GRAVID vecka 12 + 0 | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

GRAVID vecka 12 + 0

vecka 12+0vecka 12+0

Jag välkomnar vecka 13 med öppna armar och med stor ödmjukhet.
Ute ur riskzonen!
Nu är barnets alla viktiga organ, skelettdelar, nerver och muskler bildade, nu ska de bara växa till sig och utvecklas klart och börja fundera tillsammans. Och det är det som skre precis nu- barnet har fullt upp med att röra sig och utveckla muskler och leder. Alla skelettdelar består fortfarande bara av brosk, men de blir långsamt till skelett, brosket hårdnar och blir till ben.

Barnet är nu ca. 5.5 cm långt från huvud till stjärt. nacken är redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu.

Jag är alltså nu i ANDRA trimestern! Hur otroligt låter inte det??
Vanligtvis ska mamman må bättre och känner sig mindre trött.
Moderkakan tar över mer och mer av hormonproduktionen och det är inte ovanligt att man känner sig sårbar, ledsen eller/och nedstämnd. Det sker ju en hel massa i kroppen. I den här veckan är den avgörande av barnets utveckling avklarad. ♡
Livmodern växer nu i en jämn och märkbar takt och är nu ungefär lika stor som en knytnäve och jag kan känna den övre delen precis ovanför mitt blygdben när jag ligger ner. (helt otrolig känsla!)

Jag är fortfarande trött, men det har nog avtagit åtminstone lite grann. Försöker sova/vila en stund på dagen när Celina sover. OM hon sover…. Illamåendet hänger kvar, men jag hoppas verkligen att det vänder. Illamående har jag på eftermiddan och värst på kvällen då jag brukar behöva besöka toan med ansiktet före… 😉
Med Nicole & Olivia mådde jag illa från dag 1 till förlossningen…. kul. Eller inte 🙂 Med de andra var det värst de första veckorna, sen kom det och gick, beroende på hur trött och hungrig jag var.
På tal om hungrig- jag är hungrig hela tiden!
Har de konstigaste crawings redan…. igår var jag sugen på djungelvrål, melon, keso, tonfisk och saltgurka. Haha!

Första magbilden ♡
vecka12+0

Längtar till KUB så jag spricker!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

 1. Erika

  Hur har du gjort med din navelpiercing? 🙂 när plockar du ut den eller byter du till en lång gravidstad? 🙂 har själv navel piercing nämligen och är i v 12+3 och funderar för fullt på hur jag ska göra (a) 🙂 och måste bara tillägga vilken underbar familj ni verkar vara!!

 2. Erika

  Hur har du gjort med din navelpiercing? 🙂 när plockar du ut den eller byter du till en lång gravidstad? 🙂 har själv navel piercing nämligen och är i v 12+3 och funderar för fullt på hur jag ska göra (a) 🙂 och måste bara tillägga vilken underbar familj ni verkar vara!! Älskar att följa er!! 😀 <3

 3. Sara

  Stort grattis Satu! Jag har väntat på inlägget där du avslöjar din graviditet eftersom du skrivit mycket om hur trött du varit. Så tråkigt att läsa om hur dålig starten blivit, förstår att det måste ha varit tungt för dig. Jag är djupt imponerad av hur du står på dig och följer ditt hjärta. Ett barn som finns kan man aldrig ångra. Lycka till med graviditeten och grattis igen! ❤️

 4. Elin

  Så underbart! Jag är också i v.13. 12+5. Mår mindre illa men precis som du så spyr jag lätt på em/kväll. Blir min mage tom, så spyr jag. Underligt 😄

 5. Inga

  Grattis fina Satu och Andres. Att få barn är en gåva oavsett om du får 1,2 eller 8. Era barn är så lyckligt lottade att ha er som föräldrar.
  Jag förstår att Andres blev chockad och ville att ni skulle ta bort barnet och jag förstår dig som inte kunde tänka dig det! Ett litet barn som är gjort av kärlek ❤️ När jag hade fått mitt 4 barn visste jag av hela mitt hjärta att jag inte ville ha fler och då preventivmedel (p-piller och spiral) inte fungerade för mig valde jag att sterilisera mig. Ett beslut jag aldrig ångrat då jag var färdig med barnafödandet. Vad jag vill minnas så var du på väg att göra det också för ett tag sedan men att ödet ville annorlunda? Det besta tror jag är om Andres steriliserar sig, det är ett litet ingrepp för mannen och då det är han som inte vill ha fler barn så är det kanske mest rött att han gör det. Jag är helt säker på att Andres kommer att älska no 8 lika mycket som dom andra barnen och att familjen/vännerna som inte är så glada i detta inser hur korkade dom är! Det är ert liv, era barn, låt inte negativa människor förstöra er glädje. Njut av denna tiden och va rädda om varandra ❤️ Kärleken övervinner allt ❤️

 6. Irre

  En vagn jag bara måste rekommendera är stokke traiöz med lufthjul sååå himla bra! Liggkorgen är gigantisk, vagnen är hög o den är såå lätt att köra…min syster har den och den är verkligen grym! Men du kanske ska ha dubbelvagn då? 🙂

 7. Lina

  Det ska bli kul att följa dig den här graviditeten. Är själv gravid med barn nummer 5 i v.12+2 ☺ Jag hittade din blogg 2012 när du väntade Olivia, då var jag samtidigt gravid med vår tredje som föddes 5 jan 2013 ☺ Vi har inte gått ut med vår graviditet än, misstänker att vi får en del negativ respons eftersom vi redan har fyra stycken.. Men det kommer nog så småningom ☺ Ha en bra dag! ♡

 8. Johanna

  Stort grattis till lilla åttan! 😊 Jag undrar hur din migrän är under graviditeten? Har du haft det extra svårt under någon graviditet?
  Jag är 19 år och har själv migrän och jag är nämligen lite orolig över hur det kommer bli med migränen om jag blir gravid i framtiden 🙁

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Johanna- Nu har jag inte haft någon migrän anfall under denna graviditet *ta i trä!* Men jag har haft det förut, dock inte lika ofta som när jag inte är gravid och det är riktigt jobbigt eftersom man inte får ta nån migräntablett när man är gravid och inget annat hjälper ju! 🙁

 9. Emelie

  Vi är precis lika långt gångna ! 12+0-12+4 enligt ul idag . Väntar mitt femte 🙂 har en dotter född 2008 sedan pojkar födda 2009, 2013, 2015 . Vore kul följas åt 🙂

 10. Magdalena

  Vad fin du är!! Vad glad jag blir för eran skull. Förstår att de är jobbigt med Andreas som inte varit sugen på ett åttonde men ge honom tid så tror jag garanterat att han kommer ändra sig och älska detta lilla mirakel precis som era 7 andra underbara fina mirakel. Önskar dig lycka till och det ska bli kul att få följa din resa med denna graviditet också. Själv har jag två barn, två pojkar. Och hos oss ät det tvärtom, maken vill ha 4 barn men minst 3 och jag känner mig färdig med två men känner endå ett sug efter ett tredje men vi får se hur de utvecklar sig. Vet inte hundra om det är jag som vill ha eller om jag vill göra min man nöjd. Hursomhelst, jag är också emot abort och jag tycker att de är riktigt coolt att du behåller de.

 11. Vernesa

  Stort grattis. Super kul verkligen , varje barn är ett mirakel ❤
  Jag väntar nr 3 o har bf 7 nov . Kram

 12. Malin

  Du klär verkligen som gravid och Grattis igen till nr 8. Jag har 8barn jag med och som jag skrev så var inte min nr8 heller planerad men så älskad idag känns familjen komplett. Och familjen utöka med ett barnbarn då min dotter endast 17 år fick barn. Hon var tidig precis som mig jag var 18 när min son föddes idag är han 24 kram ❤️

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx

stats