My Baby Dolls

Ska det vara förbjudet?

Godmorgon!
Länge sen jag skrev ett morgon inlägg, men såå skönt att ta sig tid att sitta här en stund och knappa.
Jag håller på och skriver viktiga datum i almanackan samtidigt.
Skolbarnen är i skolan, förutom Olivia som hade så ont i huvudet på natten och det höll henne vaken länge. Jag har städat bort efter frukost, diskat och satt på en maskin med tvätt.
Strax ska vi iväg till BVC för att höra bebisen hjärtljud!

Tusen tusen TUSEN TACK verkligen för alla namntips som strömmar in här på bloggen och instagram!? Såå kul att ni tar er tid till att tipsa och skriva till mig, jag uppskattar det massor,

Jag har namn som jag har fastnat lite extra för och nu hoppas jag att det fastnar även för Andres ???❤️ Jag har fått så många fina tips, ska ta och skriva ner mina favoriter. Så spännande!?

Ni har ju verkligen skrivit så många fina namn och jag älskar när ni delar med er av vad namnen betyder för er, det är verkligen så kul att läsa! Extra kul också att jag inte är den enda namnfreaken ?

Visst är det märkligt hur man starkt kan förknippa ett namn till en människa? Eller märkligt kan man ju inte direkt säga, men man hör ett jättefint namn och bara ”Noooo!???”
När någon har förstört namnet och blir liksom knippad ihop med det här namnet och det blir en negativ förkoppling.

Och hur långt ska ett namn vara ”förbjudet?”

Hur tänker ni?

Om man inte ”får/ska/borde” döpa sitt barn till någon man redan känner eller har i sin närhet så finns det ju inte många namn kvar? ???‍♀️

Ska man strunta i namnet man drömt om att döpa sitt barn till bara för att någon annan har samma smak?

Jag tycker verkligen inte att det ska spela någon roll. Det borde inte spela någon roll. Om man står väldigt nära personen i fråga så kan man ju prata om det först, få ett ”okej” eller nåt 😀
Som te x min syster och jag. Hon har en son som heter Dewin- och min favoritnamn har har alltid varit Kevin. Eller barnens kusin som heter Melina och vi har en Celina. Same same but different.

Jag tycker inte att man måste förbjuda ett namn, men berätta gärna hur ni tänker kring namn 🙂

Jag önskar bara att vi hade namnet klart redan ?? Jag kan redan se bebisen framför mig, med mitt favvo namn?

Igår drömde jag att jag födde. Helt orealistiskt dröm, som vanligt. Vad konstigt man drömmer som gravid, håller ni inte med?

 

Medans vi håller på med bebisnamn och drömmar- läser ni Linn’s blogg? (Tingelinn)

Hon har medverkat i Unga Mammor på tv och väntar nu baby #2!
Söta lilla Tindra ska bli storasyster! Dom har precis avslöjat om det blir en lillasyster eller lillebror, och jag tycker att sånt är så spännande, och att överhuvudtaget följa någons gravidresa blir så mycket mer personligt, känslosamt och intimt på något vis så jag ville tipsa er om att följa Tingelinn.
Jag brukar tipsa om mysiga konton att följa på instagram, men jag tänkte tipsa om bloggar som jag läser också 🙂 jag tänker att det kan vara kul att få lite nytt att läsa?

Kika in på Tiingelinns blogg här så mysig läsning där man verkligen får ta del av allt!?

Nä nu är det dags att förbereda för lunchen och promenera till MVC, vi hörs snart igen!
Önskar er en helt underbar dag!
Kram/Satu

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lu

  Jag följer henne, så bra blogg!

  Namnförslag:
  Amanda
  Alexia
  Amalia
  Amelia
  Amelie
  Alina
  Alyssa
  Ariellle
  Antonia
  Alexandra
  Adina
  Bianca
  Beatrice
  Charlotta
  Cameron
  Diana
  Elise
  Emilia
  Elisa
  Elina
  Evelina
  Eduarda
  Fernanda
  Gabriella
  Arabella
  Annabella
  Eloise
  Isolde
  Julia
  Juliana
  Josefine
  Josefina
  Jannica
  Louisa
  Leonora
  Marlene
  Milou
  Malou
  Noelle
  Noelia
  Natalie
  Leona
  Lexia
  Sofia
  Stefanie
  Thea
  Valentina
  Vivienne

 2. samps

  nu lär jag mest troligt aldrig nånsin skaffa barn men tänker så här, om namnet är ”likt” men inte samma (som melina/celina) spelar det ju ingen roll för min del, däremot om jag som förälder skulle ha ett syskon som tex skulle heta melina skulle jag inte ge mitt barn det som tilltalsnamn för att det redan är ”upptaget” och för att vi skulle vara nära (skulle däremot typ mitt kusinbarn på avlägsen sida släkten hetea något som jag tyckte var fint skulle jag utan problem kunna döpa till det för där umgås vi inte på samma sätt eller ens vet om varandras existens typ haha) men däremot skulle hon kanske få det som ett mellannamn för det är fint. vet många som brukar säga sådär att ”jag skulle vilja döpa mitt barn till x men det heter redan farbror/morbror//faster/moster/kusin” så tror det är rätt vanligtt att man inte vill ”härma” nån med ett namn som är tillräckligt ”nära en” i släkten liksom?

 3. Caroline (mamma till 4)

  Ja det här med namn är inte alls lätt!!
  Mina flickor heter Matilda, Miranda och Angelina och har Josefin, Felicia och Vanessa som andranamn. ☺️☺️

 4. Millie

  Beror ju på hur nära man står den som valt ett namn. Skulle inte sno syrrans eller bästisens t ex och skulle inte gilla om de tog mina heller. Men ytliga bekanta, barns klasskompisar, tremänningens barn som man träffar en gång om året, bloggaren man följer tycker jag inte man behöver ta hänsyn till. Annars är ju typ slla namn upptagna redan…
  Jag röstar på Bianca btw! Det skulle passa med de andra namnen i familjen!

 5. Sandra

  Jag fick triss i tjejer o våra flickor heter Lova , Saga o Elma.. lycka till m allt ! Så kul o följa er resa ! ?

 6. Alex

  Jag har vissa namn som jag förknippar så starkt med människor att jag aldrig kunde se dem på mina barn; som Nicola och Christelle. Att jag jobbar i skolvärlden gör inte saken bättre precis ? fina namn blir förstörda med varje ny klass för det finns redan en som heter så ? Två av mina kusiner (på samma sida) heter Sebastian och Sebastien så tycker inte det är förbjudet precis. Sen finns det undantag fòrstås som du sa om det är någon man är super nära med kan man ju disskutera saken med hen.

stats