Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Ska man säga ifrån eller tiga?

Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.
På riktigt så funderar jag ganska ofta på hur folk faktiskt tänker- om tänker dom överhuvudtaget?
Vart finns vänligheten, medkänslan, empatin och medmänskligheten?

Hur kan folk på fullaste allvar tänka att det är OK att kommentera med pekfinger och dumma, ignoranta och konstiga kommentarer hos bloggare? Om du tycker att jag har fula skor på mig, ful frisyr, vad jag äter och inte äter, gör och inte gör- kommer du fram och säger det till mig? Eller om du inte tycker om mina val i livet och tankar, skulle du påpeka detta till mig då? Eller gör du så bara för att du är skyddad bakom en skärm och inte tål att ta konflikten face to face?
På riktigt? Är du så trött på ditt ensamma eländiga liv att du inte har annat att göra än att klaga och spy galla över mitt liv och mina val? Då är det inte mig det är synd om, det är synd om dig.

Jag fick lära detta ordspråk redan som väldigt liten, kanske du också borde ta efter- Har du inget trevligt att säga så behöver du inte säga något alls. Helst inte faktiskt. Behåll sånt för dig själv, för innan du gör det så borde du tänka om jag skadar dig eller andra? Ni som faktiskt tar er tid att skriva negativa påhopp till folk, berätta gärna hur ni tänker?
Får du ont?

Det var nån som skrev att hon inte kan förstå hur man som bloggare kan fräsa åt sina läsare- Hellloooo?
Som om läsarna får kasta en massa skit som vi får ta och svälja- bara för att man har en öppen blogg….?
Jag är bara en människa. det här är MIN blogg. Jag har känslor. Det blir ganska tröttsamt att läsa kommentarer som ger en ont i magen, med personliga påhopp. Jag tänker inte ta skit från nån. Jag i min tur kan inte förstå hur läsare kan tro sig ha rätten att påpeka och kritisera. Jag delar med mig av min vardag, om våra äventyr, mina funderingar och en massa annat- samtidigt så skriver jag inte om allt jag/vi gör och inte gör, vilka vi umgås med osv.
Allt kommer som sagt inte med här.

Jag skulle aldrig få för mig att kommentera på något fult sätt hos nån bloggare, jag behöver inte alltid hålla med om allt – och det vill jag inte heller att ni ska göra. Tänk vad tråkigt det vore om alla tycker och tänker precis lika. Och gör jag inte det så kan jag lägga fram det på ett schysst sätt OM man blivit tillfrågad om tips och råd. Har nån inte bett om någon åsikt om ett simpelt inlägg så kan jag vara tyst om jag inte har något trevligt att säga, vad vinner man på att yttra sig då? Visa varandra vänlighet och respekt, det kommer man långt på.

Nu vet nog de flesta av er inte vad jag ens babblar om för jag publicerar inte korkade kommentarer, sånt får ingen luft till eld här, det släpps bara inte igenom helt enkelt. Mina barn kommer att läsa min blogg en dag, även era kommentarer. Det ska inte vara något negativt eller påhopp mot någon, här är vi schyssta och pushar varandra. ger vägledning, tips och goda råd, en blogg med good feeling och inspiration åt båda vägar.
Det ska vara en härlig och ärlig dagbok för dem att läsa med en massa bus, tankar, funderingar och ännu mera kärlek och glädje. Ibland upp och nedgångar, precis som livet är, på vårt sätt.

Till 99.8 % kommer det härliga, fina kommentarer från er och det ger mig styrka att borsta av allt det negativa. Heja er!
Jag uppskattar er massor! Kärlek till er! ♡

Hur gör ni andra bloggare med negativa kommentarer och påhopp?

Vill bara klargöra- negativa, hatiska nättroll har inget här att göra, ni har inget att hämta eller lämna i min blogg.
Ni kommer inte att kunna starta konflikter eller diskussioner med personliga påhopp- så gör dig själv en tjänst och spara din tid och huvudvärk och klicka på de där lilla krysset på högra hörnet av skärmen och POFF så är jag borta så kan du ta dig tid att gå och krama om någon istället. 😉

Kom igen, sprid kärlek och positivitet omkring er istället. Det kostar ingenting men kan vara guldvärt för någon.

becb7d64462473d9b5f534894adc525f--be-kind-always-balanced-life

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Bra inlägg! Och bra att du inte släpper igenom negativa kommentarer. Jag har en fråga till dig då jag själv drömmer lite om en stor familj. Hur får ni ihop det ekonomiskt? Hur ser du på bekvämlighet (villa, bil etc..) vs att kunna vara hemma med sina barn? Ha det fint! Mvh Karin

 2. Annica

  Hej Satu! Grattis till graviditeten och hoppas du mår bra och allt går bra. Jag vill bara säga att jag tycker du och andra som bloggar öppet om ers liv i text och bild är så modiga. Det är utlämnande på många sätt och vis. Samtidigt ger ni så mycket för mig och andra som kanske inte har så många vänner med barn som man kan utbyta hur vardagen med barn ser ut. Det är då trevlig att läsa hur ni har det och känna igen sig eller få tips och råd om olika faser i barnens liv. Så tack för att du gör det du gör!

 3. M

  Såg att dom skrivit om dig på mirka Norrströms blogg,senaste inlägg, om hur mycket socker du ger dina barn och så vidare, tycker de är hemskt att folk ska lägga sig i och klaga över hur man lever.

  Du behöver absolut inte publicera kommentaren, tänkte bara informera dig. 😊

 4. Carina H

  Bra skrivet. som dom säger, att än är inte sista idioten född. så fortsätt med ditt skrivande och alla fina bilder, jag längtar varje dag att läsa ditten och datten om Er familj.

 5. Alma

  Ingen har rätt att skriva skit på din blogg, är det något man inte gillar håller man tyst. Dessutom kan jag intr förstå vad den här personen/personerna stör sig på här på bloggen. Den är ju jättebra!

 6. Sofia

  Helt riktigt Satu, det lät jag mina barn också. Har du inget snällt att säga så säg inget alls. Kramar till hela din fina familj!

 7. Ingela

  Hej först vill jag säga att jag älskar att läsa om er underbaralla familj. Sen till din fråga. Jag har själv en blogg som jag valt att ha öppen för alla. MEN jag väljer dock att granska kommentarerna innan dom publiceras av den enkla anledningen att det är min blogg. JAG ser inte det som en mänsklig rättighet att kränka andra med sina hatiska kommentarer. (Som vissa verkar tro för att vi har yttrandefrihet) Så elakheter och hat hör inte hemma på min blogg. Däremot älskar jag diskussioner och välkomnar oliktänkande. Så visst är det helt ok att inte tänka/tycka som mig bara man vårdar sitt språk och ej går till personangrepp.
  Sköt om dig och familjen!
  Mvh ingela

 8. Louice

  Hej och tack för en underbar blogg! TYcker det är så tråkigt att klimatet är så hårt på bloggar och sociala medier, man väljer ju själv vad man vill läsa och inte, varför vara elak?

  En fråga till dig Satu, jag vill minnas att du hade en bugaboo duo ett tag men inte trivdes med vagnen? Vi väntar ett syskon snart och storasyster kommer vara ca 16 månader när syskonet kommer så vi ska köpa syskonbarn. Om du vill kanske du vill recensera vagnar du haft, för- och nackdelar o så? 😊 Kramar

 9. Marlene

  Hej fina Satu! Jag gillar din blogg till 100%. Jag har 3 tonåringar, men tycker ändå det är trevligt att följa din vardag med småbarn! Och så blir jag så glad att dina föräldrar är så engagerade i sina barnbarn! 😁Brukar kika in på din mammas Instagram också😁Du är rik du Satu! / kram

 10. L

  Ja jag blev verkligen fundersam. Har för mig att jag skrivit på din blogg eller om jag tänkt det, att det aldrig är någon som skriver dumt på din blogg som på andras bloggar jag läser. Jättebra att du inte släpper igenom det, Jag har så svårt när man kastar skit på vad andra gör, tycker och säger då man själv aldrig kan vara den perfekta. Ingen är perfekt. Jag är glad att jag inte är det. Jag är glad att det jag tycker dessutom inte är det enda rätta utan att det finns fler rätt. Jag är glad att jag inte pratar illa om folk eller hoppar på andra, det ligger utanför min intelligens. Jag har annat att säga än elakheter. Mer empati, sympati och medmänsklighet. Bra att du sätter gränser. Du gör som du vill för det är ditt rätta. Ni som är så elaka, och har ständigt det enda rätta, gå och prata med någon, vi har bara ett enda liv. Gör nått gott av det istället.

  1. L

   Måste bara tillägga att du gör helt rätt. Du ska trots att du är “offentlig” som alla andra offentliga INTE behöva ta skit. Som några ibland skriver, väljer man offentligheten så får man ta “allt”. Nej, aldrig. Så är det Inte. Fortsätt som du gör och ta för allt i världen inte åt dig av vad en del skriver. Alla har det inte lätt i livet, se det så. Dom skulle behöva en kram. Nån som ser dom, bryr sig, vill dom väl.
   Jag tycker du är fantastisk. Bara det att världen blivit sned på nått vis. Nått har hänt. Det blir ju liksom bara värre och värre hela tiden. Tyvärr så sprider sig sjukdomen egoism som en löpeld över världen.

 11. Mia

  Så bra skrivet. Här hemma jobbar vi med samma ordspråk, tycker det är viktigt att vi lär våra barn det.
  Jag läser din blogg för att den känns äkta och ärlig. Jag blir helt enkelt glad av att läsa här. Dina beskrivningar av barnen är så vackra och ni känns som en så mysig familj.
  Försök att inte ta åt dig av elaka kommmentarer, vi är många som gillar att läsa om era äventyr.

 12. Fru Blomma

  Bra att du säger ifrån. Jag kan inte alls förstå att man vill skriva negativa eller elaka saker till någon. Det är så tråkigt. Du är härlig som delar med dig av din vardag. Låt dig inte knäckas. Kram

 13. a

  Det är ju så modigt att sitta bakom en skärm och spy galla. Kom ihåg att det kan vara avundsjuka. Har följt din logg sen Olivia föddes.. ☺Men aldrig kommenterat. Du känner nog til mig. Vill inte skriva det här. Men att folk har problem är bara avundsjuka. Kraam

 14. Anki

  Kan bara hålla med dig, Satu. Förstår inte varför man måste skriva ner det elaka som man får upp i sitt huvud när man läser tex någons blogg. Förstår inte varför man i stället inte slutar med att besöka bloggen om det är så mycket man stör sig på?
  Har oxå fått lära mig samma talesätt, “Har du inget snällt att säga så var då tyst i stället” och detta har jag sen lärt mina barn.
  Älskar bara så din blogg men förstår inte varför jag helt plötsligt inte får den längre fast att jag prenumererar på den? Den finns inte i skräpposten heller,,,,, Följer dig även på Instagram även om jag är dålig på att kommentera där 😉
  Kramar från Skåneland

 15. Jenny Sandberg

  Bra skrivet Satu.Ingen annan har rätt att nedvärdera el kränka någon annan.Som du säger har man inget bra/snällt att säga så är de lika bra att va tyst.Man får tycka och tänka vad man vill men man säger det INTE.
  Stor kram till dig och din fina familj.

  1. Em

   Man kan ha en annan åsikt, Allt handlar om sunt förnuft vad man bör säga högt och vad man inte bör säga högt. Förklara man sig tydligt hur man tänker, och Skriv i jag form ” jag tycker jag tänker ja känner Och använder en trevlig ton. Ganska lätt egentligen. Jag får tycker saker. vi behöver inte vara lika och inte alltid överens men respektera varandra ändå. Sen kan ju inte bloggare/ instagrammar eller deras följare vara helt överkänsliga av allt och börja lipa så fort någon inte bara kliar gott på ryggen medhårs heller. Man kan inte bara be någon att sluta följa en bara för att den säger något som uppfattad:/ tolkas som dumt. För ofta är det en tolkning ( egen) av saker och man själv som instinktivt reagerar häftigt . Jag tror att det är problemet med internt att det tyvärr inte förmedlar som exempel ansiktsuttryck och tonläge. Du vet inte/ har inte en aning om vem det är som är den som är bakom kommentaren. Har man själv en dålig dag eller fått påhopp under dan är det lätt att Man hugger omkring sig eller är överkänslig och tyvärr drabbar det även dem som inte förtjänar det. Är trött på att bli kallad för avundsjuk och bitter människor när det är något jag absolut inte är, jag reagerat över saker och säger saker och det tänker jag fortsätta att göra på ett schysst sätt ovarsett om lättkränkta människor slår bakut och nästan verkar trilla av stollen av raseri för lilla jag som inte bara hållet med kan håll käften. Men lägg av va. Ömsesidig respekt är ordet. Internet och sociala medier är INGEN fritidsgård för vuxna. Vuxna accepterar och respekterar varandra!! Vuxna människor sluta tjafsa, bråka och barnsligt trotsa som några mellanstadiebarn. Hade fler människor i Sverige umgåtts med människor i verkligheten hade det nog värre varit ensamma och mindre duma på nätet för att folk skulle må mycket bättre och helt enkelt inte ha tid till att vara anonymt elaka. Jag tror att de som verkligen försöker vara elaka mot andra behöver nog bara fler riktiga vänner i verkliga livet.. ett mindre ensamt Sverige är ett bättre Sverige så kom igen och börja hälsa på varandra och bjud in varandra. Det tror jag är en bra början.

   1. Me & My Baby Dolls
    Me & My Baby Dolls

    Em- “Sen kan ju inte bloggare/ instagrammar eller deras följare vara helt överkänsliga av allt och börja lipa så fort någon inte bara kliar gott på ryggen medhårs heller. Man kan inte bara be någon att sluta följa en bara för att den säger något som uppfattad:/ tolkas som dumt.
    Har man själv en dålig dag eller fått påhopp under dan är det lätt att Man hugger omkring sig eller är överkänslig och tyvärr drabbar det även dem som inte förtjänar det.”

    Vill bara svara på det här- Menar du allvar? Bloggar du? Jo, jag KAN säga att du kan sluta följa mig om man inte har något annat än kränkande kommentarer att komma med för här finns inte plats för dumheter. För varför ens läsa om man inte uppskattar det alls?
    Jag granskar alla mina kommentarer, kommer det en gång så raderas det, kommer en till så blockas denna från att kunna kommentera, så skönt att slippa läsa sånt. Alla får ha åsikter men man ska inte tro att man kommer hit med personliga påhopp, då är man fel ute. “Att man haft en dålig dag och hugger omkring sig”, vadå- är vi fem?
    Tycker din kommentar var väldigt märklig….
    Tro mig – överkänslig är jag inte, jag börjar inte lipa “För att lilla du inte kan hålla käften” Då kanske lilla du inte borde läsa om du tar åt dig om det är en sån reaktion du är ute efter. Eller hur?
    Annars så håller jag absolut med dig om att man lätt kan missförstå varandra, men då har du nog ingen aning vad någon har skrivit. (Inte nu längre för det är helt blockat) Håller med om ömsesidig respekt, det kommer man långt på.

    Kram!

    1. Em

     Jag hållet med.dig. Man ska inte följa någon om man bara retar sig på personen. Och det finns ingen anledning att vara elak.. eftersom du raderar kommentarerna , vilket jag tycker är bra, så vet vi ju inte vad det är för elaka kommentarer . Men jag tror dig att folk skriver elaka saker.. det finns ingen anledning att vara elak.. men det finns kanske någon bakgrund till deras dumhet. Du verkar ha missuppfattar mig. Det visar väl att det är väldigt lätt att missförstå varandra på nätet. Det kanske är därför det är bättre att umgås med när och kära än att sitta för mycket med en skärm. Jag följer sin bloggar för att jag gillar den. Om du tror annat så har du missuppfattat det. Nu ska jag gå och umgå med syskonbarn.. Och tro mig jag är en snäll och empatisk och rolig person och väldigt barnkär och omtyckt av barn. Jag tror vi är bra människor båda två och skulle ha kul ihop och mycket att prata om ifall vi hade träffats. Fortsatt trevlig sommar!

 16. Teresia Lundmark

  Så sant, förstår inte hur andra ska lägga sig i, och ge dålig energi. Vissa kan verkligen ta illa upp. Man ska tänka före man uttrycker sig. Älskar din blogg iallafall!

  Tyvärr klagar en del på min blogg och det får mig att tappa gnistan ibland, då jag gör vad jag kan och vill kanske inte öppna hela mitt liv för världen, men alla kan inte acceptera det tydligen, för har man blogg skall man tydligen lägga ut allt enligt vissa. Jag tycker själv man ska få välja och skriva om vad man själv vill.

  Massa kramar till dig!

 17. "Frida"

  Så sant så sant. Kan man inte vara snäll, kan man vara tyst! Eller klicka ner det man retar sig på. Svårare än så behöver det inte vara. Tummen upp till Dig!

 18. Maria

  Älskar din blogg och älskar att följa dig och din familj i vardagen!! Ni är så otroligt fina och jordnära och jag önskar er allt gott i livet!!! Stor kram

 19. Maria

  Älskar din blogg och älskar att följa dig och din familj i vardagen!! Ni är så otroligt fina och jordnära och jag önskar er allt gott i livet!!! Stor kram ❤️❤️

 20. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Jag förstår inte behovet så många har att vara elaka, varför liksom? Är man så bitter på livet att man måste bråka med andra och såra människor? Tycker dessutom att det är skrämmande att vuxna människor är sådant omdöme för barn och ungdomar. Sprider hat och bråk på nätet så barn och ungdomar sen tror att det är så man gör. Riktigt dåligt, vuxna borde vara förebilder här på nätet faktiskt.

  1. Em

   Jag håller med. Jag tycker det är sorglig när unga idag för det första känner ett tvång att vara på sociala medier hella tiden för att duga, trots att de blir stressade och sen dessutom är människor rent utsagt sagt elaka mot varandra, de är sarkasm, ironi ( elakt menat) hån, nedvärdera, lätt irriterat, hugger varandra, mobbas, suras, gaps och skriks. För sjutton. Jag förstår inte varför inte alla bara kan ta ansvar över sig själva, sina egna val och sina egna liv. Varför lägga så mycket fokus på vad andra gör. Och varför skylla sitt egna dåliga beteende på annat än ens eget ansvar, är det inte andra människors fel, så är det normerna och vår tid vi lever i fel. Ja men vad är ditt eget ansvar? Visst är socialamedier och internet bra men det måste ju finnas plats för både vett och etikett OCH en balans med allt annat i livet. När saker som händer oå sociala medier annses som häpnadsväckande viktigt att livet nästan stannar, ja då kanske det är dags att börja tänka på vad är viktigt i just mitt liv, just mitt eget liv som bara är mitt,. men även våra liv på jorden i huvudtaget och vår korta tid här. Det finns människor som lider på vår jord. Det borde väl vara det som ta mycket av vår tid.! Kanske ska vi sluta var som mellanstadieungar och börja ta ansvar att styra både våra liv och livet på jorden. Vi alla människor måste väx upp så vi kan bli förebilder för dem som är yngre än oss själva. Och se en större mening med varför vi är är. Sluta gagga och tjabbla. Det tror iallafall jag.
   Allt börjar med att börja tänka längre än näsan räcker och mogna och få en större förståelse för sig själv och andra., att kunna sig sansa sig skjälv och sin impulsivitet och visa RESPEKT

 21. Isabel

  Jag tycker att det är helt rätt att du inte publicerar elaka kommentarer. Sådana ska inte få ta plats. Klart att du måste ta hänsyn till dina känslor och vad du tycker är okej först och främst. Klokt också att du tänker på att barnen kanske en dag läser både bloggen och kommentarerna och därför ser till att innehållet är okej och trevligt.

  Jag hade en blogg med en del läsare för ett par år sedan men jag slutade när vårt andra barn föddes. Ville inte utsätta mig själv eller barnen för eventuellt obehag.

  Hoppas inte du får för mycket skit.
  Kram

 22. Jeanette

  Ungefär en timme innan ditt blogginlägg postade jag följande på min faceooksida: Liten kvällsreflektion – snubblade in på Aftonbladets livechatt om allsången. Varför är folk så elaka? Om man inte gillar det man ser, byt kanal är mitt tips. Samma sak gäller alla människor som läser personliga bloggar och sågar bloggägaren, följ något ni gillar istället. Själv väljer jag att njuta av julikvällen och ett glas rosevin 🍾

stats