My Baby Dolls

Positiv energi

Jag försöker ta in all er fina respons av mina tidigare inlägg, helt fantastiska människor ni är som tar er tid till att gratulera mig/oss, det betyder massor! ♡

Efter mitt förra inlägg har jag mottagit massor av mejl, sms och privata meddelanden om hur stark och modig ni tycker jag är som tar upp ett så känsligt ämne, ni har även trätt fram och delat med er av era egna erfarenheter och många av oss sitter i samma båt just nu. TACK.
Visst är det skönt att känna att man inte är ensam i sin situation och sina tankar, fast det ibland känns så?
Jag finns här om ni vill bolla funderingar och tankar med någon. ♡

Jag funderade länge om och hur jag i sånt fall skulle berätta min historia utan att trampa någon på tårna eller att bli dömd.
Men såhär: Jag vill inte måla upp en bild här på bloggen/instagram som inte är sann.
Jag vill dela med mig av mitt liv, ibland är det högt och ibland lågt, precis som livet kan vara.
Naturligtvis skriver jag inte om varje privat del av våra liv, allt vi gör och inte gör skrivs inte här på bloggen alltid heller. 😉

Men det jag skriver om vill jag vara ärlig om- inte bara mot er men mot mig själv också.
Jag måste kunna stå för vad jag skriver- annars kan jag lika gärna låta bli.
Och just det här med graviditeten är en stor bit som upptar en massa av mina tankar, vilket jag såklart vill dela med mig av. ♡

Visst gör det ont när ens nära och kära inte kan gratulera, oavsett man håller med om situationen eller inte….?
Det här vet jag för säkert- jag ska aldrig låta någon få mig att känna som att detta kommande barn är mindre att fira för att det är nummer 8, eller för att det var en oplanerad överraskning.
Oavsett i vilken ordning eller mängd- bara mer kärlek. ♡♡♡
Jag vill bara omsluta oss med människor som gläds med oss och ger positiv energi.

GravidbloggGAAH, det här känns fortfarande så overkligt! Men såå underbart!
Tänk att jag får äran att vara med om denna otroliga resa igen och få bli mamma till en helt ny liten människa.
Vi går dessutom in i en helt ny vecka idag!
Jag ska fota dagens mage tänkte jag, så får ni se sen 🙂

KRAM och tack för att ni finns. ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Åh, känner igen mig så. Är gravid med vårt 5.e barn i v 20. Min man ville inte alls och jag kände som du beskrev i förra inlägget. Det är lie svårt denna gång för även om han accepterat de nu så känner jag mig ändå ensam med glädjen på något sätt. Är rädd att visa mig för glad… men jag vet att barnet kommer bli otroligt älskat. Skönt att läsa om lika erfarenheter ❤ tack för inlägget.. jag behövde läsa det

 2. Emma

  jag har tänkt fram och tillbaka på hur jag ska formulera mig. först av allt: STORT grattis! 🙂 jag gläds med er (även om pappan inte verkar särskilt glad?)! 🙂 du skrev att inte alla blivit glada, gratulerat och tidigare har du även sagt att din relation inte är jättebra med pappans tidigare barn/släkt (verkar dock som att de har en jättefin relation till era små barn). hur reagerar då hans barn nu? att de ska få ett nytt halvsyskon? hur reagerar hans sida av familjen?
  du skrev också att du kände det som att allt var ditt ”fel”, att du blev gravid. har en man och kvinna sex med samtycke så är det bådas ”fel” om kvinnan blir gravid. om man inte vill bli med barn bör man aningen: inte ha sex över huvud taget (det bästa preventivmedlet) ELLER använda kondom. om han inte velat att du skulle bli gravid kanske han skulle ha tagit p-piller själv (orättvist att bara du ska behöva stoppa i dig massa skit i kroppen och inte han egentligen. p-piller för män har samma biverkan som kvinnors. ändå debatteras det att män skulle vara farliga trots att det är samma sak för kvinnor. men så fort något gäller männens hälsa, ja då blir det viktigt. inte när det ”bara” gäller kvinnors -_-) eller använda kondom. det är INTE bara ditt ansvar att skydda dig. du har 100 % ansvar, han har 100 % ansvar. men tydligen tog inte han sitt denna gång.

  jag är j’ätteglad för er skull. hoppas allt ordnar sig för er. inte ska ni separera för att du blivit med barn (läste att du skrivit att det kom på tal). älskar din blogg, insta. 🙂 önskar er, allt, och bebis, gott! bara positiva saker! hoppas inget i mitt inlägg gjorde dig sur. menade inte så. förlåt isåfall. kram

  1. Me & My Baby Dolls

   Emma- Nejdå, tog inte illa upp 🙂
   Hans sida av släkten grattade massor! Även hans äldre barn. Jag och hans släkt har alltid kommit bra överens, det var nog lite svårare med hans äldre barn i början 🙂

 3. Linnea

  Brukar inte lämna kommentar men följt dig sen din graviditet med Kevin och nu vill jag också säga grattis till nr 8 ? Och att du är den mest genuina o godahjärtade bloggare! Du är alltid sa ärlig o ödmjuk! Älskar din blogg, att få följa din vardag med din härliga stora familj, och jag blir sååå inspirerad! Tack!!

 4. Tessie

  Jättestort och modigt av dig att berätta och dela med dig! Jag hoppas denna positiva våg sköljer över dig, magen och hela familjen nu framöver och att du kan få njuta fullt ut av denna graviditet! Önskar dig all lycka <3

 5. Fanny

  Först och främst vill jag skriva stort grattis ? har själv varit i din situation fast med nummer två. Mannen tyckte det var för tätt inpå vår då 15 månaders dotter, han var oplanerad men ändå kände jag direkt den där kärleken, vi bokade tid för abort men jag fixade det inte och idag är han 7 år och varken jag eller mannen hade velat gå en dag utan honom och inte nog med det så har vi fått ytterligare två barn efter som även dom är lika högt älskade. Och jag skulle kunna tänka mig en hel hög till men tyvärr då har kroppen sagt ifrån. Lycka till med graviditeten

 6. Mokan

  Jag trodde faktiskt du skulle skriva att det var din syster som inte var glad över nr 8, har för mig att du skrivit något sånt vid tidigare graviditeter. Du är #goals på högnivå och jag hoppas att jag en dag kan få så fina barn som du (har 1 bebis idag och är änglamamma till 2)

 7. Caroline

  Jag tror definitivt det var meningen att ni skulle få en åttonde bebis! Ibland överraskar livet oss och även om din man kanske inte önskade att få ett barn till så lä han älska honom/henne precis som era andra barn. Blev kanske mest en chock för honom..men han kommer snart smälta det och känna sig glad :-).
  Jag vet när jag blev gravid med fyran så blev varken min mamma eller svärmor glada och jag mådde så dåligt över det och vissa negativa kommentarer man fick från folk och jag blir ledsen när folk i min närhet säger ”ja, men nu ska ni väl ändå inte ha fler” eller ”ni kan inte skaffa fler nu..det går inte”. Man blir ledsen. Det är ju vårt liv och vi som bestämmer hur vi ska leva det! Jag vet en del som har två barn och som faktiskt ångrar sig att de inte skaffade fler! 🙂
  Jag tror inte du står ensam i denna graviditeten….snart så kommer du få stöttning när de andra smält det <3. Ska bli så spännande att få följa din graviditet! Du har så fantastiskt fina barn och nr 8 blir ju som en sluten circel om man tänker på formen av siffran hihi!
  Kram!!!

 8. Tania

  Bästa! Helt rätt att njuta av denna graviditet och se fram emot det lilla livet som frodas!! Gläds med dig!!!!

 9. Anonym

  Blev dina föräldrar/släktingar glada? Då vi fick vårt femte barn blev inte de närmaste släktingarna/vännerna förvånade mer utan bara glada ? Vilket var rikigt skönt.

stats