MOBBNING är aldrig ok oavsett ålder. Ta hand om dig och din fina familj-kram till dig ❤️

 25. Pernilla

  Hej Satu. Blir så ledsen att höra att du utsätts för detta! Du förgyller vardagen för massa människor en av dem är jag. Älskar dina inlägg och bilder. 💜
  Ju äldre jag blir desto mer märker jag hur elaka och bittra människor är. Varför kommenterar de ens om de vill säga elaka saker. Varför?!? Fattar inte!! Hur ser deras liv ut?! Har de ingen familj, vänner, jobb? Hur beter de sig isåfall där? Ibland känner jag att jag borde skaffa hund och flytta långt från alla människor för det känns som det bara blir värre och värre med de bittra.
  Jag fokuserar på min familj och vänner. De andra skiter jag i.
  Iallafall! Älskar dina inlägg och det märks att du har en vacker själ och vacker personlighet. 💜
  Kram till dig!

 26. Annelie

  Så bra du skriver.👍Förstår inte att folk ska skriva dumma och kränkande saker, när det bara är att avfölja om det inte passar.
  Det är synd om människan som någon sa, som inte förstår bättre😢
  Tycker det är så mysigt/roligt att följa Er, ni verkar då “Goa” med varandra hela familjen.
  Så klart ät det inte alltid “rosenrött” alla dagar. Men du har glimten i ögat och tar nya tag.👏
  Ha en riktigt fin dag!
  Kram från en trogen läsare, med vuxna barn, och 3 underbara barnbarn😃

 27. Didi

  Hemska människor som mår så dåligt i skälen om de nu har någon, att de måste få ut sitt hat för sitt egna liv, på anda. Du är en fantastiskt människa och mamma.
  Jag tycker det är jättehärligt att du lyssnar på dig själv och gör det du vill i livet. Och sen är du supersnygg också. <3

 28. Cornelia

  Det är fantastiskt trevligt att läsa er vardag. och inspireras hur man kan vara skriv i naturen samtidigt som man gillar och bor stadsnära. Jag har alltid skälv önskat mig många barn men det blev bara 4 för mig så att då följa din storfamilj är ett annat sätt att då könslan av hur det är att ha många barn nära. Lycka ☀️

 29. Sisko Kanerva

  Ihanan ihana perhe, sanon taas sen että poista heti ILKEÄT ja PAHANSUOPAISET ja K A T E E L L I S E T seuraajat. Mielestäni se on KATEUS mikä niitä ilkimyksiä vaivaa. Sillä olette jotain niin IHANAA nykymaailmassa. Äärettömän rakastettavat ja hyvinhoidetut lapset, rakastettavat äiti ja isä. Äiti eli Sinä olet kuin mannekiini vaikka 10.s vauva tulossa, uskomatonta. Tässäpä ilkeille kadehdittavaa tarpeeksi. Olkoot omassa kuplassaan ja kiehukoot kateudessaan rauhassa. Ne ei kuulu sivuillesi. Odotan joka päivä innolla että kuulisin teistä rakastettavat jotain. Taivaan Isä Suojele tätä ihanaa perhettä 🙏💗

 30. Isabelle torstensson

  Det är bara avundsjuka. Avundsjuka människor kommer alltid att finnas. Det grämer dem att du gått din egen väg…. de kanske följde strömmen mot sin vilja och nu ångrar sig bittert..

  Kram ❤️

 31. L.K

  Tyvärr blir människor mer och mer aggressiva och elaka i sina kommentarer. Jag vet inte vad som triggar folk till det men klimatet är sjukt i världen numera. Önskar att fler hade empati, sympati och medmänsklighet. Stå på dig och fortsätt som du gör. Du är toppen och jag avundas din ork och ditt driv.

 32. Ida

  Så fruktansvärt tråkigt med alla dessa missunnsamma människor, Bättre att möta människor med glädje och positiv nyfikenhet istället för fördömanden. Stor eloge till dig som står på dig. 🌸 Vi andra är betydligt betydligt fler än trollen!

 33. Amy

  Unfortunately people never cease to amaze me, usually in a negative way. I don’t understand why others feel the need to be mean, cruel, and hateful. How does your life and what you do with it effect them? That being said, as a newcomer to your account, I enjoy seeing your beautiful family and the love that is apparent among all of you. I am impressed (and if honest, envious) of how you gracefully manage your life and look good doing it. Thank you for sharing your corner of the world.

 34. Diane Helm

  You and your beautiful family should only receive positive and loving comments. I love reading about you and seeing the children. Take no notice of those mean negative people. They are sad beings with nothing nice to say.

 35. Jessica

  Du är otroligt stark, jag skulle gå under av massa elaka kommentarer, fick min beskärda del med min nr 7 som jag valde att behålla trots att jag separerat med barnens pappa. Hjärtat brister litegrann. Det är underbart att följa er 🌸

 36. Linda

  I eagerly look forward to your every post! I love seeing your family and how you live in Sweden. When we come into your lives like we do, we feel like we are friends. Best wishes for you every day! I saw where someone said they would like some posts on how you keep house, etc. I would like that too. In friendship from Ohio, USA.

 37. Citlali Olmos

  No importa cuantos heters haya en el mundo, ya se a través de una pantalla o en tu vida cotidiana siempre tienen una opinión negativa! Pero eso dice más de ellos que de nosotros mismos! Que se queden con su miseria de espíritu! Gracias por compartirnos a tu familia

 38. Yunia

  Muy bien dicho! Si no les gusta lo que ven que pasen página y vallan a mirar a otro lado. Tú no tienes porque aguantar ofensas solo por ser una influencer con una familia hermosa😍 y todos los que si te seguimos porque nos encantan tus publicaciones además de las cosas lindas que compartes sobre tu familia… Aquí estamos y estaremos siempre para apoyarte con todas las vibras positivas y energía que podamos! Me da gusto que no hagas caso a comentarios negativos que no tienen ningún efecto en tu vida, porque sabes que?? Ninguna de estas personas te mantienen a ti o a tu familia, y lo que ellos opinen o no eso a ti te vale! Que se compren un bosque y se pierdan… Hay tantos envidiosos y tantas personas mal intencionadas que no tienen vida propia que quieren que les pase lo mismo a otros! Dios bendiga tu hogar! Dios bendiga tu Bella familia!🙏💙

 39. Alma

  Tycker det är häftigt att ni har så många barn! Har en son född 2018 och vill kanske ha ett till när han blir större, mer än så skulle jag inte orka. Hur gör du för att få energi? Jag känner mig helt slut med ett barn. Grattis till bebis nummer 10❤️

 40. Millie

  Är det verkligen värt det? Jag antar att bloggen och insta är ditt levebröd men om man känner att det håller en vaken om nätterna; är det verkligen värt det? Jag antar att även de stora barnen läser kommentarerna, hur tar de det? Hur tänker Andres runt detta och hans familj? Du kanske skulle låsa din instagram och inte vara offentlig, även om det är kul när det ramlar in följare och heja-rop men det finns ju en baksida med…Det låter inte alls bra som det är! 🤔

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Millie- Jag har funderat på samma sak, om det är värt det och kom fram till att just nu är det är ABSOLUT värt det, för med 10 taskiga kommentarer så läser jag 300 underbara kommentarer om att jag hjälper och inspirerar i någon annans föräldraskap.
   Kommentarerna kommer i vågor och det är först nu när bilderna har spridits som det dykt upp några, annars har det varit väldigt lungt med sånt, och som sagt- dom blir blockerade direkt och har ingen möjlighet att se mina bilder eller följa mig.
   Nej mina stora barn har inte instagram och dom ser inte kommentarerna. Andres och hans familj ser inte heller för att jag plockar bort troll snabbt. Men det lugnar nog sig snabbt,och en sak är jag säker på och det är att jag ska aldrig kommer låta troll vinna över mig och bestämma när det är dags för MIG att låsa mina sidor. Jag är stolt över vad jag åstadkommit och ingen kan få ta bort det ifrån mig.

stats