My Baby Dolls

Snuvig bebis

Baby Belle blivit förkyld igen, hon är täppt i näsan och jag upplever att inte nässpray funkar för fem öre. Har ni tips?
Förutom att ha henne högre upp när hon sover, nässug, bad och så näsdroppar…
Imorgon har hon tid på BVC för att få sin första dos av rota vaccin men jag sa nog avboka det, känns inte schysst att ge henne den när hon är så snuvig.

Har era barn fått rota vaccinet?
Jag har låtit alla mina barn få den när det har erbjudits, aldrig haft komplikationer med det. 🙂
mybabydolls (22)
Tog lite söta bilder på henne med Olivias stora Lasse-björn.

mybabydolls (79)mybabydolls (18)mybabydolls (19)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag bor i Österrike och här har Rota ingatt i allmäna vaccinationsprogrammet i flera ar, iaf sen 2009 när äldsta barnet föddes. Vi har vaccinerat alla barnen och de har inte reagerat alls. Barn nr 4 är 3 dagar yngre än Isabelle och fick första dosen för ngr veckor sen, hon fick jätteont i magen och skrek en hel natt. Dagen efter var allt bra igen.

  1. sara

   sjukt oansvarigt och jag hoppas verkligen du inte uppsöker sjukvård då dina barn får feber eller hosta med risk att de fått mässling då det ökat kraftigt pga idiotiska föräldrar.

    1. Kristin

     Du kanske inte är rädd för mässlingen men ditt barn kan smitta andra barn som blir väldigt sjuka pga nedsatt immunförsvar, det kan gälla barn med kroniska sjukdomar som inte själva kan vaccineras men blir dödligt sjuka när de smittas av ditt barn! Väldigt egoistiskt att inte vaccinera. Dessutom har många fått komplikationer pga mässlingen, hjärtsjukdomar, hjärnskador mm.

  2. josefin

   Camilla, vi är få, men vi blir fler… Som inser risker med vacciner.
   Själv gick jag inte ens till bvc. Kände inte att längd o vikt var så intressant att veta. För mig kändes det viktigast att se att mitt barn växte och mådde bra. Vilket jag som mamma ser med egna ögon utan att någon kontrollant ska se om hon följer en speciell kurva.
   Men tro mig, man fick ta emot en del åsikter om detta 🙂

 2. Sofia

  Hej, detta är ett tips för natten när hon ska sova. Jag vet att det låter knäppt men det funkar, jag lovar!

  Ta en gul lök och dela den i stora bitar. Lägg i en djup men bred tallrik under hennes säng eller nära där hon sover. Häll kokande vatten över löken, men vattnet får inte täcka löken helt, bara till hälften ungefär.
  Ångan från löken löser upp snoret så liten får lättare att andas!
  Detta tips är helt magiskt, min dotter sover med en lök i rummet varje natt när hon är förkyld ? Testa alla fall!
  Var försiktig så inga andra barn eller män råkar komm nära skålen när det är varmt bara ?

 3. Minna

  Hoppas Belle kryar påsig.Bra avvakta med rota.Min son har fått den.Lite bökigt men annras ok o ta.Min väninnas barn sjuknade i rota och blev jättedålig. Vet ej om Ånga i varm ducsh kan hjälpa till med täpp näsa?

 4. shaby

  Åh lilla baby Belle! Krya❤ Min dotter som är 4 månader har fått rota vaccinet och fy vad jobbigt det var, hon hade ont i magen och var gasig i en hel vecka. Men sen när hon fick andra dosen då gick det jättefin å hon reagerade inte alls…läkaren sa att rota vaccinet har erbjudits sen 2012?! Men när jag frågade varför min son är född december 2012 inte blivit erbjuden då han visste inte varför!

 5. Maria 7barns mamma

  Blanda Nezeril 0,25mg/ml i en sked och späda med lika mycket koksalt, dra upp i spruta och ge 1 droppar i varje näsborre till täta spädbarn, En får vara noggrann att det blir minst lika mycket koksalt som Nezeril bara, de har ja gett till mitt barn o hjälpte, fick detta rekommenderat från en barnläkare. Max 3 gånger per dag, när min bara var 1 mån gammal.. för mig hjälpte inte varken bröstmjölk el koksaltlösning. För hon var så tät i näsan, bebisar har ändå små näsor men stora hålor..

 6. J

  Ingen av mina har fått rota. Tar bara de som är i programmet o väl testat. Är lite nojig av mig. Haha.
  Min bebbe är oxå förkyld. Enda som hjälper är att spruta i massa bröstmjölk eller använda physiomer. Då kommer d ut massa snor.
  Hoppas hon kryar på sig o god fortsättning. 🙂

 7. E

  Åh hoppas hon kryar på sig snart?
  Jag undrar vad som hände med bilderna som ni tog hos Natalie när Belle var nyfödd?
  Har jag missat det inlägget eller har du inte publicerat de fotona?

 8. Anna

  Vad använder du för nässpray till ett sånt litet barn? Dom är väl från ett eller två år? Bröstmjölk rensar näsan och underlättar andningen.. Så ammar du är det bra. Du skrev förut att du skulle amma henne, gör du det? Funkar det?

 9. Niobarnsmamman

  Det är alltid jobbigt när bebisar är förkylda. Ett tips är att ha en öppnad burk Vicks salva i sängen så hon får andas in. Det brukar lösa upp snuvan så den rinner ut.

 10. Viktoria

  Bröstmjölk är det bästa. Handmjölka ur lite bröstmjölk i en kopp. Sug upp mjölken i en medicinspruta. Droppa mjölken i vardera näsborre. Låt verka ca 1 minut. Använd en nässug och sug bort allt snor. Kanon!!!! ??

stats