My Baby Dolls

Sluta med napp

Jag är så stolt över mina småttingar!

För några dagar sedan bestämde vi att sluta med napp. Melanie är i en trotsålder och nappen använde hon som ursäkt för sina utbrott? På riktigt, hon skulle bara ha nappen när hon ska sova, men på slutet hittade hon dom överallt och skrek när jag förklarade att hon bara ska ha dom nör hon ska sova. I tid och otid! Eller så slänger hon bort dom och skriker efter dom i nästa sekund. Kort sagt blev det en stressmoment för hela familjen och dessutom är hon 2 1/2 så det var ju dags. Vi bestämde även att Jami ska sluta med napp samtidigt (han är nu 1 år och 8 månader) annars skulle det nog inte gått med Melanie heller.

Vi förberedde dom båda med att prata med dom ”snart ska vi lämna napparna till Nisse” och ”imorgon ska vi lämna napparna till Nisse” så dom kunde bearbeta det.

Jag förberedde mig mentalt att vi skulle ha ett par dagars skriknätter och dagar och sa det även till syskonen. Alla var redo.

Vi var och köpte presenter till dom som Nisse skulle ge dom efter att dom vart så duktiga och lämna napparna till honom.

Så nu undrar ni nog… Nisse?? ?

Jepp. Tomte Nissen. (Ni vet, han som flyttar till oss varje december och busar med barnen) Sen kom dagen.

På morgonen fick Benjamin och Melanie brev från honom som jag läste högt och sen skulle vi leta efter alla nappar och lämna dom i lådan som han lämnade vid brevet. Dom var sååå exalterade och alla sprang runt huset och letafe efter nappar i varje väska, säng och vrå. Jag älskar verkligen hur alla syskonen var lika delaktiga och glada.

Vi lämnade napparna på bordet oxh gixk it till parken, när vi kom hem igen var napparna borta och istället satt där självaste Nisse med varsin present till Jami & Melli.❤️

Dagen gick bra, Mela pratade massor om Nisse och att han hämtat hennes nappar. Kvällen kom och jag visste att det skulle bli svårare.

Mela frågade efter nappen vid nattning, jag förklarade och hon förstod. Ett tag senare berättade hon det för mig själv. ”Nisse har hämtat våra nappar”

Benjamin tyckte att det var lite jobbigare. Han grät lite med gosade sen i sig i snuttisen oxxh min hand. Vaknade 2 gånger på nappen och frågade efter nappen men jag förklarade och han somnade. Sen har det hör och häpna gått över förväntan bra! Dom har varit så himla duktiga att vi alla är helt förvånade. Som att dom bara accepterade att det är så. Inga nappar mera. Så duktiga och jag är så stolt över dom!

Så mina tips till er som ska sluta med napp till era barn. Som med mycket annat så gäller det att ni vuxna har bestämt er och sedan håller er till det. Jag vet att det kan vara svårt att intebge med sig om det blir för jobbigt och mycket skrik, men ge er inte. Ni gör inte någon en tjänst då.

Jag slängde all nappar direkt. Och ut med soporna så vi inte hade nån napp i huset att ge över huvudtaget. Ingen återvändo. Ge gärna någon belöning, i all fall våra barn har varit så stolta när dom slutat med napp och berättat för ex. Mummu & Puua att dom lämnade napparna och fick en present.

Så stolt över er!?

Flera mål inom sikte nu, men nu låter vi denna förändring sjunka in lite så det inte blir för mycket på en gång❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  När mitt barn skulle sluta med napp band jag fast en napp i elementet och sa: vill du ha nappen så
  får du sätta dig där och suga på den. Det gick över förväntan, när det gått ett par dagar så åkte
  nappen i soporna.

 2. Sari Rautiainen

  Va duktiga dom är! Du har så kloka å förståndiga barn:) gillar att du tar med en ”lek” när dom ska sluta med napp… Mvh Sari

 3. Jenny

  Tog dina råd när det var dags för mina att sluta och det gick också bra fast dom var väldigt beroende 🙂
  Kommer sakna dina blogg om du slutar. Följer dig på Instagram också men bloggen känns lite mer personlig.

stats